Forum » Zvok in slika » Xtreamer - media player
Xtreamer - media player
Sportmania ::
Nič ne stane ? S tem se ne morem strijnat.
Jz bom zdej za bv nabavu xt, da pol nebo delal in bom še modem menju ... velik me stane, če točno izračunam 119EUR...
Drugač pa hvala za pomoč bom pa počaku kva bo frendu nardil.
Jz bom zdej za bv nabavu xt, da pol nebo delal in bom še modem menju ... velik me stane, če točno izračunam 119EUR...
Drugač pa hvala za pomoč bom pa počaku kva bo frendu nardil.
arijans ::
@sportmania - kaj bi ti sploh rad naredil? Ta modem ti služi tudi kot router ali ne? Če ne, idi v trgovino, kupi en router (wrt54gl recimo) in narihtaj povezavo interneta preko routerja. Oba računalnika (ali pa vse ki jih imaš) priklopi na router, sharaj mapo in glej preko xtreamerja.
Po tvojih dosedanjih vprašanjih bi rekel, da ne poznaš kaj dosti delovanja omrežij (imam 1Mb internet npr. ki tukaj nima čisto nobene veze), zato ti predlagam, da poiščeš kakega priajtelja, ki ti bo razložil delovanje (lahko celo vprašaš gugla, da ti bodo jasne vsaj osnove) in potem greš naprej.
Kot rečeno je najlažje da kupiš router in ga uporabiš za LAN (ne WAN (to veš kaj je kaj, ne?)) povezavo in deljenje vsebine, ki jo želiš gledati na xtreamerju. To je to...
Lp
ne. kupi www.MikroTik.com. pri nas stane najcenejši model €40. Zna pa utik veliko stvari, ki so za extremerja koristne: denimo z igmp-proxy lahko spustimo iptv v domače omrežje da to potem gledamo na xtreamerju, hkrati pa ima xtreamer preko istega vmesnika dostop do drugih računalnikov in interneta. tudi preko wifi.
Haha arijans zanimivi so ti tvoji posli še prej si mel vrhni post napisan, da podariš sedaj pa prodaš?
Ja daj mi točen link do ruterja, ker se ne znajdem na tej strani kaj ta ruter, če dobim še xt. anteno lahko pol wifi uporablam al še kej nucam?
Ja daj mi točen link do ruterja, ker se ne znajdem na tej strani kaj ta ruter, če dobim še xt. anteno lahko pol wifi uporablam al še kej nucam?
PP111 ::
Eno neumno vprašanje ... saj velja, da ima zadnji firmware vključene vse prejšnje popravke a ne? :)))
Odvisno WD1 je velik cnej ... Sam to ti je itak bv, če nevem kaj je DTS zvok.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sportmania ()
uros678 ::
naret ::
Ali ima mogoče kdo zrnato sliko ne xtreamerju-kaj nardit.
Pred nakupom xtreamerja sem konvertal mkv to vob in je bistveno boljša kvaliteta(gledal sem preko bd predvajalnika 720p)sedaj pa sem snel proper bd 1080p 46 giga a slika ni ne vem kaj,je zrnata.
Ali se da kaj naredit al je to,to.
lp.
Pred nakupom xtreamerja sem konvertal mkv to vob in je bistveno boljša kvaliteta(gledal sem preko bd predvajalnika 720p)sedaj pa sem snel proper bd 1080p 46 giga a slika ni ne vem kaj,je zrnata.
Ali se da kaj naredit al je to,to.
lp.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: naret ()
JOLDE ::
Danes dobil Xtreamerja.
Veselje na vrhuncu, ki počasi mineva... no, sem še v fazi instalacije in testiranja.
Xtreamerja sem priklopil (Wi-fi antena), prižgal, nastavil... Na začetku je takoj dobil DHCP IP naslov, Internet radio dela, Youtube, ... Nato zgubi povezavo.
Dobi jo po ponovnem restartu... Kljub temu, da IP ima, Internet radio, Youtube ne dela...
Xtreamer je oddaljen od Linksys wi-fi routerja le meter, morda malo več...
