» »

Xtreamer - media player

Xtreamer - media player

««
68 / 105
»»

grantica ::

rembrandtm je izjavil:

grantica je izjavil:

rembrandtm...hvala za pomoč... vendar to sem že vedela da xtremer nima diska zato pa sem dejansko spraševala za rešitev :))
... nimam bluray predvajalnika na pc tako, da si bom dokupla predvajalnik za računalanik in ga preko SATA/USB kabla, kot to prikazujejo na youtube, povezala direktno na xtreamer.

...mogoče bo tole zvenelo neumno, a vseeno : zakaj bi kupovala bluray predvajalnik in zapravljala za ploščke, ko pa lahko potegneš dol torrente hd, ki imajo dts, pa urediš podnapise in uživaš. Maš ogromno dobrih filmov 720p ali 1080p, kjer pride do izraza tako suround kot kvaliteta slike. Ravno zato sem kupil Xtreamerja, povezanega imam na plazmo, zvok pa vlečem preko ojačevalca - in uživam.

glej moj gornji mail zakaj...do nedavnega sem imela doma PS3, potem sta pa tako PS3 kot bivši odpeketala in ostali so BLU RAY-ji, ki jih nimam kje predvajat.

ampak hvala ti za pomoč.

grantica :: 21. mar 2010, 05:19:22

ej hvala ti telexdell!!.... sej najprej bom itak samo gledala kar pride z neta prek xtremaerja... morala pa bom problem naknadno nekako rešit, ker imam nekaj originalnih blu-rayev in dvd-jev pa bi jih rada še kdaj pogledala.

astras ::

pol pa bivsega raje nazaj povabi :D :D
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

lampa ::

Imam težavo z xtremerjem in notranjim diskom.Xtreamer mi namreč ne prepozna velikosti notranjega diska.Če ga pogledam v total commanderju, mi pokaže velikost približno 21 Mb od 160 Gb prostora.Na disk se ne da zapisati ničesar ,ker jamra da ni dovolj prostora.Disk sem formatiral v xtremerju.Če priključim v xtreamer usb ključ ,pa mi pokaže tako velikost diska kot je velik ključ.
Probal sem namestiti Emergency 1.0.1 firmware,da bi pobrisal vse nastavitve,potem pa novi firmware, pa ni pomagalo.Disk drugače dela,če ga dam v zunanje ohišje, se obnaša normalno.Če ima kdo kakšno idejo,kaj mi je storiti,se priporočam.

malix ::

Ali si disk formatiral v Xtremerju.
To naredi in bi moralo delat.
www.malix.si

Sem formatiral v xtremerji pa nič.Trenutno ga formatiram o zunanjem ohišju ,pa bom videl kaj bo.
Problemi so se začeli,ko sem menjal disk iz 320Gb na 160Gb. Z 320Gb diskom je xtreamer deloval normalno, vendar tega diska nimam več.

valiant ::

lampa je izjavil:

Sem formatiral v xtremerji pa nič.Trenutno ga formatiram o zunanjem ohišju ,pa bom videl kaj bo.
Problemi so se začeli,ko sem menjal disk iz 320Gb na 160Gb. Z 320Gb diskom je xtreamer deloval normalno, vendar tega diska nimam več.

Tudi meni je kar naenkrat nehal kazati kapaciteto diska...mislim, da od ene menjave fw dalje. Prej mi je na 370gb disku normalno kazal prostor, potem pa ne več...pa tudi v total com. pri kopiranju jamra da nima placa; vendar gre naprej. V exploreju tudi ne pokaže prostora pravilno, vendar ne jamra, da nima placa. Ni mi jasno...drugače pa v PnP (vpiši IP xtreamerja v browser) vidiš kapaciteto diska.

win xp, disk formatiran v xt (ntsf)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: valiant ()

Zunanje formatiranje ni pomagalo. Sem poskusil še z drugim diskom, ki sem ga vzel iz prenosnika in je rezultat isti.Xtremer ne sformatira diska , velikost ostaja ista to je cca.20Mb.Več ne vem kaj naj naredim.

