» »

Xtreamer - media player

Xtreamer - media player

««
56 / 105
»»

cholt45 ::

@telexdel
Nevem, rešitev naj bi bila all in one, ker , ko ti tam visi externi dvd zraven ni glh fajn za pogledat ali? Če maš slučajno stvar tako urejeno doma, bi prosil kako sliko na zs.
Poleg tega pa, ali se da predvajati originalne DVD-je na tak način? Po temi sem bral da ne.
Najlažje bi bilo seveda stvar narediti preko računalniškega DVDroma.Zame bi bila rešitev sprejemljiva, njej idea pomoje ne bo všeč, saj se ji ne da ubadati s takimi stvarmi.

Če ni take rešitve bom pač kupil en DVD player, ki ma čim večjo podporo formatov in je to to.
Katerega predlagate?

gregyk ::

@telexdel
Nevem, rešitev naj bi bila all in one, ker , ko ti tam visi externi dvd zraven ni glh fajn za pogledat ali? Če maš slučajno stvar tako urejeno doma, bi prosil kako sliko na zs.
Poleg tega pa, ali se da predvajati originalne DVD-je na tak način? Po temi sem bral da ne.
Najlažje bi bilo seveda stvar narediti preko računalniškega DVDroma.Zame bi bila rešitev sprejemljiva, njej idea pomoje ne bo všeč, saj se ji ne da ubadati s takimi stvarmi.

Če ni take rešitve bom pač kupil en DVD player, ki ma čim večjo podporo formatov in je to to.
Katerega predlagate?

Kupi kaj takega kot je npr. LG-jev Blu-Ray predvajalnik BD370 (ali pa BD390). Predvaja baje vse formate in tudi MKV-je iz zunanjih diskov.

misek ::

Merjenje temperature notranjega diska: http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...

zee ::

@novitibo, tudi sam imam izjemno slabe izkušnje z NTFS notranjim diskom. Zelo pogosto se mi zgodi, da kar sama od sebe nastane kakšna datoteka s čudnim imenom, ogromno datotek imam čisto pokvarjenih (bash skripta sploh nima več prave vsebine), filmi se pokvarijo (ne gre več preskakovat naprej/nazaj). O tem sem že nekoč pisal. Žal se še nisem spravil formatirat v EXT3. Se pa očitno bom v kratkem.

Interni disk sformatiran na ext3. Sistem se formatiral tako, da sem Xtreamerja prikljucil na racunalnik z Ubuntujem preko USBja in z Gpartedom naredil dve particiji (460 GB za podatke in 2GB za swap).

Tako formatiranega diska Xtreamer ne zna mountat. Samo v vednost.
Nasel navodila.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zee ()

novitibo ::

je na kaksen nacin, da iz WIN PC preko mreže vidmo EXT3 INT disk v XT?

@misek, jz ne zaupam NTFS disku v XT. predlagas EXT3?

Jaz ga bom v naslednjih dneh definitivno formatiral v EXT3. Imam namreč grdo navado pri gledanju filmov in sicer nezanimive dele preskočim. In ravno popoldne si hočem privoščiti enega in glej ga zlomka: spet ne gre preskočit. Za znoret.

Je pa problem samo v mountanju takšnega diska v Xtreamerju. Ker je fw beden to ne zna avtomatsko. Malce tweakanja pomaga :D Nato pa disk normalno vidiš preko mreže. Sporočim napotke. Najprej moram skopirati en kup filmov...

@novitibo:
Zaenkrat vse dela.

KSZ:
Kaj sem naredil, da sem usposobil interni disk sformatiran ext3?
0. Ugotovil, da je USB kljucek, ki sem ga uporabljal za nalaganje XMP, pokvarjen vzel sem novega in voila! Dela - lahko sem obiskal http://192.168.1.9/media/sdb1/xmp/ in zagnal telnet.
1. Z uporabo telneta sem se prijavil v Xtreamerja: telnet _IP_naslov_xtreamerja_

2. Nato sem uporabil orodje fdisk: fdisk /dev/sda, nato sem pritisnil tipko "P" in videl, da je particija sformatirana v NTFS, ceprav naj bi bila sformatirana v ext3. Vzrok: nespremenjen tip particije.

