» »

Problemi z namestitvijo win98 in dvema diskoma

Problemi z namestitvijo win98 in dvema diskoma

stromar ::

Imam kar nekaj težav z inštalacijo omenjenih windowsev na računalnik. Najprej ko izberem zagon s podporo zas cd-rome mi najde ERROR: PCI CONFIGURATION FAILURE. Mislim da bi zaradi tega moralo vseeno inštalirat. OK, ko se konča pregled itd.. napišem setup in takoj ko dobim pozdravno okno od inštalacijskega programa za win.98 mi javi tri napake in sicer:

APLICATION ERROR
W98 SETUP CAUSED AN ILLEGAL INSTRUCTION IN MODULE VGA.DRV AT 0001:2086

APLICATION ERROR:
W98 SETUP CAUSED A GENERAL PROTECTION FAULT IN MODULE USER.EXE AT 0001:40B(MORDA 8)6

APLICATION ERRORW98 SETUP CAUSED AN ILLEGAL INSTRUCTION IN MODULE KRNL.....(NAPREJ SE NE SPOMNIM, ČE HOČETE LAHKO POGLEDAM)

potem ko me vrže ven pa piše:

STANDARD MODE: BAD FAULT IN MS DOS EXTENDER. FAULT 000D STACK BUMP 0000 0000 0070
RAW FAULT FRAME EC=0000 IP=5EF7 CS=0367 FL 3083 SP FFA 4 SS=02C7

še pred nekaj dnevi je vse delovalo normalno dokler nisam zamenjal štririh diskov ki sem jih dobil, ker me je zanimalo kako veliki so, dokler nisem skrajšal kabla od disketnika, zamenjal ide krmilnika in nekaj podobnih malenkosti. Kaj naj torej naredim???? Računalnik je 486 100, 16Mb rama in disk nekaj čez 300Mb. Kako naj naredim da bosta dva ide krmilnika in da bom imel 2 diska in cd rom???

Dejte prosim čimprej pomagat:'(
  • spremenil: stromar ()

Aja, win 98 so original

gkovac ::

stromar stvar je taka....

najprej sesuj mašino v nulo in še enkrat preglej kako si vtikal IDE kable v diske... še enkrat preveri tut IDE kontrolerje in poglej če ti ni slučajno kakšen šel rakom žvižgat. :D :D

drugi korak pa je, da preveriš delovanje samih diskov... sej veš kako gr to.. kakšen fajn programček za skeniranje delovanja in mogoče orodje za low level format pa je zadeva taka k je :D.

to je pa to... ni velik dela a ne?

P.S. še moj nasvet.... NIKOL več se ne spust v šraufanje mašine k je starejša od 5 let!
lp,

Sem zrihtal:D Turbo sem imel vključen:D . Ok, tistih opozoril ne dobim več, dobim pa enga drgega:

SPOROČILO SU0013

KER NA VAŠEM DISKU NI MOGOČE USTVARITI DATOTEK NI MOGOČE NAMESTITI PROGRAMA WINDOWS.

kaj naj naredim;(( dejte prosim še kakšen koristen nasvet danes, ker do jutri mora mašina delat. Kje dobiš tisti low level format in kaj naj naredim z njim, še kakšna druga možnost

dejte povedat še kako naj zrihtam za dva diska. tiste fore s slave, master na kater kabel(krmilnik) naj dam kaj.........mora pridt še cd rom. Imam 3 diske- bi se dalo vse skupaj poriklopit v mašino??+cd-rom:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL napaka

Oddelek: Pomoč in nasveti
212715 (2378) 1309976
»

Windows 98 - NUJNO

Oddelek: Operacijski sistemi
202217 (2045) ToniT
»