» »

Xtreamer - media player

Xtreamer - media player

««
69 / 105
»»

zee ::

Meni je pa vceraj crknil prakticno nov trdi disk (Seagate 500 GB), ki sem ga imel v Xtreamerju (z namescenim pasivnim hladilnikom, ventilator na minimumu ali na off).

Smrk.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

trnvpeti ::

pregrevanje?

Dvomim. Ttenutno nimam pri sebi vseh orodij za kompletno diagnostiko. Sumim sicer, da je crknil SATA kontroler na Xtreamerju...
zee

goran_r ::

clancy je izjavil:

OK.d je izjavil:

ali je še kdo opazil, da se na fir.2.3.1 nekam dolgo prižiga-rabi več časa za vklop, prej se mi je zadeva takoj postavila recimo na 2.2

Vsem, ki se Xtreamer dolgo zaganja, probajte naložiti gor Emergency Firmware 2.3.1 in potem nazaj Fw 2.3.1. Meni se je čas zagona prepolovil in traja le 20 sekund.
To sem ugotovil po naključju in upam, da bo delovalo tudi vam.

No, tole bom pa preizkusil... meni se zaganja cca 45-50 sec
Lep pozdrav
Goran

kmetek ::

clancy je izjavil:

OK.d je izjavil:

ali je še kdo opazil, da se na fir.2.3.1 nekam dolgo prižiga-rabi več časa za vklop, prej se mi je zadeva takoj postavila recimo na 2.2

Vsem, ki se Xtreamer dolgo zaganja, probajte naložiti gor Emergency Firmware 2.3.1 in potem nazaj Fw 2.3.1. Meni se je čas zagona prepolovil in traja le 20 sekund.
To sem ugotovil po naključju in upam, da bo delovalo tudi vam.

Imam 2.2....Zakaj bi moral naložiti Emergency, zakaj recimo ne direktno FW 2.3.1? Hvala.

Blazz ::

kje pa je emergency firmware 2.3.1 ?? jaz na offi siteu vidim samo 2.1.1. verzijo emergencya..

misek ::

http://www.xtreamer.net/downloads/xtrea...
Emergency firmware download and installation instructions
http://gator884.hostgator.com/~xtreamer...

aha luliji so ga dal pod 2.3.1 firmware. nimajo lih standardizirano narejeno na strani... tud če klikneš knof download latest firmware te vrže na 2.1.3. verzijo namesto na 2.3.1....ahja šlamparija...

misek thnx za linke

trnvpeti ::

tudi sata kontroler lahko crkne zaradi pregrevanja

Če koga zanima - predvajanje direktno iz splitted rar arhivov: http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...

@trnvpeti:
Jako slab dizajn torej (IMO mi ne bo nikoli jasno, zakaj Xtreamer nima kaksne luknje vec v ohisju). Tocna diagnostika je ze v teku...
zee

Zgleda,da je sel trdi disk rakom zvizgat. :'(

In z njim ~400 GB zanimivih reci za pogledat. :'( :'(
zee

laguna ::

Pozdravljeni

Mišek je zapisal:
"Hanzo, youtube več ne dela. Uporabiš lahko User Defined RSS - The Ultimate List - (#8) http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...
http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...
Zanima me, ali vam dela ta defined rss #8, predvsem zadeva liveTV. Mani noben program ne dela, ko ga določim se pojavi črn ekran (xtreamer ne blokira, saj dela info tipka, vendar se tudi po cca 5 minutah nič ne zgodi. Ali je komu uspelo usposobiti livetv in če, kako in katere kanale?

LP
lagunaaaa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: laguna ()

napaka ::

@zee

Meni pred časom ni prepoznal Samsunga 500 GB.

Potem sem disk priključil na zunanje kable in v drugem poskusu se je zbudil.

telexdell ::

@laguna- prej sem poskusil, pa mi je ElYazira delala BP. Delal je tudi Horror chanel pa neki arabski šport. Skratka, delali mi niso WMV programi in mislim da eden od nekaj preskušenih ostalih. Traja pa skoraj 10s, da pokaže sliko.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Meni pred časom ni prepoznal Samsunga 500 GB.

Potem sem disk priključil na zunanje kable in v drugem poskusu se je zbudil.

Ni preostalo nic drugega kot disk nanovo sformatirati v ext3. Uspelo mi ni resiti prav nicesar. V bistvu je zgledalo, kot da je disk bil na sveze sformatiran (+nenavadna sporocila o napakah pri mountanju v Linuxu).

Zdaj je disk na "opazovanju".
zee

mariosala ::

Še enkrat sprašujem,ali kdo ve.....

Mene zanima ali je kaksn na HDAHOY prijavljen,in vlece njihove "yo-ho" mkv-je,namrec jaz jih hocem gledat z xtreamerjem preko zun.diska,in mi cisto vsak zamrzne po parih sekundah,tako da ga moram iz elektrike izklopit.Vsi drugi releasi drugih skupin dalajo brez problema(eureka,wi-ki,framestore itd...)V cem je fora,po video bitratu,kodeku,formatu se ujema z eurekami releasi,pa ti delajo.