misek ::

Uredi si telnet dostop do Xtreamerja. Nato napiši ukaz
dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=1M count=128
reboot
To ti bo pobrisalo začetek diska in restartalo Xtreamer. Nato sformatiraj iz GUI-ja. Sporoči rezultat.

ce ne bo tole od miseka delovalo se mi zdi da bi lahko bil disk zanic.. Uveljavi garancijo na disk pri prodajalcu..
lp

Tale ukaz še izvedi pa postaj rezultat.
fdisk -l /dev/sda

Zgodovina sprememb…

• spremenil: misek ()

Sem izvedel ukaze ,rezultat je isti,še vedno prosti prostor velikosti 20Mb.

/ # fdisk -l /dev/sda

Disk /dev/sda: 160.0 GB, 160041885696 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 19457 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes

Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 2 19397 155798370 7 HPFS/NTFS
/dev/sda2 19398 19417 160650 82 Linux swap

Rezultat zgornjega ukaza.Ugotovil sem da če priklopim zunanji disk na USB mi kaže isto velikost praznega prostora na notranjem disku,kot je na zunanjem.Zunanji disk je velik 300Gb in zdaj kaže takšno velikost še na notranjem.Se pa res da kopirati na notranji disk v raziskovalcu ,v total commanderju pa ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: lampa ()

Vzemi disk ven (ali pa tudi ne) in najprej 2x ali 3x resetiraj nastavitve preko GUI. Rebootaj in te mora ponovno povprašat za jezik, ... Ali pa namesti emergency recovery. Mora delovati, razen če je nekompatibilen disk.

Emergency recovery sem že nameščal,nobene razlike.Resetiral sem že večkrat pa tudi nič.Sem pa zdaj ugotovil,da je velikost diska prava ,če xtreamer priklopim na računalo preko USB,če pa gledam preko mreže pa je velikost 20Mb.Preko USB lahko normalno kopiram in to ohoho hitreje kot preko mreže.

novitibo ::

lampa, probaj formatirati v ext3

Napiši v telnetu ukaz df -h. A ti kaže pravo velikost?

biasko ::

živjo!

Mi lahko kdo pomaga, jaz nisem preletel celih 64 strani, pa nisem našel.

Imam ruter Linksys WRT54G.
Bral sem da lahko preko WLANa stremaš celo 720p, meni še DVDRip šteka.
Na ruterju sem imel nastavljeno B/G Mode na MIXED in še tolko ni delalo. Potem sem dal na G sedaj mi pa tako kot rečeno DVDRip šteka.

Ali sploh lahko dosežem hitrejši prenos??

Hvala!

Pokaže pravo velikost,tako zaseden,kot prazen prostor.

/ # df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 203.1M 123.8M 79.4M 61% /
/dev/mtdblock/2 16.0M 1.3M 14.7M 8% /usr/local/etc
/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1 148.6G 146.9G 1.6G 99% /tmp/
usbmounts/sda1
/dev/rd/0 40.0k 40.0k 0 100% /mnt/rd
/ #
Saj pravim ,problem je pri dostopu preko mreže,vse ostalo pa zgleda normalno.na njega sem naložil skoraj 160 Gb stvari preko USB in zaenkrat vse dela.Za naprej bomo pa videli.

Ok, očitno samba kaže narobe. Sem ravnokar tudi sam pogledal pa mi pravtako kaže napačno. Sam mi ni še nikoli zajamral, da bi bilo kaj narobe.

Hanzo ::

Pozdravljeni!

