Forum » Operacijski sistemi » Linux router, ki vzpostavi več pppoe povezav
Linux router, ki vzpostavi več pppoe povezav
kivi113 ::
zdravo
kar se tiče linuxa in konfiguracije omrežja, sem v linuxu pravi noob. bi pa rad naredil nekaj, kar zahteva malo več kot noobovsko znanje, niti ne pričakujem, da bom dobil odgovor na dlani, bi pa rad, da me vsaj malo usmerite, kje začeti. Potem mi bo pa že uspelo :)
Glede na to, da mi siol dopušča 4 simultane pppoe adsl povezave iz 4ih različnih računalnikov. Jaz bi pa rad postavil tak linux router, ki za vsakega klienta (po možnosti tudi navideznega) vzpostavi svojo pppoe povezavo. Se pravi, da bi vsak od 4ih računalnikov, ki jih premoremo v hiši, dobil svoj ip naslov, to pa gre preko linux routerja.
where to start? :)
kar se tiče linuxa in konfiguracije omrežja, sem v linuxu pravi noob. bi pa rad naredil nekaj, kar zahteva malo več kot noobovsko znanje, niti ne pričakujem, da bom dobil odgovor na dlani, bi pa rad, da me vsaj malo usmerite, kje začeti. Potem mi bo pa že uspelo :)
Glede na to, da mi siol dopušča 4 simultane pppoe adsl povezave iz 4ih različnih računalnikov. Jaz bi pa rad postavil tak linux router, ki za vsakega klienta (po možnosti tudi navideznega) vzpostavi svojo pppoe povezavo. Se pravi, da bi vsak od 4ih računalnikov, ki jih premoremo v hiši, dobil svoj ip naslov, to pa gre preko linux routerja.
where to start? :)
SasoS ::
Hja...dalo bi se, ampak bo treba vse ročno skriptat. V ip-up skripte ročno nastavit routing in NAT kot pride/gre kak interface in zadeve pravilno zroutat na interne kliente. Če ne veš kje začet...potem ti predlagam da razmisliš če to sploh rabiš.
fosil ::
Zakaj bi pa v tem primeru sploh postavljal ruter?
Vsak računalnik povežeš direktno z modemom in potem na vsakemu posebej vzpostaviš internet.
Ne vem kako je s siolom, ampak koker vem je to možno pri nekaterih ponudnikih.
Vsak računalnik povežeš direktno z modemom in potem na vsakemu posebej vzpostaviš internet.
Ne vem kako je s siolom, ampak koker vem je to možno pri nekaterih ponudnikih.
Tako je!
CoolBits ::
Pa sej router je ravno za to, da ne potrebuje vsak svoje ppoe povezave...
Hitrost boš imel tako ali tako enako, al daš 4x ppoe al pa 1x, če daš 4x se pač tvoja hitrost deli na 4 in prav tako se deli če imaš eno ppoe prek routerja na 4 računalnike.
To kar hočeš ti je lahko tudi navaden switch, ppoe pa nastaviš na vsakem računalniku.
Hitrost boš imel tako ali tako enako, al daš 4x ppoe al pa 1x, če daš 4x se pač tvoja hitrost deli na 4 in prav tako se deli če imaš eno ppoe prek routerja na 4 računalnike.
To kar hočeš ti je lahko tudi navaden switch, ppoe pa nastaviš na vsakem računalniku.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CoolBits ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | sinope568+in linksys WRT54GLOddelek: Omrežja in internet | 5960 (5650) | dreamtheater |
» | Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 23344 (22260) | MTB |
» | Kako nastavit ruter da bo delal preklet internet?Oddelek: Omrežja in internet | 2822 (2218) | ZGI |
» | Switch ali router???Oddelek: Omrežja in internet | 3701 (2695) | Ursus |
» | Siol ADSL router in 2 IP naslova - je to mogoce?Oddelek: Strojna oprema | 4540 (4090) | BBB |