Tarzan ::

Mneni se je to zgodilo na enemu od framestorjevih relisov. Mislim da pri seriji Breaking Bad, prva sezona.

OK.d ::

nič še ne bo z V3 verz. najprej bo (latest beta is 2.4b3), pa še vulkanski pepel jim gre na roke - zamuda pri dobavi xtreamerpro
LPOK.d

psytoma ::

tole preskakuje na Xtreamerju kaj bi bilo krivo ?

Metallica - Orgullo, Pasion y Gloria.720p.x264.dxva.DTS-FLAWL3SS

DXVA Compliant.......: Yes

Movie Information....: http://www.imdb.com/title/tt1562371/

Runtime..............: 2h 25mn

File Size............: 13.2 GB
Overall Bitrate 13 Mbps

Video Info
Source...............: Blu-ray
Container............: Matroska (MKV)
Audio Codec..........: DTS-HD Master Audio English 5152 kbps 5.1 / 48 kHz / 5152 kbps /
24-bit (DTS Core: 5.1 / 48 kHz / 1509 kbps / 24-bit)

Channels.............: 6

Video Codec..........: x264
Resolution...........: 1280x720
Aspect Ratio.........: 16x9
Video Bitrate........: 7844

Encoder..............: BDK

Encode Settings

cabac=1 / ref=12 / deblock=1:-3:-3 / analyse=0x3:0x113 / me=umh / subme=10 / psy=1 /
psy_rd=1.0:0.0 / mixed_ref=1 / me_range=40 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 /
cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-2 / threads=6 / sliced_threads=0
/ nr=0 / decimate=1 / mbaff=0 / constrained_intra=0 / bframes=8 / b_pyramid=0 / b_adapt=2
/ b_bias=0 / direct=3 / wpredb=1 / wpredp=2 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40 /
rc_lookahead=50 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=7844 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10
/ qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / vbv_maxrate=30000 / vbv_bufsize=39000
/ ip_ratio=1.40 / aq=1:0.60

Year: 2009

Nimkapu ::

Po približno 4 mesečni uporabi xtreamerja z pasivnim hlajenjem, se mi je začel med uporabo ugašati (ventilator je na off), tako da očitno pasivno hlajenje ni zadosti za hlajenje naprave.

L.P. Črt

novitibo ::

...se mi je zdelo, da se bo začelo to dogajat. (uporabljam int. disk in Scythe-mod)

Nimkapu je izjavil:

Po približno 4 mesečni uporabi xtreamerja z pasivnim hlajenjem, se mi je začel med uporabo ugašati (ventilator je na off), tako da očitno pasivno hlajenje ni zadosti za hlajenje naprave.

L.P. Črt

a imaš notri disk?
LPOK.d

Naprava je brez diska, sem jo do včeraj imel na 2.01 swju, zdej sm pa dal tazadnjega, če bo kej drugače.
Režim je bil tak, da je naprava tudi po 6 ur skupaj predvajala full hd filme in hladilna rebra so postale zelo vroča v tem času.
V soboto se mi je pa ugašal, ne glede na to, kaj je predvajal, ali full hd pa tudi pri mp3jih, bom poročal kako je z novim swjem.

Sem pa vidu, da je xtreamer ponudil svoje obojestransko hlajenje.

L.P. Črt

obojestransko hlajenje že nekaj časa prodajajo na xtreamer.net , vendar ga pri lokalni mešetarjih še nisem zasledil, vsaj pred 14 dnevi je bilo tako

obojestransko hlajenje ti po moje ne prinese kakšne bistvene ohladitve, ker če potipaš drugo stran xtremarja pri enostranskem pasivnem hlajenju je ta skoraj hladna, dočim so pa aluminijska rebra kar pošteno vroča
LPOK.d

Vem, ampak sklepam,da je potrebno obojestransko hlajenje, razen, če ni samo marketinška fora, da je lahko izdelek dražji :)

L.P. Črt

Na drugi strani je disk. Če ni direktnega stika med samim diskom in hladilnikom je hladilnik skoraj da nesmiseln. Kot je že nekdo napisal je ta drugi hladilnik hladen. Poleg tega se disk ne greje toliko, da bi ga bilo potrebno posebej hladiti. V mojem prenosniku je disk popolnoma zaprt iz vseh strani.

Sklep potegni sam :|

Se strinjam, paralele sem vlekel iz tega, da trenutno enostransko hlajenje, ki ga imam, ne zadostuje :)

Pozdravljeni

Ali je mogoče kdo registriran (recimo misek) na uradnem xtreamer forumu, da bi moderatorju cap iz spodnjega foruma

http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...

poslal spisek slo tv postaj (recimo maxtv, poptv, slo1, slo2, koper,...) da bi jih dal na spisek nove RSS liste kot tv v živo?

Lep pozdra.
lagunaaaa

laguna, ti mi kar pošlji. Pa ostali tudi. Me je pred časom že spraševal, če imam kaj lokalnega.
Naj pa bodo preizkušeni linki.

lagunaaaa

OLIva ::

Že nekej časa opažam, da se mi zadeva preko NETa vleče ko megla. Ne samo HD vsebin, tudi za navadne stvari je zadeva kar naenkrat prepočasna - kocka - zmrzuje.
X-a mama v hišno mrežo povezanga po kablu, ne wireless.
A mi lahko kdo svetuje zakaj oz. kje je keč.

