Forum » Zvok in slika » Xtreamer - media player
Xtreamer - media player
azeed ::
Dejancek,
je tvoj problem audio delay ali picture delay? picture delay nastaja ko imas vklopljeno "perfect natural motion", saj zaradi procesiranja slike TV porabi tistih nekaj ms=input lag.
je tvoj problem audio delay ali picture delay? picture delay nastaja ko imas vklopljeno "perfect natural motion", saj zaradi procesiranja slike TV porabi tistih nekaj ms=input lag.
You gotta say YES to another excess!!!
rembrandtm ::
Imam ga že kak mesec in sem super zadovoljen! Kupil v slo s pasivnim hlajenjem. Ne uporabljam nobenih diskov, niti wifi-ja, samo ethernet. Niti ključka, razen za nadgradnjo na fw 2.0.2 . Vse - glasbo, filme, slike vlečem s šeranega računalnika.
Zmrznil mi je samo enkrat, pa še to po moji krivdi, ko sem pomotoma izklopil varovalko od omrežja, med predvajanjem in mi je vse padlo dol. Ko sem ga vnovič vžgal mi ni dobil ip-ja od routerja ker se je routerju neki sfrkljalo. Po ponovnem resetu routerja je takoj dobil ip in zadeva normalno, že kaka dva tedna deluje naprej.
Skratka, osebno menim da je to naprava s katero za najmanjši denar dobiš največ - če jo primerjam z ostalimi sorodnimi napravami, seveda.
tudi meni je štekal samo enkrat, sem ga zzeeelllooo grdo pogledal ( resetiral,...he he !) in zdaj diha normalno, HD - je podnapisi so sinhro, v glavnem, tako sem zadovoljen, da če bi zadeva bila nežnejšega spola, se jo splača kr ožent !!! :) Res, ker pa sem zahteven, predvsem glasbe me moti, da ne najdem še vedno ne nekaj, kar bi mi po nekem urejenem stanju iskalo in predvajalo preko internega neta. W.Media kot UpNP šteka, Itune se ne da locirat, zdaj bom probal še XBCM, kar se pa filmov tiče 1080 streama noro dobro,Še This Is It, ki je samo .avi je slika zelo dobra ,...ajde vsi
tattoo ::
Kaj še ga je vedno bolje naročit iz Nizozemske ali se tudi pri nas najdejo dobri prodajalci s konkurenčno ceno?
Trupl0 ::
kot sem videl je cena ista, če naročiš preko slovenskih prodajalcev.
Direkt iz www.xtreamer.net pa ne moreš več plačati preko paypala.
Direkt iz www.xtreamer.net pa ne moreš več plačati preko paypala.
If you are going through Hell, keep going !
rc-car ::
@Dejancek
Za video delay (input lag) je kriv TV, in sicer moraš, če zvoka ne pelješ na tv, izklopit natural motion, takrat tudi vidiš da slika utripne in se zvok začne ujemat
Glede tekočega predvajanja pa moraš vklopit 24p način, ker ga glede na screen shot nimaš
Sredi filma pa tudi meni zašteka v zadnjih fw, upam da bo v 2.1.3 bolje...
Za video delay (input lag) je kriv TV, in sicer moraš, če zvoka ne pelješ na tv, izklopit natural motion, takrat tudi vidiš da slika utripne in se zvok začne ujemat
Glede tekočega predvajanja pa moraš vklopit 24p način, ker ga glede na screen shot nimaš
Sredi filma pa tudi meni zašteka v zadnjih fw, upam da bo v 2.1.3 bolje...
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed
Dejancek ::
rc-car:
Ja glede delaya mi je nekako jasno,, ker itak ga peljem preko HDMI na tv, pa tud na XT je vklopljeno da zvok gre preko HDMI. Sej to se sam opazi, če imaš oba sistema vklopljena(onkyo), drugače ne. Se pa edino opazi, da predvajan zvok pride za dobrih 100-150ms pozneje, kot je mimika na ustih, ko gledaš film. Sem picajzlast in to takoj opazim, zato vem kaj govorim.
Glede 24p a je sploh smisel imet vklopljeno, če nimaš filmov, ki so na ta način snemani ? Nisem še srečal mkv datoteke, ki bi bila na ta način muxana.
