Forum » Operacijski sistemi » Ubuntu in net
Ubuntu in net
Robocop1 ::
Pozdravljeni!
Danes sem namestil Ubuntu 8.10 na naslednji računalnik:
AMD Sempron 2800+, 512 MB DDR RAM, integrirana mrežna kartica
Problem pa je v tem, da mi med brskanjem po netu (vseeno kateri brskalnik) zmrzne sistem (skrije se tudi kazalec od miške - preostane samo reset računalnika).
Čudno pa mi je, da net dela ok, če nekaj nalagam z neta (na primer: sudo apt-get install ime_programa). Če nisem na netu pa računalnik dela OK.
Zanima me, kaj bi lahko povzročalo zmrzovanje sistema? Je možno, da imam premalo RAM-a
(med normalnim delovanjem je zasedeno cca 300MB)?
Danes sem namestil Ubuntu 8.10 na naslednji računalnik:
AMD Sempron 2800+, 512 MB DDR RAM, integrirana mrežna kartica
Problem pa je v tem, da mi med brskanjem po netu (vseeno kateri brskalnik) zmrzne sistem (skrije se tudi kazalec od miške - preostane samo reset računalnika).
Čudno pa mi je, da net dela ok, če nekaj nalagam z neta (na primer: sudo apt-get install ime_programa). Če nisem na netu pa računalnik dela OK.
Zanima me, kaj bi lahko povzročalo zmrzovanje sistema? Je možno, da imam premalo RAM-a
(med normalnim delovanjem je zasedeno cca 300MB)?
dfajt ::
Rama vsekakor ni premalo. Jaz bi na tvojem mestu najprej poskusil naložiti najnovejšo verzijo Ubuntu-ja in sicer 9.04. Meni deluje popolnoma brez problemov na procesorju Atom 230 1,6G in 1GB rama.
BigWhale ::
Je morda problem na tocno doloceni spletni strani? Da ni kak javascript, ki okupira celoten sistem in enostavno vse zmrzne?
Katere brskalnike si pa sprobal?
Katere brskalnike si pa sprobal?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prihaja največja sprememba v Firefoxu (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 21916 (16560) | bambam20 |
» | ST-kaj se dogajaOddelek: Slo-Tech | 1951 (1157) | Urc |
» | ko uploadam mi zmrzne računalnik!Oddelek: Operacijski sistemi | 843 (785) | Siddh |
» | Evropska komisija hoče več brskalnikov v Windows (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 16470 (12542) | BigWhale |
» | Kakšen bo Firefox 1.0?Oddelek: Novice / Brskalniki | 3125 (3125) | MrStein |