Nabavil sem xtreamer in zadeva je fenomenalna.Prosil bi vas za pomoč in sicer bi rad povezal zunanji trdi disk na mrežo tako da dostopam z xtremerjem do njega. Nekaj sem probaval vendar nisem nič dosegel. Želel bi tudi da mi internet dela na xtremerju da bi lahko malo posnetke gledal iz youtuba. Trenutno imam 2.2 verzijo, hvala za pomoč :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Hanzo ()

Hanzo, youtube več ne dela. Uporabiš lahko User Defined RSS - The Ultimate List - (#8) http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...
Kar se tiče dostopa do diska mora delovati brez vseh nastavitev. V raziskovalca/explorer v Windowsih vpiši
\\myxtreamer\
pa ti mora pokazati notranji in zunanji disk kot sda1, sdb1 oz. nekaj podobnega. Če ne bo delovalo pa poskusi
\\IP_OD_XTREAMERJA\

valiant ::

@frenkb
"Kako namažeš vent : vzameš ga ven in mu odstraniš tisto okroglo nalepko, ki je na njemu.Najlažje narediš z olfa nožem, pazi, da se ne strga.Sedaj vidiš "notranjost" venta.Vidi se osovina venta, na katerem je majhna ziherca, odstrani jo zelo pazljivo, da je ne zgubiš.Nato previdno potisni osovino ven, in kapni kapljico olja na osovino.Jaz sem vzel tisto strojno olje za šivalne stroje.Sesatvi vse skupaj nazaj in nalepi tisto nalepko na ohišje venta.
Upam, da boš zmagal. "

Zgleda, da mi je ratalo...sicer nisem snel "ziherce", ker sem se bal, da je ne bi mogel ponovno namestiti...je ful majhna, pa nimam orodja. Sem kar kapnil olje na os od zgoraj in odstranil višek. zadeva deluje čisto OK.

clancy ::

Misek, meni youtube še vedno dela.

Naj mi prosim nekdo odgovori na nekaj butastih vprašanj, sem namreč totalni laik na tem področju.
Kaj je treba narediti, da bom lahko uporabljal RSS? A je treba na računalniku imeti instaliran Linux ali kako? Kam je treba kopirat/inštalirat FamilyMenu8.zip?
Na Xtreamerja imam priklopljen zunanji USB disk. Ima kaj veze, če nimam notranjega diska?

kelly1 ::

Pozdravljeni,....

Išče se po možnosti čim manjši lcd monitor (ekran) preko katerega bi bilo možno nadzirati meni xtremerja zaradi listanja po datotekah, (glasba) in urejanje oz. nadziranje preklapljanja med radiji.

Ima kdo kkašno rešitrv ??? morda kaj drugega ??

Lp

Hanzo ::

Stvar je taka : zunanji trdi disk imam priklopljen na računalnik, imam pa windows 7 64bit. Extreamer sem prilopil na ruter kjer internet deluje non stop. Zunanji disk sem dal SHARING. Potem sem šel v nastavitve xtremerja settins- network in pa wired lan setup je na ON in pod dodatne nastavitve sem dal na DHCP IP ( auto ) kjer imam dns 127.0.0.1 ! Vendar xtreamer zunanjega diska prek mreže ne zazna ? hvala za pomoč

kelly1: 3.5" TFT LCD Car Rear View
http://cgi.ebay.com/3-5-TFT-LCD-Car-Rea...
Prijatelj ima enega podobnega in lahko na njem celo gleda TV, torej je slika zadovoljiva. Ni pa preverjeno na Xtreamerju. Mi ga še ni posodil...

clancy: Ja, nekateri res še vedno delujejo.
FamilyMenu8.zip odpakiraj na ta zunanji disk in boš dobil mapo scripts. Nato na Xtreamerju izberi Internet-Custom RSS pa bi se ti moral pokazati menu.

Hanzo: nekaj se ti IP naslov na Xtreamerju ni nastavil pravilno preko DHCP. Poskusi uporabiti ročno nastavitev in vpiši IP, masko, gateway.

