Forum » Zvok in slika » Xtreamer - media player
Xtreamer - media player
D-PaX ::
Kaj je res da se Youtube umika iz projekta Xtreamer?
Da, ker imajo probleme (licenca) pa itak so same kocke, ko gledaš youtube :O
Paxy
Nimkapu ::
Agreed :)
Nimkapu ::
Mišljeno je blo glede na ločljivost videa na youtube in ločljivost full hd / ready TVja :)
clancy ::
Ali se slika tudi kocka ko gledaš filme iz diska?
Ne, pri normalni uporabi nič ne kocka. Kocka edino pri testnem posnetku "killa sampla" z visokim bitrateom, z katerim še račnalniki imajo težave.
telexdell ::
Očitno imaš ti drugačno znamko Xtreamerja kot jaz?
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
mariosala ::
Imam verzijo firmware 2.1.3 priklopljena dva zunanja diska WD,na oba usb izhoda,pa zadnje case opazam da mi pri predvajanju mkv-jev iz prvega diska zamuja zvok,ko pa pritisnem za 30 sek naprej,pa dela normalno 5 minut,potem pa spet isto.Zanimivo pa da pri drugem disku dela okey.Kaj bi bilo narobe
malix ::
Očitno imaš ti drugačno znamko Xtreamerja kot jaz?
To naj bi se zgodilo v kratkem
www.malix.si
Sportmania ::
Danes sem bil pri frendu pa me je zadeva malenkost razočarala pač vidi se, da nisem prebral vseh 54 strani, ker to verjetno že piše vsi problemi so že predelani... Sedaj se samo še ponavljajo.
In sicer me je presenetilo, da je tako malo podnapisov SLO za HD filme potem pa sploh ne morš navadnih uporabit, ker niso dobri :S Tko, da maš redke filme možnost gledat HD, če ne mislš lih čakat 3 leta.
In sicer me je presenetilo, da je tako malo podnapisov SLO za HD filme potem pa sploh ne morš navadnih uporabit, ker niso dobri :S Tko, da maš redke filme možnost gledat HD, če ne mislš lih čakat 3 leta.
psytoma ::
Ja kot da se ne da časov priredit iz navadnih podnapisov za HD filme. 1 minutka pa si. > subtitle workshop
S splača pred pašo na travniku pogledati na kakšno stran z objavljenimi podnapisi, da se lahko potem lažje odločimo za vrsto trave.
piek ::
Poleg tega tudi Xtreamer omogoca poljuben zamik podnapisov ... samo tega uporabniki kot je denimo tale cvetka Sportmania pac ne veste. Vcasih se splaca prebrati navodila ipd. Saj niso sama sebi namen ...
---
Finish it off if you started it!
---
astras ::
mislim da je izbira hd filmov s slo podnapisi zelo velika, tako da tukaj pa res ni nekega pomanjkanja... lp
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***
zee ::
Eno vprašanje: Xtreamer zna delat z eksternimi optičnimi enotami?
Pojasnilo: na Xtreamer bi priključil zunanjo optično enoto, iz katere bi gledal DVDje.
Pojasnilo: na Xtreamer bi priključil zunanjo optično enoto, iz katere bi gledal DVDje.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zee ()
Če jaz gledam T2 televizijo preko Xrteamerja ali lahko tudi program ki ga gledam snemam na disk xtreamerja?
www.malix.si
rembrandtm ::
Eno vprašanje: Xtreamer zna delat z eksternimi optičnimi enotami?
Teoretično da, sam pa nisem probal, imam pa DVD enoto na računalniku v skupni rabi in playerja pravzaprav ne rabim več.
In da še enkrat odgovorim glede podnapisov za HD : podnapisi so v ''containerju''.mkv večinoma že slovenski ( vemo, kje se pasemo, a ne :) ), a se mi je že zgodilo, da mi je zmanjkalo šumnikov. Zato vedno naredim eksterne, ki vedno delajo. Seveda vedno uporabljam Subtitle Workshop, pač nekaj minut dela, proti večnosti je to zanemarljivo.Imam fw 2.0 - še vedno, ker sem z njim zadovoljen.
@rembrandtm: hvala za informacijo.
Še nekaj vprašanj:
Kako je s predvajanjem MP3jev? pred časom se spomnem, da je morala biti TV vseskozi prižgana, sicer se je predvajanje prekinilo. Je kaj novega na tem področju?
Je moč dodajati internetne radijske postaje?
Hvala in lp.
Še nekaj vprašanj:
Kako je s predvajanjem MP3jev? pred časom se spomnem, da je morala biti TV vseskozi prižgana, sicer se je predvajanje prekinilo. Je kaj novega na tem področju?
Je moč dodajati internetne radijske postaje?
