Forum » Pomoč in nasveti » ACESS 2007
ACESS 2007
brinovcek ::
Pozdravljeni!
Zanima me, kako bi lahko skreiral obrazec v accesu ki bi mi prikazoval ime, priimek uporabnika, ki uporablja določen računalnik, ter izpisal vso programsko ter strojno opremu ki temu računalniku pripada na zaslo. Osnovni namen obraca naj bi bil dejansko pogled ter shranjevanje novih podatkov v bazo. Poskušal sem že do sedaj tako da sem v obrazec vstavil poizvedbo, ki je ipisovala programsko opremo na zaslon, za pogoj pa sme dodal parameter ki omejil izpis na točno določen ID_računalnika, vendar pa nisem nikakor mogel povezati parametra iz poizvedbe z kontrolnikom, ki je prikazoval ID_trenutnega računalnika, zato me zanima, če je kdo kej podobnega ali celo isto že naredil in kako? Zelo lepo bi prosil če bi kdo kej napisal na to temo.
Relacijska shema, na kateri so vidni tudi vsi atributi:
Slika predvidenega obrazca :
Hvala !
Zanima me, kako bi lahko skreiral obrazec v accesu ki bi mi prikazoval ime, priimek uporabnika, ki uporablja določen računalnik, ter izpisal vso programsko ter strojno opremu ki temu računalniku pripada na zaslo. Osnovni namen obraca naj bi bil dejansko pogled ter shranjevanje novih podatkov v bazo. Poskušal sem že do sedaj tako da sem v obrazec vstavil poizvedbo, ki je ipisovala programsko opremo na zaslon, za pogoj pa sme dodal parameter ki omejil izpis na točno določen ID_računalnika, vendar pa nisem nikakor mogel povezati parametra iz poizvedbe z kontrolnikom, ki je prikazoval ID_trenutnega računalnika, zato me zanima, če je kdo kej podobnega ali celo isto že naredil in kako? Zelo lepo bi prosil če bi kdo kej napisal na to temo.
Relacijska shema, na kateri so vidni tudi vsi atributi:
Slika predvidenega obrazca :
Hvala !
cewapcic ::
1 računalnik ma samo 1 strojno opremo... kokr jst vem
tko da daš tiste atribute, ki so pod strojna oprema pod entiteto računalnik
hmm pa ti pomoje hočš pač vpisat programsko opremo, ki jo recmo ma vsak uporabnik?
k je logično, da ma vsak uporabnik svoje programe in pol ne vežeš programske opreme na računalnik ampak ke k sta že dva ključa daš še to se mi zdi
tko da daš tiste atribute, ki so pod strojna oprema pod entiteto računalnik
hmm pa ti pomoje hočš pač vpisat programsko opremo, ki jo recmo ma vsak uporabnik?
k je logično, da ma vsak uporabnik svoje programe in pol ne vežeš programske opreme na računalnik ampak ke k sta že dva ključa daš še to se mi zdi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cewapcic ()
brinovcek ::
vsak računalnik ma samo eno strojn opremo, ki lahko vsebuje poljubno mnogo komponent, poleg tega pa je baza narejena tako da se podatki ne podvajajo, zato je stvar še tolk blj zapletena vsaj zame ...
Želim jo vpisat in želim imeti tudi obrazec za pogled vseh ki so že notr
Želim jo vpisat in želim imeti tudi obrazec za pogled vseh ki so že notr
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Počasen računalnik..Oddelek: Strojna oprema | 2114 (1777) | dmorec |
» | Baza & c#Oddelek: Programiranje | 4156 (3214) | xardas |
» | Programer brez diplome - je težko najti šiht?Oddelek: Loža | 4234 (1190) | hruske |
» | driverji...pomoc prosmOddelek: Pomoč in nasveti | 1143 (941) | nartnk |
» | Zazanavanje rama problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1454 (1329) | StratOS |