Forum » Zvok in slika » Xtreamer - media player
Xtreamer - media player
telexdell ::
Etrayza se po normalni ceni sploh ne splača kupit. Samo poglejte synology ds110j, ki je malo dražlji a je popolnoma druga liga.
Kako lahko je podajati takšne izjave posebno, če poleg na navedeš kakšne verodostojne primerjave ali lastnih izkušenj. Kot, da bi jaz rekel, da je Mercedes popolnoma druga liga kot tiste jajce od BMW.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
zee ::
Kje se da dobit ta Synology?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Hvala. Kako se obnese za download v primerjavi z Xtreamerjem? Kako je z glasnostjo te zadeve?
zee
Če se ne motim je tu tema o Xtreamerju. Za reklamo za NAS naprave si odprite svojo temo!
novitibo ::
Tarzan ::
3.xx pride ven šele kasneje. Tale bo še dvojka. Vseeno ga nestrpno pričakujem, ker trenutno imam nekaj filmov, kjer se fino izgubi sync zvoka. Baje da je ta problem rešen.
jurek555 ::
Pozna kdo način, kako bi nastavil, da se namesto screensaverja na Xtreamerju izklopi zaslon? To bi blo fantastično pri poslušanju radia... any ideas?
Pozna kdo način, kako bi nastavil, da se namesto screensaverja na Xtreamerju izklopi zaslon? To bi blo fantastično pri poslušanju radia... any ideas?
Da bi Xtreamer izključil zaslon ni variante, saj nima kontrolne povezave z zaslonom. Če bi zbrisal sliko IMAGE_SCREENSAVER_LOGO.bmp bi verjetno dobil črn zaslon ob vklopu ohranjevalnika zaslona.
misek ::
Če že potem to sliko editiraj in naredi črno.
FW bo 2.2.?. Za v3 bo treba še počakati. Imajo polno težav z njo, saj je Realtek dal ven spet eno veliko packarijo. In to ni SDKv3, ampak en kup patch-ov za trenuten fw.
FW bo 2.2.?. Za v3 bo treba še počakati. Imajo polno težav z njo, saj je Realtek dal ven spet eno veliko packarijo. In to ni SDKv3, ampak en kup patch-ov za trenuten fw.
OldSkul ::
Etrayza se po normalni ceni sploh ne splača kupit. Samo poglejte synology ds110j, ki je malo dražlji a je popolnoma druga liga.
Kako lahko je podajati takšne izjave posebno, če poleg na navedeš kakšne verodostojne primerjave ali lastnih izkušenj. Kot, da bi jaz rekel, da je Mercedes popolnoma druga liga kot tiste jajce od BMW.
sej sem imel etrayz. Synology je eno svetlobno leto pred njim. Kakšno hitrost dosega, sem že pisal v etrayz temi se mi zdi.
In sam imam 110j model, ker ne rabim dva prostora za diske.
sej sem imel etrayz. Synology je eno svetlobno leto pred njim. Kakšno hitrost dosega, sem že pisal v etrayz temi se mi zdi.
In sam imam 110j model, ker ne rabim dva prostora za diske.
Naj ti dolgo in dobro služi. Pri takšnih hitrostih in razdaljah pa pazi, da ne boš začel zaostajati saj je znano, da je čas relativen in pri višjih hitrostih teče počasneje.
jurek555 ::
Da bi Xtreamer izključil zaslon ni variante, saj nima kontrolne povezave z zaslonom. Če bi zbrisal sliko IMAGE_SCREENSAVER_LOGO.bmp bi verjetno dobil črn zaslon ob vklopu ohranjevalnika zaslona.
Ideja boljša kot da gledam tisti živčen logo od X-a. Vseeno pa bi lahko kontroliral zaslon tako, da bi pač izključil hdmi izhod. Če mi uspe, objavim rešitev.
Super. Tole bom pa nadgradil.
zee
Meni pa to: Recognize ext3 file system in internet HDD.
zee
Meni pa je všeč 9. Custom RSS(Personal) option in “Internet” menu to use user’s customized script from internal HDD.
marS ::
tud mene zanima tale customized RSS...zdaj mam 2.0.2 in mi čist ok dela...bom probal...
...no more heroes...
https://ilbis.com/
Ja mars, povej
Jaz ga mislim uporabiti za dodaten način upravljanja Xtreamerja. Na primer nastavitev časa, ko naj se ugasne, pregled stanja (temperature diska), EPG za IPTV, ...
