» »

Kmetija - 2009

Kmetija - 2009

««
6 / 13
»»

BigWhale ::

Vse skupaj me spominja na Idiocracy http://www.imdb.com/title/tt0387808/


Jaz kmetije sicer ne gledam ampak je tale tema jako zanimiva! Zaradi postov ABX-a pa se posebaj.

Hehehe.

ABX sicer oddaje ne gleda in tisti, ki jo spremljajo so verjetno na mentalni ravni avstralopiteka in ABX bo to VSEM dopovedal!

Vam povem, da bo! ;)

ABX ::

Ok ok, bom postal apatičen in ignoriral zadevo.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

;-) ::

Pomoje bo salome izbrala laToyo in gre latoya domov.


Sem dokaj pravilno razmišljal. La Toya je imela željo iti domov. Bil je zanimiv teden, dopade se mi da se odpovedujejo nalogam.

Pšenični ::

Ja bi se strinjal. je pa problematično po moje to, ker je bila Salome prej moški in ima moško konstitucijo, tako da to kljub temu da je sedaj ženska ni bil pravi dvoboj. Morali bi ga razveljavit. No po moje. Sicer dvoboja nisem gledal, pač pokomentiram malo zadevo. Je zadeva pravno problematična-saj gre za nagrado. To v bistvi ni zmaga.

Je pa nekaj kar bi moralo skrbet nacionalno televizijo. Ob okoli osme zvečer me je klicala neka daljna sorodnica, češ da jim ne dela pop tv in ne morajo gledat dvoboja oziroma če vem rezultat. Komaj sem zadržal smeh in pač povedal da tole zadevo spremljam le občasno pa še to preko interneta. Smejat sem se začel skoraj zato ker je njen mož ki ga je to zanimalo star 74 let. Hočem povedat da te "traparije" gleda čudo ljudi, ki se želijo spočiti od nacionalke in njenh umotvorov.

Okapi ::

Je zadeva pravno problematična-saj gre za nagrado. To v bistvi ni zmaga.
Problematično bi bilo, če bi Salome sama izbrala panogo. Tako pa lahko, če veš, da je nasprotnik močnejši, pač izbereš drugo panogo.

O.

Pšenični ::

"Problematično bi bilo, če bi Salome sama izbrala panogo. Tako pa lahko, če veš, da je nasprotnik močnejši, pač izbereš drugo panogo"

V bistvi fizične preiskušnje sploh ne bi smelo biti. Ker gre v bistvu za dvoboj "moški" ženska v tem primeru (to je bilo menda v dvoboju takoj jasno). Torej bi morale biti še dve nefizične(bilo je še neko žaganje, kar je tud moška zadeva). Bila je samo ena, kolikor jaz vem-nefizična. Zadeva je zrela za tožbo. Jaz bi jih tožil. Torej zakaj niso dali potem npr. igranje taroka ...ali kaj podobnega. Metanje balincev, skratka tako preiskušnjo, kjer ne pride do telesnega stika. Tako je imela v bistvu Latoya le eno možnost, Salome pa tri ali dve. Zadeva ni čista in ker gre za denar, bi Latoyi svetoval, če ima kakšnega kolega odvetnika, da se posvetuje z njim, ker gre za očiten primer diskriminacije.

Okapi ::

Pogodba, ki jo podpišejo na začetku, je daljša, kot si lahko predstavljaš, in v njej so obdelane vse takšne malenkosti.

O.

Pšenični ::

"Pogodba, ki jo podpišejo na začetku, je daljša, kot si lahko predstavljaš, in v njej so obdelane vse takšne malenkosti."

To ti pa verjamem. Rad bi samo osvetlil še drugo plat medalje, to je tisto plat, ki kaže na to da v odaji manipulirajo tako z gledalci kakor z igralci. In v skladu z anketami gledanosti peljejo zadevo v tisto smer, ki jim ustezno gledanost zagotavlja. Tako lahko trdim, da so se Latoje načrtno znebili, morda zaradi protesta nacionalke, morda zaradi gledanosti. Kdo ve?

;-) ::

telebanc razmišljaj kaj govoriš.

Kmetija je bila snemana pred tem ko je RTV Slo sploh vedela kdaj bo na sporedu.

Pšenični ::

"Kmetija je bila snemana pred tem ko je RTV Slo sploh vedela kdaj bo na sporedu"

Sory sem pozabil. Zgleda da mi gre zadeva preveč v nos.