OK.d ::

drugače meni tudi youtube deluje super na 2.3.1 na prejšnjih fir. mi je vse štekalo zdaj pa kar lepo predvaja
LPOK.d

laguna ::

clancy

skripto lahko skopiraš kar na usb ključek ali pa kar na tvoj zunanji usb disk, z internetne strani si potegni familymenu8.zip, shrani npr. na računalniški disk, v raziskovalcu ga poišči, klikni na njega z DESNIM gumbom miške, postavi se na extrat ... ali nekaj podobnega, prideš v čarovnika, potem pa nastaviš destinacijo na tvoj usb ključek ali disk, postaviš se čisto v najvišji folder, daš naprej in to je to. Ko končaš klikneš finiš in to je to. Ko potem pogledaš na svoj usb ključek oz disk moraš imeti direktorij skripts (v začetnem pogledu), če se pa premakneš v to mapo pa vidiš tri poddirektorije, pa tudi file menu.

Vstaviš usb ključek v extremer, ga prižgeš, počakaš da ti najde mrežo, v spodnjem kotu ti mora napisat neke številke kot recimo 192.xx.xx.xx in ko to maš greš na internet, custom RSS in se ti bi moral pokazati mislim da 6 ali 8 slikic - menujev. Potem pa se giblješ po njih kot pri navadnih menijih.

Jaz sem včeraj sprobal to skripto, vendar se mi večina vsebin zatika, verjetno je krivda na strani moje povezave na internet (pasovna širina), saj kot piše na originalnem forumu, je več ali manj vsa vsebina v HD (720 ali 1080p). Drugače pa zadeva res igra, le live tv mi ne dela, saj je samo črn ekran.

Ali je komu uspelo gledati live tv?

Lep pozdrav.
lagunaaaa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: laguna ()

mariosala ::

Mene zanima ali je kaksn na HDAHOY prijavljen,in vlece njihove "yo-ho" mkv-je,namrec jaz jih hocem gledat z xtreamerjem preko zun.diska,in mi cisto vsak zamrzne po parih sekundah,tako da ga moram iz elektrike izklopit.Vsi drugi releasi drugih skupin dalajo brez problema(eureka,wi-ki,framestore itd...)V cem je fora,po video bitratu,kodeku,formatu se ujema z eurekami releasi,pa ti delajo.

D-PaX ::

En problem imam.
Xtreamer je priklopljen prek usb zunanjega diska. Pri enem filmu se mi dogaja to, ko ga zaženem mi izklopi disk. Sem probal z drugim diskom in je enako, preedvajam pa mkv.
Imam pa novi FW 2.3.1 pa še zdaj ne morem po datumu zložit filme. :(
Naj še to povem t-2 tv prek xtreamerja ne rabim več preklapljat, da čakam par sec :) to delam kr na tv, ker je povezan preko mreže z xtreamerjem.
Paxy

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D-PaX ()

Mišek - Hvala,....

Zanimiva tale zadeva,.... Morda poznaš, kje bi se dalo kaj podobnega kupiti pri nas,... saj veš nejevirni Tomaž,.. Pred časom so se pojavljali neki casio LCD žepni TV-ji. Kaj poznano !?

Prav tako bi na ta TV oz. mini ekran zvezal DVD - MP3,.. predvajalnik,.... in jih krmaril preko pogleda na tem mini zaslonu.

lp

kelly1, žal ne bi vedel. Sem iskal poceni pa nič našel. Ebay je verjetno najboljša rešitev. Sicer obstajajo pri nas samo so kar dragi..

atomc ::

Pozdravljeni, ali bi se dalo ta zaslon http://www.mimovrste.com/artikel/113014... na kakšen način povezat na Xtreamer?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: atomc ()

ce mas not disk v xtreamerju bi moralo delat preko usb (master/slave)
lp

telexdell ::

atomc je izjavil:

Pozdravljeni, ali bi se dalo ta zaslon http://www.mimovrste.com/artikel/113014... na kakšen način povezat na Xtreamer?

Če misliš gledati fotografije iz Xtreamerjevega diska potem bo verjetno šlo. Če pa ga misliš uporabljati za nastavitve pa najverjetneje ne, saj nima composite ali HDMI vhoda.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

atomc ::

Uporabljal bi ga za drugo varijanto,ko poslušam muziko, da mi ni potrebno prižigat TV-ja.

atomc je izjavil:

NE !!! Tudi sam sem iskal to možnost,... težave je v tem,. .ker potrebuješ t.I. TV IN vhod, S-video vhod ali kar bi bilo že neverjetno HDMI vhod.

