» »

Xtreamer - media player

Xtreamer - media player

««
81 / 105
»»

kremenko1 ::

Tale 2.4.1 je ful ... Prej mi v enem letu ni tolkrat zmrznu kot s temle ...
Ima še kdo podobne izkušnje?

misek ::

Meni dela bp. Je pa res da samo gledam filme.

Tarzan ::

Na začetku, takoj po nadgradnji se mi je sesul petkrat. Zdaj pa moram potrkat vsakih, "le" še od 10 poskusov enkrat namesto predvajanja IPTV dobim zmrzal.

kremenko1 ::

Filmi OK vse ostalo pa deluje polovično.
Na srečo sem si ga kupil za gledanje filmov, vendar pa če že nekaj dodajajo naj to deluje. Ni problem pri neuradnih dodatkih, kar pa pride iz njihove strani bi pa lahko poštimal.

bimmer-mb ::

Res čudno kaj se vam dogaja.... Meni z pasivnim hlajenjem in izključenim ventilatorjem deluje na 2.4.1 stbilno ne da bi ga sploh izklopil se pravi 24h. Predvajam filme v vseh ločljivosti in gledam IPTV brez zmrzovanja in štekanja.

Blazz ::

bimmer-mb , ali ti filmi k jih vrtiš prek networka kaj bolj štekajo? Govorim o 1080p, recimo shutter island. Men 2.4.x velik bolj šteka kot 2.3.1. , da ne govorim o nedelovanju DTSa na hišnem kinu na 2.4. verziji...

astras ::

dts mora delovati.. v primeru da ne deluje se malo poigraj z nastavitvami v A/V zavihku... lp
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

anko ::

Glede na to, da je tukaj kar nekaj izkušenih v uporabi Xtreamerja, eno tako lame vprašanje - kakšna je razlika med novim Xtreamerjam Sidewinder in Pro? Razen tega, da ima PRO "luknjo" za dva 3,5" diska, "navaden" pa za enega 2,5"...

plattfuss ::

razlika? Tudi v priključku eSATA in USB2.0 spredaj

misek ::

Sidewinder nima ventilatorja, Pro pa ga ima - za moje pojme daleč preglasnega (oz. celoten koncept hlajenja je napačen).

frenkb ::

Blazz je izjavil:

bimmer-mb , ali ti filmi k jih vrtiš prek networka kaj bolj štekajo? Govorim o 1080p, recimo shutter island. Men 2.4.x velik bolj šteka kot 2.3.1. , da ne govorim o nedelovanju DTSa na hišnem kinu na 2.4. verziji...

Ja, v verziji2.4 ni DTS pravilno deloval, sedaj je pa zunaj 2.4.1 in DTS prav lepo deluje :)

kelly1 ::

Pozdravček,..

Zakaj se ne da dolpovleči verzijo 2.4.1 :| ???

op. Izpiše mi : Datoteke http://gator884.hostgator.com/~xtreamer... ni mogoče najti.

bimmer-mb ::

Blazz je izjavil:

To ti ne vem povedat, ker jih gledam direkt iz diska. DTS so pa porihtali v 2.4.1

kelly1 je izjavil:

Pozdravček,..

Zakaj se ne da dolpovleči verzijo 2.4.1 :| ???

op. Izpiše mi : Datoteke http://gator884.hostgator.com/~xtreamer... ni mogoče najti.

Daj email ti pošljem 2.4.1

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bimmer-mb ()

atomc ::

rs1975 ::

a kdo ve, če nadgradiš FW, kaj se zgodi Jukebox-om? Ostanejo shranjeni podatki ali moraš zopet kreirati novo listo?
sam sem namreč obstoječo malo popravi in dodal slovenske opise filmov, pa ne bi to še 1x delal...

tud men ne dela nben download na xtreamer.net , potrebujem pa 2.4.1 emergency...