3. Spremenil sem tip partcije:
fdisk /dev/sda (enter)
t (enter)
1 (enter)
83 (enter)
w (enter)

4. Nato sem disk sformatiral in poimenoval disk Xtreamer (tako kot to naredi Xtreamer, ce sformatiras v NTFS): mkfs.ext3 -L Xtreamer /dev/sda1 (enter)

5. Iz Xtreamerjeva foruma sem iz pobral ZIP s potrebnimi nastavitvami in ga shranil na USB disk.

6. USB disk sem prikljucil v Xtreamerja in datoteki skopiral na ustrezna mesta.
mkdir /mnt/t (enter)
mount /dev/sda1 /mnt/t (enter)
cp /mnt/usbmounts/sdb1/label /mn/t/ (enter)
cp /mnt/usbmounts/sdb1/S19sda1 /etc/init.d/S19sda1 (enter)

7. Se popravim skripto tako, da se bo zagnala ob zagonu naprave: chmod 755 /etc/init.d/S19sda1 (enter)

8. Znova zazenem: reboot (enter)

9. In tako se interni disk, sformatiran v ext3, pojavi tudi v Media Library-ju.

Zdaj pa naprej. 8-)
zee

Zgodovina sprememb…

skoraj enostavno :D
tnx

zee, nekje sem prebral, da disk ni ostal mountan kot rw. Je to že rešeno?

Zaenkrat je se vedno rw. Zdaj imam h sreci instaliran SSH tako, da lahko to "brute force" popravim. >:D
zee

Počakaj nekaj ur :) Ta bruteforce bi se dal periodično preverjati in avtomatično popraviti.

Trenutno me bolj intrigira to, da se ob zagonu ne zazene skripta, ki preveri uro in zazene ssh daemona. Imas kak predlog, kako to resit?

/ # /etc/init.d/S77ntp restart
23 Jan 19:45:52 ntpdate[655]: no server suitable for synchronization found
/ # date
Sat Jan 23 19:46:14 CST 2010

Zgleda, da ne najde NTP serverja, ceprav uporabljam ene in iste, kot za druge racunalnike.
zee

Zgodovina sprememb…

Poglej vsebino te skripte /etc/init.d/S77ntp in boš videl kako deluje in tako morda našel napako. Enako stori za ssh.

Polovicen uspeh: skripti, ki zazene SSH, sem moral samo spremeniti dovoljenja (chmod 755 S40sshd).

Za NTP je verjetno problem v tem, da Xtreamer dobi IP naslov od routerja, ta skripta pa se zgleda zazene prezgodaj.
zee

Zgodovina sprememb…

Morda se res ta skripta za NTP požene prehitro. Poskusi nekje v start vejo dati zakasnitev kakšnih 10 s. Itak je poganjanje init skript na Xtreamerju čudno, saj lahko poskrbiš samo za vrtni red izvedbe skript, ki pa se vedno zaženejo prehitro (še preden se npr. mounta disk).

Kje/kako pa to naredim?
zee

zee, v telnetu z vi urejevalnikom. Ampak očitno to še nisi delal zato bo malce težje...

Bolj sem navajen na SSH (v implementaciji Linuxa) in nano (derivat vi-ja) tako, da ne bo problema.
zee

Zgodovina sprememb…

Kaj pa pol sprašuješ ;)

v telnetu/ssh napiši ukaz vi /etc/init.d/S77ntp in ga poeditiraj.

Za vi imaš ukaze na začetku teme http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...

Nice! Bom sporocil, ce/ko mi rata. Sem pa skripto ze popravil tako, da mi zazene se:
/opt/bin/ntpd
hwclock -w

8-)
zee

Ne vem če ta hwclock sploh kaj pomaga. Ko izklopiš Xtreamer v vsakem primeru izgubi uro saj nima baterije.