Jaz ga mislim uporabiti za dodaten način upravljanja Xtreamerja. Na primer nastavitev časa, ko naj se ugasne, pregled stanja (temperature diska), EPG za IPTV, ...
RudeBw ::
Opaaa, wireless povezavo so z novim FW-jem noro pohitrili. Tudi 1080p mkv-ji zelo lepo tečejo na navadnem 54kbps routerju. Odzivnost je veliko hitrejša. IPTV se prav tako zelo hitro odziva, skratka kapo dol pri pohitritvah in odzivnosti. Zgleda, da sploh ne bom potreboval hitrejšega routerja, ker mi sedaj vse deluje kot bi si želel. No ja, IPTV bi lahko bil hitrejši in se verjetno približal odzivnosti STB-ja, ampak glede na to, da nas čakajo še večje izboljšave z verzijo 3, se zaenkrat ni kaj veliko za pritoževat. So kar resno zagrabili s pripravo FW-ja in naredili res velik napredek od verzije 2.1.3.. Samo tako naprej ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RudeBw ()
zeleni08 ::
Jap, tudi jaz sem pogledal nekaj 1080 trailerjev preko WiFi in je vse delalo brez zatikanja. Bo treba pogledati še kakšen film, da bomo lahko res rekli da deluje O.K. Upam, da je to res to.
Pri 2.1.3 sem imel težaves pridobivanjem IP naslova na wirelessu. Je to zdaj popravljeno?
zee
RudeBw ::
@zee, daj si gor novi FW pa boš sam ugotovil. Zgubit itak nimaš nič takega, kvečjemu bo kakšna zadeva boljše delala. Če ne, vrneš stari FW. Meni zaenkrat vse deluje veliko bolje, problemi s pridobivanjem wi-Fi IP-ja pa so očitno veliko odvisni od routerja, saj sem do zdaj probal že dva nova (hitrejša) in sta oba imela težave s povezovanjem z XT-jem.
goran_r ::
Tole se lepo sliši :
"Bugs fixed
23. MKV+DTS out of sync."
Ne samo, da se lepo sliši, tudi narejeno je tako, kot piše, tako da se res pravilno sliši. Preverjeno ;)
Lep pozdrav
Goran
Goran
clancy ::
Za dostop do sharanih map v Win7 preko WiFi, me sedaj prosi geslo, čeprav nimam nastavljenega gesla. Kaj delam narobe?
josst ::
Z fw-jem 2.2 nobenih problemov z wi-fi povezavo, xtreamer se mi poveže tudi na net, kar mi s prejšnimi verzijami nikakor ni poratalo (možnost ročne nastavitve ipja za wifi).
Zanima pa me če obstajajo kakšna navodila oz. če bi bilo sploh možno, da bi izbrisal vse folderje ki se nahajajo če v meniju klikneš internet radio, ter bi namesto njih namestil direktne povezave slo radijskih postaj?
Zanima pa me če obstajajo kakšna navodila oz. če bi bilo sploh možno, da bi izbrisal vse folderje ki se nahajajo če v meniju klikneš internet radio, ter bi namesto njih namestil direktne povezave slo radijskih postaj?
d0rK ::
Kaksna je pravilna vezava kabla med routerjem in napravo? Taka je shema: PC -> Router -> RJ45Vticnica -> RJ45Vticnica -> Xstreamer
Povezava med PCjem in routerjem je OK. Ne vem pa s kaksnim kablom naj povezem obe vticnici, ter od vticnice do Xstreamerja.
Navaden kabel ki ima na obeh koncih enako razporeditev zic? Ali se kaj zamenja?
Povezava med PCjem in routerjem je OK. Ne vem pa s kaksnim kablom naj povezem obe vticnici, ter od vticnice do Xstreamerja.
Navaden kabel ki ima na obeh koncih enako razporeditev zic? Ali se kaj zamenja?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: d0rK ()
heh...nimam še nič narjeno (tut še nisem uspel pogledat na xtreamer forum kaj to pravzaprav je) ampak z svojimi RSS feedi si lahk prikličeš katerokoli vsebino z neta. Svoje RSS feede si lahko narediš iz katerigakoli spletnega mesta prek npr. feedburnerja, sicer pa že večina spletnih mest to podpira. No tukaj je še nekaj standardov po katerih so tile RSS feedi narejeni - RSS 0.9, 1.0, Atom, itd... poglejte si podrobnosti tule.
