» »

Xtreamer - media player

Xtreamer - media player

««
52 / 105
»»

kaka ::

Verjetno ima vsak router (odvisno od firme)svoj določen kanal (avto)..Na mojem se pač avtomatsko določi na 6 kanal...

JOLDE ::

Jaz sem se ravnokar malo igral z nastavitvam kanalov na routerju. Da ne verjameš, na kanalu 9 - 2.452 GHZ pa zadeva dela brez zatikanja.
XT se očitno ni sposoben sam prilagoditi pravemu kanalu in je treba to ročno popraviti na routerju.

Torej, če WiFi ne dela... poskusite z menjavo kanalov na routerju. :-)

Hvala telexdell-u, da si nas spomnil na to!

LP
JOLDE je CAR

Jaz sem se ravnokar malo igral z nastavitvam kanalov na routerju. Da ne verjameš, na kanalu 9 - 2.452 GHZ pa zadeva dela brez zatikanja.
XT se očitno ni sposoben sam prilagoditi pravemu kanalu in je treba to ročno popraviti na routerju.

Torej, če WiFi ne dela... poskusite z menjavo kanalov na routerju. :-)

Hvala telexdell-u, da si nas spomnil na to!

LP

Ko ti bo zadeva laufal vsaj en da brez zatikanja, ti bom verjel.
Na katerem kanalu pa si prej imel???

Prej sem imel na 11.
Se pa strinjam, da moram zdaj pogledat nekaj filmov, da vidim, če res dela tako, kot je treba.

LP
JOLDE je CAR

Jaz pa imam na kanalu 6 .. zdaj pa vedi na kateri kanal naj prestavim, da bo, če??? bo delovalo vredo..
Sem pa že prestavljal kanale , pa se mi XT ni povezal..

telexdell ::

ja no kakšnega specifičnega? TERMINATOR SALVATION 1080?

Z samimi filmi je pa tudi tak-tak. Sem snel Transformers 2007 pa so se mi preko eTrayz-a zatikali do negledljivosti. Ker tudi nisem našel ustreznih podnapisov sem snel druge- ti pa delajo BP (pa še podnapisi pašejo v "0"). Bi priporočal, da včasih pogledate kateri podnapisi obstajajo in kolikokrat so bili sneti za posamezni film preden se podate na pašnik.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

S temi kanali se ne pridobi niččč. Vsa zadeva je problem v XT-ju, je zelo nedodelana zadeva , ki nudi samo gledanje filmov preko diska ali pa mrežne LAN povezave (žične)..
Malo pomislite zakaj lahko naprimer HD film preko LANA 100mbit/s laufa brez problemov , ko pa daš na WIFI , pa čeprav imaš N povezavo , ki podpira 300 mbit/s ne laufa. Kje je to problem??? antena na XT-ju ali sam XT, ali pa firmware... ne vem..
Tisti , ki trdite , da vam tekoče predvaja HD filme , vam pač ne verjamem, razen , da ste poskusili mogoče film , ki dela tudi pri meni, so pa filmi ,ki ne laufajo na WIFI na LANU pa brez problema.
V čem je razlika LAN 100 mbit/s
In WIFI 300 mbit/s s tem , da na WIFI niha hitrost...

rembrandtm ::

ja no kakšnega specifičnega? TERMINATOR SALVATION 1080?

Z samimi filmi je pa tudi tak-tak. Sem snel Transformers 2007 pa so se mi preko eTrayz-a zatikali do negledljivosti. Ker tudi nisem našel ustreznih podnapisov sem snel druge- ti pa delajo BP (pa še podnapisi pašejo v "0"). Bi priporočal, da včasih pogledate kateri podnapisi obstajajo in kolikokrat so bili sneti za posamezni film preden se podate na pašnik.

..subtitle workshop so za vse paše, od krav pa do ovc, iz bika naredi še tako lepo manekenko,...da dol padeš,..znajdite se malo, no !!??

kivi ::

Jaz sem probal vse živo od nastavitev kanalov do tega da sem dal anteno na podaljšek. Nič ni delovalo. No seveda sem uspel dobit IP pa ga je potem spet izgubil ali pa je celo delovalo dokler ga nisem 2x ugasnil in potem spet problem z DHCP in pa ni IP-ja. Ko mi je celo uspelo dobit ip sem lahko gledal youtube nekaj sekund pa je crknilo. Ko sem zamenjal anteno mi vse stvari delujejo kar pomeni da takoj dobi IP, da lahko gledam vse filme tudi HD 1080. Youtube in radio delujeta bp. Ne vem v čem je štos ampak moj kolega je naročil xt-ja vsaj pol leta pred mano.