Ja glede delaya mi je nekako jasno,, ker itak ga peljem preko HDMI na tv, pa tud na XT je vklopljeno da zvok gre preko HDMI. Sej to se sam opazi, če imaš oba sistema vklopljena(onkyo), drugače ne. Se pa edino opazi, da predvajan zvok pride za dobrih 100-150ms pozneje, kot je mimika na ustih, ko gledaš film. Sem picajzlast in to takoj opazim, zato vem kaj govorim.
Glede 24p a je sploh smisel imet vklopljeno, če nimaš filmov, ki so na ta način snemani ? Nisem še srečal mkv datoteke, ki bi bila na ta način muxana.
azeed:
Bo mu3 poskusil tudi na ta way to videt, da izklopim HD natural motion na TV nastavitvah.
Bo mu3 poskusil tudi na ta way to videt, da izklopim HD natural motion na TV nastavitvah.
El-Toro ::
Baje so v zadnji verziji odpravili zaštek sredi filma. Zaenkrat deluje (v prejšnjih sem imel probleme).
2.1.3:
1. Xtreamer crashes or reboots during video playback or when starting a next file. Fixed.
Poročajte tudi ostali, meni zenkrat lepo deluje, nisem sicer še gledal daljšega videota od 1 ure.
2.1.3:
1. Xtreamer crashes or reboots during video playback or when starting a next file. Fixed.
Poročajte tudi ostali, meni zenkrat lepo deluje, nisem sicer še gledal daljšega videota od 1 ure.
Vorlon ::
Za tiste, ki med predvajanjem dobite prečrtan rdeč krogec (sam sem do sedaj naletel na dva taka primerka!)
http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...
Gre v bistvu za problem kodiranja (GMC 3 warppoint). Resample z GordianKnot reši problem. Verjetno je tole tudi problem pri Nemu iz pašnika.
http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...
Gre v bistvu za problem kodiranja (GMC 3 warppoint). Resample z GordianKnot reši problem. Verjetno je tole tudi problem pri Nemu iz pašnika.
marS ::
Mars pol maš prkloplen xt na ruter ne direktno na comp?
Ja seveda. Kot sem omenil, mam en star dlinkov router (pravzaprav gateway), ki ima še 5 eth vhodov oz vgrajen switch.
Mogoče je težava ravno v tem - če imaš xtr priklopljen direktno na comp, potem potrebuješ mogoče crossover ethernet kabel, ne pa navadnega?
...no more heroes...
https://ilbis.com/
https://ilbis.com/
clancy ::
Tudi meni prihaja do razlike v zvoku med TV-jem in ojačevalnikom-sliši se eho, če je zvok predvajan na obeh naenkrat. Ampak zakaj bi moral biti zvok predvajan na TV-ju in na ojačevalniku? Pač takrat izklopiš zvok na televiziji. Nisem pa opazil, da bi zvok zaostajal za sliko, razen pri enem DivX-u, ki sem ga sam zripal
Aja, pa še to: tudi pri meni se pri nekaterih mkv-jih slika rahlo zatika, oz. ne teče gladko. Sem izbral en kader, kjer se zatikanje najboj opazi in ga nekajkrat pogledal na Xtreamerju, potem pa še na računalniku in sem gotovil, da je isti šmorn. Vse je odvisno kako je film zripan.
Aja, pa še to: tudi pri meni se pri nekaterih mkv-jih slika rahlo zatika, oz. ne teče gladko. Sem izbral en kader, kjer se zatikanje najboj opazi in ga nekajkrat pogledal na Xtreamerju, potem pa še na računalniku in sem gotovil, da je isti šmorn. Vse je odvisno kako je film zripan.
Evo moje 3-je poročilo.
Naložil testno novi 2.1.3 FW. Pomagal mi je v tej smeri da je sedaj tistega t.i. zatikanja po moje oceni vsaj 70% manj. Super in dobrodošlo. Film Finding Nemo je pa res neki "zjahan", čeprav na PC dela ok.
Kljub nastavitvam TVja in EXT je ostal še vedno output lag. Ampak tako kot je reku clany eno in drugo pač ne poslušaš skupi.
clany: je pa dejstvo to, če ti preko zunanje enote poslušaš audio in ob enem prekleto dobro gledaš sliko, boš videl da mimika ust se ne uskladi z zvokom. Je res da je le nekje 100-150ms, ampak je. Če pa poslušaš zvok preko TVja tega ni
Naložil testno novi 2.1.3 FW. Pomagal mi je v tej smeri da je sedaj tistega t.i. zatikanja po moje oceni vsaj 70% manj. Super in dobrodošlo. Film Finding Nemo je pa res neki "zjahan", čeprav na PC dela ok.
