» »

Xtreamer - media player

Xtreamer - media player

««
55 / 105
»»

Ro! ::

Kaj FTP še vedno štrika & se sesuva povezava?

goran_r ::

HK AVR 245 - piše HDMI input, HDI output: torej najbrž omogoča pass-through. Ampak v tem primeru potem potrebujem 2 HDMI kabla, ali ne? enegaod XT do HK in potem od HK do plazme.

Pass-through že omogoča, ko je vklopljen. Ne omogočajo pa vsi receiverji te funkcije tudi takrat, ko je izklopljen - torej da ga vklopiš, mu določiš, kateri HDMI vhod naj ti direktno pelje na HDMI izhod, ko je izklopljen in ga izklopiš ;)

Ja, rabiš dva kabla - enega do HK in enega naprej.
Prednost tega je tudi, da lahko na HK pripelješ tudi DVD, DVB-C, PS3 in ostale zadevščine, na TV pa samo en HDMI kabel - za preklapljanje pa ti služi HK.
Lep pozdrav
Goran

OLIva ::

Remote mi sicer deluje brez problemov - niti ni treba usmerjat direkt v X-a, pa dela. Bolj se mi gre za to, da bi imel na mizi en remote za vse kar mam, ne pa da za vsako škatlo iskat svojga.
Zato me zanima, kot kaj nej prjavem univerzalca, da bo furol X-a.
Univerzalc ma navadno TV, DVD, STB, HTS na raspolago pa potem za vsakega cel kup firm in šifer - seveda za Xtreamer-ja pač ne.
To me zanima, če kdo ve, s katero zadevo bi se to dal skoz pridet.
Hvala.

novitibo ::

z vsakim univerzal daljincem z LEARN funkcijo

polde66 ::

Philips SRU 8008:
http://www.mimovrste.com/artikel/169001...

V Bigbangu 46 eur, v Technomarket 45 eur
polde

trnvpeti ::

na mimovrste pa znizan iz 80 eur na 70eur
huh, kaksno znizanje

Matko ::

No, pa je rešena še ena malenkost: ugašanje diskov. Poskusite tisti ki to potrebujete.

Download: http://drop.io/Xtreamer_iptv/asset/xtre...

Odlično!

misek ::

Matko, si probal? Imaš notranji ali zunanji disk. Za zunanjega je namreč potrebno popraviti config datoteko.

notranji,
Deluje iz prve, le čas sem spremenil iz ene ure na 10 minut.

OK.d ::

Matko, si probal? Imaš notranji ali zunanji disk. Za zunanjega je namreč potrebno popraviti config datoteko.

sem ravno hotel sprobati pa tole preberem, kaj potem ne deluje na zunnjih diskih?
LPOK.d

novitibo@ OK, mam remote Philips od TV, ki je lahko tud univerzalc, če ga tko naštimaš. Poj maš pa kode za razne proizvajalce TV, DVD playerje, STBje, ..., za Xtreamer media player je pa ni. Mogoče veš, pod kateri proizvajalec prjavt X-a, da bi delalo.

OK.d, moral bi delovati tudi na zunanjih diski. Samo v config je potrebno dati en zapis. Bom očitno moral kar sam to potestirati čez vikend in sporočim kaj in kako.

Sedaj je v datoteki spindown.conf tole:
[Disk 0]
name = sda
spindown = 1
Potrebno je spremeniti ime sda v sdb
[Disk 0]
name = sdb
spindown = 1
ali pa morda kar
[Disk 0]
name = sda
spindown = 1

[Disk 1]
name = sdb
spindown = 1
sdb je ime, kamor se prijavi zunanji disk (moram preveriti točno).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: misek ()

OLIva, na original daljincu stisneš željeno tipko, univerzalc pa potem poskenira ta žarek in si zapomne na željeni tipki, tako za vsako tipko

seveda mora biti tak daljinc :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: novitibo ()

novitibo@: moj seveda ni tak,pa vseeno hvala za trud.

ABX ::

Tudi sam sem nabavil ta player. Do danes sem zadovoljen. Ampak sem nekaj opazil.

Hitrost povezave na Sambo je 50% od 100Mb, na FTP pa samo 25%.