Tarzan ::

Če vklopiš ntpdate sinhronizacijo ob zagonu, potem lahko, če drugega ne, imaš datoteke s pravim časom. Načeloma lahko na ta način, če je le normalno vzpostavljena povezava s spletom, odpraviš potrebo po bateriji. Razmišljal sem, da bi se na ta način s pomočjo tvojih skript kdaj celo naredilo snemalnik na nivoju crontaba. Ne glede an to ali se resetira ali ne, sistem bi imel vedno sinhronizirano uro - na 60 minut, recimo.

Tako nekako.

Vendar imam zdaj problem z dovoljenji do dostopa (nekaj sem pokvaril), namrec ne morem pisati po disku/mapah, ce hocem pisat vanje iz drugega racunalnika. ;((

Ce hocem pisat, mi javi, da je disk poln...

EDIT:
Kompletno sem (si) pokvaril zadevo. Kako lahko nanovo instaliram kompleten operacijski sistem na Xtreamerja? (Ja, vsa dovoljenja sem si pokvaril) Instaliram najprej t.i. emergency fw, nato pa nadgradim na normalnega?
zee

Zgodovina sprememb…

Uspelo mi je popraviti Xtreamerja tako, da so zdaj vsa dovoljenja OK.

Problem, ki ga imam zdaj, je v nacinu, kako Xtreamer mounta interni ext3 disk. Uporabnik "default" (tipicni omrezni uporabnik, brez gesla) lahko po tocno doloceni mapi na tem disku pise samo, ce je zraven mountan se trdi disk z NTFS sistemom. Ce tega sistema zraven ni mountanega, postane disk za vse uporabnike razen root zasciten pred pisanjem.

Svasta.
zee

clancy ::

clancy, poglej na Xtreamerju ali imaš vpisan DNS in gateway.

Lahko poveš malo več? Nimam pojma, kje in kako naj to vpišem.
Zanimivo pa je, da ko se skonektam na sosedov ruter, internet dela bp.

Preko WIFIja itak ne moreš to nastavljati. Sem spregledal. Torej poglej na modem ali ti sploh dodeli DNS strežnik. Podrobno pa ne vem, ker ne poznam modema.

treker ::

a kdo ve, ali je/bo možna uporaba "Stumble upon" (plugin za firefox) na Xtreamer-ju?

PS
ko daš na Xtreamerju "briši" te vpraša v angleščini ali si prepričan :D

cholt45 ::

Dajte mi povedat, ali je možno snemati tv program s tem stvorom.
lp cholt

Po igranju z Xtreamerjem cel vikend sem ugotovil naslednje:
- uspesno mountan interni ext3 disk
- oddaljen dostop do tega diska je samo RO -> zgleda je napaka v tem, kako operacijski sistem nastavi dostop
- ob fizicnem loginu ima uporabnik tudi RW dostop
zee

- oddaljen dostop do tega diska je samo RO -> zgleda je napaka v tem, kako operacijski sistem nastavi dostop
Daj povej malo več o tem. Tudi sam se ga formatiral na EXT3 in nimam takšnih problemov (imam sicer ene druge, ker sem malce spremenil tisto datoteko label - v njej je sedaj označeno da je to ext3 sistem in ne ntfs). RW dostop imam tako preko telneta kot preko sambe (mount iz Windowsov).

@cholt45, IPTV se da z mojim programčkom. No, ne še čisto zanesljivo ampak delam na tem. Kakšen DVB-T ali DVB-C pa (zaenkrat še) ne. Se pa en tip trudi z DVB-T in zgleda, da mu bo enkrat uspelo. Žal nismo tako dobri strokovnjaki za Linux da bi to šlo 1,2,3...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: misek ()

Daj povej malo več o tem. Tudi sam se ga formatiral na EXT3 in nimam takšnih problemov (imam sicer ene druge, ker sem malce spremenil tisto datoteko label - v njej je sedaj označeno da je to ext3 sistem in ne ntfs). RW dostop imam tako preko telneta kot preko sambe (mount iz Windowsov).- oddaljen dostop do tega diska je samo RO -> zgleda je napaka v tem, kako operacijski sistem nastavi dostop
Daj povej malo več o tem. Tudi sam se ga formatiral na EXT3 in nimam takšnih problemov (imam sicer ene druge, ker sem malce spremenil tisto datoteko label - v njej je sedaj označeno da je to ext3 sistem in ne ntfs). RW dostop imam tako preko telneta kot preko sambe (mount iz Windowsov).

