» »

Računalnik zmrzuje v igrah

Računalnik zmrzuje v igrah

Grey ::

Torej...problem je sledeč. Sistem je sestavljen iz:

LC5550 (sem probal tudi s 6550GP2, ki je za 11A močnejši)
M4N78
Phenom II X3 720
Sapphire HD4890
OCZ 1GB DDR II PC6400 2x

Naložil sem Visto Business 32bit (na drugem računalniku dela brez problemov X2 5400+, 8800GT) in v Windows okolju deluje vse normalno, nobenih artefaktov, filmi, glasba internet, vse špila. Samo ko poskušam zagnati npr. 3D Mark Vantage se pojavijo artefakti. Ko pa zaženem katerokoli igro, pridem v meni, zaženem in po loadingu zašteka vse skupaj - black screen in zaciklan zvok.

White&Nerdy ::

To se je tudi meni dogajalo. Pomagalo je da sem iz DVI-ja šel na VGA.

Tr0n ::

Zadnji gonilniki, nic OC sistem,...

Tr0n:
Sistema nisem in ne navijam, gonilniki so najnovejši Catalyst 9.6, SP1 naložen, za nVidiin chipset pa tudi mislim, da so najnovejši gonilniki. Temperature so tudi normalne, procesor je na 25C grafična kartica pa 44C.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Grey ()

Tr0n ::

Potem je pa z graficno kaj. Sprobaj jo v drugem kompu. Stestiraj tudi pomnilnik z memtest.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tr0n ()

TOP ::

Tukaj je nekaj narobe z grafo,preveri temp.

Pomnilnik sem stestiral in je javil 1 error. Grem pa probat sedaj še v drug računalnik jo dat, da vidim, kaj bo.

Zgodovina sprememb…

Sem stestiral sedaj še novi sistem + 8800GT zato, da vidim, če tist 1 memtest error vpliva kaj na delovanje in se je izkazalo, da ne. 3D Mark uspešno končan. Potem sem probal še HD4890 v starem sistemu, da vidim, kaj se zgodi in je enako, rišejo se artefakti oz. zmrzovanje iger. Tko, da gre jutr kartica nazaj v trgovino.

Mogoče bi celo bilo pametno vzeti malo močnejši napajalnik, ker ima tale sedaj vsega skupaj 25A (malo malo se mi zdi)...6550GP2 ima pa 34A.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ob menjavi grafične naletel na problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
191986 (1410) TehDucky
»

Grafična kartica (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti