Forum » Zvok in slika » Xtreamer - media player
Xtreamer - media player
OK.d ::
-stvar je takšna večkrat poslušam internetni radio na xtreamerju preko reciverja in bi sedaj rad zadevo povezal tako, da bi radio deloval brez prižganega monitorja se pravi (poiščem priljubljeno postajo in nato monitor ugasnem)
-na xt. uporabljam vzporedno povezano hdmi(lcdtv) ter compozite(računalniški monitor)
-zdaj me pa zanima ali obstaja kakšen adapter kateri bi audio signal preusmeril na reciver, scart/compozite adapter- uporabljam sam za priklop na monitor(samsung T 220 HD), ali mogoče kdo ve
-na xt. uporabljam vzporedno povezano hdmi(lcdtv) ter compozite(računalniški monitor)
-zdaj me pa zanima ali obstaja kakšen adapter kateri bi audio signal preusmeril na reciver, scart/compozite adapter- uporabljam sam za priklop na monitor(samsung T 220 HD), ali mogoče kdo ve
LPOK.d
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OK.d ()
NoName ::
saj xtreamer dela brez prizganega monitorja.. zadaj imas poleg hdmi in kompozitnega izhoda se audio stereo chinch (rdeci in beli chinch) tudi opticnega (toslink)... preprosto enega od teh priklopis na tvoj receiver in se predas uzitkom...
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
če si pozorno prebral imam ta izhod že uporabljen, na reciverju pa nimam optičnega vhoda-star reciver
LPOK.d
NoName ::
v tem primeru pa kupis dva adapterja, na eni strani moski chinch, na drugi pa 2x zenski chinch ter razdelis izhod...
pa nisem razbral, da uporabljas tudi stereo chinch.. pise le, da uporabljas kompozitnega in hdmi...
pa nisem razbral, da uporabljas tudi stereo chinch.. pise le, da uporabljas kompozitnega in hdmi...
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NoName ()
JayDee ::
Ja, na kolk stvari maš pa ti zvok prkloplen?
S HDMI na TV gre tut zvok (če vklopiš tam), z enim audio chinch (rdeči+beli) gre zvok na monitor in zdj bi rad še z enim audio chinchom na receiver poslal zvok???
Kupiš 2 takšna in razdeliš signal s tem:
Lahko tut kej tazga:
In potem kupiš 2 taka:
Z enim povežeš na eno napravo, kjer hočeš imet zvok, in z drugim na drugo napravo, kjer hočeš imet zvok.
S HDMI na TV gre tut zvok (če vklopiš tam), z enim audio chinch (rdeči+beli) gre zvok na monitor in zdj bi rad še z enim audio chinchom na receiver poslal zvok???
Lahko tut kej tazga:
In potem kupiš 2 taka:
Z enim povežeš na eno napravo, kjer hočeš imet zvok, in z drugim na drugo napravo, kjer hočeš imet zvok.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JayDee ()
cool ::
Lepo pozdravljeni!
Težave imam z mod packom (xmp-r65).Imam zunanji disk formatiran na EXT3,naložen mod pack,povežem se z barskalnikom mozzila,pridem v mod pack in ko hočem inštalirat transmission mi napiše:
Transmission install started.
Installing transmission (1.76-1) to /opt/...
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optwa...
Configuring transmission
Successfully terminated.
Transmission install done.
Failed!
Kaj lahko naredim oz kako drugače naredim.
Prosim, če lahko kdo opiše ta transsmision kako ga potem uporabljati,zagnati!
Hvala za odgovor!
Težave imam z mod packom (xmp-r65).Imam zunanji disk formatiran na EXT3,naložen mod pack,povežem se z barskalnikom mozzila,pridem v mod pack in ko hočem inštalirat transmission mi napiše:
Transmission install started.
Installing transmission (1.76-1) to /opt/...
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optwa...
Configuring transmission
Successfully terminated.
Transmission install done.
Failed!
Kaj lahko naredim oz kako drugače naredim.
Prosim, če lahko kdo opiše ta transsmision kako ga potem uporabljati,zagnati!
Hvala za odgovor!
floyd1 ::
Kakih 30 postov višje v tej temi piše misek (ki se na zadevo ocitno super spozna), da mora biti disk formatiran v EXT2 - tako je menda najmanj problemov.
preskar86 ::
mene pa zanima zakaj mi noče nadgradit mojga XT. Mam verzijo 2.0 gor in hočem dat naj novejšo gor ampak mi ne gre. nardim vse tko kot tam piše, pa se mi restarta in potem samo uvodna slika in se ne zgodi nč.
a ve kdo v čem je problem????'
a ve kdo v čem je problem????'