;-) ::

in zato postanejo tvoji komentarji in razmišlanje pristranski.

USS Liberty ::

>>>>>>Ker Kmetija je slovensko izumljena oddaja? Dej no, zadevo so si izmislili verjetno Američani in celoten paket z rešitvami zdaj vrtijo Slovenci.

Niso si kmetije izmislili neumni pokvarjeni američani, ampak napredni pametni Švedi...

>>>>>>Problematično bi bilo, če bi Salome sama izbrala panogo. Tako pa lahko, če veš, da je nasprotnik močnejši, pač izbereš drugo panogo.

Ja, ta teden si je La Toya izbrala panogo proti Salome, samo če me pa spomin ne vara, je konec prvega tedna, ko je bil dvoboj Suzana proti Salome, takrat Salome izbrala panago in zbrala je seveda moč-vrv. Tako, da seveda prihaja do situacij, ko tudi Salome lahko izbere panogo in je zaradi svoje moške fizionomije telesa v veliki prednosti pred ženskami na kmetiji...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Pšenični ::

"in zato postanejo tvoji komentarji in razmišlanje pristranski."

Niti ne, morda vćasih. Da pa zadeva v tem primeru v tem dvoboju ni čista je jasno vsakemu otroku. Če ne verjameš pejt na net gledat kaj je bila Salome pred enim letom ali še malo nazaj. V bistvu genetsko (kromosomi) je verjetno 100% moški. Zame osebno sigurno ni ženska.

Torej npr. če dam primer; na svetovnem prvenstvu v atletiki sigurno ne bi nastopila-verjetno kje drugje tud ne. Ker ji ne bi pustili. Pustijo ji pa, da se po moško iživlja na ženskim spolom na kmetiji. To je to, kar eni ne vidite, morda zaradi tega ker ocenjujete Latoyo po poklicu ki ga ima? Morda je vzrok kje drugje?

Torej tole kmetijo ta del je potrebno razveljavit.

ZaOstali ::

Od kdaj je pa prostituiranje poklic v Sloveniji?
To mi gre res na jetra, ko eni ljudje mislijo: Ja saj je Salome zdaj že ženska ..... kaj je ženska'?!? če ima še vedno moške možgane (downov sindrom?).
Za LaToyo isto nekaj podobnega .....
Več pa tdaj nevem, ker kmetijo gledam cca 5 minut na dan. OD začetka mi je bilo zanimivo, zdaj pa že ne več tak.

Pri večji množici ljudi mi gre to res res prav na jetra.
Npr Michael Jackson, pred smrtjo je bil pedofil in podobno po njej pa so že vsi nosili majce z napisom I MISS YOU in govorili, kako ga pogrešajo.
Koliko jaz vem, ne moreš pogrešati nekoga, ki ga nisi nikoli osebno spoznal ali ga srečal v RL.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ZaOstali ()

;-) ::


Niti ne, morda vćasih. Da pa zadeva v tem primeru v tem dvoboju ni čista je jasno vsakemu otroku. Če ne verjameš pejt na net gledat kaj je bila Salome pred enim letom ali še malo nazaj. V bistvu genetsko (kromosomi) je verjetno 100% moški. Zame osebno sigurno ni ženska.


la toya bi lahko komot izbrala znanje in bi se izognila prednosti salome, ampak se je videlo da je hotela domov, to sem lahko predvideval že par dni pred dvobojem, kar sem tudi napisal tukaj. Imela je željo iti domov, niti probala se ni borit.

innerspace ::

Telbanc:
...ki se želijo spočiti od nacionalke in njenh umotvorov.


Tu pa ti dam prav, a nebi rekel temu pocitek. Prej nagnjenost k degradaciji pameti in zanimanja za resnicnost, apaticnost do lastnega zivljenja. Je tezko razmisljat, ko nisi navajen. Slovencljnstvo pac...

ABX sicer oddaje ne gleda in tisti, ki jo spremljajo so verjetno na mentalni ravni avstralopiteka in ABX bo to VSEM dopovedal!


Upam da bo kdo tudi doumel. Abx ima prav:)

Okapi ::

Max Modic v Mladini lepo pojasni, kako je s temi, ki se zgražajo nad Kmetijo.

http://www.mladina.si/dnevnik/30-10-200...