Ravnokar pogledal film, 4-5x je zaštekalo po 5-6 sekund.
Poskusil z drugim, isto...
Kljub temu, da s spremembo kanala XT z wiFi deluje bolje, še vedno ni to to.
JOLDE je CAR

Veliko stvari sem poskusil in veliko prebral o tem... zaključek problem je... antena

..subtitle workshop so za vse paše, od krav pa do ovc, iz bika naredi še tako lepo manekenko,...da dol padeš,..znajdite se malo, no !!??

point sploh ni bil v znanju ali ne znanju prireditve podnapisov ampak v ugotavljanju priljubljenosti posameznih distribucij istega filma in s tem verjetnosti uporabe bolj razširjenih načinov kodiranja.

polde66 ::

Meni antena dela čudovito, 3je računalniki so povezani gor brezžično, en na kabel diretkt, tisti na kabel vleče torente s polno hitrostjo. Se pravi mreža dela na ful, ampak filme razen 1080p vleče in predvaja brez zatikanja. Imate že v osnovi slabe linije? O kakih diskih zadaj pa sploh ne razmišljam ker je to kar sharam čisto zadosti.
O anteni samo dobro z moje strani.
polde

Kakšna linija, saj tu internet nima nobene veze , to je omrežje (domačo seveda)a je žično ali pa brezžično.
Verjamem, da določeni filmi laufajo tekoče, tudi HD 1080p filmi bi morali, samo meni žal ne, čeprav vidim na routerju na vse povezave polni signal 100%, če pa pritisnem info pri gledanju filma vidim signal 81 plus minus , kar je dovolj za tekoče predvajanje HD 1080p filmov..

BlaY0 ::

Si za štos poskusil odprto omrežje... se pravi brez WEP/WPA/WPA2? Poskusi še to, če še nisi. Na routerju pa omogoči priklop samo za MAC-e domačih WiFi adapterjev pa skrij omrežje, da se ti ne bo ravno vsak naheblal gor.

Prej sem imel kanal nastavljen na 6, sedaj pa sem ga nastavil na 4 pa je veliko bolje, samo ni to, še vedno občasno zatika.
BlaYO sem naredil to, samo ni kaj pomagalo..

bartmatej ::

A je kdo v Fiesi ali Piranu ki ima xtreamerja in 10 minut časa?Sem pozabil daljinca doma in bi ga rabil samo za xtreamerja prižgat - pol ga bom pa že z notebookom kontroliral.
Če je kdo tok dober me lahko kontaktira na 041 710 315.

LP Matej

bljazz ::

Na listo favorites dodaš s tipko 8 - potem se ti odpre meni. Čeprav sem sam opazil, da če delam tako, da grem do folderja, nimam vedno možnosti dodati (je sivo). To sem potem rešil preko enega workarounda (natančne poti se ne spomnim sedaj, lahko pa doma še 1x poklikam, pa napišem pot - sem pa delal linke iz etrayza - če greš direktno preko etrayz ikone, potem hd filmi štekajo, če pa direktno preko sahre pa delajo isti filmi bo).

Lp

Zdravo polde,

ce se ti ljubi, bi te res prosil, da si vzames 3min in poklikas, ter napises pot.
Ce namrec hocem linkat folderje iz USB diska, potem imam vedno moznost dodati shortcut. Pri povezavi na NAS pa je vedno sivo.. Ce grem go preko shortcuta (kjer je v ozadju username/pw) ali ce grem preko network share-a.

Ze vnaprej hvala,

blaz
RTFM!

clancy ::

Kako Xtreamer predvaja Bluray filme oz. če jih sploh? Kar iz mape kot DVD, ali treba narediti .ISO fajl?

Hvala :)

rembrandtm ::

Kako Xtreamer predvaja Bluray filme oz. če jih sploh? Kar iz mape kot DVD, ali treba narediti .ISO fajl?

Hvala :)

...normalno jih predvaja, klikneš na njega, ( kot na . avi) in prevaja, ti pa svetujem, da si urediš dodatne eksterne podnapise, ker bodo ziher delali,..meni nekateri,..no, tole pišem za .mkv fajle,...sem imel pa nekaj HD filmov snetih iz torentov cca 40 giga pa mi je XT ful štekal tako, da se s tem zaenkrat ne bom igral.Itak so mkv 720 in 1080 odlični v sliki in besedi.

Matko ::

Na uradnem Xtreamer forumu so forumi o napakah in željah vidni samo registriranim uporabnikom.
Ob registraciji zahtevajo številko naročila, kar pomeni, da ne želijo, da se bodoči kupci prej prepričajo.

torej...

