Forum » Strojna oprema » Koliko RAM-a dodat
Koliko RAM-a dodat
KDamc ::
Imam plato ASUS P5Q PRO Turbo in 2 Gb RAM-a (2 x 1 Gb Corsair XMS2 6400, 800 Mhz).
Rad bi dodal še nekaj RAM-a in me zanima:
- Ali naj kupim še en takšen komplet kot je zgoraj opisano?
- Ali naj kupim enak komplet kot je zgoraj opisano samo s kapaciteto 4 Gb (kar me bolj mika)?
Med pogovori mi je par kolegov reklo, da bo bolje delalo če dodam še 2 x 1Gb (Da so vse banke polne z enakimi kapacitetami t.j. 1+1+1+1)
in ne 2 x 2 Gb (V tem primeru bi bile ravno tako vse štiri banke polne le da bi bil razporejen takole 2+1+2+1).
Čakam Vaša velecenjena mnenja in pripombe!!!!
LP-Damijan
Rad bi dodal še nekaj RAM-a in me zanima:
- Ali naj kupim še en takšen komplet kot je zgoraj opisano?
- Ali naj kupim enak komplet kot je zgoraj opisano samo s kapaciteto 4 Gb (kar me bolj mika)?
Med pogovori mi je par kolegov reklo, da bo bolje delalo če dodam še 2 x 1Gb (Da so vse banke polne z enakimi kapacitetami t.j. 1+1+1+1)
in ne 2 x 2 Gb (V tem primeru bi bile ravno tako vse štiri banke polne le da bi bil razporejen takole 2+1+2+1).
Čakam Vaša velecenjena mnenja in pripombe!!!!
LP-Damijan
TehDucky ::
Čisto isto bo kar se tiče "boljšega" delovanja. Ker bo na dveh in na drugih dveh režah potekal svoj dual channel. Vprašanje: razmisli če boš sploh potreboval več kot 4GB + poleg tega pa rabiš met še en 64 biten operacijski sistem.
Če pa ti je vseeno glede denarja pa verjetno ne bo nič narobe če boš šel z 4gb kitom.
Če pa ti je vseeno glede denarja pa verjetno ne bo nič narobe če boš šel z 4gb kitom.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vprašanje o dual channel RAMu?Oddelek: Kaj kupiti | 2234 (1063) | Mitja358 |
» | RAM DDR2Oddelek: Pomoč in nasveti | 2346 (2189) | Brias |
» | Namizni računalnik do 500 €Oddelek: Kaj kupiti | 3431 (2533) | klinker |
» | kateri ram naj vzamem??Oddelek: Kaj kupiti | 3913 (2072) | svetetko |
» | Nova anketa: koliko pomnilnika (RAMa) je v vašem primarnem računalniku? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ankete | 9278 (7728) | R33D3M33R |