RudeBw ::

rs1975 je izjavil:

a kdo ve, če nadgradiš FW, kaj se zgodi Jukebox-om? Ostanejo shranjeni podatki ali moraš zopet kreirati novo listo?
sam sem namreč obstoječo malo popravi in dodal slovenske opise filmov, pa ne bi to še 1x delal...

Meni po nadgradnji iz 2.4.0. na 2.4.1. vse lepo deluje. Povni scan filmov ni bil potreben in vsi manualno edititrani filmi so ostali enaki. Pri meni vse deluje še kar stabilno, z izjemo občasnega zamrzovanja celotnega sistema, ampak to se je dogajalo že v prejšnjih verzijah.

jerry2000 ::

Ali komu deluje Jukebox in Live! na USB ključku brez notranjega diska? Ker meni deluje, potem drugič spet vpraša ali želim namestiti... Nekako si ne zapomni in imam ves čas težave s tem, da vse izgine in moram zadevo izključiti iz elektrike, da spet dobim xLive, parkrat mi je pa vse izginilo tudi s ključka.

Se mi le zdi ali je HDD bolje podprt za te reče kot ključek?
Jerry and Tom

OK.d ::

-problem je v prijavljanju diskov-usb ključkov, ker si xt ne zapomni sda1 in če imaš paralelno priklopljeno oboje ti teži za ponovno nalaganje, čeprav si to že storil
-jaz sem rešil to tako da imam na vsakem naložen xLIve-ključ in disk, jukebox pa samo na disku
LPOK.d

jerry2000 je izjavil:

Ali komu deluje Jukebox in Live! na USB ključku brez notranjega diska? Ker meni deluje, potem drugič spet vpraša ali želim namestiti... Nekako si ne zapomni in imam ves čas težave s tem, da vse izgine in moram zadevo izključiti iz elektrike, da spet dobim xLive, parkrat mi je pa vse izginilo tudi s ključka.

Se mi le zdi ali je HDD bolje podprt za te reče kot ključek?

Jaz sem nad ključkom obupal in sedaj imam priklopljen tako za Jukebox, kot za Xlive, samo zunanji HDD in vse deluje kot treba. S ključkom pa takšne težave, kot jih opisuješ, no nekaj podobnega - nesprejemlivo.

a ima kdo link to howto konvertat mkv film da dela na xtreamerju, baje je treba nek container zamenjat al kva ??? v mislih imam seveda nove mkv filme k ne delajo zarad novga načina izdelave mkvja ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Blazz ()

dsapac ::

@Blazz uporabi MKVtoolnix natancneje Mkvmerge GUI. Priporocam ti verzijo v.3.3.0 Pustis vse na default in samo pri input kliknes jezicek add in potem start muxing

How to

How to

@dsapac še maš mogoce kak link do mkvmerge?
lp

gregyk ::

astras je izjavil:

@dsapac še maš mogoce kak link do mkvmerge?
lp

http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoo...

dsapac, najlepsa hvala. Prišparal si mi JFGI zadeve.

OLIva ::

A se še kermu v Jukebox-u kr naenkrat pojavi slika ZYANKALI !
Pa kako se tega hudiča znebiš ?

OK.d ::

poglej pod nastavitve na web/pc jukebox, pod skin manager ali nekaj podobnega in prestavi na drugo varijanto, trenutno ga nimam pred seboj in govorim na pamet
LPOK.d

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OK.d ()

OK, res je pod Setup, poj maš pa na izbiro brez slike v ozadju ali pa z sliko in Zyankalijem zraven.

rembrandtm ::

Blazz je izjavil:

a ima kdo link to howto konvertat mkv film da dela na xtreamerju, baje je treba nek container zamenjat al kva ??? v mislih imam seveda nove mkv filme k ne delajo zarad novga načina izdelave mkvja ;)

TOLE NAREDI, PA BO DELALO.
... treba ga remuxat z MKVmerge 4.2.0 (freeware)...

naloadas file --> oznacis track (video) --> extra options --> compression setnes na none
--> oznacis track (audio) --> extra options --> compression setnes na none

in start muxing... za 5 minut je zadeva resena!
http://www.mpcclub.com/forum/showthread...