Je kdo miril kakšna je hitrost prenosa po mreži?.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

[Disk 0]
name = sda
spindown = 1

[Disk 1]
name = sdb
spindown = 1

Zunanji disk je na sdb in zgornja nastavitev ugasne oba diska!
Lahko bi to vpisal v privzete nastavitve, saj deluje Ok, tudi v primeru, da je priklopljen samo notranji.
Predvidem, da bi bilo OK tudi pri samo zunanjem.

edit: Obstaja kakšna cenejša (~20EUR) alternativa očem všečnega pasivnega hlajenja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matko ()

Matko, hvala za info. Lahko napišeš še kateri zunanji disk uporabljaš? Meni namreč s takšno konfiguracijo ne ugasne zunanjnega WD passport 80 GB (malce starejši model).

Uporabiti sem moral takšno konfiguracijo:
# internal HDD
[Disk 0]
name = sda
spindown = 1

# external USB HDD
[Disk 1]
name = sdb
spindown = 1
command = sg_start --stop --pc=2
Za zunanji disk sem torej moral uporabiti še parameter command z dodano vrednostjo --pc=2. Le-ta pa ne sme nastopati pri notranjem disku.

Glede pasivnega hlajenja: morda bi lahko uporabil kar kakšno splošno hladilno rebro za elektroniko? Povprašaj v kašnem HTE, ... Je pa vprašanje ali bi ga lahko lepo namontiral.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: misek ()

zmajcek1 ::

Pozdravljeni

Ima kdo playlisto za slovenske radije ?

A je možno spremljati npr. Slo1 v živo in POP, oddajanje preko spleta ?

Hvala

Lep pozdrav

OK.d ::

LPOK.d

clancy ::

Meni se že po defaltu z 2.1.3 FW-jem zunanji disk po nekaj minutah sam ugasne. Nisem rabil nič inštalirat. Je to tudi odvisno od diska oz. ohišja?

clancy, kateri disk je to? Morda je pa tako pameten...

Disk je dve leti star Samsung HD501LJ, v Chieftec 35S ohišju.

Matko, hvala za info. Lahko napišeš še kateri zunanji disk uporabljaš? Meni namreč s takšno konfiguracijo ne ugasne zunanjnega WD passport 80 GB (malce starejši model).

noname 2.5" ohišje za SATA diske

zee ::

Dobil sem zadevo in zaenkrat sem kar zadovoljen, zadeva predvaja prakticno karkoli ji vrzes, izjema so playliste v (standardnem) formatu m3u, kar pa se da popravit.

Imam pa nekaj vprasanj:
- ssh dostop: kje ga nastavim in kako
- bittorrent klient: lahko je zgolj komandna vrstica (v bistvu je to se boljse :D )
- iTunes server: na disku v Xtreamerju bi rad imel svojo zbirko mp3-jev, ki je trenutno v iTunes-ih tako, da bi jih lahko predvajal tako Xtreamer kot racunalnik. Se to da?

Hvala vnaprej.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zee ()

rembrandtm ::

Dobil sem zadevo in zaenkrat sem kar zadovoljen, zadeva predvaja prakticno karkoli ji vrzes, izjema so playliste v (standardnem) formatu m3u, kar pa se da popravit.

Imam pa nekaj vprasanj:
- ssh dostop: kje ga nastavim in kako
- bittorrent klient: lahko je zgolj komandna vrstica (v bistvu je to se boljse :D )
- iTunes server: na disku v Xtreamerju bi rad imel svojo zbirko mp3-jev, ki je trenutno v iTunes-ih tako, da bi jih lahko predvajal tako Xtreamer kot racunalnik. Se to da?

Hvala vnaprej.

...za ITunes mislim, da se ne da ( preko upnp sem se igral, pa mi ni ratalo).
Podobno vprašanje sem že zastavil, pa mi je Miško dal neke smernice, a mi ni ratalo nič od tega. (precej strani nazaj, prelistaj).Hotel sem na XTreamerju furat glasbo, podobno, kot to dela Itunes, da mi kaže po abecedi izvajalce pa da mi lista komade,...v glavnem, nekaj preglednega in enostavnega. Probal sem tudi WInd. Media preko UpNP,....v glavnem, jaz nisem računalničar in sem se nehal igrat, ker mi ni nič od tega uspelo,....žal,...mogoče pa kateremu rata. Tako, da si zdaj enostavno naredim mapo - playlisto in jo poslušam preko žice ( iz računalnika )

kremenko1 ::

Meni WD zunanji disk ugaša, kar je pa sestavljeno disk+ohišje pa ostani vklopljeno.