Kljub nastavitvam TVja in EXT je ostal še vedno output lag. Ampak tako kot je reku clany eno in drugo pač ne poslušaš skupi.
clany: je pa dejstvo to, če ti preko zunanje enote poslušaš audio in ob enem prekleto dobro gledaš sliko, boš videl da mimika ust se ne uskladi z zvokom. Je res da je le nekje 100-150ms, ampak je. Če pa poslušaš zvok preko TVja tega ni
Trupl0 ::
@Dejancek
A nimaš na sprejemniku sound delay funkcije???
A nimaš na sprejemniku sound delay funkcije???
If you are going through Hell, keep going !
azeed ::
jaz pravim: jim je treba težit na forumu da implementirajo audio delay adjust funkcijo!
You gotta say YES to another excess!!!
Nuclear_ : Tud če bi jo imel, nebi prišlo v poštev, ker je ravno kontra proces. AUDIO delay pride že pozna na ojaćevalc in pri ojačevalcu lahko samo v + daš, v - ne gre, ker zvoka ti ne moreš prehitet.
Problem je v EXT, tam bi bilo treba
azeed : Točno tako, ampak še vedno delay v -, ne pa v +, kar je težka
Problem je v EXT, tam bi bilo treba
azeed : Točno tako, ampak še vedno delay v -, ne pa v +, kar je težka
El-Toro ::
S firmwarom 2.1.3, so izginile težave z resetom med filmom. Gledal gomorro in ni trznilo 1x vmes. Tako da, veselo upgrejd, tisti ki ste na 2.0.2 oziroma imate pomisleke.
P.S.: Vesel božič vsem.
P.S.: Vesel božič vsem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: El-Toro ()
zeleni08 ::
Glede na nekatere kritike, ki se pojavljajo tukaj, bom še sam napisal par besed...
Xtreamerja si lastim že kakšen mesec in pol. Z njim sem zelo, zelo zadovoljen. Uporabljam ga izključno za ogled video vsebin in za nič drugega. Torej, če ga rabite za to, se nakup vsekakor splača.
Sem pa z njim tudi sam imel majhne težave, ki pa so se s FW-ji odpravile in niso bile kritične. Prva, ki me je tudi najbolj motila je bila roza slika TV-ja ob vklopu. To napako so večinoma imeli samo lastniki Sony televizorjev. Zadevo sem rešil tako, da sem TV vklopil za Xt-jem. Z FW 2.1 je to odpravljeno, zato zaporedje prižiganja naprav ni več pomembno. Druga stvar, ki me sicer osebno ni motila je bil WiFi prenos vsebin. Po nasvetu na uradnem forumu sem to rešil tako, da sem anteno priključil na podaljšek. 1080 filma sicer še nisem poizkusil predvajati, 720 pa mi preko WiFi predvaja brez zatikanj. Tretja stvar, ki je bila tudi malo moteča je bil debelina obrobe (outline) pri podnapisih, ki se ni dala nastavljati. Tudi to je sedaj rešeno. Nekateri so se pritoževali tudi nad glasnostjo ventilatorja. Sam sem Xt-ja naročil z XSC (pasivnim hlajenjem). Vsekakor XSC toplo priporočam morebitnim novim kupcem. Edina zamera, ki se z FW-ji ni dala odpraviti je daljinski upravljalnik, ki je katastrofalen. No, tudi za to obstaja zdravilo... Logitech Harmony. :D
Na kratko. Xtreamer je dober nakup za vsakega filmofila. Prebavi dobesedno vse kar mu vržeš. Sam sem ga nabavil v Sloveniji (ponudnik iz Kranja) in vse je potekalo brez najmanjši zapletov. Verjetno pa je enako tudi pri ostalih ponudnikih. Torej... navali narod.
Xtreamerja si lastim že kakšen mesec in pol. Z njim sem zelo, zelo zadovoljen. Uporabljam ga izključno za ogled video vsebin in za nič drugega. Torej, če ga rabite za to, se nakup vsekakor splača.