Tako kot sem napisal. Disk sem sformatiral tako:
- prikljucil sem zunanji NTFS disk, kjer imam nalozen XMP, in zagnal telnet
- telnet iz racunalnika na xtreamerja
- fdisk /dev/sda in spremenil tip particije iz 7 (NTFS) na 83 (Linux)
- sformatiral in dodelil oznako Xtreamer: mkfs.ext3 -L Xtreamer /dev/sda1

Po formatiranju sem disk zacasno mountal na /mnt, tako da sem lahko iz zunanjega diska skopiral XMP in fajla, ki so potrebni za pravilno mountanje ext3 notranjega diska.

Come to think...morda je pa problem v tem, da sem spremenil tip particije...mah.

Kako si to naredil ti?
zee

OLIva ::

A mi lahko kdo pove, kako pripraviš EXT disk konektan na X-ov USB, da ga vidiš na hišni mreži - se pravi da ga vidiš in delaš po njemu iz ostalih PC-jev po hiši.

zee, ko sem sedaj prebral tvoj post sem se spomnil, da sem en korak pa naredil drugače. Ko sem spreminjal tip particije sem najprej to particijo odmountal (unmount /dev/sda), spremenil tip z fdisk-om, nato pa naredil ext3 particijo z mkfs.ext3. Nato sem jo ponovno mountal, skopiral vse datoteke in rebootal. Spreminjanje particij in podobnega na mountanem ni dobro. Lahko ima kar hude posledice saj lahko ima sistem odprte datoteke, ti pa vmes spreminjaš tip, ...

@OLIva, pogledam doma za tvoj problem.

A mi lahko kdo pove, kako pripraviš EXT disk konektan na X-ov USB, da ga vidiš na hišni mreži - se pravi da ga vidiš in delaš po njemu iz ostalih PC-jev po hiši.

Enostavno. Ko enkrat imaš vzpostavljeno povezavo med računalnikom in Xtreamerjem, v browserju klikneš na "Omrežje" kjer se ti pokaže MYXTREAMER. Če ti ga slučajno ne pokaže takoj, probaj refrešat.
Delaš pa lahko čisto vse, tudi filme in glasbo lahko streamaš na računalnik.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: clancy ()

Hmmm. Kolikor mi je znano, Linux ne pusti carat po mountani particiji.

Se pravi si pred mojimi koraki naredil se: umount /dev/sda

Bom sprobal se to.
zee

Pusti ti čarati. Ti pa javi kakšen warning.

No, jaz sem OLIva razumel, da sprašuje za EXTerni NTFS disk, priklopljen na X-ov USB.

Ok. Bom probal se tako. Kam si ti instaliral "base" od XMP? Na root ali na sda1?
zee

Jaz en uporabljam XMP. Samo goli telnet s fakeshell skripto. Toliko da zaženem telnet. Namestim pa ga v flash ali USB ključ. Če ga daš na sda1 (interni disk) potem ga ne moreš unmountati.
http://www.mavvy.net/reviews/xtreamer/h...

Razumem, samo to pomeni, da moras ob vsakem rebootu Xtreamerja pognat to skripto. 8-O

Bom poskusil naslednji vikend zrihtat interni disk tako, da ga bom predhodno odmountal.

Hvala.
zee

zee, niti ne. Sem komande dal v oni script S19sda1 in se sedaj vedno zažene. Malce sem spremenil in se požene tudi /etc/profile, kjer se nastavijo določene stvari.