Nato share folderja s filmi na računalniku. Preverim na Xtreamerju, nič. Po 15 min pokaže "workgroup". Najdem svoj PC, nato zahteva Net ID, vpišem user name, se krogec "iddle" vrti, vrti, vrti... 30 min, nič se ne zgodi. Resetiram s kabel ven, kabel not...
Sledi ponoven poskus, ko mi spet najde workgroup, moj PC, share folder, vsebino... Vse to traja cca LE slabih 30 min. Iščem po folderjih, ko ugotovim, da jih vidi le do črke F, naprej nič... Poskusim zagnati en film, nič, črn zaslon, nato skoči nazaj v predmenu...
Skratka... to morač imeta časa še pa još, da dočakaš, da ti Xtreamer najde mrežo in vse drugo...
Ugotovim, da bi morda nov FW pomagal. Gor je naložen 2.0.2, downlodam 2.1.2, nobenih navodil. Kako naj to instaliram?
Zaenkrat se mi zdi, da bo treba en WD 1TB zraven dat, pa bo napravice zelo uporabna.
Mi lahko kdo pove kje dobim najnovejši FW in kako naredim upgrade!?
Thanks
Veselje na vrhuncu, ki počasi mineva... no, sem še v fazi instalacije in testiranja.
Xtreamerja sem priklopil (Wi-fi antena), prižgal, nastavil... Na začetku je takoj dobil DHCP IP naslov, Internet radio dela, Youtube, ... Nato zgubi povezavo.
Dobi jo po ponovnem restartu... Kljub temu, da IP ima, Internet radio, Youtube ne dela...
Xtreamer je oddaljen od Linksys wi-fi routerja le meter, morda malo več...
Nato share folderja s filmi na računalniku. Preverim na Xtreamerju, nič. Po 15 min pokaže "workgroup". Najdem svoj PC, nato zahteva Net ID, vpišem user name, se krogec "iddle" vrti, vrti, vrti... 30 min, nič se ne zgodi. Resetiram s kabel ven, kabel not...
Sledi ponoven poskus, ko mi spet najde workgroup, moj PC, share folder, vsebino... Vse to traja cca LE slabih 30 min. Iščem po folderjih, ko ugotovim, da jih vidi le do črke F, naprej nič... Poskusim zagnati en film, nič, črn zaslon, nato skoči nazaj v predmenu...
Skratka... to morač imeta časa še pa još, da dočakaš, da ti Xtreamer najde mrežo in vse drugo...
Ugotovim, da bi morda nov FW pomagal. Gor je naložen 2.0.2, downlodam 2.1.2, nobenih navodil. Kako naj to instaliram?
Zaenkrat se mi zdi, da bo treba en WD 1TB zraven dat, pa bo napravice zelo uporabna.
Mi lahko kdo pove kje dobim najnovejši FW in kako naredim upgrade!?
Thanks
JOLDE je CAR
Urajmal ::
http://gator884.hostgator.com/~xtreamer...
To upgrade the firmware from a 2** version please:
1. Download the file.
2. Save the file on your computer (any directory).
3. Copy your file to a USB memory stick and use the USB host port on your Xtreamer.
3. Turn on your Xtreamer and navigate to the SETTINGS menu of your Xtreamer.
4. Find and select the FIRMWARE UPGRADE option
5. Navigate to the USB memory attached to your Xtreamer containing the firmware update file.
PLEASE NOTE: We do not recommend to upgrade the firmware via your network shared folders, as a loss in connection to the network could cause a break in the firmware upgrade process.
7. Once you have located the file, highlight the file and press ENTER on your remote to begin the upgrade process.
8. The Xtreamer will reboot and the process will be done in matter of few minutes. Once done the Xtreamer will reboot itself.
9. After the process is finished, you may want to do a RESTORE DEFAULT in the SETTINGS menu.
** CAUTION: DO NOT POWER-OFF THE XTREAMER DURING THE FIRMWARE UPGRADE PROCESS **
To upgrade the firmware from a 2** version please:
1. Download the file.
2. Save the file on your computer (any directory).
3. Copy your file to a USB memory stick and use the USB host port on your Xtreamer.
3. Turn on your Xtreamer and navigate to the SETTINGS menu of your Xtreamer.
4. Find and select the FIRMWARE UPGRADE option
5. Navigate to the USB memory attached to your Xtreamer containing the firmware update file.
PLEASE NOTE: We do not recommend to upgrade the firmware via your network shared folders, as a loss in connection to the network could cause a break in the firmware upgrade process.