Sem poskusil kontaktirat avtorja MKVtoolnix in ga vprašat če je varianta za prednastavljeno kompresijo "none" in mi je odgovoril takole:

Hey,

On Friday 17 September 2010 10:29:56 you wrote:

> So I ask you If there is any possibility to preset "none" setting as
> default in video compatibility.

No, and there won't be a way. Sorry.

Regards,
Mosu

Torej bo treba vse skupaj še naprej reševat "peš" oziroma nas lahko presenetijo pisci firmwareja s popravkom.

3.3.0 kliknes samo start muxing in zadeva preverjeno (na imax-solarmax dokumentarcu) deluje. Zgoraj je dsapac napisal kako se naredi. Nič ni treba dajati na none...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Blazz ()

rs1975 ::

RudeBw je izjavil:

Sem poskusil kontaktirat avtorja MKVtoolnix in ga vprašat če je varianta za prednastavljeno kompresijo "none" in mi je odgovoril takole:

Hey,

On Friday 17 September 2010 10:29:56 you wrote:

> So I ask you If there is any possibility to preset "none" setting as
> default in video compatibility.

No, and there won't be a way. Sorry.

Regards,
Mosu

Torej bo treba vse skupaj še naprej reševat "peš" oziroma nas lahko presenetijo pisci firmwareja s popravkom.

pa saj ni take sile. jaz sem moral prekonvertirat v zadnjem času morda enega na 15-20 filmov... pa še convert traja dobro minuto...

svejk ::

ali ima kdo težavo z zadnjim FW pri nastavitvi go to namreč ni več moč izbirati na katero minutko filma naj se postavi?

refosk ::

Po nadgradnji na firmware 2.4.1 in inštalaciji moviejukebox-a se mi ob vklopu Xtreamer postavi direktno na shortcuts, ne več na osnovni zaslon. Se da to kje spremeniti?

gregor ::

gledam stran
http://www.xtreamer.si/
kjer je naveden RTD1283 DD chipset

na

http://www.xtreamer.net/xtreamer/specs....
pa je naveden RT3070 Single Chip

sedaj pa mi ni jasno v čem je finta, ali je pri nas na voljo verzija ki še ni zunaj za druge trge ??

HVALA
LP

jinzo ::

Mores razumet poslovanje in miselnost xtreamer osebja. Vedno ko sem jaz koga vprasal in prebral, je bil oreceno da gre za "premium" chipset, ki je prilagojen za njih, ampak seveda temu ni tako. Uporabljajo kar standarden realtekov 1283 chipset na starejsih modelih in DD ter DD+ na novejsih modelih. O tem ni kaj dosti za debatirati, vredno je še omeniti (pa čeprav to mogoče ne paše v to temo) da je margin na ta chipset/xtreamerjeve naprave zelo velik in je sam chipset pripadnik nižjega razreda takih chipsetov. Čeprav ima ta chipset kar dobre specifikacije, je ovira vsepovsod oz. po večini sam vmesnik, ki je milo rečeno obupen. Nažalost se nobeno podjetje ni odločilo narediti kompletne zamenjave, zato to ostane na prostovoljcih ki potem delajo modifikacije (kot je zelo značilno pri xtreamer skupnosti).
Bojim se da bodo te naprave že konkretno zastarele preden bo prišel nek spodoben vmesnik ven (sicer xtreamerjev jukebox zgleda obetavno ampak...). Treba je tudi vedet da stvari že bazirajo na dokaj dotrajanem Linux jedru (2.6.12) za katerega bo vedno težje backportati popravke (pa tudi nobeno podjetje glih ni vložilo truda v to).
Jaz velike upe polagam na Ketlaer projekt, ampak bi bilo potrebno veliko več znanja in truda za uresničitev tega.