Hvala in lp.
zee
astras ::
ni potrebno imeti vklopljen tv ce imas drug izhod zvoka vklopljen... ce pa je edini izhod zvocnik tvja potem pa seveda...
lahko se tudi dodajajo spletne postaje. mislim da mora bit format .pclx (naj me kdo popravi ce se motim...)
lp
lahko se tudi dodajajo spletne postaje. mislim da mora bit format .pclx (naj me kdo popravi ce se motim...)
lp
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***
Če so SLO podnapisi zapečeni v kontejnerju, potem je treba preklopiti na UTF-8 kodno tabelo (če se ne motim?), če pa so zunanji pa na Srednej Evropsko kodno tabelo.
@misek je naredil programček, s katerim lahko posnameš TV oddajo na disk in jo potem gledaš, kadarkoli hočeš.
Dodajaš lahko ogromno radisjkih postaj. Na uradnem forumu se govori o preko 40.000.
@misek je naredil programček, s katerim lahko posnameš TV oddajo na disk in jo potem gledaš, kadarkoli hočeš.
Dodajaš lahko ogromno radisjkih postaj. Na uradnem forumu se govori o preko 40.000.
Hvala.
Z zvočniki bo pa sploh veselje, saj imam en star a delujoč komplet zvočnikov, ki so trenutno priključeni na izhod za slušalke na TV-ju.
Če nabavim Xtreamerja, bi bilo optimalno, če bi lahko kako nastavil, da:
- gre slika iz Xtreamerja na TV, zvok pa na zvočnike, priključene na Xtreamer
- če gledam TV, gre zvok iz TV-ja v Xtreamer in nato v zvočnike
Verjetno se tega ne da nastavit tako, da bo treba poseči po kakšnem ojačevalcu.
Z zvočniki bo pa sploh veselje, saj imam en star a delujoč komplet zvočnikov, ki so trenutno priključeni na izhod za slušalke na TV-ju.
zee
Zgodovina sprememb…
M@re ::
Zadevo se da nastavit z npr. Logitech Harmony daljincom. Sam uporabljam Harmony 555.
..:Do, or do not. There is no try:..
marS ::
Hvala.
jaz imam tako priključeno. zvok iz xtreamerja gre na zvočnike slika preko hdmi v televizijo.
...no more heroes...
https://ilbis.com/
@M@re: Glede na to, da ta daljinec ni ravno poceni bi ga moral sprobat. Sploh ker mojega TVja ni med podprtimi.
@marS: kaj pa glede druge alineje v mojem sporocilu?
zee
Zgodovina sprememb…
OLIva ::
M@re: original remote je res bedn, a mi lahko poveš, kot katero napravo prijaviš X-a, da ti dela ?
polde66 ::
Lahko kupiš Philips SRU 8008 unerzalni daljinec, podpira vse, dela na princip učenja tipke na tipko, cena 45,00 eur v Tehnomarket ali 46 eur v Bigbang.
Poleg tega podpira ogromno ostalih naprav. Pa še lična zadeva je.
Poleg tega podpira ogromno ostalih naprav. Pa še lična zadeva je.
polde
M@re ::
M@re: original remote je res bedn, a mi lahko poveš, kot katero napravo prijaviš X-a, da ti dela ?
Computer/Media Center PC/Xtreamer/XTREAMER
Original remote je res beden. Poleg šibkega IR-ja, so se mešale tipke za gor dol levo desno...
..:Do, or do not. There is no try:..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: M@re ()
marS ::
hmm... ne da se...xtreamer nima vhoda za zvok, samo izhode....
...no more heroes...
Se mi je zdelo.
zee
Vedno bolj sem skeptičen ali bi kupil xtreamerja ali ne.
Ma kaj je s pilotom res takšen problem, je težava v spomeniku ali daljincu?
www.malix.si
Vedno bolj sem skeptičen ali bi kupil xtreamerja ali ne.
Če si razvajen s Harmony ali si lastiš a/v naprave prestižnejših znamk, ti bo daljinec res deloval nekam otročje. Samo močno dvomim, da bo pri drugih NMT primerljivega cenovnega razreda ta kaj boljši.
Mene daljinec trenutno niti ne skrbi. Zdaj iscem najcenejsega ponudnika, pri katerem bi narocil pasivno hlajeno varianto. Hotel sem narociti tukajlele, vendar ni na voljo pasivno hlajene variante, zdaj bom pa narocil pri nas,ce bodo zadevo le imeli na zalogi.
Skrbi me namrec, da bi cakal tri mesece in vec na dobavo.
zee
mayhem ::
Meni dela ta svarca povsem OK daljinec je traba samo v njega usmiriti pa je.
Smešno se mi zdi ker nekateri govorijo o daljincu,da slabo dela saj samo usmirite v napravo pa je.Glede na to kaj vse podpira nebi komentiral meni deluje praktično vse za kar je naprava narejena.......daljinec je tukaj tazadnji heheheh.