Na uradnem Xtreamer forumu so forumi o napakah in željah vidni samo registriranim uporabnikom.
Ob registraciji zahtevajo številko naročila, kar pomeni, da ne želijo, da se bodoči kupci prej prepričajo.

torej...

Torej ni potrebno, da povsod vidiš teorijo zarote. Lepo se registriraj, pod številko naročila pa ne vpiši ničesar. Ravnokar sem se registriral na ta način. Če boš imel težave mi pošlji PM pa ti pošljem zadnji username in geslo.

marS ::

torej...

...mah...to ni res....sem se registriral še prej kot sem ga imel.....kupil pa sem ga od slovenskega prodajalca....kasneje...
...no more heroes...
https://ilbis.com/

floyd1 ::

Da pred naročilom ne vidiš na forumu našega preklinjanja, ko smo nekateri čakali 3 mesece in pol na xtreamerja, čeprav je bil obljubljen rok dobave nekje okrog 10 dni...
Končno sem ga dobil - 31 decembra (pa saj sem vedno bolj verjel v Dedka Mraza kot v Božička :)), torej točno po 3 mesecih in pol od naročila. Nobenega opravičila, nič. Zelo poslovno.

O sami "škatlici" pa sicer vse pozitivno, sem kar presenečen. Priklopil sem zunanji disk s filmi, vklopil, nastavil SLO subtitle za šumnike in smo že gledali. Zaenkrat je prebavil vse. Hiter in odziven strojček, proti pričakovanjem zelo tih ventilator, če bi le lahko inštaliral še Bittorent klient...

misek ::

floyd1, saj verjetno deluje. Poglej za Mod Pack http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...
Mora pa biti disk formatiran z EXT2 sistemom, saj drugače transmission klient ne deluje dobro.

Če pa kdo hoče prebrati negativna mnenja o sami škatlici jih lahko najde na marsikaterem drugem forumu in Googlu. Na uradnem forumu se je pred časom marsikaj zbrisalo...

Misek hvala, to pa je super novica. Imam 2 prastara prenosna HDD-ja (Notri je še IDE priklop) in ni hudič, da ne bo kateri od njih še toliko deloval, da lahko vsaj stestiram. Potem bi si itak nabavil enega notranjega 2,5 - če to seveda res deluje. Če pa ne, je dobro da vem, da se nekaj dogaja tudi na tem področju.

Tarzan ::

Se mi zdi, da boš notri težko vtaknil ta dva diska. Priklopiš pa lahko prenosni disk ampak bo moral imeti žal SATA konektor. :)

misek ::

Tarzan, saj je napisal, da sta prenosna, torej verjetno imata USB priključek.

floyd1, moral pa boš uporabiti telnet in iz njega formatirati ta zunanji disk.

Se opravičujem, zaradi ure sem bil prepričan, da ima v mislih diska za prenosnik. ;)

Ja, oba diska imata USB in FW priklop.

Telnet - kdaj sem že nazadnje slišal to besedo 8-O? Še v časih DOS in Win 3.11 verjetno. Bom si že dobro prebral kaka navodila in forume, sicer pa sem leta in leta nazaj v DOS-u znal porihtat vse na svoji 386-ki z ukazno vrstico (drugače mi pol špilov takrat sploh ne bi delalo), ni hudič da ne bom znal tudi tega naredit. V Linux znanju sem pa čisto bos, kaj češ, sem DOS in Win generacija.
Pa je tu kdo, ki je to že spravil v pogon (vaj poskusno), ali že imate vsi etrayz za torrente? Pa to mi še ni čisto jasno, če potem dela vlačenje torrentov in predvajanje filmov hkrati in brez zatikanja.

atomc ::

Saj lahko tudi iz windows-ov formatiraš v EXT2/EXT3.

novitibo ::

kje se najceneje dobi XSC?

goran_r ::

Ali zna Xtreamer istočasno predvajati zvok preko HDMI IN optike/koaksialca?

astras ::

da
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

Sportmania ::

A mi loh en razloži... Xtreamer ma mrežno hitrost 100mb/s za kvaliteten FULL HD pa rabiš vsaj 130mb/s prenosa se prav, da prek mreže nimam pogojev gledat kvalitetnih FULL HD-jev ?

Trupl0 ::

@Sportmania
preko mreže ( LAN ) mi normalno predvaja 1080p datoteke tako, da ne vidim težave.
Stvar deluje.
If you are going through Hell, keep going !

Sportmania ::

Lah mal poveš ker ruter uporablaš pa kako maš linijo pa mogoče še kako maš stvari povezane (kablovje)?