JayDee ::
preskar86, sicer ima astras prav, ampak vseeno... meni se je tut to že zgodilo. Potem sem pa z USB ključka zbrisal datoteko s firmware-om, ga še enkrat downloadal in extractal na USB ključek, pol je pa nardilo. Svašta.
valiant ::
A se komu dogaja, da ob zagonu XT ne prepozna internega diska (NTFS)...potem ugasneš, ponovno prižgeš in dela?
A je kdo probal tisto s kapljico olja na os ventilatorja? Ob startu in potem tudi ob najnžji hitrosti (včasih) rjove od navdušenja...kljub pasivnemu hlajenju bi ga rad malo predihaval...
A je kdo probal tisto s kapljico olja na os ventilatorja? Ob startu in potem tudi ob najnžji hitrosti (včasih) rjove od navdušenja...kljub pasivnemu hlajenju bi ga rad malo predihaval...
laguna ::
Jaz sem poskusil, dal sem kapljico olja (kar navadnega jedilnega) in zadeva se je precej otišala, predvsem tisti zvok ob "hladnem" zagonu. Drugače pa imam ventilator nastavljen na 90 - individualne nastavitve. Tako da to z oljem dejansko deluje - no ja vsaj do sedaj (dva tedna).
LP
LP
lagunaaaa
frenkb ::
Na Youtube poiščeš film, kako se XT odpre in odstrani ventilator (zdaj glih nima linka do filma), samo pazi na garancijsko nalepko !!! Ko dobiš vent dol, odstrani tisto malo okroglo nalepko na ventu in na osovino od ventilatorja kapni majho kapljico olja (recimo za finomehaniko al pa za šivalne stroje).Nalepi nalepkico nazaj, montiraj vent in to je to.Meni dela super Ne uporabljati WD40 (odsvetujejo tudi na XT forumu)!!!
clancy ::
Je možno kje dobiti tako majhen, vendar kvalitetnejši ventilatorček, da bi pasal namesto originalnega?
M@re ::
Lep pozdrav!
Sem novopečeni lastnik xtreamerja in imam en problemček.
Problem imam pri dostopanju do omrežnih diskov.
Z originalnim firmwarom (1.*.*.*) mi je našel workgrupo, in računalnike v njej, dostopal pa sem lahko le do računala z WIN XP, nikakor pa ne do računalnika z Win 7.
Kljub pravilnemu Usernamu in Passwordu je vedno napisalo "login fail". (delovalo ni le na WIN 7, na WIN XP je vse delovalo super).
Potem sem se odločil updejtati firmware na 2.1.3 in prišel do popolnoma drugega problema.
Sedaj mi Xtreamer spet vidi WORKGROUP in računalnike v grupi, se pa pojavi problem ko se poiskusim prijaviti na računalnike. Sedaj me sploh ne vpraša več po Username in Passwordu, temveč takoj napiše Login successful, na računalniku pa ne najde nobene mape, tudi na računalniku z WIN XP, kjer jih je prej našel jih ne najde več.
Zanimivo je, da bližnjica do računalnika z WIN XP, ki sem jo shranil z originalnim firmwarom (1.*.*.*) še vedno deluje..., če pa želim dostopiti do istega računalnika preko MEDIA/NET/WORKGROUP, pa se spet zlogira na računalnik ampak ne vidi nobene mape.
Upam da sem napisal dovolj razumlivo ter da ima kdo kako idejo:
Še za dodatno pojasnitev:
Diske/Folderje imam posharane, pod permission imam everyone full control!
Firmaware 1.*.* ---> deluje le login do WIN XP in vidim posharane mape, do WIN 7 pa ne
Firmware 2.1.3 ---> login je uspešen v vsakem primeru, ne da bi me vprašalo po Username in Password, na računalnikih ne vidi nobenih map.
Bližnjica do računalnika z WIN XP, ki sem jo naredil z prvotnim firmwarom (MEDIA/NET/MY SHORTCUTS), še vedno deluje.
Hvala za vse odgovore!
Marko
Sem novopečeni lastnik xtreamerja in imam en problemček.
Problem imam pri dostopanju do omrežnih diskov.
Z originalnim firmwarom (1.*.*.*) mi je našel workgrupo, in računalnike v njej, dostopal pa sem lahko le do računala z WIN XP, nikakor pa ne do računalnika z Win 7.