7. Once you have located the file, highlight the file and press ENTER on your remote to begin the upgrade process.
8. The Xtreamer will reboot and the process will be done in matter of few minutes. Once done the Xtreamer will reboot itself.
9. After the process is finished, you may want to do a RESTORE DEFAULT in the SETTINGS menu.
** CAUTION: DO NOT POWER-OFF THE XTREAMER DURING THE FIRMWARE UPGRADE PROCESS **
Tad3j thanks.
Po instalaciji novega FW 2.1.3, zadeva bistveno bolje deluje.
Wi-Fi je živa nategancija, ker to ne dela... Film šteka tako, da ni gledljiv. Po priklopu na kabel, zadeva dela odlično. To je moje trenutno mnenje.
Torej, če ima kdo rešitev za Wi-Fi naj pove.
Zdaj sem ponovno navdušen nad Xtreamerjem, kljub Wi-Fi nedelovanju. Je kar ok igrača. Bomo videli, kaj bo prinesla nadaljnja, bolj resna uporaba.
Jutri grem kupit še 1TB WD ext., ker UTP kabla pa nimam kam dat.
LP
Po instalaciji novega FW 2.1.3, zadeva bistveno bolje deluje.
Wi-Fi je živa nategancija, ker to ne dela... Film šteka tako, da ni gledljiv. Po priklopu na kabel, zadeva dela odlično. To je moje trenutno mnenje.
Torej, če ima kdo rešitev za Wi-Fi naj pove.
Zdaj sem ponovno navdušen nad Xtreamerjem, kljub Wi-Fi nedelovanju. Je kar ok igrača. Bomo videli, kaj bo prinesla nadaljnja, bolj resna uporaba.
Jutri grem kupit še 1TB WD ext., ker UTP kabla pa nimam kam dat.
LP
JOLDE je CAR
Wifi dela pri meni več kot odlično. Imam ruter Linksys WRT610N z dd-wrt firmwareom, moč signala pa skozi eno steno na 65% in normalno streama HD filme. Prav tako sem sprobal skozi 2 steni in eno plato in tudi normalno streama HD v spodnje nastropje.
kaka ::
Imam vsemogočni router pa zadeva WIFI ne deluje , ko pa kabel priklopim pa ni problema . Ne vem kje je težava , ker sem poskusil vse variante. Mislim , da je vseh teh težavah kriv nedodelan firmware.
Pa še to, brezžično imam iz laptopa pa do routerja naprej pa kabel na XT , takrat ni problema , ko pa imam brez kabla iz laptopa pa do routerja in na XT , pa filmi ne laufajo tekoče , pa ni važno kakšen format je MKV , DVD , itd...
Posebej štekajo takrat , ko je veliko svetlobnih efektov , naprimer kakšne eksplozije, ali pa hitro premikanje slike..
Pa še to, brezžično imam iz laptopa pa do routerja naprej pa kabel na XT , takrat ni problema , ko pa imam brez kabla iz laptopa pa do routerja in na XT , pa filmi ne laufajo tekoče , pa ni važno kakšen format je MKV , DVD , itd...
Posebej štekajo takrat , ko je veliko svetlobnih efektov , naprimer kakšne eksplozije, ali pa hitro premikanje slike..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kaka ()
rembrandtm ::
Ima mogoče kdo problem, da ko prižge xtreamer, ventilator na začetku ruži par sekund?
...imam enak problem,...fw 2.0 ....
rs1975 ::
a kdo ve kako preko XT zagnati filmi z dvema različnima koncema? konkretno, imam film Paranormal Acivity pa ne znam preklopiti na alternativni konec.
BlaY0 ::
kaka pravi:
Pa saj to je za A/B/G standard normalno. Teoretično naj bi G vlekel 54 Mbit/s, v praksi pa gre recimo do max 30 Mbit/s. Če imaš tako laptop kot Xtreamer povezana na router prek WiFi-ja pomeni, da se teh 30 Mbit/s razpolovi, torej vsak dobi recimo 15 Mbit/s. To je približno 1,5 do 2 MB/s kar pa je ravno na meji za 1080p mkv, saj hitre scene dosegajo bitrate tudi do 20 Mbit/s.
