» »

Povezava racunalnik - zunanji disk

Povezava racunalnik - zunanji disk

salabajs ::

Pozdrav.

Imam sledec problem.

1.
Imam zunanji disk WD, ki ima USB priklop (siroki), zdaj pa bi ga jaz rad povezal s prenosnikom preko USB vrat. Nabavil sem podobni kabel kot je ta KLIK (samo, da je od firme belkin); zraven sem dobil CD s programsko opremo. To sem sedaj namestil na prenosnika samo to je premalo ?! Koliko sem razbral je ta kabel bolj misljen za povezavo med dvema racunalnikoma in potem to aplikacijo kaj je na CDju namestis na oba racunalnika in potem imas to za "transfer" podatkov/uporabniskih racunov.. Ja jaz pa sem mislil, da bi imel to kot izmenljivo particijo (da lahko kopiram/lepim podatke komp-disk in obratno)

Me lahko kdo usmerja do tega ?

2.
Ima pa ta zunanji disk tudi 'mrezni priklop' tisto pa imam prikljuceno na router - zdaj pa tisti software kaj sem dobil za disk sem namestil si na namizni PC in tam imam zdaj ta disk prikazan kot 'preslikaj omrezni pogon' varianto; ta software za disk (MIOnet aplikacija../app za backup) pa je zgleda neka trial varianta, ker mi je javlo, da je poteklo (key pa nisem zraven dobil) zato si ga potem nisem na prenosnika sel instalirat.. ampak na namiznem mi vseeno se dela zaenkrat..

(namizni pc) Ce kliknem lastnosti na to 'WDStorage particijo' (to je ta zunanji disk) mi pod pot navede "\\ip\ID389.." zdaj pa ce jaz grem na prenosniku pa dam preslikaj omrezni pogon pa skopiram to pot noter se mi pokaze okno, ki zahteva uporabnisko ime in geslo.. in sem ze vpisal vsega boga pa mi ne prime nix.. katero geslo te sploh hoce?

Mogoce sem malo zabluzil pa vseeno upam, da mi boste znali pomagati/svetovati..

Problemi, problemi.. ;)

Lp.

LapD ::

8-O A nisi dobil kabla zraven zunanjega diska? Eno stran vtakneš v disk, drugo v računalnik, odpreš raziskovalca in videti bi moral nov pogon.
web&motion designer

salabajs ::

Samo navadn omrezni kabl sem dobil..

EDIT: Imam pa ta zunanji disk: Western Digital zunanji disk HDD WD EXT 500GB MyBook WORLD (WDG1NC5000E)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: salabajs ()

fosil ::

Ne vem čist dobro kaj hočeš. Če prav razumem bi rad disk prek usb-ja priklopil direkt na prenosnik?

Za to rabiš čisto osnovni usb kabel takle
Brez kakršnihkoli dodatkov.

In to bi moralo bit vse.
Tako je!

krneki007 ::

Ta disk je mrežni disk brez možnosti priklopa preko usb.Na usb vhod lahko priključiš le še dodaten disk,ki je potem viden preko omrežja

salabajs ::

@fosil

Ja, na zunanjem disku je USB pa jaz mam na svojem prenosniku USB in jaz bi to sedaj rad povezal. Jaz sem kupil kabel, ki je podoben temu ki si ga ti dal samo je na sredini kabla se taksna skatlica z diodo gor.. zraven sem pa dobil software, ki ga mores kao instalirat na oba kompa, da lahko delas prenos podatkov. Zdaj pa jaz nwm ce je to glih ql.. jaz bi rad to uporabljal redno za pregled in uporabo podatkov, ki so na disku, ne pa samo da kliknem na prenos pa se mi vse datoteke skopiraj na komp ali obratno (kot neka backup varianta / varnostno kopiranje)

@krneki007

Torej po tvojem lahko na ta USB port, ki ga ima zunanji disk obesim se en zunanji disk? in potem se mi bo ta drugi v prvem prikazal kot particija ali kako?

krneki007 ::

a je res tak problem pogledat na proizvajalčevo stran?

http://www.wdc.com/en/library/usb/2779-...

očitno rabiš wd-jev program,ki ti disk zmapira kot mrežni pogon

energetik ::

Po teh navodilih tiste programe rabiš samo, če hočeš dostopati do diska kjerkoli z neta.
Sicer pa malo naprej v navodilih piše, da ga lahko z UTP kablom enostavno priklopiš v kišto in samo zmapiraš pogon. Brez kakršnih koli komplikacij in programov.

salabajs ::

Kak to mislis zmapiras? Pa saj na prenosniku preko wireless povezave bi potem tudi moralo delati, ne..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zunanji trdi disk problem!!

Oddelek: Strojna oprema
245473 (4344) Bye
»

WD Passport

Oddelek: Strojna oprema
475445 (3021) Bevcan
»

Windows se ne zažene zaradi zunanjega diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
473148 (2528) ManDriver
»

Priklop zunanjega diska

Oddelek: Strojna oprema
493734 (2987) Stoyc
»

Zunanji disk - napajanje

Oddelek: Kaj kupiti
183667 (3252) SimplTech

Več podobnih tem