Kljub pravilnemu Usernamu in Passwordu je vedno napisalo "login fail". (delovalo ni le na WIN 7, na WIN XP je vse delovalo super).
Potem sem se odločil updejtati firmware na 2.1.3 in prišel do popolnoma drugega problema.
Sedaj mi Xtreamer spet vidi WORKGROUP in računalnike v grupi, se pa pojavi problem ko se poiskusim prijaviti na računalnike. Sedaj me sploh ne vpraša več po Username in Passwordu, temveč takoj napiše Login successful, na računalniku pa ne najde nobene mape, tudi na računalniku z WIN XP, kjer jih je prej našel jih ne najde več.
Zanimivo je, da bližnjica do računalnika z WIN XP, ki sem jo shranil z originalnim firmwarom (1.*.*.*) še vedno deluje..., če pa želim dostopiti do istega računalnika preko MEDIA/NET/WORKGROUP, pa se spet zlogira na računalnik ampak ne vidi nobene mape.
Upam da sem napisal dovolj razumlivo ter da ima kdo kako idejo:
Še za dodatno pojasnitev:
Diske/Folderje imam posharane, pod permission imam everyone full control!
Firmaware 1.*.* ---> deluje le login do WIN XP in vidim posharane mape, do WIN 7 pa ne
Firmware 2.1.3 ---> login je uspešen v vsakem primeru, ne da bi me vprašalo po Username in Password, na računalnikih ne vidi nobenih map.
Bližnjica do računalnika z WIN XP, ki sem jo naredil z prvotnim firmwarom (MEDIA/NET/MY SHORTCUTS), še vedno deluje.
Hvala za vse odgovore!
Marko
..:Do, or do not. There is no try:..
novitibo ::
poskusi uporabiti FAVORITES za bližnjice
meni dela v win7
meni dela v win7
Zgodovina sprememb…
- spremenil: novitibo ()
Ja, na kolk stvari maš pa ti zvok prkloplen?
Lahko tut kej tazga:
In potem kupiš 2 taka:
ja s tem v sredini sem razdelil signal in sedaj deluje kot treba, sem čisto pozabil na ta chinch razdelilec in sem gledal za bolj komplicirano varijanto z scartom, tnx
LPOK.d
kelly1 ::
Ponovno pozdravljeni.
Imam dve vprašanji, za katera predvidevam, da jih poskusimo skupaj rešiti.
1. Tudi sam uporabljam xtremer za poslušanje internetnega radia, bi pa rad nanj priklopil kakšen manjši lcd ekranček (čimmanjši - kot npr. prenosni DVD predvajalnik ali t.i. foto okvir), na katrem bi izbral postajo, potem pa bi ga ugasnil, saj je sedaj nadležno vsakič prižigat t.i. glavni TV. Glavni TV imam priklopljen preko HDMI, vmesni člen pa je HI-FI.
2. Naložen imam Firmware 2.0., se pa občasno pojavljajo manjše težave - zmrznitev sistema in predvajalnik je potrebno izključiti iz omrežja. Ali se splača naložiti verzijo 2.1.3 in kaj je toliko boljše oz. ali deluje popolnoma brezhibno. - izkušnje ?
Vsaka ideja in razmišljanje do dobrodošlo.
Imam dve vprašanji, za katera predvidevam, da jih poskusimo skupaj rešiti.
1. Tudi sam uporabljam xtremer za poslušanje internetnega radia, bi pa rad nanj priklopil kakšen manjši lcd ekranček (čimmanjši - kot npr. prenosni DVD predvajalnik ali t.i. foto okvir), na katrem bi izbral postajo, potem pa bi ga ugasnil, saj je sedaj nadležno vsakič prižigat t.i. glavni TV. Glavni TV imam priklopljen preko HDMI, vmesni člen pa je HI-FI.
2. Naložen imam Firmware 2.0., se pa občasno pojavljajo manjše težave - zmrznitev sistema in predvajalnik je potrebno izključiti iz omrežja. Ali se splača naložiti verzijo 2.1.3 in kaj je toliko boljše oz. ali deluje popolnoma brezhibno. - izkušnje ?
El-Toro ::
Ponovno pozdravljeni.
