» »

media strežnik - hardware?

media strežnik - hardware?

mte ::

Pozdravljeni,
Rad bi sestavil media strežnik, ki bi bil sposoben istočasno predvajati vsaj 720p film ter služiti kot DLNA strežnik za recimo 2 televiziji (tudi 720p).
Softversko sem imel v mislih linux (verjetno Ubuntu), softverski RAID-1+0 (4x 500GB diski), XBMC za predvajanje ter mogoče MiniDLNA.
Kakšne komponente bi bile minimum za te zahteve? Ali bi se mi v tem primeru splačal tudi kak hardverski RAID kontroler? Kaj pa CPU, RAM, grafična, matična, ...?
Hvala,
lp matej

DC- ::

Pozabi softwerski raid.
Raje si omisli dober hardverski raid 5

Ali te lahko prosim za krajšo utemeljitev? Kolikor sem uspel najti testov, nisem dobil občutka da bi bil performance napram softverskemu (za linux, NE windows!) toliko boljši da bi se mi splačalo vložiti več sto eur za dober hardverski raid. Seveda sem lahko dobil napačen občutek, tako da bi rad slišal malo bolj obširno razlago zakaj.
lp

OmegaBlue ::

Za media računalnik hardware kontroler? Si resen?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

DC- ::

DOBER hardware controler.
Ne govorim o nekih home zadevah.

Ker če imaš sw controler in sistem na istem disku (kot pri tebi iz 4x500GB) je cela žurka spravt sistem nazaj.
Pri hw pa samo vklopiš disk nazaj in se že sami zmenijo.
To je taglavni point (poleg preformanca) za HW

No ja, glede na to da ne gre za poslovno okolje, mislim da lahko ta point kar zanemarim...
Še vedno pa bi rad vsaj približno vedel, kakšen hardware potrebujem da iz celotnega sistema iztisnem zgoraj omenjene stvari...
lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

software linux raid5

Oddelek: Strojna oprema
261861 (1479) ender
»

nakup file serverja... kaj kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
412868 (1531) madmitch
»

Linux in LVM- ma kdo izkusnje ?

Oddelek: Operacijski sistemi
121494 (1261) ender
»

RAID1 zrcaljenje naknadno. Se zgubijo podatki?

193518 (3191) just_a_cook
»

Strežniki

101661 (1313) urkoland

Več podobnih tem