Sem pa z njim tudi sam imel majhne težave, ki pa so se s FW-ji odpravile in niso bile kritične. Prva, ki me je tudi najbolj motila je bila roza slika TV-ja ob vklopu. To napako so večinoma imeli samo lastniki Sony televizorjev. Zadevo sem rešil tako, da sem TV vklopil za Xt-jem. Z FW 2.1 je to odpravljeno, zato zaporedje prižiganja naprav ni več pomembno. Druga stvar, ki me sicer osebno ni motila je bil WiFi prenos vsebin. Po nasvetu na uradnem forumu sem to rešil tako, da sem anteno priključil na podaljšek. 1080 filma sicer še nisem poizkusil predvajati, 720 pa mi preko WiFi predvaja brez zatikanj. Tretja stvar, ki je bila tudi malo moteča je bil debelina obrobe (outline) pri podnapisih, ki se ni dala nastavljati. Tudi to je sedaj rešeno. Nekateri so se pritoževali tudi nad glasnostjo ventilatorja. Sam sem Xt-ja naročil z XSC (pasivnim hlajenjem). Vsekakor XSC toplo priporočam morebitnim novim kupcem. Edina zamera, ki se z FW-ji ni dala odpraviti je daljinski upravljalnik, ki je katastrofalen. No, tudi za to obstaja zdravilo... Logitech Harmony. :D
Na kratko. Xtreamer je dober nakup za vsakega filmofila. Prebavi dobesedno vse kar mu vržeš. Sam sem ga nabavil v Sloveniji (ponudnik iz Kranja) in vse je potekalo brez najmanjši zapletov. Verjetno pa je enako tudi pri ostalih ponudnikih. Torej... navali narod.
guzmiricka ::
Imam ogromne probleme z WIFI...xtreamer se mi poveze, vendar po parih minutah izgubi povezavo in javi Can't get any IP.
Router Linksys 54GLs...antenco imam na podaljšku...firmware 2.1.3
Prosim za pomoč! Hvala!
Prosim za pomoč! Hvala!
clancy ::
Tudi jaz sem enakega mnenja kot zeleni08. Kar se tiče predvajanja filmov mi naprava deluje brezhibno.
Edino kar me moti je ventilator, ki je zadnje čase postal zelo, zelo glasen. V meniju imam ventilator izklopljen, ker na srečo imam pasivno hlajenje, vendar je pa ob zagonu, prvih 30 sekund vklopljen in se ga sliši po celem stanovanju. Kar pa ob enajstih zvečer ni glih prijetno.
Moj dobavitelj mi je sporočil, da bi naj z prihajajočim FW-jem bil odpravljen vklop ventilatorja ob zagonu.
No, od tedaj so izšle že tri verzije FW-ja pa še vedno nič.
Ima mogoče kdo kakšno rešitev, ne da bi uničil garancijo?
Edino kar me moti je ventilator, ki je zadnje čase postal zelo, zelo glasen. V meniju imam ventilator izklopljen, ker na srečo imam pasivno hlajenje, vendar je pa ob zagonu, prvih 30 sekund vklopljen in se ga sliši po celem stanovanju. Kar pa ob enajstih zvečer ni glih prijetno.
Moj dobavitelj mi je sporočil, da bi naj z prihajajočim FW-jem bil odpravljen vklop ventilatorja ob zagonu.
No, od tedaj so izšle že tri verzije FW-ja pa še vedno nič.
Ima mogoče kdo kakšno rešitev, ne da bi uničil garancijo?
misek ::
clancy, vzemi eno dolgo pinceto ali klešče in od zgoraj, kamor vstaviš disk, odklopi konektor za ventilator.
Pa najprej ga izključi iz napajanja
Pa raje se ne dotikaj vezja, če je morda kje še kakšen naboj shranjen. Za vsak slučaj...
Pa raje se ne dotikaj vezja, če je morda kje še kakšen naboj shranjen. Za vsak slučaj...
frenkb ::
Glede ventilatorja sta še dve možnosti in sicer :
1:
Na naslov replace.fan@gmail.com pošlješ mail s tvojimi podatki, serijsko številko XT in opis napake.Čez par dni dobiš odgovor, da ti bodo novega poslali po navadni pošti (jaz ga čakam že 6 dni).