Podnapise se pa lahko veča ,manjša,spreminja barve,viša niža praktično deluje vse šumniki itd...
Zvok imam povezan prek optičnega kabla in deluje špica DTS,Dolby brez problemov...........slika pa prek hdmi, na žalost nimam na oječevalcu izhoda hdmi no vsekakor deluje kot ura.
Slišim ga popolnoma nič saj imam priklopljen zunanji disk tako se naprava ne pregreva pa še ventilator ne uklaplja.
Z tanovim FW si pa lahko nižate in višate ventilator po želji v settings menuju tako,da je popolnoma vredna nakupa ta napravica.
Jast sem zadovoljen:)
Vsi ostali DVD-ji komponente se tukaj lahko skrijejo to je vsekakor vredno nakupa..........boljši nakup kot WD TV LIVE edino malce manjši je ta!
To je to......
Smešno se mi zdi ker nekateri govorijo o daljincu,da slabo dela saj samo usmirite v napravo pa je.Glede na to kaj vse podpira nebi komentiral meni deluje praktično vse za kar je naprava narejena.......daljinec je tukaj tazadnji heheheh.
Podnapise se pa lahko veča ,manjša,spreminja barve,viša niža praktično deluje vse šumniki itd...
Zvok imam povezan prek optičnega kabla in deluje špica DTS,Dolby brez problemov...........slika pa prek hdmi, na žalost nimam na oječevalcu izhoda hdmi no vsekakor deluje kot ura.
Slišim ga popolnoma nič saj imam priklopljen zunanji disk tako se naprava ne pregreva pa še ventilator ne uklaplja.
Z tanovim FW si pa lahko nižate in višate ventilator po želji v settings menuju tako,da je popolnoma vredna nakupa ta napravica.
Vsi ostali DVD-ji komponente se tukaj lahko skrijejo to je vsekakor vredno nakupa..........boljši nakup kot WD TV LIVE edino malce manjši je ta!
To je to......
Lep pozdrav.....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mayhem ()
goyts ::
Meni dela ta svarca povsem OK daljinec je traba samo v njega usmiriti pa je.
To je to......
se popolnoma strinjam
Mene daljinec trenutno niti ne skrbi. Zdaj iscem najcenejsega ponudnika, pri katerem bi narocil pasivno hlajeno varianto. Hotel sem narociti tukajlele, vendar ni na voljo pasivno hlajene variante, zdaj bom pa narocil pri nas,ce bodo zadevo le imeli na zalogi.
..ti priporočam pri nas, na spodnjem linku, so kvalitetni ažurni in prijazni,...
Hm, tale modrost me je zapopadla. Že dalj časa zbiram dinerčke za ferrarija. In ga že hočem hupit, pa pride nov model. No, ok,...bom počakal,...kako leto mine, pogledam šparovček in se je nabralo za nov model. Gremo kupit,...pa glej ga zlomka, spet nova oblika, novi dosežki tehnike, dizajn še boljši,...in seveda spet dražji. Hudiča si rečem, tole pa ne vodi nimamor !
Poberem šparovc in grem kupit XTreamerja. Gut !Pa itak da je ostalo še za plazmo, ta veliko, pa Harman Hardon je bil na zalogi pa Infinitiji, taki leseni za sourrounda so prav šikano pasali zraven,...pa regalček, da tudi malo zgleda !!!!! In to je to, fantje in dekleta. Jebeš ferrarija, ki ga mogoče zdaj pa res ne bom imel, a imam vrhunski domači kino, pa sliko črnega konjička na steni in z bandidosom v roki prav uživama. Point je samo v tem, da se je enkrat treba odločit pa kupit,...pol pa jokat al pa ne,...kakor kdaj. Če pa ni nakupa, je pa stalno jokanje, ker ni mašine, .....pa vsak dan nas zasipajo z novimi tehnološkimi dosežki, da še sami ne folgajo, kaj šele mi, kupci. Treba je kupit, pol pa enkrat zamenjat, ko je za to potreba. Perpetum mobile, dragi moji,...