Se splača nadgraditi, ker meni je tudi v prejšnjih verzijah zamrznilo. V 2.1.3 vse končno deluje tako kot mora in sem res zadovoljen. Lp
marS ::
imam 2.0.2 fw in vse dela kot ura. Le enkrat se mi je obesil, ko sem po nesreči izklopil switch in pc iz elektrike iz katerega se je ravnokar streamal en muvi.
...no more heroes...
https://ilbis.com/
https://ilbis.com/
Entity ::
Pozdravljeni!
Zanima me ali je XT zmozen poiskati in prikazati slike znotraj folderjev?
Strukturo imam takole:
GLAVNI FOLDER
..Folder A
....slika1.jpg
..Folder B
....slika2.jpg
..Folder C
....slika3.jpg
.....
Ce izberem "GLAVNI FOLDER", zna XT poiskati vse *.jpg znotraj tega folderja ali ne?
Oz. ali ima XT kakšno search opcijo?
Hvala, lp, Matic
Zanima me ali je XT zmozen poiskati in prikazati slike znotraj folderjev?
Strukturo imam takole:
GLAVNI FOLDER
..Folder A
....slika1.jpg
..Folder B
....slika2.jpg
..Folder C
....slika3.jpg
.....
Ce izberem "GLAVNI FOLDER", zna XT poiskati vse *.jpg znotraj tega folderja ali ne?
Oz. ali ima XT kakšno search opcijo?
Hvala, lp, Matic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Entity ()
misek ::
No, pa je rešena še ena malenkost: ugašanje diskov. Poskusite tisti ki to potrebujete.
Download: http://drop.io/Xtreamer_iptv/asset/xtre...
Navodila v datoteki Read-me.txt:
Download: http://drop.io/Xtreamer_iptv/asset/xtre...
Navodila v datoteki Read-me.txt:
Xtreamer disk spindown by vpeter
This is my little contribution for all users which would like to spindown disks - especially Tomba :-).
The package is based on two programs:
Spindown - http://code.google.com/p/spindown/
sg3_utils - http://sg.danny.cz/sg/sg3_utils.html
I compiled them staticaly for Xtreamer and added some scripts for easier usage.
Installation:
Configuration file for spindownd is spindown.conf where you can change
Idle-time parameter and configure disks. For more informations visit
project website (Spindown).
This folder (disk_spindown) must be copied to one of the Xtreamer's disks (internal or USB).
Then open your web browser (for example Opera) and navigate to Xtreamer's web page.
On the top right is picture All. Click on it, then on appropriate disk (HDD1) and
navigate to a folder disk_spindown. Click on the fakeshell2.php script.
You got 3 commands on first line: Install, Uninstall and Update.
For installation you must click Install and then press ENTER.
For uninstallation you must use Uninstall.
You can later change only config file. In this case you use Update.
The installation scripts copies all nessesary files to Xtreamer's flash.
The startup script starts daemon when device is power on.
The daemon monitors disk activity and after predefined idle-time spins them down.
It can monitor multiple disks.
M@re ::
poskusi uporabiti FAVORITES za bližnjice
meni dela v win7
deluje mi če pod My shortcuts dodam novo bližnjico, ki gleda na IP željenega računalnika. V tem primeru je potrebno le še na routerju nstaviti, da DHCP omenjenemu računalniku vedno dodeli isti IP...mal smotana rešitev, ampak deluje...
Varianta je tudi, da nastavis, da gleda na computername...v tem primeru maš lahko tud različne IP-je
..:Do, or do not. There is no try:..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: M@re ()
Trenutno nimam pri roki zunanjega - lahko ti preveriš? . Notranji deluje. Če ti ne bo všeč enostavno zbrišeš.
malix ::
Kako je s podnapisi se jih da previti za par sekund naprej in nazaj, tako kot pri BS playerju?
Ali se da povečati font podnapisa?
Če je odgovor na moje vprašanje napisan med temi 53 stranmi se opravičujem.
Ali se da povečati font podnapisa?
Če je odgovor na moje vprašanje napisan med temi 53 stranmi se opravičujem.
www.malix.si
p-e-r-o ::
Pozdravljeni!
Že kar nekaj časa uporabljam xtreamer in sm zelo zadovoljen s to malo škatljico glede na nizko ceno. Imam pa eno težavo. Xtreamer imam povezan preko routerja z računalnikom na katerem je Windows 7 64bit. V media library na xtreamerju izberem NET. Ko gledam film mi povezava pade, tako na xtreamerju kot na računalniku, in mi napiše na rač.:"the default gateway is not available". Pri Visti teh problemov ni bilo. Probal sm nastavit fiksni gateway na rač. pa ni pomagalo. Je imel kdo podobne težave?
