Forum » Pomoč in nasveti » Problemi s Secondary master/slave
Problemi s Secondary master/slave
CyberAD ::
Prosim, če mi nekdo pomaga pri problemu:
Ko sem danes zagnal PC mi je naenkrat ob zagonu napisalo:
Detecting IDE devices... čez nakaj sekund pa mi najde samo Primay master in slave; o secondary pa ni ne duha, ne sluha. Posledica je, da mi tudi v Winsih (ME) ne najde DVD in CD RW enote. Včeraj je še vse delalo normalno.
Aja, še to - ko sem šel v BIOSu naj mi auto detecta tudi ni nič našel.
Lepo prosim za pomoč.
Ko sem danes zagnal PC mi je naenkrat ob zagonu napisalo:
Detecting IDE devices... čez nakaj sekund pa mi najde samo Primay master in slave; o secondary pa ni ne duha, ne sluha. Posledica je, da mi tudi v Winsih (ME) ne najde DVD in CD RW enote. Včeraj je še vse delalo normalno.
Aja, še to - ko sem šel v BIOSu naj mi auto detecta tudi ni nič našel.
Lepo prosim za pomoč.
SLOWWWeb.net ::
Odpri mašino in preveri kable .
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani
Sem odprl mašino prevero kable, zamenjal z drugim IDE kablom in vedno isto. Samo, da potem, ko sem prvič vzel IDE kabl vun in ponovno vtakno, mi je PC pri iskanju secondary master-ja zamrznil. Zdaj mam pač.
Res rabim pomoč folk, ker sumim, da bi lahko blo kaj z mama plato narobe
Res rabim pomoč folk, ker sumim, da bi lahko blo kaj z mama plato narobe
gumby ::
Odklopi VSE enote, in probaj vsako posebej, če dela. In probaj vsaki kanal z isto enoto, če dela. Tako boš hitro ugotovil, kaj je narobe.
Očitno mi je pekač crknil.
Je pa zanimivo - ko sem oboje priključil (DVDrom in pekač) mi je naenkrat v upravitelju naprav javilo nezaznan USB kontrolnik in dva pekača in 4 trde diske (!)
Ko sem pa priklopil samo DVD-rom, je bilo vse normalno; ko pa samo pekača pa je pisalo secondary master: none
Je pekač crknil, ali je kaj drugega?
Je pa zanimivo - ko sem oboje priključil (DVDrom in pekač) mi je naenkrat v upravitelju naprav javilo nezaznan USB kontrolnik in dva pekača in 4 trde diske (!)
Ko sem pa priklopil samo DVD-rom, je bilo vse normalno; ko pa samo pekača pa je pisalo secondary master: none
Je pekač crknil, ali je kaj drugega?
gumby ::
Pečka je šla...
Tisti štos z USB krmilniki in ostalimi enotami pa je verjetno še ena "značilnost" oken
Tisti štos z USB krmilniki in ostalimi enotami pa je verjetno še ena "značilnost" oken
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nero 6.x in zmrzovanje pri 99%?Oddelek: Programska oprema | 1735 (1154) | bastadu |
» | Data rateOddelek: Pomoč in nasveti | 1399 (1116) | Hana |
» | Problemi z NEC DVD-RW ND-2510AOddelek: Strojna oprema | 3145 (1697) | kurjač |
» | problemi z DMA & pekacem v winXPOddelek: Pomoč in nasveti | 1738 (1491) | fictionel |
» | TEAC CD-ROM problem!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1631 (1371) | rockeye |