Pametno. :D

Se to. Po instalaciji SSHja sem tudi poskusil spremenit default shell za uporabnika root (iz ash v Bash), pa se potem sploh nisem mogel vec prijavit v sistem :(
zee

Zgodovina sprememb…

ABX ::

Včeraj sem preklopil zadevo na HDMI kabel, razlika je očitna. Tako da jo močno priporočam vsem ki imate HDMI na TV.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

RudeBw ::

V teh dneh pričakujem Xtreamerja in me zelo zanima predvajajnje IPTV. Povezava je optična in bi želel obdržat STB, ki je direktno povezan na optični switch. Sedaj pa me zanima ali bo IPTV deloval tudi preko XT-ja, če z dodatnim mrežnim switchem razdelim to povezavo tako, da bo en izhod iz mrežnega switcha povezan na STB, drugi pa na XT-ja in ali moram v XT-ju potem nastavit IP tako kot ga nastavim na compu za gledanje IPTV?
Sicer sem kar veliko tega na tem forumu prebral, pa vseeno prosim za pomoč ali kakšen dober nasvet.

OLIva, vse diske na Xtreamerju vidiš preko sambe. V "My Computer" vpiši \\IP_OD_XTREAMERJA\ in se ti pojavijo diski. Lahko pa juh tudi mountaš in dobiš novo črko.

ozi, pa še moj problem z EXT3: skripta mi ne mounta vedno diska! Še nisem odkril kaj bi šlo narobe...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: misek ()

Zanima me ali bo za brezžično povezavo z XT-jem deloval Buffalo WZR-HP-G300NH in ali na njem multicast normalno deluje? ali se dobro obnese ali je bolje kupiti kaj drugega.
Imam namreč že nekaj let strega Netgear WGR614 v6, za katerega v user manualu piše sledeče: "The WGR614 v6 router supports both the older RIP-1 and the newer RIP-2 protocols. Among
other improvements, RIP-2 supports subnet and multicast protocols. RIP is not required for most
home applications." Ali to pomeni, da bi lahko preko routerja žično povezal XT-ja in če ja, kaj je treba nastavit, če sploh?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RudeBw ()

floyd1 ::

RudeBwai, sem včeraj ponoči priključil tega Buffala, a še nisem utegnil stestirat, kako deluje brezžična povezava z Xtreamerjem. Ima pa izredno dober signal proti mojemu staremu Linksysu WRT54GS (čeprav tudi ta sploh ni bil slab). Po testih sem pa gledal, da ima občutno slabši throughput od d-linkovih "giga" routerjev (npr dir 655) in sem se zato kar nekaj časa odločal. Kupil sem ga tudi zaradi torrent klienta (bomo še videli, kako to dela po kakem tednu dni, zagon je bil zelo hiter in enostaven, formatiral je eksterni disk in ga mountal in zaenkrat bittorent kar deluje :-) ).

Glede mulicasta v navodilih za gumb "Movie engine" piše:
On - With the Movie Engine switch on, the AirStation optimizes the transfer of multimedia packets. IPv6 passthrough is enabled, the wireless multi-cast rate is increased, and the size of TCP Rwin is limited. This is ideal for streaming video, audio, and similar multimedia files.

@floyd1: torej ni potrebe po kašni hacked firmware nadgradnji? Bi prosil, če javiš še kako deluje Wi-Fi povezava. Ker če je OK, grem v nabavo.

kako formatiramo interni HDD v Xtreamerju na EXT3, če nimamo Linuxa?

@misek: si še kaj testiral, je sedaj kaj bolje, ko imaš EXT3?

še vedno sem pred dilemo ali naj NTFS ali EXT3, ker ne vem kaj bo pol z ostalimi funkcijami v mreži povezani z WIN PC. Ali ima Xtreamer Sambo že not, bom lahko prenašal reko mreže levo desno filme, itd, streamal...

Disk sformatiraš tako, da se preko telnet-a povežeš z Xtreamerjem. Poglej nekaj sporočil višje (datum sporočila 23.1.2010), kjer sem to opisal korak za korakom.

Kar moraš narediti še dodatno, je naslednje:
1.b. Po prijavi v Xtreamerja odklopi trdi disk z ukazom: umount /dev/sda

Ostale funkcije ti tudi po formatu delajo. Meni žal niso, ker sem pozabil na točko 1.b. Xtreamer ima Sambo že vgrajeno tako, da bi ti disk moral tudi po formatu delati tako kot zdaj.
zee
««
56 / 105
»»