2:
Na Youtube poiščeš film, kako se XT odpre in odstrani ventilator (zdaj glih nima linka do filma), samo pazi na garancijsko nalepko !!! Ko dobiš vent dol, odstrani tisto malo okroglo nalepko na ventu in na osovino od ventilatorja kapni majho kapljico olja (recimo za finomehaniko al pa za šivalne stroje).Nalepi nalepkico nazaj, montiraj vent in to je to.Meni dela super Ne uporabljati WD40 (odsvetujejo tudi na XT forumu)!!!
1:
Na naslov replace.fan@gmail.com pošlješ mail s tvojimi podatki, serijsko številko XT in opis napake.Čez par dni dobiš odgovor, da ti bodo novega poslali po navadni pošti (jaz ga čakam že 6 dni).
2:
Na Youtube poiščeš film, kako se XT odpre in odstrani ventilator (zdaj glih nima linka do filma), samo pazi na garancijsko nalepko !!! Ko dobiš vent dol, odstrani tisto malo okroglo nalepko na ventu in na osovino od ventilatorja kapni majho kapljico olja (recimo za finomehaniko al pa za šivalne stroje).Nalepi nalepkico nazaj, montiraj vent in to je to.Meni dela super Ne uporabljati WD40 (odsvetujejo tudi na XT forumu)!!!
rembrandtm ::
ali ima kdo TwonkyMedia povezanega preko UpNP, ? Ja, zdaj probujem še to, ker kišto sem hotel spravit na plazmo pa ima le ta preveliko resolucijo in zmrzne, W.Media tudi zmrzne preko UpNP,...enkrat bo, počasi pa ziher,...pa vesel božič vsem XTRemistom...
mitja1980 ::
Lep pozdrav. Prosim če mi kdo pove, kaj moram pri sharanju na opciji NET, ko ustvarim v my shortcuts povezavo napisati pod Net uporabniško ime, net geslo in kakšen IP naslov vpišem. Iskreno hvala. Logon succesfully mi napiše vendar ne vidim nobenih fajlov pa me zanima kaj delam narobe. Imam Windows 7 in imam mape katere hočem sharat tudi vklopljene na sharanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mitja1980 ()
Kaj noben nima tega problema ?
Imam ogromne probleme z WIFI...xtreamer se mi poveze, vendar po parih minutah izgubi povezavo in javi Can't get any IP.
Prosim za pomoč! Hvala!
Prosim za pomoč! Hvala!
telexdell ::
Prosim za pomoč! Hvala!
Če ti napiše kaj takega, očitno nimaš ustreznega signala oziroma ti je signal na meji povezljivosti. Če bi napisal malo več: razdalja, stene, delovanje drugih Wi Fi naprav, druge posebnosti... bi ti lahko mogoče kdo kaj pomagal.
Sam pa sklepam, da preko WiFi s trenutno opremo in njeno trenutno nastavitvijo ne boš dobil ustreznega prenosa in s tem vsega zadovoljstva ob uporabi Xtreamerja. Ker sklepam, da tudi nisi ekspert na področju multimedijskih povezav ti priporočam, da če je le možno si omisli žično povezavo.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Blazz ::
@Dejancek
piši mi na ZS s katerga travnika si snel film in ker točno, ga bom še jaz snel in poizkusil pri sebi. Jaz dnevno pogledam 2-3 serije mkvjev pa mi še nbena ni kockala do sedaj ;) tud 720p in 1080p filmi ne.
piši mi na ZS s katerga travnika si snel film in ker točno, ga bom še jaz snel in poizkusil pri sebi. Jaz dnevno pogledam 2-3 serije mkvjev pa mi še nbena ni kockala do sedaj ;) tud 720p in 1080p filmi ne.
laguna ::
Pozdravljeni
Mene pa zanima ali vam na XT delajo faili FLV torej flash video. Jaz imam naložen SW 2.0.2 in mi ne odpre videa, na izbiro mii ga pa da. V VLC-ju na računalniko sem pogledal info in prebral da je kodiran z VP6F kodekom. Zanima me ali imate tudi vi te probleme oz. če ste jih imeli ali novi SW 2.1.3 ve predvajat te flash video z VP6F.
Lep pozdrav.