Zgodovina sprememb…

...za ITunes mislim, da se ne da ( preko upnp sem se igral, pa mi ni ratalo).
Podobno vprašanje sem že zastavil, pa mi je Miško dal neke smernice, a mi ni ratalo nič od tega. (precej strani nazaj, prelistaj).Hotel sem na XTreamerju furat glasbo, podobno, kot to dela Itunes, da mi kaže po abecedi izvajalce pa da mi lista komade,...v glavnem, nekaj preglednega in enostavnega. Probal sem tudi WInd. Media preko UpNP,....v glavnem, jaz nisem računalničar in sem se nehal igrat, ker mi ni nič od tega uspelo,....žal,...mogoče pa kateremu rata. Tako, da si zdaj enostavno naredim mapo - playlisto in jo poslušam preko žice ( iz računalnika )

To je pa sila nerodna reč. Videl sem namreč, da je mogoče eTrayz uporabiti kot iTunes strežnik, vendar mi to ne ustreza, ker cena eTrayz-a, dveh trdih diskov zanj, v kombinaciji s ceno Xtreamerja presega ceno Mac Mini-ja, ki sem si ga sprva zamislil za moj HTPC.

V vsakem primeru se ti zahvaljujem za nasvet. Pregledal bom zadnjih nekaj strani in poskušal nastaviti tako, da bo delalo.

LP
zee

rembrandtm, za dostop uporabi telnet (http://www.mavvy.net/reviews/xtreamer/h.... Lahko se doda init skripta in se telnet daemon požene vedno ob bootu.

etrayz+xtreamer je 159eur+25postnina+500g disk za 50eur pride 230eur
kje dobis macminija za 230eur?

kmetek ::

etrayz + xtreamer je 2x ptt 25EUR....in pa cena obeh je zdaj 2x 99....torej 250EUR tvoj disk 300EUR.

2x 1TB = ~200 EUR

Manjše kapacitete diskovja me ne zanimajo.
zee

in kolk je 2x1T pri macminiju?

humaxboy ::

A ma kdo problem da z 2.1.2. in 2.1.3 predvajanje xvidom po cca 1 uri kar zamrzne in ni načina da ga predvajaš naprej ?

Humaxboy
Humaxboy

z 213 tega naj ne bi bilo več , chk system restore after upgrade

kivi ::

Rešil sem problem z wi-fi, zamenjal anteno in super deluje. Zahvaljujem se Xtreamer.si ekipi za pomoč. Tako se dela s strankami in bodočimi strankami.

Uradni pasivni hladilnik

http://shop.xtreamer.net/products/Xtrea...

20EUR + 10EUR poštnine 8-O

Necesa na razumem. Danes sem dobil 2,5'' trdi disk, ki sem ga ze vgradil v Xtreamer. Problem je, da sem ga preko vmesnika sformtiral v NTFS, ceprav zdaj vidim, da bi ga moral sformatirat v ext3, ceprav zgleda, da to ne pali, ce imas trdi disk vgrajen (ne v ohisju).

"Ne pali" v smislu, da ni mogoce imeti notranjega diska sformatiranega v NTFS :(

Je to res?
zee

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zee ()

Danes sem usposobil USB Dongle na mojem modemu Prospero 632 in uspešno vzpostavil povezavo z računalnikom. Anteno od Xtreamerja sem moral priklopiti na podaljšek in jo z "zvečilko" prilepil na zid :D Drugače ni šlo.
Predvajanje glasbe, slik, DivX in DVD filmov, dela bp. 720p pa se rahlo zatika. Dongle ima pač svoje omejitve (G standard), velika razdalja in vsaj tri stene vmes, pa tudi naredijo svoje.

Edina težava je, da se mi Xtreamer ne poveže v internet. Ne dela Internetni radio, Youtube in te fore.
V nastavitvah modema sem že vse gor obrnu, vendar nič ne najdem.
Any idea?

Preglej nastavitve Xtreamerja.
zee

telexdell ::

Necesa na razumem. Danes sem dobil 2,5'' trdi disk, ki sem ga ze vgradil v Xtreamer. Problem je, da sem ga preko vmesnika sformtiral v NTFS, ceprav zdaj vidim, da bi ga moral sformatirat v ext3, ceprav zgleda, da to ne pali, ce imas trdi disk vgrajen (ne v ohisju).

"Ne pali" v smislu, da ni mogoce imeti notranjega diska sformatiranega v NTFS :(

Je to res?

