Forum » Pomoč in nasveti » Procesor
Procesor
Miboy ::
Zdravo
Imam eno vprašanje, če klikneš v nadzorni plošči ikono system ali sistem ti pokaže kakšen procesor je, rami. Imam core 2 duo procesor (2000MHz), no tam v tem oknu mi pa piše takle:
Intel® Core™2 Duo CPU
T5870 @ 2.00GHz
777MHz, 2,96BG of RAM
Physical Address Extention
Zanima me zakaj je tam 777MHz, zakaj ni 2.00GHz?
Hvala
Lp Mitja
Imam eno vprašanje, če klikneš v nadzorni plošči ikono system ali sistem ti pokaže kakšen procesor je, rami. Imam core 2 duo procesor (2000MHz), no tam v tem oknu mi pa piše takle:
Intel® Core™2 Duo CPU
T5870 @ 2.00GHz
777MHz, 2,96BG of RAM
Physical Address Extention
Zanima me zakaj je tam 777MHz, zakaj ni 2.00GHz?
Hvala
Lp Mitja
- spremenil: Miboy ()
Miboy ::
Aha, ja so mi rekl da je neki v BIOSU za nastavit, samo kokr sm jaz gledal, ni nič za nastavljat.
KoMar- ::
Na namiznikih se da izklopit to, za laptope je pa verjetno odvisno od proizvajalca. Lahko tudi Power Mode preklopiš na High Performance, morda bo pomagalo.
BlaY0 ::
To kar pusti, je čisto v redu, da je tako. Pri nižji frekvenci se procesor manj greje in žre manj baterije. Ko zalaufaš kak program gre itak frekvenca procesorja na maximum. Se pa da to reč nadzirati/kontrolirati prek kakšnega Intelovega orodja/programčka.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri procesor za HP Compaq 6720sOddelek: Kaj kupiti | 1717 (1535) | Massacra |
» | Dell vostro a860 (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 19061 (9145) | krneki0001 |
» | Težava pri menjavi CPUOddelek: Pomoč in nasveti | 1892 (1415) | spoly24 |
» | Razlika med procesorjiOddelek: Strojna oprema | 2761 (1961) | Blinder |
» | nakup prenosnikaOddelek: Kaj kupiti | 983 (916) | Good Guy |