Forum » Operacijski sistemi » Ubuntu ločljivost zaslona
Ubuntu ločljivost zaslona
Robocop1 ::
Pozdrav vsem skupaj.
Imam ATI Radeon 9600 grafično kartico in 17'' (1024x768) monitor, na računalniku pa imam nameščen Ubuntu Linux. Zanima me, kako nastavim ločljivost boot-screena in prijavnega zaslona na 1024x768 (zdaj namreč oba zaslona delujeta pri najvišji ločljivosti, ki jo podpira moja grafična kartica (mislim da 1280x1024)?
Vsebina moje datoteke "/etc/X11/xorg.conf" je naslednja:
Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
DefaultDepth 24
EndSection
Section "Module"
Load "glx"
EndSection
Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "fglrx"
EndSection
Imam ATI Radeon 9600 grafično kartico in 17'' (1024x768) monitor, na računalniku pa imam nameščen Ubuntu Linux. Zanima me, kako nastavim ločljivost boot-screena in prijavnega zaslona na 1024x768 (zdaj namreč oba zaslona delujeta pri najvišji ločljivosti, ki jo podpira moja grafična kartica (mislim da 1280x1024)?
Vsebina moje datoteke "/etc/X11/xorg.conf" je naslednja:
Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
DefaultDepth 24
EndSection
Section "Module"
Load "glx"
EndSection
Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "fglrx"
EndSection
BlaY0 ::
V Screen sekcijo xorg.conf dodaj:
...za boot screen boš moral pa popraviti datoteko /etc/usplash.conf in regenerirati initramfs.
SubSection "Display" Depth 24 Modes "1024x768" EndSubSection
...za boot screen boš moral pa popraviti datoteko /etc/usplash.conf in regenerirati initramfs.
Robocop1 ::
Ok, Usplash bom že znal popravit. Regenerirati initramfs? Kaj pa to pomeni? Kako se to naredi?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako instalirat NVIDIA-driverje v Ubuntu? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5268 (4197) | r5r |
» | Ubuntu 8.04 frekvenca osveževanja in resolucijaOddelek: Operacijski sistemi | 2371 (2004) | c0ck4m0u53 |
» | Ubuntu 8.10 desktop - težaveOddelek: Operacijski sistemi | 2614 (2060) | Gapi |
» | Težave z resolucijo na Linux sistemuOddelek: Operacijski sistemi | 1479 (1261) | INVICTRA |
» | ATI linux gonilnliki in resolucijaOddelek: Operacijski sistemi | 2045 (1932) | roli |