» »

email marketing

email marketing

nobodyelse ::

Prosil bi za izkušnje glede email marketinga. Naj najprej povem da sem na hitro prebral ZVPot-UPB2, posebej člen 45a, kjer piše "elektronsko pošto samo z vnaprejšnjim soglasjem posameznega potrošnika". Je kdo pošiljal reklame na naslove, katerih ni imel vnaprejšnega soglasja? Izkušnje z inšpekcijo? Kašen rizik je pošiljati oglasno sporočilo prek maila? Pa ne mislim zdej to več 10k mailov... Za primer avtohišam ali notarjem po slo ali kaj podobnega.

aljazh ::

Je kdo pošiljal reklame na naslove, katerih ni imel vnaprejšnega soglasja?

Don't even think about it.

jype ::

nobodyelse> Izkušnje z inšpekcijo?

Dobre! Skoraj vsak, ki sem ga prijavil, je do zdaj bil kaznovan! Nekatere so le opozorili, ker niso ničesar prodajali.

techfreak :) ::

nobodyelse> Izkušnje z inšpekcijo?

Dobre! Skoraj vsak, ki sem ga prijavil, je do zdaj bil kaznovan! Nekatere so le opozorili, ker niso ničesar prodajali.

Ampak še vseeno dobim dnevno tudi po 500 spam mailov ...

jype ::

DejanL15> Ampak še vseeno dobim dnevno tudi po 500 spam mailov ...

Hja, jaz jih kar precej več, ampak žal ne spadajo vsi pod pristojnost tržnega inšpektorata.

nobodyelse ::

Glejmo kle samo maile slovenskih podjetij. Jest tud tedensko dobivam določene reklame na info@nekoPodjetje.si, ki pa niso imele nasega soglasja. Recimo par primerov

"Če ste to sporočilo prejeli pomotoma, vas prosimo, da o tem obvestite pošiljatelja, sporočilo z vsemi prilogami pa takoj trajno odstranite s svojega računalnika."

Pol se mi zdi da nekatera podjetja napišejo spodaj "To sporočilo ste prejeli, ker ste se prijavili na prejemanje tovrstnih sporočil prek spletne strani ali ste na drug način sporočili elektronski naslov, na katerega želite prejemati sporočila." čeprav to ni bilo storjeno.

Pol še en primer: "Odjava, Vaš e-poštni naslov smo ročno našli na vaši spletni strani. V primeru, da takšnih emailov v bodoče ne želite prejemati se lahko odjavite tukaj. Spletnik je zavezan k varovanju podatkov in izvajanju trženja v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (UPB-1) in Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu."

Kaj mislite o teh načinih zavarovanja. Bi inšpekcija vsem napisala kazen? Kako jim sploh kaj dokažejo? Prijavlat seveda nisem šel nobenga, ke se mi pa da...in tudi malo dvomim, da bi lahko kaj dosegel?

Ka noben nima mišlenja izkušenj glede tega? :)

Ka noben nima mišlenja izkušenj glede tega? :)

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ambasada zdravja in podobni spamerji

Oddelek: Omrežja in internet
143030 (2785) AndrejO
»

Slovenski SPAM

Oddelek: Loža
73222 (2460) Lonsarg