O.

hamax ::

Pobrisani, poskusite drzati vsaj minimalen nivo.

innerspace ::

ki se zgražajo nad Kmetijo

Zgrazanje nad kmetijo in izrazanje lastnih frustracij je eno, zanimanje za kmetijo kot "relax" ali sprejemanje programa brez kriticnosti nad produkcijo je drugo. Bo Modic imel kr prav, a povedal ni skoraj nic.

Pšenični ::

"la toya bi lahko komot izbrala znanje in bi se izognila prednosti salome, ampak se je videlo da je hotela domov, to sem lahko predvideval že par dni pred dvobojem, kar sem tudi napisal tukaj. Imela je željo iti domov, niti probala se ni borit."

Ni imela nobene izbire. Hoteli so jo prisilit v znanje, pa se je rajš sončla cel teden. Jaz bi se tud.

Max Modic ni povedal nič novega, kar ne bi bilo že znanega.

Edino kar me čudi je ta pretirana katoliška usmerjenost nacionalne televizije v zadnjem času.

__Devil__ ::

V finalih bosta baje Artur in Goran.

galu ::

Artur bo zmagal, ker je favorit v vseh kategorijah, pa vseeno kateri bo sofinalist.. -Vem da ste eni proti temu, ampak to je dejstvo!
Tako to gre.

SodVina ::

SPOILER
Druga varianta za finale pa je Maja P. in Marijan. Vsaj tako krozi po netu. Artur pa naj bi odletel na podlagi glasovanja izpadlih stanovalcev kmetije. V vsakem primeru je artur dobro zadevo speljal, saj vse kaze na to, da pridejo do polfinala njegova sveta stirica.

gruntfürmich ::

se opravičujem vsem udeležencem te debate za naše smetenje po tej temi in pljuvanje po kmetiji. ni prav da tule izražamo svoje nasprotovanje (ali pač), ker to je isto kot debilen folk zasmeti temo 'katere cigarete kadite', kako so škodljive...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

;-) ::

opravičilo sprejeto, upam da res nebo več smetenja.

danes bo bolj u izi oddaja, samo vseeno komaj čakam, komaj čakam potem na torkovo v torek je vedno kaj novega. Sploh nevem kaj bom delal ko nebo več kmetije...

ABX ::

se opravičujem vsem udeležencem te debate za naše smetenje po tej temi in pljuvanje po kmetiji. ni prav da tule izražamo svoje nasprotovanje (ali pač), ker to je isto kot debilen folk zasmeti temo 'katere cigarete kadite', kako so škodljive...


Hja hoj znat, jaz bi upal da vsaj na Slo-tech lahko analiziraš zakaj ljudje gledajo Kmetijo in podobno. Ampak očitno vsako nasprotovanje se jemlje kot off-topic ali flamewar.

Sigurno me ne boš videl hodit na 24ur ali podobno in se kregat kako kmetija nima smisla. Ampak tukaj si vzamem 5min časa in poskusim zadeve razumet.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

;-) ::

Ja namesto da nasprotuješ kmetiji, si vzami tistih 40 minut (če ne štejemo lpp) in uživaj v kmetiji.

gruntfürmich ::

opravičilo sprejeto, upam da res nebo več smetenja.

thx

Sploh nevem kaj bom delal ko nebo več kmetije...

ja na kmetijo boš šel!!:D
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Gandalfar ::

no dejte, ni tolk tezko bit on ontopic v tej temi.

Gandalfar ::

;-) ::

La Toya je danes pokazala da nima čisto nič kulture, prav nešportno ni dala roke nasprotnici.

__Devil__ ::

Se strinjam. Navadna ***** je.

Sims ::

Ponovno smo videli jošek :D

Pomoje ni vidla, da ji roko tiši, ker se je nekako kazala publiki, se mi zdi ...

__Devil__ ::

haha ja :D

BlackHole ::

Ponovno smo videli jošek :D

Pomoje ni vidla, da ji roko tiši, ker se je nekako kazala publiki, se mi zdi ...

Tudi jaz sem mislil, vendar čisto ob koncu oddaje ji jo je še 1x ponudila in se je spet obrnila stran. Je videla. Ne vem, kaj je hotela pokazat s tem. Verjetno je namerno provocirala še zadnjič, da bi se ja čimveč o njej govorilo. Ni pametna, ni pa tako škodljiva spet ne, kot recimo Salome.
LP Marko

mojsterleo ::

veseli me, da je so la toyo koncno poslali domov, ker mi je sla na k,in da so s tem se malce podkurili arturju, ceprav se je spet pokazalo, da je toyo predvsem zlorabljal za svoje igrice. sicer pa morm rect, da je bila vceri angelca likovic najbolj owned oseba v sloveniji.