Mene pa zanima ali vam na XT delajo faili FLV torej flash video. Jaz imam naložen SW 2.0.2 in mi ne odpre videa, na izbiro mii ga pa da. V VLC-ju na računalniko sem pogledal info in prebral da je kodiran z VP6F kodekom. Zanima me ali imate tudi vi te probleme oz. če ste jih imeli ali novi SW 2.1.3 ve predvajat te flash video z VP6F.
Lep pozdrav.
lagunaaaa
Prosim za pomoč! Hvala!
Če ti napiše kaj takega, očitno nimaš ustreznega signala oziroma ti je signal na meji povezljivosti. Če bi napisal malo več: razdalja, stene, delovanje drugih Wi Fi naprav, druge posebnosti... bi ti lahko mogoče kdo kaj pomagal.
Sam pa sklepam, da preko WiFi s trenutno opremo in njeno trenutno nastavitvijo ne boš dobil ustreznega prenosa in s tem vsega zadovoljstva ob uporabi Xtreamerja. Ker sklepam, da tudi nisi ekspert na področju multimedijskih povezav ti priporočam, da če je le možno si omisli žično povezavo.
Očitno je problem v firmwaru, ker če v nastavitvah izberem PAL namesto 1080p/60, wireless deluje brez prekinitve in zatikanja...kr neki
OK.d ::
lahko še nekdo potestira internet radio in sicer eno postajo katera je prednastavljena, ker ko jo vklopim se xtreamer resetira tako da vidim če se samo meni to dogaja moj fir.2.01
-postaja se nahaja pod pop/sky.fm Love music
-postaja se nahaja pod pop/sky.fm Love music
LPOK.d
Imam eno težavo (fw 2.0.2, vgrajen disk). Že pred časom sem opazil, da se določeni filmi po kakšnem tednu niso dali seek-ati (skakati naprej/nazaj). Ker to ni veljalo za vse sem zadevo ignoriral. Kljub temu sem film še enkrat prenesel in je delovalo bp.
Danes pa sem ugotovil, da imam na disku nekaj tekstovnih datotek (txt, php in shell skripte), ki so v celoti spremenjene. Namesto prave vsebine je le en binarni zmazek, ki je sicer prave velikosti. Je kdo opazil kakšne podobne težave? Mi Xtreamer kvari podatke? Disk je star eno leto, vzet iz prenosnika.
Danes pa sem ugotovil, da imam na disku nekaj tekstovnih datotek (txt, php in shell skripte), ki so v celoti spremenjene. Namesto prave vsebine je le en binarni zmazek, ki je sicer prave velikosti. Je kdo opazil kakšne podobne težave? Mi Xtreamer kvari podatke? Disk je star eno leto, vzet iz prenosnika.
Tarzan ::
Misek, tole je pa lahko veliko sranje, če res lahko kaj svinja po fajlih. kot prvo bom na networku nastavil, da bo xtreamer imel pravice samo za branje. Če se to dogaja samo na vgrajenem disku pa je mogoče lahko okvarjen kontroler in prihaja do napak na disku. Sam sem vgradil disk notri, nimam pa ne vem koliko šare gor, sem prenesel le nekaj zadev, s katerimi sem v začetku testiral Transmission.
kokoon ::
kaj? jaz se nisem videl blu-ray ripa, ki NE BI bil 24p. pa tudi 99% hd tv serij je 24p...
[kokoon]
telexdell ::
kaj? jaz se nisem videl blu-ray ripa, ki NE BI bil 24p. pa tudi 99% hd tv serij je 24p...
Mogoče je mislil na TV. Če TV ne podpira 24p je res brezveze imeti to vklopljeno, drugače pa ne more škodit.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
bljazz ::
Zdravo vsem,
evo eno hitro vprasanje... v opisu fw 2.1.1 pise:
->7. "Add to Favorites" removed from "FUNC" menu for "Media Library->Net".
Sicer si nisem veliko caza vzel, da bi tole mal raziskal, a vendar....
Kak za hudica se v Favorites doda folder iz mreze? Mam en mali NAS... in gor drevesno strukturo folderjev... in se mi ne da vsakic browsat... do 27ega nivoja...
kak namig?
Hvala,
Blaž
evo eno hitro vprasanje... v opisu fw 2.1.1 pise:
->7. "Add to Favorites" removed from "FUNC" menu for "Media Library->Net".