A mi loh en razloži... Xtreamer ma mrežno hitrost 100mb/s za kvaliteten FULL HD pa rabiš vsaj 130mb/s prenosa se prav, da prek mreže nimam pogojev gledat kvalitetnih FULL HD-jev ?

Če malo preračunaš bi naj bila datoteka za film velika 130*3,6*2 Gb-to je skoraj Tb za 2 urni film. BluRay ripi so veliki do 50Gb, torej ti več kot zadostuje 100mb omrežje.

Entity ::

Pozdravljeni!

Nameravam kupiti tole zadevco, pa imajo naši prodajalci samo "staro" verzijo z vgrajenim ventilatorjem. Glede na prebrane poste, bi raje z pasivnim hlajenjem. Pa me zanima ali je kdo kupil direkt preko Tranquilpc trgovine omenjen player? Dobre izkušnje?
Skupaj z poštnino je okoli 130eur, kar je ceneje kot ce kupim pri nas Xtreamer + narocim hladilnik in sam skupaj sestavim. Sicer bi raje pri nas, ze zaradi garancije, samo...

Thx, Matic

Trupl0 ::

Lah mal poveš ker ruter uporablaš pa kako maš linijo pa mogoče še kako maš stvari povezane (kablovje)?

Router:
Conceptronic C54BRS4A ( 4-portni, Wifi, koštal je 50€ zraven sem še wifi usb dongle dobil =) )

Drugače pa je povezano tako, da imam računalnik, PS3 in Xtreamer povezan na router preko kabla. Edino PS3 je wireless. Sem pa že streamal 1080p vsebine in so delovale brez težav ampak pri PS3 in ne pri Xtreamerju.

PS3 in Xtreamer sta potem vezana na AV sprejemnik z HDMI vhodi.

PS: Kakšno imam linijo? Kaj ima to veze pri domači mreži?
If you are going through Hell, keep going !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Trupl0 ()

goyts ::

jaz imam pa en nov problem, vsaj do sedaj še nisem slišal za to: ko je filma ali nadaljevanke konec mi zamrzne in ga moram odklopiti iz vtičnice in ponovno zagnati. To naredi v vsakem primeru, ali imam priklopljeno preko USB ali pa s PCja, nekajkrat pa je sredi filma ugasnil in se restartal. Kakšna ideja?

TheHijacker ::

Poskusi 2.1.3 firmware če ga še nimaš. Sam sem imel te probleme z 2.1.2. Če ne pa naloži emergency 2.1.3 fw.
http://www.google.si

mayhem ::

Jast sem ga kupil včeraj zakon zadeva to se splača nabaviti.
Nekje sem bral,da je zadeva glasna............lahko vam povem,da je neslišna.V novejših FW se tudi da nastaviti kako hitro naj se obrača ventilator jakost od 0-5 tako,da ga lahko tudi nižate.
Vsekakor pa je sploh neslišen,če nima vgrajenega diska.Itak se priklopi zunanjega ki podpira več GB .

Tukaj je tazadnji FW 2.1.3 včeraj sem ga naložil dela kot urca nobenih problemov;
LINK;
http://www.xtreamer.me/uporabno.html

Lp

psytoma ::

Sej notri tudi lahko baje daš disk večji od 500 gb ? Vsaj slišal sem, da naj bi funkcioniralo.

Notri daš lahko tudi 1,5GB trdi disk, če imaš dovolj pod palcem. Največji 2,5 inčni pogon in je veliko placa za veliko muske.

goyts ::

Poskusi 2.1.3 firmware če ga še nimaš. Sam sem imel te probleme z 2.1.2. Če ne pa naloži emergency 2.1.3 fw.

hvala, sem naložil, samo še sprobam in sporočim - verjetno jutri

treker ::

V kratkem dobim xtreamer-ja pa me zanima, če gor priključim WD Mybook, ali se disk vklopi ko prižgem Xtreamer-ja, ali je ves čas prižgan??

clancy ::

Ko izklopiš Xtreamerja se disk po nekaj minutah izklopi. Ko ga prižgeš se disk ponovno vklopi. Disk se izklopi tudi če je pritisnjena puaza ali je pa Xtreamer drugače v mirovanj. Vsaj pri meni je tako.

Sej notri tudi lahko baje daš disk večji od 500 gb ? Vsaj slišal sem, da naj bi funkcioniralo.

Velikost diska ni omejena z zmožnostjo Xtreamerja ampak s prostorom. Diski večji od 500Gb so namreč debelejši in jih v originalno ohišje ni moč namestiti.

trnvpeti ::

1.5T 2.5" disk?
link,kje,koliko eur
««
52 / 105
»»