Forum » Pomoč in nasveti » Print server digitus DN-13003-W
Print server digitus DN-13003-W
Dualis ::
Pozdravljeni !
Lepo bi prosil za pomoč pri namestitvi print serverja Digitus DN-13003 saj mi nikakor ne uspe instalacija oz. tiskanje preko njega. Na eni strani je serverček povezan preko USB s tiskalnikom Samsung ML-2010 na drugi strani pa preko UTP kabla povezan na Thompson SpeedTouch. Namestitev gonilnikov poteka do neke stopnje brez problemov, ko pa bi se mi moralo pokazati okno v katerem bi lahko izbral print server le to ostane prazno in tudi preko nobenega drugega orodja, ki pride skupaj z namestitvijo gonilnikov za serverček ne zazna samega serverja. Tudi preko win. nikjer ne vidim (network)serverja. Vidim ga pa preko SpeedTouch-ove strani, kjer se ga lepo vidi skupaj z ostalimi PC-ji povezanimi v omrežje.Ali je mogoče tu potrebno odpreti porte in katere ?
Prosim za kakršno koli pomoč oz. ali je že kdo instaliral omenjeni print serverček.
Hvala že vnaprej in LP
Lepo bi prosil za pomoč pri namestitvi print serverja Digitus DN-13003 saj mi nikakor ne uspe instalacija oz. tiskanje preko njega. Na eni strani je serverček povezan preko USB s tiskalnikom Samsung ML-2010 na drugi strani pa preko UTP kabla povezan na Thompson SpeedTouch. Namestitev gonilnikov poteka do neke stopnje brez problemov, ko pa bi se mi moralo pokazati okno v katerem bi lahko izbral print server le to ostane prazno in tudi preko nobenega drugega orodja, ki pride skupaj z namestitvijo gonilnikov za serverček ne zazna samega serverja. Tudi preko win. nikjer ne vidim (network)serverja. Vidim ga pa preko SpeedTouch-ove strani, kjer se ga lepo vidi skupaj z ostalimi PC-ji povezanimi v omrežje.Ali je mogoče tu potrebno odpreti porte in katere ?
Prosim za kakršno koli pomoč oz. ali je že kdo instaliral omenjeni print serverček.
Hvala že vnaprej in LP
MirniLev ::
Tudi sam imam problem s tem tiskalnikom, Samsung ML-2010, ki je delal brez težav z windows XP, na Windows 7 pa se ne odziva. Toubleshoot ne deluje. Tiskalnik se pojavi na control panelu, ne pa v aplikacijah, da bi ga lahko izbral. Javlja, da ni priključen, ko ga fizično izključim, pa slišim signalni zvok. Gonilnik je nameščen. Ne vem, kaj bi...
lp
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Amis ADSL modem + router?Oddelek: Omrežja in internet | 9294 (5404) | Bakunin |
» | Povezava Optike in SpeedTouch 780i WLOddelek: Pomoč in nasveti | 1817 (1622) | ...:TOMI:... |
» | Kateri laserski tiskalnik?Oddelek: Kaj kupiti | 3409 (2404) | easyrider3 |
» | laserski tisklanik samsungOddelek: Kaj kupiti | 3130 (2784) | simon2704 |
» | Kateri laserski tiskalnik?Oddelek: Kaj kupiti | 2419 (2187) | sleby |