"Ne palim" najbolj tvojega posta pa vendar. Notranji disk ti Xtreamer sformatira v NTFS. S tako formatiranim diskom lahko Xtreamer uporabljaš kot USB disk. Če želiš poganjati torrent client se pri tako formatiranem disku pojavijo teževe (procesor je iz minute v minuto bolj obremenjen) in ga je dobro del (ali vsega) sformatirati v ext3. Vendar je potem težav USB disk- Windows. Na uradnem forumu je opisan postopek.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

clancy, poglej na Xtreamerju ali imaš vpisan DNS in gateway.

hvala.
zee

Hvala misek. Ampak zanimivo, ko se z Xtreamerjem skonektam na sosedov (nezaščiten) router >:D, mi radio in Youtube normalno delata.
Bom še prečekiral DNS in gateway, čeprav nevem, kaj bi naj to bilo.

JayDee ::

Uradni pasivni hladilnik

http://shop.xtreamer.net/products/Xtrea...

20EUR + 10EUR poštnine 8-O

To je uredu stvarca... tisti XSC, ki ga imam jaz, smo takrat prek NoName dobili bolj poceni (dobrih 13 EUR), drugače je bla redna cena nekaj centov čez 18 EUR. No, in XSC je samo na eni strani. Tale stvarca je pa na obeh straneh Xtreamerja, tko da je 20 EUR čist lepa cena.

cholt45 ::

Pozdravljeni!
Punca bo v kratkem imela rojstni dan in nekako mi je namignila, da bi ji prav prišel kak dvd predvajalnik, katerega še nima. In sem v dilemi, kaj ji naj kupim.
Najraje bi kupil en klon med xtreamerjem in dvd predvajalnikom, če bi seveda obstajal,ampak ga še v tej temi nisem zsledil.
Cena naj se giblje nekje med 100 in 200 EUR.
Lp cholt45

telexdell ::

Xtreamer+ externi DVD
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

laguna ::

Pozdravljeni

Mene pa zanima kako se lahko (ali se sploh lahko) na xtreamerju naredijo povezave na novice rss in kako se to naredi. Mislim da je že v samem xtreamerju navodilo za rss vendar mi ni čisto jasno. Prosil bi če že ima mogoče kdo narejen "program" in kako se le ta inštalira na xtreamer. Mislim da bi moral delati, saj je že v samem xtreamerju tudi povezava do bbc, ... in drugih novic, ki verjetno delajo na istem principu. Zanima me predvsem spletna stran RSS za RTV SLO in 24UR. Priporočam se že za izdelano skripto oz. vsaj za nasvet, kako to naredit? Npr RTVSLO ima na spletni strani že spisek povezav in sicer na tej strani http://www.rtvslo.si/strani/rss-novice/... .

Prosim za pomoč. Lep pozdrav
lagunaaaa

a če int disk formatiramo v ext3 in potem uporabimo xtreamer samo kot player, kaj pridobimo?

imam občutek, da Xtreamer nima najbolj rad NTFS int disk.

parkrat se je že zgodilo, da je sam brisal datoteke >:D ali pa jih nisi mogel brisati ročno.

@Laguna, tudi sam sem že nekaj gledal v tej smeri. Ko najdem svoje zapiske napišem malce več. Edino ne vem ali lahko samo dodaš svoje vire ali pa so samo novi, starih pa ni več. V tej temi se piše nekaj več o tem (http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php.... Jaz sem na Xtreamer skopiral nekaj datotek in preko brskalnika (s PC-ja) nastavil novi strežnik. To je menda opisano v tej temi.

@novitibo, tudi sam imam izjemno slabe izkušnje z NTFS notranjim diskom. Zelo pogosto se mi zgodi, da kar sama od sebe nastane kakšna datoteka s čudnim imenom, ogromno datotek imam čisto pokvarjenih (bash skripta sploh nima več prave vsebine), filmi se pokvarijo (ne gre več preskakovat naprej/nazaj). O tem sem že nekoč pisal. Žal se še nisem spravil formatirat v EXT3. Se pa očitno bom v kratkem.

Pa še en bonbonček za vikend: včeraj mi je uspelo z enim kernel patch-om usposobiti branje S.M.A.R.T. vrednosti z notranjega diska. Zunanjega še nisem probal. Ravnokar pripravljam en zip z vsemi potrebnimi datotekami. Objavim kasneje.

@misek:
Hvala za pojasnilo, ki je razresilo tudi nekaj mojih dilem.
zee
««
55 / 105
»»