Imam vsemogočni router pa zadeva WIFI ne deluje , ko pa kabel priklopim pa ni problema . Ne vem kje je težava , ker sem poskusil vse variante. Mislim , da je vseh teh težavah kriv nedodelan firmware.
Posebej štekajo takrat , ko je veliko svetlobnih efektov , naprimer kakšne eksplozije, ali pa hitro premikanje slike...
Pa saj to je za A/B/G standard normalno. Teoretično naj bi G vlekel 54 Mbit/s, v praksi pa gre recimo do max 30 Mbit/s. Če imaš tako laptop kot Xtreamer povezana na router prek WiFi-ja pomeni, da se teh 30 Mbit/s razpolovi, torej vsak dobi recimo 15 Mbit/s. To je približno 1,5 do 2 MB/s kar pa je ravno na meji za 1080p mkv, saj hitre scene dosegajo bitrate tudi do 20 Mbit/s.
Imam N router, ki ima 300 Mbit/s razdalja med routerju, laptopu 50cm in XT-ju 100cm, pa kljub temu ne gre. Saj pravim en čas gre vredu , ko pa so kakšne scene, eksplozije ali pa hitro premikanje slike pa šteka, pa ni važno ali je ful HD ali DVD in tudi divx včasih...
Zato imam laptop pa router brezžično ,XT pa router pa žično takrat pa vsi filmi laufajo brez zatikanja..
Zato imam laptop pa router brezžično ,XT pa router pa žično takrat pa vsi filmi laufajo brez zatikanja..
Ja router je N, se pravi kao 300 Mbit/s... tista antenca je half N, se pravi 150 Mbit/s. Kaj pa laptop? Ima tudi laptop N? Ker če ima laptop recimo G, potem vse naprave (vključno z routerjem) naredijo "retrain" na G in nisi nič naredil.
Aha, potem bo pa verjetno res problem v tej Xtreamer "antenci". Zadeva uporablja dokaj nov RT3070 čip, ki je v Linuxu podprt prek rt2800usb driverja. Ta driver je v jedru od verzije 2.6.31 dalje in je še vedno zelo "buggy", tako da jaz od njega ne bi pričakoval kaj dosti. Zdaj pa vprašanje za tiste ki so že kaj prčkali po sistemu od Xtreamerja... katera verzija jedra teče na njem? Če teče na njem verzija nižja od 2.6.31, potem je očitno, da je bil potreben backport za omenjeni driver. Vprašanje je tudi kako se koda omenjenega driverja obnaša na mipsel arhitekturi, namreč ti driverji so v večini pisani za x86 arhitekturo in včasih niso ravno "združljivi" z ostalimi.
Tole sem še našel v zvezi z rt2800usb (pomankljivosti):
# Cannot scan 11n AP's
# No TX during first minute after association
# Broken Hardware encryption
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Aha, potem bo pa verjetno res problem v tej Xtreamer "antenci". Zadeva uporablja dokaj nov RT3070 čip, ki je v Linuxu podprt prek rt2800usb driverja. Ta driver je v jedru od verzije 2.6.31 dalje in je še vedno zelo "buggy", tako da jaz od njega ne bi pričakoval kaj dosti. Zdaj pa vprašanje za tiste ki so že kaj prčkali po sistemu od Xtreamerja... katera verzija jedra teče na njem? Če teče na njem verzija nižja od 2.6.31, potem je očitno, da je bil potreben backport za omenjeni driver. Vprašanje je tudi kako se koda omenjenega driverja obnaša na mipsel arhitekturi, namreč ti driverji so v večini pisani za x86 arhitekturo in včasih niso ravno "združljivi" z ostalimi.
# Cannot scan 11n AP's
# No TX during first minute after association
# Broken Hardware encryption
BlaYO vidim , da veliko veš o teh zadevah..zanima pa me , če bi z novim firmware lahko izboljšali povezavo z WIFI anteno na XT-ju ??