Sicer si nisem veliko caza vzel, da bi tole mal raziskal, a vendar....
Kak za hudica se v Favorites doda folder iz mreze? Mam en mali NAS... in gor drevesno strukturo folderjev... in se mi ne da vsakic browsat... do 27ega nivoja...
kak namig?
Hvala,
Blaž
urosh ::
Na listo favorites dodaš s tipko 8 - potem se ti odpre meni. Čeprav sem sam opazil, da če delam tako, da grem do folderja, nimam vedno možnosti dodati (je sivo). To sem potem rešil preko enega workarounda (natančne poti se ne spomnim sedaj, lahko pa doma še 1x poklikam, pa napišem pot - sem pa delal linke iz etrayza - če greš direktno preko etrayz ikone, potem hd filmi štekajo, če pa direktno preko sahre pa delajo isti filmi bo).
Lp
Lp
Sportmania ::
Kaj zdej jz loh predvajam iz skupne rabe na TV FULL HD FILME z zgoraj omenjeno mrežno (na matični p5ql) ter tistim modemom, če je odgovor pritrdilen prosim napišite kaj še rabim (kabli kako se stvar poveže xt-modem ali xt-comp RJ45???).
HVALA
@sportmania
Lahko, da ti bo delalo, lahko, da ti ne bo. Sam imam s tem modemom sijajne izkušnje. Sijajnost se kaže v tem, ko se poviša prenos preko modema v omrežju, zadeva nenapovedano zašteka. Pomaga le resetiranje modema. Med gledanjem filma, če imaš srečo kot jaz, bi bilo zato potrebno vsake tri minute vstati za reset modema. Definitivno pokvari dobršen del užitka ob gledanju filma. ;)
Matična plošča bo dovolj katera koli. Za prenos cca. 50 Mbit/s ne bi smel biti ovira ne trdi disk, ne procesor in še najmanj mrežna kartica na matični plošči.
Če ti dela, vsa čast Sagemovemu čudesu, izgleda nimamo vsi škart robe. :)
Lahko, da ti bo delalo, lahko, da ti ne bo. Sam imam s tem modemom sijajne izkušnje. Sijajnost se kaže v tem, ko se poviša prenos preko modema v omrežju, zadeva nenapovedano zašteka. Pomaga le resetiranje modema. Med gledanjem filma, če imaš srečo kot jaz, bi bilo zato potrebno vsake tri minute vstati za reset modema. Definitivno pokvari dobršen del užitka ob gledanju filma. ;)
Matična plošča bo dovolj katera koli. Za prenos cca. 50 Mbit/s ne bi smel biti ovira ne trdi disk, ne procesor in še najmanj mrežna kartica na matični plošči.
Če ti dela, vsa čast Sagemovemu čudesu, izgleda nimamo vsi škart robe. :)
Aha kaj pa, če bi zrihtu brežično omrežje pol bi blo kaj bol oz. ker modem potrebujem da bo to delal? Kako, da ti nisi menjal ali si le vrnil xt?
urosh ::
@sportmania - kaj bi ti sploh rad naredil? Ta modem ti služi tudi kot router ali ne? Če ne, idi v trgovino, kupi en router (wrt54gl recimo) in narihtaj povezavo interneta preko routerja. Oba računalnika (ali pa vse ki jih imaš) priklopi na router, sharaj mapo in glej preko xtreamerja.
Po tvojih dosedanjih vprašanjih bi rekel, da ne poznaš kaj dosti delovanja omrežij (imam 1Mb internet npr. ki tukaj nima čisto nobene veze), zato ti predlagam, da poiščeš kakega priajtelja, ki ti bo razložil delovanje (lahko celo vprašaš gugla, da ti bodo jasne vsaj osnove) in potem greš naprej.
Kot rečeno je najlažje da kupiš router in ga uporabiš za LAN (ne WAN (to veš kaj je kaj, ne?)) povezavo in deljenje vsebine, ki jo želiš gledati na xtreamerju. To je to...
Lp
Po tvojih dosedanjih vprašanjih bi rekel, da ne poznaš kaj dosti delovanja omrežij (imam 1Mb internet npr. ki tukaj nima čisto nobene veze), zato ti predlagam, da poiščeš kakega priajtelja, ki ti bo razložil delovanje (lahko celo vprašaš gugla, da ti bodo jasne vsaj osnove) in potem greš naprej.
