Forum » Pomoč in nasveti » kako vnest ankete v spss
kako vnest ankete v spss
kudo ::
zanima me kako se stem programom dela oziroma začne, ker je dost dela z anketami pa je treba mediano pa modus zračunat.
a kdo zna?
a kdo zna?
Okapi ::
Kdo že zna, samo malo dvomim, da ti bo šel to tu razlagat. Preberi si navodila za program - dobiš zraven nekaj debelih knjig.
O.
O.
kudo ::
o ja knjige:)
hecam se, ubsitvu se mi zelo mudi tako da sm žal nekako na kratko z časom in preštudirat knjige mi zdaj ne pride v poštev...
vseeno hvala
hecam se, ubsitvu se mi zelo mudi tako da sm žal nekako na kratko z časom in preštudirat knjige mi zdaj ne pride v poštev...
vseeno hvala
Okapi ::
Ja, bi moral prej mislit na to. SPSS ni tako preprost program, da bi ti lahko nekdo v par minutah povedal, kaj moraš narediti. Lahko pa poskusiš v Excelu, ima vse glavne statistične analize.
O.
O.
hotlips ::
Za mediano pa modus maš excel vrh glave. pa ker ti je program bolj domač, sploh če e ti mudi, nimaš kej za razmišlat.
Glede vnašanja podatkov, anket nisi pa z spssom nič hitrejši, moreš isto vse na roko notr nakucat.
lp.hl
Glede vnašanja podatkov, anket nisi pa z spssom nič hitrejši, moreš isto vse na roko notr nakucat.
lp.hl
Gandalfar ::
Odpres SPSS in si naredis spremenljivke pod Variable view.
Poskrbi, da bodo pravi tipi, labels in values nastavljeni ter missing values. S tem bos lahko potem super analizice delal.
Potem, ko imas enkrat urejene spremenljivke, gres v data view in pac prekucas ankete. V vsako vrstico eno.
Nato imas pa Frequencies pa Desciptives v Analyze, pa si lahko tam naklikas kaj hoces pa bo samo ven padlo. (tole je malo iz glave bilo sedaj napisano)
V osnovi moras najprej podatke spravit v SPSS, nato pa ti bomo lahko pomaglai konkretno s SPSS ukazi.
Alternativni nacin da podatke notri spravis je, da uvozis XLS datoteko pa nadknadno nastavis tipe spremenljivk in njihove lastnosti.
Poskrbi, da bodo pravi tipi, labels in values nastavljeni ter missing values. S tem bos lahko potem super analizice delal.
Potem, ko imas enkrat urejene spremenljivke, gres v data view in pac prekucas ankete. V vsako vrstico eno.
Nato imas pa Frequencies pa Desciptives v Analyze, pa si lahko tam naklikas kaj hoces pa bo samo ven padlo. (tole je malo iz glave bilo sedaj napisano)
V osnovi moras najprej podatke spravit v SPSS, nato pa ti bomo lahko pomaglai konkretno s SPSS ukazi.
Alternativni nacin da podatke notri spravis je, da uvozis XLS datoteko pa nadknadno nastavis tipe spremenljivk in njihove lastnosti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Statistična analiza diplomske nalogeOddelek: Šola | 3605 (1723) | harvey |
» | PSPP v zadnjem letu doživel precejšen razvojOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 7094 (6289) | lukanium |
» | Nov članek: PSPPOddelek: Novice / Nova vsebina | 6188 (3538) | OmegaBlue |
» | Prosnja za sodelovanje v resni anketiOddelek: Loža | 1780 (1518) | Lunik |