Forum » Zvok in slika » LCD-TV, DA ali NE?
LCD-TV, DA ali NE?
Stupidduck ::
Pozdravljeni!
Torej zadeva je takšna, denar je našparan zdaj pa se sprašujem ali mi se sploh splača vzet LCD-TV.
Razdalja gledanosti
- 4,2m, tv ponudnik AMIS,
- lcd-tv philips 42PFL7404H(http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...
Uporaba: HD filmi povezava PC-LCD in ostali tv programi discovery, pop,...
Za HD filme vem da bo slika fantastična, ampak kaj bo s tv programi, ko brskam po forumih opažam da so nekateri zelo nezadovoljni. Ker bom gledal vsaj 60% tv programov mi svetujte ali se mi splača nabavit lcd takšne kvalitete. Nebi rad dal ven denarja, potem pa gledal "kockast" discovery. Ali ima kakšne veze tudi velikost zaslona( manjši je, tem manj je slika "popačena"?)(Ker potem raje vzamem manjšega)
Lepo prosim za konkretne odgovore, predvsem iz izkušenj ljudi, ki imajo ponudnika AMIStv!
Lep pozdrav!
Torej zadeva je takšna, denar je našparan zdaj pa se sprašujem ali mi se sploh splača vzet LCD-TV.
Razdalja gledanosti
- 4,2m, tv ponudnik AMIS,
- lcd-tv philips 42PFL7404H(http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...
Uporaba: HD filmi povezava PC-LCD in ostali tv programi discovery, pop,...
Za HD filme vem da bo slika fantastična, ampak kaj bo s tv programi, ko brskam po forumih opažam da so nekateri zelo nezadovoljni. Ker bom gledal vsaj 60% tv programov mi svetujte ali se mi splača nabavit lcd takšne kvalitete. Nebi rad dal ven denarja, potem pa gledal "kockast" discovery. Ali ima kakšne veze tudi velikost zaslona( manjši je, tem manj je slika "popačena"?)(Ker potem raje vzamem manjšega)
Lepo prosim za konkretne odgovore, predvsem iz izkušenj ljudi, ki imajo ponudnika AMIStv!
Lep pozdrav!
- spremenil: Stupidduck ()
damjan1980 ::
philips ima lepo sliko na kablu, tak da nebo panike. če pa še vedno ne boš zadovoljen, pa nabavi digitalno kabelsko, samo obvezno z hdmi izhodom. ti garantiram da je slika perfektna glede na to da ni hd. za 4,2 m pa sploh ni panike. si predaleč da bi vsako smet videl
Stupidduck ::
Aha to je že lepo prebrat, glede ponudb pa imam trenutno na voljo samo T-2, AMIS, SIOL. Ne gre se mi za do pikice popolno sliko, ampak samo da ne bo slabša kot jo imam zdaj na katodnem tvju.
hvala za odgovor
hvala za odgovor
techfreak :) ::
Digitalna kabelska je dobra? Mogoče že malo bolj kot analogna, ampak še vseeno je namenjena CRTjem.
rzidar1 ::
10. avgusta sem napisala tole:
Takole.
Danes sem končno dočakala LCD-ja.
Ker se Panasonicove plazme ni dalo dobiti, sem vzela LCD-ja, in sicer Philips 42PFL7404H/12.
Naj povem, da sem nad sliko zelo zadovoljna, sploh če pomislim na to, da imamo analogno kabelsko televizijo. Nisem še poskusila nobenega filma preko DVD predvajalnika ali USB-ja ali igre ali film preko PS2.
Ko preizkusim še to, bom lahko povedala še kaj več.
Razdalja med TV in glavo gledalca je 2.6 m in velikost TV-ja je super.
Lahko pa primerjam modela 42PFL7404H/12 in 47PFL7603D/10. Glede same slike ne morem rečit nič, ker sta TV-ja postavljena čisto drugače:
- 42 na višine glave, 47 višje postavljen
- 42 postavljen na polici črne velike omare, 47 na TV omarici in oranžno ozadje
V glavnem... 47 ima Ambilighting, 42 nima. Vendar me ne moti, ker tudi prej ni bilo nič zadaj - torej nič novega. Meni na 42 dosti bolj preprost, prav tako daljinski upravljalnik.
Zaenkrat... Zadovoljna!
redna cena 999,99€ v Merkurju
Takole.
Danes sem končno dočakala LCD-ja.
Ker se Panasonicove plazme ni dalo dobiti, sem vzela LCD-ja, in sicer Philips 42PFL7404H/12.
Naj povem, da sem nad sliko zelo zadovoljna, sploh če pomislim na to, da imamo analogno kabelsko televizijo. Nisem še poskusila nobenega filma preko DVD predvajalnika ali USB-ja ali igre ali film preko PS2.
Ko preizkusim še to, bom lahko povedala še kaj več.
Razdalja med TV in glavo gledalca je 2.6 m in velikost TV-ja je super.
Lahko pa primerjam modela 42PFL7404H/12 in 47PFL7603D/10. Glede same slike ne morem rečit nič, ker sta TV-ja postavljena čisto drugače:
- 42 na višine glave, 47 višje postavljen
- 42 postavljen na polici črne velike omare, 47 na TV omarici in oranžno ozadje
V glavnem... 47 ima Ambilighting, 42 nima. Vendar me ne moti, ker tudi prej ni bilo nič zadaj - torej nič novega. Meni na 42 dosti bolj preprost, prav tako daljinski upravljalnik.
Zaenkrat... Zadovoljna!
redna cena 999,99€ v Merkurju
Lp
Rosvita Zidar - RoZi
Rosvita Zidar - RoZi
techfreak :) ::
kaj pa bi po tvojem bilo namenjeno lcdjem? pa ne mi rečt da siol :)
Ja Siol je pa še slabši od digitalne kabelske.
Za digitalno kabelsko lahko iz izkušenj povem, ker jo uporabljam. BBC Prime je kar dober po kvaliteti slike, pa nekaj nemških programov. Ostalo je pa na ravni 700Mb DivX filma. Oz. mogoče malo boljše.
Nevem zakaj ne predvajajo kakšnih HD vsebin, ker bi brez težav šle na DVB-C. Ali pa vsaj kaj podobnega HDju. Ne pa, da nas še kar "posiljujejo" z 4:3 in slabo kvaliteto.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: techfreak :) ()
rzidar1 ::
za 4,2m rabiš že kar 47''+....
Za to razdaljo bi tudi jaz razmišljala od 46' naprej.
Lp
Rosvita Zidar - RoZi
Rosvita Zidar - RoZi
AapocalypseE ::
Odvisno je tudi kako velika je soba. Jaz mam mojo sobo 15m2 in gledam iz 4m in je 37'' precej velika. Dnevno sobo pa mamo 50m2 in se gleda tudi iz 4m, ampak je tam 37'' dost manjša, tako da....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri LCD Tv do 800€?Oddelek: Kaj kupiti | 4558 (3670) | libreus |
» | Kateri LCD TV (srednje velikosti)?Oddelek: Kaj kupiti | 2550 (2115) | forummaster |
» | Nakup LCD TV do 550€Oddelek: Zvok in slika | 1919 (1611) | psytoma |
» | POMOČ PRI NAKUPU LCD TV oz. PLAZMEOddelek: Zvok in slika | 2443 (2390) | kremenko1 |
» | Phoilips 42PFL7404H/12 in podnapisi iz USB diska - KAKO?Oddelek: Zvok in slika | 8303 (7807) | ta_ki_tke |