Zame to odpira neverjetne možnosti, predvsem prilagajanja vsebine po meri.
btw: tista prva varianta ki so jo imel, npr. da si nardiš lasten strežnik, na njem RSS feed reader pa ga pol usmeriš v xtreamer nekak ni delovala...me prav zanima kako je z novo varianto...
Zame to odpira neverjetne možnosti, predvsem prilagajanja vsebine po meri.
btw: tista prva varianta ki so jo imel, npr. da si nardiš lasten strežnik, na njem RSS feed reader pa ga pol usmeriš v xtreamer nekak ni delovala...me prav zanima kako je z novo varianto...
...no more heroes...
@josst: radijske postaje so shranjene v /usr/local/Live_Radio. Če bi tam zbrisal vse te direktorije in dodal svoje plsx datoteke potem bi imel samo to kar želiš imeti. btw: tisti MyRadio na internem disku pa več ne deluje. Morda je povezano s tem, da je moj disk EXT3 formatiran?
@d0rK: uporabi navaden mrežni kabel (Mrežni kabel UTP patch 2m). Naj te tisti patch ne moti.
@marS: no super. Potem pa bomo orali ledino Ta nova varianta deluje bp. In precej enostavneje. Morda ti pomaga tudi tole: SDK for custom RSS
drwxr-xr-x 2 root root 4096 2010-02-09 15:38 50s60sPop drwxr-xr-x 2 root root 4096 2010-02-09 15:38 70s80sPop drwxr-xr-x 2 root root 4096 2010-02-09 15:38 Alternative drwxr-xr-x 2 root root 4096 2010-02-09 15:38 Ambient drwxr-xr-x 2 root root 4096 2010-02-09 15:38 Classical_Music drwxr-xr-x 2 root root 4096 2010-02-09 15:38 Classic_Rock drwxr-xr-x 2 root root 4096 2010-02-09 15:38 Country drwxr-xr-x 2 root root 4096 2010-02-09 15:38 Dance drwxr-xr-x 2 root root 4096 2010-02-09 15:38 Electronic drwxr-xr-x 2 root root 4096 2010-02-09 15:38 Folk drwxr-xr-x 2 root root 4096 2010-02-09 15:38 HipHop drwxr-xr-x 2 root root 4096 2010-02-09 15:38 International_Music drwxr-xr-x 2 root root 4096 2010-02-09 15:38 Japanese drwxr-xr-x 2 root root 4096 2010-02-09 15:38 Jazz drwxr-xr-x 2 root root 4096 2010-02-09 15:38 Korea drwxr-xr-x 2 root root 4096 2010-02-09 15:38 Pop drwxr-xr-x 2 root root 4096 2010-02-09 15:38 Public drwxr-xr-x 2 root root 4096 2010-02-09 15:38 Rock
@d0rK: uporabi navaden mrežni kabel (Mrežni kabel UTP patch 2m). Naj te tisti patch ne moti.
@marS: no super. Potem pa bomo orali ledino Ta nova varianta deluje bp. In precej enostavneje. Morda ti pomaga tudi tole: SDK for custom RSS
antireal, kaj tvoj dan ima več kot 24 ur? Ja, EPG je na todo listi, sam vprašanje katerega meseca? Potrebno je videti, koliko je potrebno modificirati HTML (npr. s SIOl-a), da se bo lepo prikazal v RSS menuju. Če kdo želi naj sproba...
@misek: thanx...ej, če tole dela tko kot je tam napisano da lahk dostopaš do glasbe, videov, slik, podcastov in pol še sam modificiraš je grejt!
hmm...sam tam sem videl en link na menu.rss, sam meni xml file javi napako....
no bom probal danes zvečer updejtat na 2.2 in še tisto skripto dat....
hmm...sam tam sem videl en link na menu.rss, sam meni xml file javi napako....
no bom probal danes zvečer updejtat na 2.2 in še tisto skripto dat....
...no more heroes...
narediti moraš userja?
Še včeraj sem z starim FW-jem streamal muziko in filme. Naredil sem downgrade FW-ja nazaj na 2.1.3 in tudi sedaj nemorem dostopati do sharanih folderjev, čeprav sem naredil userja.
Xtreamer lepo pridobi IP, grem na "NET" -> moj PC, kjer se "uspešno logira" brez vpisovanja gesla???, vendar notri ni sharanih map. Tudi na računalniku Xtreamer ni viden v omrežju. Povezava z internetom pa dela bp.
