Forum » Omrežja in internet » Cisco VPN Client in fast user switching v Visti
Cisco VPN Client in fast user switching v Visti
20sdfj093f ::
Pozdravljeni,
uporabljam Cisco VPN odjemalca (v5.0.00.0340) na operacijskem sistemu Vista SP1, kjer se poslužujem funkcije Fast User Switchinga.
V primeru, da se prvo logira uporabnik tadrugega accounta, nato pa preklopim na logon screen in se sam prijavim, mi po prijavi v moj account Cisco VPN Client ne bo hotel vzpostaviti povezave z razlogom "Unable to contact security gateway". Log pravi sledeče:
Če tadrugega uporabnika odjavim (kar preko Task Managerja, brez da se sam odjavim in grem v njegov account), se mi tik po tem VPN odjemalec poveže brez težav.
Morda pozna kdo rešitev nadležnega problema? Sicer pač ostajam pri workaroundu z logoffom tadrugega userja. Po vzpostavljeni VPN povezavi se drugi uporabnik lahko brez težav prijavi in zaradi tega VPN povezave ne bo prekinilo - gre zgolj za začetni pogoj.
Hvala za pomoč in LP
D.
uporabljam Cisco VPN odjemalca (v5.0.00.0340) na operacijskem sistemu Vista SP1, kjer se poslužujem funkcije Fast User Switchinga.
V primeru, da se prvo logira uporabnik tadrugega accounta, nato pa preklopim na logon screen in se sam prijavim, mi po prijavi v moj account Cisco VPN Client ne bo hotel vzpostaviti povezave z razlogom "Unable to contact security gateway". Log pravi sledeče:
Cisco Systems VPN Client Version 5.0.00.0340 Copyright (C) 1998-2006 Cisco Systems, Inc. All Rights Reserved. Client Type(s): Windows, WinNT Running on: 6.0.6001 Service Pack 1 Config file directory: C:\Program Files\Cisco Systems\VPN Client\ 1 18:05:38.052 07/10/09 Sev=Warning/2 CERT/0x... Could not load certificate e=...,cn=...,ou=...,o=...,l=...,st=...,c=... from store Microsoft User Certificate. Reason: store empty 2 18:05:38.052 07/10/09 Sev=Warning/2 CERT/0x... If you are using a smartcard or token containing a certificate, verify that it is plugged in and try again. 3 18:05:38.054 07/10/09 Sev=Warning/2 IKE/0x... Unable to open certificate (...). If you are using a smartcard or token containing a certificate, verify the correct one is plugged in and try again. 4 18:05:38.054 07/10/09 Sev=Warning/2 IKE/0x... Failed to open my certificate (Connection:240) 5 18:05:38.054 07/10/09 Sev=Warning/2 IKE/0x... Failed to set up connection data
Če tadrugega uporabnika odjavim (kar preko Task Managerja, brez da se sam odjavim in grem v njegov account), se mi tik po tem VPN odjemalec poveže brez težav.
Morda pozna kdo rešitev nadležnega problema? Sicer pač ostajam pri workaroundu z logoffom tadrugega userja. Po vzpostavljeni VPN povezavi se drugi uporabnik lahko brez težav prijavi in zaradi tega VPN povezave ne bo prekinilo - gre zgolj za začetni pogoj.
Hvala za pomoč in LP
D.
Goldee ::
Ali sta oba accounta administratorska?
Kako imaš nastavljen authentication na samem clientu? Očitno je problem v certifikatu.
Kako imaš nastavljen authentication na samem clientu? Očitno je problem v certifikatu.
And Now for Something Completely Different...
-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-
20sdfj093f ::
Da, oba administratorska. Vendar poganjam VPNClient vedno iz svojega accounta. Problem je zgolj v tem, da je drugi sočasno prijavljen, ampak VPNClient se poganja iz mojega.
Gre za IPSEC preko UDP, certificate authentication (brez pošiljanja CA chaina).
Gre za IPSEC preko UDP, certificate authentication (brez pošiljanja CA chaina).
Goldee ::
Probaj, če se da, exportat certifikat in ga importaj na drug account.
Tega še nisem počel, jaz imam vse vpnje nastavljene preko group authentication-a.
Tega še nisem počel, jaz imam vse vpnje nastavljene preko group authentication-a.
And Now for Something Completely Different...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z OpenVPN povezavo (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9860 (6756) | čuhalev |
» | VPNOddelek: Programska oprema | 3362 (2920) | mk766321 |
» | VPN server ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2292 (1870) | NeMeTko |
» | Cisco VPN in alternativni klientiOddelek: Omrežja in internet | 4009 (3708) | zee |
» | VPN connection iz domačega omrežja v služboOddelek: Omrežja in internet | 4034 (3692) | darh |