Poberem šparovc in grem kupit XTreamerja. Gut !Pa itak da je ostalo še za plazmo, ta veliko, pa Harman Hardon je bil na zalogi pa Infinitiji, taki leseni za sourrounda so prav šikano pasali zraven,...pa regalček, da tudi malo zgleda !!!!! In to je to, fantje in dekleta. Jebeš ferrarija, ki ga mogoče zdaj pa res ne bom imel, a imam vrhunski domači kino, pa sliko črnega konjička na steni in z bandidosom v roki prav uživama. Point je samo v tem, da se je enkrat treba odločit pa kupit,...pol pa jokat al pa ne,...kakor kdaj. Če pa ni nakupa, je pa stalno jokanje, ker ni mašine, .....pa vsak dan nas zasipajo z novimi tehnološkimi dosežki, da še sami ne folgajo, kaj šele mi, kupci. Treba je kupit, pol pa enkrat zamenjat, ko je za to potreba. Perpetum mobile, dragi moji,...
rs1975 ::
tudi sam se strinjam s tistimi, kateri pravijo, da za ta denar težko dobiš kaj več, moraš pač biti realen, da za 120 EUR pač ne moreš dobiti vse naj naj...
tudi pri meni včasih od prve ne prime daljinc, pač še 1x pritisneš bolj usmrejeno proti XT-ju pa je. edino kar mi je bilo na začetku žal, da ne deluje je wifi, vendar sem tudi to rešil z uporabo kabla, IP TV pa verjetno preko XT-ja nikoli ne bom gledal. sicer se pa nekaj trudijo pri prodajalcu xtreamer.me, da mi zamenjajo anteno, če bo kaj bolje...
skratka, za gledanje video vsebin (divx, mkv) za kar ga sam uporabljam, je XT več kot dober nakup, to je moje mnenje.
mayhem, mi lahko poveš kaj pridobiš, če ojačevalec (imam HK) povežeš z HDMI kablom? trenutno uporabljam isto kot ti - optični kabel.
tudi pri meni včasih od prve ne prime daljinc, pač še 1x pritisneš bolj usmrejeno proti XT-ju pa je. edino kar mi je bilo na začetku žal, da ne deluje je wifi, vendar sem tudi to rešil z uporabo kabla, IP TV pa verjetno preko XT-ja nikoli ne bom gledal. sicer se pa nekaj trudijo pri prodajalcu xtreamer.me, da mi zamenjajo anteno, če bo kaj bolje...
skratka, za gledanje video vsebin (divx, mkv) za kar ga sam uporabljam, je XT več kot dober nakup, to je moje mnenje.
mayhem, mi lahko poveš kaj pridobiš, če ojačevalec (imam HK) povežeš z HDMI kablom? trenutno uporabljam isto kot ti - optični kabel.
goran_r ::
Prednosti:
- možnost uporabe Dolby True HD in DTS HD zvoka
- imaš samo en kabel za povezavo - povežeš HDMI na receiver, nato pa naprej na TV - ne potrebuješ optičnega ali koax kabla
Slabosti:
- če receiver nima HDMI pass-through možnosti v standby načinu, moraš imeti vedno vklopljen tudi receiver
- nimajo vsi playerji možnosti, da pošlje zvok istočasno po HDMI in po SPDIF
pa verjetno še kaj, kar se ne spomnim takoj iz glave... je le zgodnja ura ;) bom pa dopisal, ko se spomnim
Lep pozdrav
Goran
Goran
urosbe ::
zee: Ta trenutek žal v Sloveniji ne boš našel pasivnih hlajenj na zalogi in to ne pri www.xtreamer.si ne pri www.xtreamer.me, saj naj bi imel dobavitelj težave z lastno zalogo (vsaj tako sem izvedel). V vsakem primeru bo potrebno žal počakati do naslednjega tedna, ko so jim obljubili dostavo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: urosbe ()
Prednosti:
- imaš samo en kabel za povezavo - povežeš HDMI na receiver, nato pa naprej na TV - ne potrebuješ optičnega ali koax kabla
Slabosti:
- če receiver nima HDMI pass-through možnosti v standby načinu, moraš imeti vedno vklopljen tudi receiver
pa verjetno še kaj, kar se ne spomnim takoj iz glave... je le zgodnja ura ;) bom pa dopisal, ko se spomnim
...hm, imma HK ojačevalec in plazmo in sem imel povezano samo preko HDMI,...pa mi ni vleklo DTS , potem sem pridodal še optiko in zdaj dela,...misterija ?
Trupl0 ::
Preveri, če sploh tvoj HK to omogoča.
Nizko cenovni ojačevalci imajo samo video through preko HDMI in je treba zvok preko dig. koaksialca ali optike dodatno priklopiti.
Nizko cenovni ojačevalci imajo samo video through preko HDMI in je treba zvok preko dig. koaksialca ali optike dodatno priklopiti.
If you are going through Hell, keep going !
HK AVR 255 ni ravno nizko cenovni ojačevalec in, ja ,dopušča digitalno povezavo tako zvoka, kot slike
rs1975 ::
Prednosti:
Slabosti:
HK AVR 245 - piše HDMI input, HDI output: torej najbrž omogoča pass-through. Ampak v tem primeru potem potrebujem 2 HDMI kabla, ali ne? enegaod XT do HK in potem od HK do plazme.
kolikor vem, zaenkrat še nisem zasledil mkv filma z Dolby True HD in DTS HD zvokom, tako da zaenkrat ne pride v poštev...