Težko verjamem. Vse te moje domneve temeljijo bolj na nekih predpostavkah, ker si sam ne lastim te naprave niti WiFi vmesnika lahko le ugibam. A obstaja CHANGELOG za firmware? Tam notri bi najbolje videl kaj vse se spreminja iz verzije v verzijo. Jaz mislim, da v kernel oni kaj dosti ne posegajo več, temveč samo pilijo frontend in user-space programe. Če ne bodo šli na kaj novejši kernel, se v tem pogledu ne bo nič spremenilo.
Zdaj vidim da obstaja še en driver in sicer rt3070sta. Ne vem pa katerega od teh dveh potegne sistem v Xtreamerju. Nekdo bi moral pogledati kateri driverji (moduli) se naložijo ob boot-u naprave.
Zdaj vidim da obstaja še en driver in sicer rt3070sta. Ne vem pa katerega od teh dveh potegne sistem v Xtreamerju. Nekdo bi moral pogledati kateri driverji (moduli) se naložijo ob boot-u naprave.
kaka, očitno je težava pri tebi, glede na to da nekaterim tukaj normalno dela. Pritisni gumb info sredi filma in desno zgoraj boš videl, koliko % povezave prejema XT.
Ne verjamem , da je težava pri meni, ker na XT-ju sem že poskusil ne vem koliko stvari od starega firmware , pa do novega , pa da ne govorim še routerju in računalniku . Xt imam že dva meseca , ko zalaufam film naprimer HD včasih gre film brez zatikanja , drugi dan ko spet poskusim pa zatika...
Tad3j a pa si poskusil da imaš vse brezžično naprimer laptop , router in XT , pol sigurno ne laufa tekoče, če pa imaš enega povezanega žično pol pa ni problem..
Tad3j a pa si poskusil da imaš vse brezžično naprimer laptop , router in XT , pol sigurno ne laufa tekoče, če pa imaš enega povezanega žično pol pa ni problem..
Imam vrezžično 3 stacionarne računalnike extremer in dela skozi 2 steni normalno. Niti enega nimam žično povezanga, ker jih tudi ne morem.
Če imaš stacionarni računalnik , pol sigurno imaš računalnik na router žično, ali pa imaš brezžično kartico na računalniku..
Če pritisnem info pri gledanju ful HD mi kaže povezavo 82 mbit/s, ampak vseeno šteka na določenih mestih..
Res mi ni jasno saj ful HD ne zahteva toliko..
Res mi ni jasno saj ful HD ne zahteva toliko..
Jaz mislim, da je napaka v Xtreamerjev WiFi-ju. Po mojem ta napravica preprosto še ni sposobna povezave z vsemi routerji. Pa čeprav bi z Linksysom morala biti.
Pri meni ne bi smel biti problem v signalu, ker je res manj kot 2m med routerjem in XT WiFi. Preko WiFi XT ni sposoben predvajati niti video vsebine iz Youtuba, kaj šele iz oddaljenega PC-ja. Vse šteka, traja, je nestabilno... Medtem, ko na laptopu dostopam do interneta pravtako preko WiFi, vse videovsebine delajo BP.
Ko zadevo povežem s kablom, pa dela ko šus. In takrat mi je XT res všeč.
Razmišljam... ali je možno, da so določene antene zanič?
Meni WiFi dela enako tj. ne dela z FW 2.0.2 in novim FW 2.1.3.
Jaz bom zadevo zaenkrat rešil tako, da bom kupil WD 1TB, nanj prekopiral filme in ga USB povezal z XT...
Je pa res, da ne vem, kako naj uporabljam XT še za internet radio, youtube in drugo, če WiFi ne dela.
LP
Pri meni ne bi smel biti problem v signalu, ker je res manj kot 2m med routerjem in XT WiFi. Preko WiFi XT ni sposoben predvajati niti video vsebine iz Youtuba, kaj šele iz oddaljenega PC-ja. Vse šteka, traja, je nestabilno... Medtem, ko na laptopu dostopam do interneta pravtako preko WiFi, vse videovsebine delajo BP.
Ko zadevo povežem s kablom, pa dela ko šus. In takrat mi je XT res všeč.