Saj ne krivim novega FW-ja, da nebo pomote. Verjetno se je v Windowsih kaj sfižilo.
Vklopi NAS mode na Xtreamerju.
zee
OK.d ::
zaenkrat deluje po občutku odzivneje, se mi pa je že obesil ko sem gledal weather stran
LPOK.d
Tarzan ::
Brez pripomb trenutno. Kolikor sem gledal, preko mreže ni štekalo nič. Moram preveriti še nekaj filmov, ki so preko mreže prej preverjeno štekali (tudi 720p) in če so še to popravili, sem več kot zadovoljen. Bluray zagon iz mape za silo deluje, se mi je pa zgodilo, da ene mape ni hotelo predvajati, po restartu Xtreamerja pa se je ista mapa normalno predvajala. Good enough.
Podnapisi pri IPTV mislim da zdaj delajo, le poimenovani niso (zadeva izgleda tako, kot če dostopaš do streamov podnapisov pri gledanju direktno VOB datoteke pri DVDju). Pri nastavljanju teh podnapisov je orto zajebano, ker jih ne moreš normalno nastaviti, saj za to ni dovolj časa. preden prilezeš do pravega streama s podnapisi je ponavadi program že toliko spredaj, da te vrže ven in moraš spet nastavljati na novo. Če bi bil kak gumb, s katerim ne bi ustavljal filma, ampak samo menjaval streame podnapisov,...
Sem bil že malo razočaran, zaradi dokaj kilave podpore, ampak s tem FW sem zadovoljen. Upam, da se bo tako nadaljevalo. :)
Podnapisi pri IPTV mislim da zdaj delajo, le poimenovani niso (zadeva izgleda tako, kot če dostopaš do streamov podnapisov pri gledanju direktno VOB datoteke pri DVDju). Pri nastavljanju teh podnapisov je orto zajebano, ker jih ne moreš normalno nastaviti, saj za to ni dovolj časa. preden prilezeš do pravega streama s podnapisi je ponavadi program že toliko spredaj, da te vrže ven in moraš spet nastavljati na novo. Če bi bil kak gumb, s katerim ne bi ustavljal filma, ampak samo menjaval streame podnapisov,...
Sem bil že malo razočaran, zaradi dokaj kilave podpore, ampak s tem FW sem zadovoljen. Upam, da se bo tako nadaljevalo. :)
OldSkul ::
hmm, men ne predvaja .ts datotek, ki jih posnamem s vu+ duo sat sprejemnikom.
Posnetek History HD predvaja normalno. Posnetek FOX Life pa ne. Mi vrže "bitstream error". Je mogoče zato, ker so zraven videa, še podnapisi? V VLCju jih lahko izberem preko menija...
Posnetek History HD predvaja normalno. Posnetek FOX Life pa ne. Mi vrže "bitstream error". Je mogoče zato, ker so zraven videa, še podnapisi? V VLCju jih lahko izberem preko menija...
Hvala
No, medtem sem inštaliral nazaj novi FW in vklopil NAS. Sedaj je Xtreamer viden v omrežju in lahko z račnalnika kopiram datoteke na zunanji disk.
Za dostop do sharanih folderjev pa me prosi username in geslo. Geslo vem, kaj pa moram vpisati za username?
Hvala
No, medtem sem inštaliral nazaj novi FW in vklopil NAS. Sedaj je Xtreamer viden v omrežju in lahko z račnalnika kopiram datoteke na zunanji disk.
Za dostop do sharanih folderjev pa me prosi username in geslo. Geslo vem, kaj pa moram vpisati za username?
Da bi pritisnil samo "potrdi" brez, da v pojavnem oknu karkoli spreminjaš si itak že poskusil?
Ja. probal sem že vse možne variante in kombinacije, izklopil/vklopil geslo pa nič.
Nevem kje je caka...očitno v kakšni malenkosti. sedaj pa moram v službo
Nevem kje je caka...očitno v kakšni malenkosti. sedaj pa moram v službo
gregyk ::
Če bi bil kak gumb, s katerim ne bi ustavljal filma, ampak samo menjaval streame podnapisov,...
Ko pritisneš tipko "subtitle" za izbiro podnapisa, pritisni potem še tipko "Play". Potem imaš odprto okno za urejanje lastnosti podnapisov in spodaj ti film normalno teče naprej (nimam IP Tv, govorim na podlagi izkušnje s predvajanjem filmov).