Kot rečeno je najlažje da kupiš router in ga uporabiš za LAN (ne WAN (to veš kaj je kaj, ne?)) povezavo in deljenje vsebine, ki jo želiš gledati na xtreamerju. To je to...
Lp
Modem je že pravi, z njim boš dostopal do interneta, tu ne bo nikakor nobenih težav.
Modem ima tudi router vgrajen, vendar utegne le ta povzročati probleme, lahko da bo vse delalo ok, nič te ne stane, če poskusiš preko SiOLovega modem/routerja Sagem vzpostavit povezavo med računalnikom in Xtreamerjem.
Če se bo modem sesuval lahko še vedno kupiš nov router, preko katerega lahko potem vse skupaj urediš.
Glede napotkov, kako se spopasti z nastavitvami omrežja, kako nastaviti vse skupaj, da se bo več računalnikov in ostalih naprav med seboj lahko videlo pa najbolje da odpreš kako drugo temo, ali pa malo pobrskaš po forumu.
edit:typo
Modem ima tudi router vgrajen, vendar utegne le ta povzročati probleme, lahko da bo vse delalo ok, nič te ne stane, če poskusiš preko SiOLovega modem/routerja Sagem vzpostavit povezavo med računalnikom in Xtreamerjem.
Če se bo modem sesuval lahko še vedno kupiš nov router, preko katerega lahko potem vse skupaj urediš.
Glede napotkov, kako se spopasti z nastavitvami omrežja, kako nastaviti vse skupaj, da se bo več računalnikov in ostalih naprav med seboj lahko videlo pa najbolje da odpreš kako drugo temo, ali pa malo pobrskaš po forumu.
edit:typo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tarzan ()
Vse kar bi rad naredu je, da bi dal disk v skupno rabo na njega naložil filme in potem prek skupne rabe to gledal na TV (xtreamer)... Biu sem že prepričan, da bo vse deloval nakar malo začnem brat forum in mi frend reče, če hočem predvajat FULL HD filme, da rabim velik prenos prvo reče, da ma internet vezo nakar zvem da nima nobene veze, ker je vse lokalno in potem reče, da nej bi imel port in kabel vezo, če ni dovolj hitrosti lahko FULL HD šteka potem pa mi Tarzan pove, da ma isto stvar pa, da mu po 3min vn meče.
Tarzan ti pove, da je Siolov modem, ko deluje kot router, bolj slab. :) Nikjer ne piše, da ti ne bo delalo. Za to kar rabiš bi modem MORAL zadostovati. Šele če preverjeno ne bo delovalo, bi na tvojem mestu začel razmišljati o nakupu routerja. Jaz imam ta modem že odkar so začeli tržiti ADSL2+. Trenutno mi ne meče nič ven, ker ga uporabljam izključno samo za IPTV in najnižji možen internetni paket. Za vse ostalo poskrbi T-2.
Daj disk v skupno rabo in poskusi. Če ti bo delovalo kopiranje z enega računalnika na drugega normalno več kot nekaj minut, potem si zmagal. Moj modem/router tega ni sposoben, zaradi tega mu tega dela niti ne nalagam. Sosedu, po drugi strani, je vse delovalo brezhibno. Probaj, ne stane popolnoma nič.
Daj disk v skupno rabo in poskusi. Če ti bo delovalo kopiranje z enega računalnika na drugega normalno več kot nekaj minut, potem si zmagal. Moj modem/router tega ni sposoben, zaradi tega mu tega dela niti ne nalagam. Sosedu, po drugi strani, je vse delovalo brezhibno. Probaj, ne stane popolnoma nič.
Macketina ::
V cem je fora, da nocete upgrejdat na 2.1.3? Gledam temo in vidim da ima polno ljudi se 2.0.x :) jaz z vesljem nadomestim vsak FW z novejsim.
Meni FLV datoteke delajo uredu, so pa ena muzika zripana iz youtuba.
Meni FLV datoteke delajo uredu, so pa ena muzika zripana iz youtuba.
bimmer-mb ::
Jaz sem tudi na 2.1.3 in nimam težav pri gledanju filmov in IPTV. OK pri IPTV so manjše težave z zvokom vendar pavza in play reši ta problem. In končno so potravli velikost fontov v začetnem meniju.