jinzo@: zgleda da se kr spoznaš na te zadeve. A lahko nam navadnim smrtnikom po domače poveš, kaj vse to za nas uporabnike pomeni.

novitibo ::

eni bi ferrarija za 99EUR 8-O

jinzo ::

@OLIva
Pač moje mnjenje je da so xtreamerji predragi za to kar ponujajo in obljubljajo. Sicer je boljube težko izpolnit že zaradi določenih omejitev, katerih pa se xtreamer (in noben drug) ni lotil (premagat/popravit, kakorkol).
Vsekakor menim da se splača za dober predvajalnik dati malo več in kupiti nekaj kvalitetnejšega (kak popkorn naprimer...).

@novitibo
ne, narobe razumeš, eni smo kupili tak avto za dost ceneje, pa je praktično popolnoma enak z izjemo barve.

Pač, ta "platforma" bi ob pravi investiciji lahko veliko bolje delovala.

dsapac ::

@laguna oglej si spletno stran http://www.axn.si/ Trebalo bi jo dodati v xLive. Se bomo morali potruditi skupaj. Ampak ne pod metafeeds v bistvu enako ali pa v podobni varianti kot so oddaje na pop tv oziroma a kanal recimo nasa mala klinika itd...

lp, dsapac

P.S.
Delam z URLSnooper2 ampak ko mi najde naslov mi ga najde kot swf in ko ga dam v vlc player mi ga ne predvaja. Drugace se znebim vseh nepotrebnih crk http://static.inplay.tubemogul.com/core... tako da dobim http://static.inplay.tubemogul.com/core... ampak mi ga vseeno noce predvajat

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dsapac ()

jinzo, hvala za odgovor, vendar pa mi še vedno ni jasno zakaj so specifikacije različne, zakaj na xtreamer.net ne omenjajo novega čipa

prosim poglej tudi v to temo...razlike med predvajalniki...:)
http://slo-tech.com/forum/t308274/2099

hvala
LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregor ()

gregyk ::

gregor je izjavil:

jinzo, hvala za odgovor, vendar pa mi še vedno ni jasno zakaj so specifikacije različne, zakaj na xtreamer.net ne omenjajo novega čipa

prosim poglej tudi v to temo...razlike med predvajalniki...:)
http://slo-tech.com/forum/t308274/2099

hvala
LP

Očitno tipkarska napaka na njihovi strani, ker Ralink RT3070 je chipset njihove brezžične antene, ne pa Xtreamer-ja.

če je to res pa je to že pošteno smešno!
očitno niso resni, halo ...je kdo doma? :D

uvz123 ::

@Gregor: Ko bi ti vedel, kakšne vse "spodrsljaje" (beri zavajanja) so si že privoščili. To kar ti omenjaš, sploh ni vredno omembe in je kaplja v morje!

tukaj...
http://www.xtreamer.me/specifikacije.ht...

..te napake ni..
lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: astras ()

laguna ::

Dsapac zapisal:

P.S.
Delam z URLSnooper2 ampak ko mi najde naslov mi ga najde kot swf in ko ga dam v vlc player mi ga ne predvaja. Drugace se znebim vseh nepotrebnih crk http://static.inplay.tubemogul.com/core... tako da dobim http://static.inplay.tubemogul.com/core... ampak mi ga vseeno noce predvajat