LT: "gres plesat ob drogu pa da vidmo kdo je bolsi? a? a? *middlefinger*"
AL: "jst se ze ne bom spuscala na tak nivo!!!!" /ownedz

sicer pa ta teden kolikor sem zbral podatke bo:
- artur glava
- hlapec marijan, dekla salome
- zenski dvoboj
- gozdni skrat, part deux, h kateremu gre artur
- gospodar pride na konju na nenapovedan obisk (?)

imagodei ::

Zakaj pa bi bila Angelca Likovič najbolj owned oseba v Sloveniji zaradi tega dogodka? Zato ker ji ena (ne preveč čedna) pornesa ponudi tekmovanje v plesu ob drogu? Hm, kaj pa, če bi La Toyi ona ponudila tekmovanje v splošni razgledanosti?
- Hoc est qui sumus -

mojsterleo ::

zato k angelca nima pojma, kaj la toya sploh pocne. sam neki nabija u tri krasne kr naprej. sej ne recem, da nima prav,ampak niso na svetu samo ljudje, ki 10+ let grejejo klopi v raznih izobrazevalnih ustanovah.

;-) ::

Angelca malo preveč poenostvalja stvari in reče naprimer:

"Na kmetiji se to nedela!"

Koga boli k*** kaj se dela na kmetiji, če to je itak šov. Če bi jaz šel na kmetijo bi že od začetka poskušal narediti tako kot so ta teden, da se dela samo tisto kar se res mora za preživetje.

imagodei ::

Mah, ;-) to ti mal preveč poenostavljaš.

Na kmetiji se pač dela, ane. In to je point te oddaje, poleg tega pač, da se ljudje tako in drugače zgražamo ali navdušujemo nad udeleženci. Ampak, oddaja je zastavljena tako, da so na kmetiji. Pravzaprav na Kmetiji. Vsak teden imaš deklo in hlapca, imajo domače živali, treba si je kuhat, ne dobijo jedi a la carte, treba je bilo klati prašiča, da so dobili meso... Če bi bilo res, kar praviš, potem to ne bi bila "Kmetija", ampak "Kar en rieliti šov", kjer bi gledali, kako se nastopajoči med sabo (ne) prenašajo.

Mogoče bi bilo zanimivo, mogoče tudi ne - ampak tukaj to ni pomembno. Kmetija je menda kmetija. Meni se zdi bedno, da so prišli uživat tja. Sicer pričakovano, ker so prišli zdravit svoje propadajoče kariere (nobenega resnega zvezdnika ni not) in gotovo dobili plačano več, kot lahko v tem času zaslužijo sami, zato se jim pa zdi, da si lahko to privoščijo. Naloge do tega tedna ni zavrnila nobena prejšnja skupina: ker so se trudili za 50.000 EUR, ne pa za zdravljenje svoje propadajoče kariere.

EDIT: Odstranjena pretirana raba mašila "pač" :)
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

;-) ::

Kje piše da se mora delat na kmetiji, rajše imejmo party 3 mesece in zajebimo producente.

tsh2 ::

;-) tukaj prav razmišlja. koga briga kaj se mora in kaj se spodobi. je pa seveda en problem, ker bo manjša končna nagrada. jaz bi na njihovem mestu zaradi možnosti, da je končna nagrada res odvisna od opravljenih nalog, in možnosti da jaz zmagam, vseeno delal. saj itak nimajo kaj delati tam cele dneve.

ripmork ::

Tale Angelca je simbol hinavstva in sprenevedanja.

Tolče čez oddajo in jo v celoti kritizira kot moralno sprevrženo in oporečno, istočasno pa sama sodeluje v njej (pa verjetno potegne dober dinar od tega). Nos viha nad tekmovalci in jih označuje z vsemi mogočimi izrazi, istočasno jo pa strašno firbec matra, si ne more pomagat, da ne bi preslišala česarkoli. Kot kaka gospodinja, ki je obsedena s čistočo in strogo kritična do kakršnekoli umazanije, istočasno pa skrivaj fantazira o največjih packarijah.:D Če bi že hotela pokazat malo hrbtenice, bi odšla iz komentatorskega studija... tako pa tam lepo kasira in se natupirana nastavlja pred kameram, medtem ko pornozvezdi očita, da se ta oblači in reklamira kot - pornozvezda.

Mimogrede; imam občutek, da se bo na koncu izkazalo, da bo zmagovalec nagrado dobil v celoti ne glede na to, koliko so delali - ti zlatniki se mi zdijo bolj kot kaj drugega motivacija za delo, vzvod za bolj pestro oblikovanje in prilagajanje scenarija.

;-) ::

Sploh pa Goran, v "njegovi" kmetiji je bil največji trn v peti celi družini in gledalcem, sedaj pa tukaj kritizira in govori kako in kaj se dela. Če se spomnimo pa je tudi on živel na kmetiji bolj "črnogorsko" in po več dni skupaj delal tuš in ostale nepomembne stvari.

mojsterleo ::

Če bi že hotela pokazat malo hrbtenice, bi odšla iz komentatorskega studija... tako pa tam lepo kasira in se natupirana nastavlja pred kameram, medtem ko pornozvezdi očita, da se ta oblači in reklamira kot - pornozvezda.
ce angelca trdi, da je salome najboljsa tekmovalka na kmetiji, potem smo se dalec od tega, da bi iz protesta odkorakala iz oddaje. samo sem pricakoval malo vecji flamewar med njo in la toyo vceraj, vendar jo je toya na kocnu ownala imo.


Mimogrede; imam občutek, da se bo na koncu izkazalo, da bo zmagovalec nagrado dobil v celoti ne glede na to, koliko so delali - ti zlatniki se mi zdijo bolj kot kaj drugega motivacija za delo, vzvod za bolj pestro oblikovanje in prilagajanje scenarija.
ne jaz mislim, da bo nagrada taksna, kot si jo bodo izbojevali, vsaj glede na to, da so ze tako in tako placani za to svoje (ne)delo, ki ga opravljajo.

Sploh pa Goran, v "njegovi" kmetiji je bil največji trn v peti celi družini in gledalcem, sedaj pa tukaj kritizira in govori kako in kaj se dela. Če se spomnimo pa je tudi on živel na kmetiji bolj "črnogorsko" in po več dni skupaj delal tuš in ostale nepomembne stvari.
goran je tisti tus delal v prostem casu. je pa primerjava s prejsnjo kmetijo precej neumestna, ker so takrat delali veliko vec. mislim da ni bilo naloge, da ne bi bila opravljena. se pa moram strinjati s tekmovalci, da so jim konja ponudili prezgodaj. ker to je zival, ki bi jo razen jahanja dejansko tezko pametno uporabili, za to pa sta dovolj kaksna 2 tedna. lhko bi jim prej ponudili ovce (volna), purane in to.

;-) ::

Zakaj bi rabili volno, če imajo svoja oblačila gor in bunde, napaka tej igre so že oblačila.

mojsterleo ::

cesano volno bi lahko prodali za cekine, ali pa na trgu zamenjali za druge dobrine. glede oblek je pa tako, da bi morala hlapec in dekla nositi posebne obleke, vendar jim ocitno ni treba.

Zgodovina sprememb…

SodVina ::

Artur je dobil smesno ponudbo. Dobiti 100 cekinov in se za to odreci statusu glave.
Tukaj je win-win situacija. Jasno je, da bo Salome izbrana(tako da moznost, da ga kdo vrze ven ta teden je minimalna), pa se rating mu bo narasel med clani kmetije.
To mi deluje ze skoraj prevec ocitna pomoc s strani poptv-ja...

Vajenc ::

To mi deluje ze skoraj prevec ocitna pomoc s strani poptv-ja...

Do sedaj so se pa zakompleksanci zdravili na njegov račun. Nekaj je moral dobit za takšno skupinsko zdravilstvo ;)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Okapi ::

To je čisto zvita poteza, da vnese dodatno negotovost v družbeno dinamiko družine. In da se gledalci začnejo spraševati, saj mogoče pa ni tak egoističen prasec, kot so mislili prej. Pa še na to so morali pomisliti producenti, da več kot je cekinov v skrinji, bolj se bodo nekateri grebli, da bodo zmagali.

O.
««
6 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Merlin

Oddelek: Sedem umetnosti
92233 (1960) draciel
»

zakaj ljudje gledajo Kmetijo in podobno (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
664931 (3958) BigWhale
»

Kmetija

Oddelek: Loža
111545 (921) BmN
»

Kmetija

Oddelek: Loža
273771 (2326) reeves
»

Kmetija

Oddelek: Loža
362012 (2011) Super Sonic

Več podobnih tem