Forum » Programska oprema » origin ali excel - kako narisat diagram s podatki iz dveh tabel
origin ali excel - kako narisat diagram s podatki iz dveh tabel
Pujcek ::
torej problem je tak, imam dva fajla, v prvem so vrednosti za X os (cas), v drugem za Y os (merjen upor). problem je, ker so podatki v fajlu podani kot 20 vrednosti na vrstico. se pravi:
- prvi fajl mi da case meritev, v fajlu so podatki po 20 vrednosti na vrstico, 20 vrstic (se pravi 400 vrednosti)
- drugi fajl imam vrednosti uporov, zopet po 20 vrednosti na vrstico, 20 vrstic.
zdej jaz to importam v origin (v excelu nisem prevec domac) in imam dve tabeli z 20 stolpci in 20 vrsticami. kako zdej to jebo narisem v diagram oziroma pretvorim vse vrednosti prve tabele v en stolpec in vse vrednosti druge tabele v drug stolpec?????
kaksna ideja????
hvala in lep dan,
juhica
- prvi fajl mi da case meritev, v fajlu so podatki po 20 vrednosti na vrstico, 20 vrstic (se pravi 400 vrednosti)
- drugi fajl imam vrednosti uporov, zopet po 20 vrednosti na vrstico, 20 vrstic.
zdej jaz to importam v origin (v excelu nisem prevec domac) in imam dve tabeli z 20 stolpci in 20 vrsticami. kako zdej to jebo narisem v diagram oziroma pretvorim vse vrednosti prve tabele v en stolpec in vse vrednosti druge tabele v drug stolpec?????
kaksna ideja????
hvala in lep dan,
juhica
:)
noraguta ::
na roke najhitrej pobrišeš new line(text editor)
skopiraš v excel oba fajla pa transponeraš zadevo.
skopiraš v excel oba fajla pa transponeraš zadevo.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč excel (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 7904 (3481) | -JM- |
» | ExcelOddelek: Pomoč in nasveti | 2467 (1756) | Spider9 |
» | Excel, kako izračunatiOddelek: Programiranje | 2306 (2045) | Dionis |
» | Računanje vrednosti iz tabeleOddelek: Programska oprema | 1633 (1499) | KoMit |
» | Excel - pogojno kopiranjeOddelek: Programska oprema | 2711 (2626) | darkolord |