Hvala za pomoč,
lp
Že kar nekaj časa uporabljam xtreamer in sm zelo zadovoljen s to malo škatljico glede na nizko ceno. Imam pa eno težavo. Xtreamer imam povezan preko routerja z računalnikom na katerem je Windows 7 64bit. V media library na xtreamerju izberem NET. Ko gledam film mi povezava pade, tako na xtreamerju kot na računalniku, in mi napiše na rač.:"the default gateway is not available". Pri Visti teh problemov ni bilo. Probal sm nastavit fiksni gateway na rač. pa ni pomagalo. Je imel kdo podobne težave?
Hvala za pomoč,
lp
Imam še eno vprašanje pred dokončno odločitvijo in nakupom.
Če v xtreamerja vgradim disk in ga povežem na internet.
Ali ga lahko uporabljam tudi za FTP server?
Npr.: sem v pri prijatelju in se povežem na disk in iz njega prenesem film ali pa ga nanj naložim, enako tudi z kakšno drugo datoteko.
Če v xtreamerja vgradim disk in ga povežem na internet.
Ali ga lahko uporabljam tudi za FTP server?
Npr.: sem v pri prijatelju in se povežem na disk in iz njega prenesem film ali pa ga nanj naložim, enako tudi z kakšno drugo datoteko.
www.malix.si
Potem pa mislim da je to, to kar potrebujem.
Hvala za info.
P.S. Ali je pasivno hlajenje potrebno?
Hvala za info.
www.malix.si
Timmah ::
Potem pa mislim da je to, to kar potrebujem.
Hvala za info.
Pasivno hlajenje je nekako po nekem času potrebno saj začne original ventilator ropotat. Nekaterim takoj nekaterim čez nekaj časa. Meni recimo je trajalo več kot mesec da je ropotal do te mere, da ni bilo več vzdržno.
Vendar glede na to da boš vgradil disk ti priporočam Scythe mod http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...
donde esta francesca
O tem sem tudi sam razmišljal.
Glede na to, da imam v prenosniku dva diska, se mi zadeva zelo greje.
S pasivnim hlajenjem, hladim samo procesor ne pa diska.
Ali si mogoče pri nas kje zasledil takšen ventilator?
Glede na to, da imam v prenosniku dva diska, se mi zadeva zelo greje.
S pasivnim hlajenjem, hladim samo procesor ne pa diska.
Ali si mogoče pri nas kje zasledil takšen ventilator?
www.malix.si
Ne vem če Scythe mod kaj pomaga pri vgrajenem disku. Škatlica je namreč tako majhna da zrak težno potuje mimo diska, da bi ga malo ohladil.
Sicer pa ali ste sploh kdaj pogledali, kako je trdi disk vgrajen v prenosnik? Na mojem mimo njega ne piha ničesar. Sicer se trudim, da bi izmeril temeperaturo diska s S.M.A.R.T. pa mi ne uspe.
AGT Scythe Ita Kaze
Sicer pa ali ste sploh kdaj pogledali, kako je trdi disk vgrajen v prenosnik? Na mojem mimo njega ne piha ničesar. Sicer se trudim, da bi izmeril temeperaturo diska s S.M.A.R.T. pa mi ne uspe.
AGT Scythe Ita Kaze
Zgodovina sprememb…
- spremenil: misek ()
Očitno imaš xtreamerj z vgrajenim diskom.
Kakšno hlajenje uporabljaš sedaj?
Kakšna je temperatura na opit? Toplo, vroče ali zelo vroče?
Kakšno hlajenje uporabljaš sedaj?
Kakšna je temperatura na opit? Toplo, vroče ali zelo vroče?
www.malix.si
Zanima me kakšen disk je dovolj hiter za xtreamer 5400 obr/min ali 7200 obr/min
www.malix.si
5400 je več kot dovolj. Drugače se še bolj greje. Če kupuješ novega malce poglej za eco variante in podobne, ki so namenjeni takim napravam.
A ona vprašanja so letela name? Uporabljam Scythe Ita Kaze mod. Vgrajen disk, vendar na strani diska nimam stranice. Disk je vedno hladen do topel na otip. Ni panike.
A ona vprašanja so letela name? Uporabljam Scythe Ita Kaze mod. Vgrajen disk, vendar na strani diska nimam stranice. Disk je vedno hladen do topel na otip. Ni panike.