» »

Krtačke za elektromotor

Krtačke za elektromotor

daljaz ::

Pozdrav.

Res ne vem kam naj tole temo vtaknem (moderatorji?...) ampak zanima me, če kdo ve, kje bi se dale dobit nove krtačke za elektromotor (po možnosti kakšna specializirana trgovina v okolici Kamnika, Mengša, Domžal).

Krtačke pa izgledajo natanko takole: slika
So pa za AC enofazni motor (nevem točno kakšen), od stare SINGER šivalne mize. Krtačke so postavljene pravokotno na rotor (če kaj pomaga)

Stare krtačke so se mi popolnoma skurile, zdaj bi pa nove gor dal, rotor mal pobrusil in imel motor za namizno brusilno napravico =D

Hvala za pomoč!

LISAC_88 ::

oj. Poglej mal po internetu pa mislim da bi mogu kje dobit veš. Se mi pa zdi da jih izdeluje ena firma v mozirju, po naročilu. Najbolje če pošlješ eno staro ali pa poveš mere: dolžino lahko pribl. ugotoviš, samo ne daj prekratke, feder mora imeti vpliv če ne ne bo nič delovalo, širini lahko izmeriš, vrvico naroči tudi malo daljšo, lahko jo boš skrajšal, pleh zgoraj pa boš moral najprej odlotati saj ga pri novih ne boš dobil. LP

krneki0001 ::

Za te krtačke boš dal tok kot za namizno brusilnico. V bauhausu v akciji imajo brusilni strojček (dvostranski - na vsaki strani svoj brus) za 20 evrov. Mislim da se ne splača iskat teh krtačk, ker boš dal ravno tok kot za komplet novo mašinco.

All ::

Na boušjaku...avtosejem v Ljubljani, jih ma en tip vsako neeljo tm....cena ne vem na pamet, ni pa pretirana (sm kupu enrat za eno tako mašinco). Vsekakor mej sabo vzorec ali p anatančne dimenzije.

Avenger ::

Ja, na bolšjem jih lahko dobiš. Danes :)
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alternator ne polni?

Oddelek: Na cesti
205359 (4643) dxx
»

Ne dela centrifuga pri pralnem stroju

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
279385 (7727) jobers2
»