Razmišljam... ali je možno, da so določene antene zanič?
Meni WiFi dela enako tj. ne dela z FW 2.0.2 in novim FW 2.1.3.
Jaz bom zadevo zaenkrat rešil tako, da bom kupil WD 1TB, nanj prekopiral filme in ga USB povezal z XT...
Je pa res, da ne vem, kako naj uporabljam XT še za internet radio, youtube in drugo, če WiFi ne dela.
LP
JOLDE je CAR
kivi ::
Pozdravljeni, tudi sam sem imel obupne težave z wifi. Potem sem si od kolega sposodil njegovo anteno in je vse super delalo. Naročil sem zamenjavo antene in dobil novo, ki pa spet ne dela. Prepričan sem, da je težava v antenah. Imam zadnji fw in linksys WRT610N router.
lp
lp
Tudi jaz sem razmišljal, da bi lahko bila antena , na srečo jo je imel kolega, ki sem si jo sposodil , pa je bilo enako, zato še vedno mislim oziroma verjamem, da je lahko vzrok nedodelan firmware, ali pa XT, ki žal ne ponuja vsem enako.
Če imam povezavo 82 mbit/s na Xt-ju pol bi morali HD filmi laufat brez zatikanja , pa tudi če bi povezava nihala vsaj za 30 mbit/s navzdol bi moralo brez problema delat..
Kar se pa tiče routerja , pa mislim , da na njemu nimaš kaj preveč za nastvljat, oziroma če imaš nastavljeno na WIFI G in N je to dovolj......vsaj mislim.
Imam pa DLINK dir-655, če pa kdo ve a so kakšne variante , da izboljšaš povezavo se mu že naprej zahvljujem za pomoč,,,
Pa še to prenos na routerju mi kaže.. prenosnik pa router 300 mbit/s 100% povezava, iz routerja na XT je isto 300 mbit/s 100% povezava se pa seveda spreminja , kar seveda nebi smelo imeti preveč vpliva
Če imam povezavo 82 mbit/s na Xt-ju pol bi morali HD filmi laufat brez zatikanja , pa tudi če bi povezava nihala vsaj za 30 mbit/s navzdol bi moralo brez problema delat..
Kar se pa tiče routerja , pa mislim , da na njemu nimaš kaj preveč za nastvljat, oziroma če imaš nastavljeno na WIFI G in N je to dovolj......vsaj mislim.
Imam pa DLINK dir-655, če pa kdo ve a so kakšne variante , da izboljšaš povezavo se mu že naprej zahvljujem za pomoč,,,
Pa še to prenos na routerju mi kaže.. prenosnik pa router 300 mbit/s 100% povezava, iz routerja na XT je isto 300 mbit/s 100% povezava se pa seveda spreminja , kar seveda nebi smelo imeti preveč vpliva
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kaka ()
telexdell ::
Sem nekoč nekje na uradnem forumu bral, da je delovanje odvisno tudi od izbranega kanala. So govorili (se mi zdi!) o kanalu 9 ali 12. Naj kdo poskusi še zamenjati kanal pa poroča o morebitnih spremembah.
PS- Sam uporabljam žično povezavo. Sem pa pred meseci (še z verzijo programa 1.31) preveril tudi Wi-Fi in mi je delal zadovoljivo tudi z 720p filmi. Rutar imam Asus-WL500gp z Oleg programjem.
PS- Sam uporabljam žično povezavo. Sem pa pred meseci (še z verzijo programa 1.31) preveril tudi Wi-Fi in mi je delal zadovoljivo tudi z 720p filmi. Rutar imam Asus-WL500gp z Oleg programjem.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Sem že spreminjal kanale na routerju na 10, kjer bi XT moral maximalno delat , pa ni bilo nič od tega , pravzaprav se sploh ni povezal, tako , da sem spremenil nazaj na 6..
kmetek ::
Jaz imam 2.462 - 11
channel widht 40mhz
moram rečt da mi dela enkratno, bom sprobal še 1080p, kateri film je tko zahteven?
channel widht 40mhz
moram rečt da mi dela enkratno, bom sprobal še 1080p, kateri film je tko zahteven?