Kot sem zapisal v kratkih navodilih za uporabo urlsnooper2 je možno na tak način predvajati le filme oz. naslove, ki se končajo na npr. .avi, .flv., .mp4, .wmv, .., ne more pa se predvajati naslovov, kot je v tvojem primeru .swf. Takšen naslov ima tudi megavideo in se na ta način ne da dobiti naslova oz. url filmov. Verjetno obstaja kakšna metoda, da se tudi iz teh znakov, ki se končajo na .swf ..in podobno izlušči naslov, vendar jaz tega nisem ugotovil. Glede strani axn.si pa ne vem, kakšen naslov pokaže urlsnooper2, če ni .aci., .flv, ... in podobno in je recimo .swf, potem se s to metodo ne da dobiti naslovov filmov. Problem filmovo in oddaj je tudi ta, da večina internetnih strani kot so recimo že v navodilh omejene moveshare, ... in drugi dnevno menjujejo url naslove filmov, verjetno po nekem ključu, tako da nima smisla oblikovati zbirko filmov iz teh strani. Če bi se ugotovil postopek "preoblikovanja" url naslovo za te strani, verjetno programerjem linuxa ne bi bil problem narediti program, ki bi vsakodnevno obnavljali in ažurirali te naslove.

Glede serij in drugih zadev, ki jih imamo na xlilve za slovenijo pa imamo to srečo, da niti RTV SLO niti POPTV ne menjujeta url naslovov filmov (vsaj zaenkrat in upam, da tako ostane). Glede serij pa lahko le povem, da sem v xlive slo dodal nove nanizanke lepo je biti sosed, prav tako se dodal še zadnji del nanizanke danes gor, jutri dol.

Glede nadaljnjega oblikovanja xlive za slo pa bi bilo potrebno še dalje aktivirati v začetku aktivnega aspire-a, ki je nekako "izginil" iz tega projekta. Mogoče pa smo za to krivi mi, ker se nismo dovolj "potrudili" in mu nudili vsaj neko minimalno pomoč pri ustvarjanju xliva za slovenijo - to je le moje osebno mnenje.

Torej če zaključim, za dodajanje filmov oz. internetnih strani (izvzeti so RSS feedi) in oblikovanje seznamov le teh je potrebno dobiti internetne strani, ki ne spreminjajo url naslovov filmov (kot sta RTVSLO in POPTV), saj bi bilo pri teh potrebno dobiti "ključ" za preračunavanje na nove url naslove in spisat nek program, ki bi to delal dnevno ali pa ob vsakem pozivu nekega filma. Če se to ugotovi potem ni problem narediti neko bazo recimo najbolj gledanih filmov, serij, ..., in jih dodati v nek feeds.

Glede samega xlive slovenija pa je potrebno kontaktirati z aspirom, ki je začel ta projekt in ga je tudi vzpostavil in uživel.

LP
lagunaaaa

uvz123 je izjavil:

@Gregor: Ko bi ti vedel, kakšne vse "spodrsljaje" (beri zavajanja) so si že privoščili. To kar ti omenjaš, sploh ni vredno omembe in je kaplja v morje!

ja, sem že nekaj bral na to temo, če se prav spomnim so na mpc club celo nehali pisat o xtreamerju

LP

vrossi46 ::

Ja res je ,ker so si malo preveč privoščilči zavajanje potrošnikov

Pesimist ::

ok, odločo sem se za xtreamera z rebri pa anteno, ker zgleda da ma zadeva najvecji support pa kar lepe menuje. Samo narocit se treba. :)

bigbang ma te zadeve?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

telexdell ::

Pesimist je izjavil:

ok, odločo sem se za xtreamera z rebri pa anteno, ker zgleda da ma zadeva najvecji support pa kar lepe menuje. Samo narocit se treba. :)

bigbang ma te zadeve?

Mislim da nas ga je večina naročila direktno preko uradne spletne strani Xtreamerja. Drugače pa sta pri nas 2 ali 3. zastopniki, kateri imajo spletne trgovine in primerljive cene (malo pogooglaj). Pri našem trgovcu boš vsekakor lažje uveljavil morebitno reklamacijo ali dobil kakšno pomoč.
Pred letom dni, ko sem ga sam kupoval je bil pri "običajnih" trgovcih nesramno predrag.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
««
81 / 105
»»