Kakšen paket (hitrost) pa imaš internet?

LP
lagunaaaa

laguna@: 20/4, pa tega včasih ni blo. Mogoče kej v zvezi s ta zadnmu FW ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OLIva ()

Poskusi naložiti zadnji emergency fw.

misek@; opazil sem, da se zadeva obnaša kakor kdaj
resetiral sem zadevo, pa je NET delal spet kot včasih, po nekaj minutah pa se je spet začel vleči.
Mora bit fora nekje drugje.

Ja, mislim da vem v čem je problem. V bistvu se to dogaja tudi meni :| Opažam, da se večkrat procesu arpscan (oz. rompkg) nekaj zacikla in ga enostavno ubijem.
Namesti si telnet (http://www.mavvy.net/reviews/xtreamer/h..., se poveži na Xtreamerja in izvedi naslednji ukaz
killall arpscan
mv /usr/bin/rompkg /usr/bin/rompkg_orig
Sicer nisem siguren kakšne negativne posledice to ima ampak zaenkrat je vse ok.

Dekinio ::

Pozdravljeni!

Sem prebral kr nekaj strani...vendar sam nimam časa brat 69 strani pa bom kr vprašal, saj bolj ko berem gredo diskusije vsaka v svojo smer.
Zanima me sedaj kako ste v celoti zadovoljni z Extremarjem? Koliko sem opazil nima diska, tako, da je še potrebno nabavit zunanji disk... predvaja 1080p?
Predvaja mkv formate prek mreže? Ali očitno bolje predvaja prek diska?

clancy ::

Preko zunanjega USB diska 1080p predvaja brezhibno. Preko WiFi pa lahko rečem, da 720p predvaja še kar vredu, 1080p pa se zatika.
Z napravo sem zadovoljen in dobro služi svojemu namenu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: clancy ()

Dekinio ::

Hvala. Veliko si pomagal...
Mogoče ve kako pa je z zvokom DTS...namreč Samsungi ne podpirajo DTS-a....Kako rešit?

mariosala ::

Xtreamer podpira vse dts,celo mislim da imaš DTS MA passtrough in downmix.

Ro! ::

Dekinio je izjavil:

Predvaja mkv formate prek mreže? Ali očitno bolje predvaja prek diska?

Po ožičeni mreži predvaja prav vse, brez zatikanja.

Sam imam xtreamerja priključenega na lan zadnje pol leta, za predvajanje vseh full hd vsebin je zakon, nimam pripomb. Edino ventilator/pasivno, kot sem objavil par postov višje je problem. Če kupuješ za ogled 1080p, boš več kot zadovoljen, seveda brez eksotike ala wifi :)

L.P. Črt

Pozdravljeni

Ste že kaj poskušali nov User Defined RSS - The Ultimate List - (#9) na naslovu http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...

Zadeva je precej zanimivo nastavljena, komaj sedaj se vidi, kaj vse zmore (in verjetno to še ni vse) ta mala škatlica xtreamer. Zanima me pa, če je kdo poskusil tv live in če mi lahko napiše, kateri programi mu točno delajo. Kateri koli tv kanal sem odprl mi napiše not support 404 ali pa črn ekran in nič (čakam tudi do 3 minute).

Imam naložen zadnji FW 2.3.1 ter nič drugo. Ali bi moral za gledane televizije v živo imeti kakšne druge nastavitve na routerju ali pa naložen še kakšen dodatek razen urednega FW? Pa še nekaj, poskušal sem gledat tv prek WIFI, mogoče je to napaka in TV dela samo po kablu??? Nimam notranjega diska le usb disk.

Že vnaprej hvala za odgovore.

LP
lagunaaaa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: laguna ()

misek@: hvala. Bom poskusil, čeprav je moje software znanje bolj megleno.

OldSkul ::

laguna@, jst sem probal dva UK live kanala preko Xtreamer Live! Programa sta se normalno zagnala, vendar je treba kar čakat nekaj sekund. Nadležno.
Sem pa probal nekaj ostalih funkcij in dela kr ok. Pohvalno da en človek naredi tak koristen projekt.

gregyk ::

Laguna: Programi ki jemljejo "feed" iz http://streamer.digicom.bg (trenutno) ne delajo (to so pa npr. HBO-ja, Discovery-ji, FOX-a, NGC, itd ...).

kmetek ::

Kako bi z XTREAMERjem predvajal BLURAY, ki ima ripnanega na disku?

Pozdravljeni

Kako imate pa povezano, s kablom ali pa prek antene? Namreč sedaj sem probal prek kabla in mi je bbc delal, res je treba čakat, vendar pa prek antene pa mi livetv ne dela - črn ekran. Ali je potrebno kaj nastaviti router (level one wbr-3408) - drugače pa mi ostale stvari na internetu delajo prek antene.

LP
lagunaaaa
««
69 / 105
»»