Tako, da kje kakšen mini TV z video vhodom.

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kelly1 ()

rembrandtm ::

nekam tiho je zadnje čase tukaj, kot da se nič ne dogaja, ali pa pričakujemo nevihto? Ali se obeta kakšen novi firmware, za music box, kot je bilo obljubljeno že daaaleč nazaj?

ali je še kdo opazil, da se na fir.2.3.1 nekam dolgo prižiga-rabi več časa za vklop, prej se mi je zadeva takoj postavila recimo na 2.2
LPOK.d

urosh ::

jup, jaz...

goran_r ::

Ma ne me basat... na 2.2 da se je "takoj postavila"? In zdaj na 2.3.1 je še slabše?
Ta zadeva se ja tako dolgo zaganja, da je za znoret ;)
Lep pozdrav
Goran

gregyk ::

goran_r je izjavil:

Ma ne me basat... na 2.2 da se je "takoj postavila"? In zdaj na 2.3.1 je še slabše?
Ta zadeva se ja tako dolgo zaganja, da je za znoret ;)

Se strinjam ... od FW-ja 1.0.3 naprej (torej od začetkov) se že v štartu dolg čas zaganjanja samo še podaljšuje z vsakim novim FW-jem ...

telexdell ::

Eni ste pa zares čisto na koncu z živci.Le kako se obnesete pri puncah s tako naglico:D
Ko sam pritisnem na gum na mojem Harmony daljincu se po 3-4 sekundah prižge TV, 7-9 sekund kasneje Xtreamer in še nekaj sekund kasneje ojačevalnik. To je ravno dovolj časa, da se udobno namestim in potem uživam v filmu brez reklam.
Da pa je pri začetnih FW bil start hitrejši je logično, saj je takrat bil vmesnik še v standardni in ne HD resoluciji.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

kdo pa še ugaša xtreamer ;((

clancy ::

OK.d je izjavil:

ali je še kdo opazil, da se na fir.2.3.1 nekam dolgo prižiga-rabi več časa za vklop, prej se mi je zadeva takoj postavila recimo na 2.2

Vsem, ki se Xtreamer dolgo zaganja, probajte naložiti gor Emergency Firmware 2.3.1 in potem nazaj Fw 2.3.1. Meni se je čas zagona prepolovil in traja le 20 sekund.
To sem ugotovil po naključju in upam, da bo delovalo tudi vam.

goran_r ::

novitibo je izjavil:

kdo pa še ugaša xtreamer ;((

Npr. tisti, katerim smisel življenja ne predstavljajo samo TV, Xtreamer, kavč in kokice/čips ;)
Lep pozdrav
Goran

a če je Xtreamer prižgan, moraš pod nujno tv gledat?

kaka ::

clancy je izjavil:

OK.d je izjavil:

Vsem, ki se Xtreamer dolgo zaganja, probajte naložiti gor Emergency Firmware 2.3.1 in potem nazaj Fw 2.3.1. Meni se je čas zagona prepolovil in traja le 20 sekund.
To sem ugotovil po naključju in upam, da bo delovalo tudi vam.

Res se pozna pri hitrosti..

rembrandtm ::

novitibo je izjavil:

a če je Xtreamer prižgan, moraš pod nujno tv gledat?

...itak, pa hladilnik je že tudi v dnevni :)
Resno, ko sem zadnjič pozabil izključiti xtr. sem naslednjič hotel gledat film 1080 p in mi je začel štekat. No, resetiram in zdaj spet dela v redu. In ga vsak dan ugasnem, pa imam mir.

potem dobro, sem že mislil da se samo meni to dogaja, po tej logiki ko"bo" 3 zunaj si lahko spečem med tem ko čakam še kokice8-O
LPOK.d

kmetek ::

ja dolgo časa se postavlja.
««
68 / 105
»»