Forum » Zvok in slika » Xtreamer - media player
Xtreamer - media player
laguna ::
Mene pa zanima kako lahko ročno vklopim predvajanje vsebin preko HDMI kabla 1080P. Torej ne moti me, da mi avtomatsko predvaja DVD, XVID.. in ostalo preko HDMI kabal na 576P, vendar pa bi rad izkoristil FULL HD televizor vsaj za prkazovanje slik v full hd sliki torej 1080P. Vendar mi tudi pri tem na TV-ju kaže 576P. Kako se da to nastavit in kje, imam pa nameščen FW 2.0.2. Prosim za pomoč.
Lep pozdrav.
Lep pozdrav.
lagunaaaa
kokoon ::
pa imas full hd televizor? naceloma rabis samo nastavit pri HDMI mode na "auto" lahko pa tudi na "1080p 60Hz"
[kokoon]
Seven ::
Mene pa zanima kako je z uporabo Xtremerja na starejsih Trinitron 100Hz TV-jih, ki imajo le SCART / Composite / S-Video vhode.
1.) Ali lahko nek 1080p film kljub temu predvajam, vendar bo pac avtomaticno znizana resolucija?
2.) Je kvaliteta signala preko teh vmesnikov vsaj enaka kot pri DVD predvajalnikih / TV signalu?
1.) Ali lahko nek 1080p film kljub temu predvajam, vendar bo pac avtomaticno znizana resolucija?
2.) Je kvaliteta signala preko teh vmesnikov vsaj enaka kot pri DVD predvajalnikih / TV signalu?
kokoon
Ja imam full hd televizor, kje pa naj nastavim hdmi mode na auto oz na 1080P60hz, ali na televizorju ali pa na XT (kje, .. videl sem samo da ima neko opcijo 1080 24)?
LP
Ja imam full hd televizor, kje pa naj nastavim hdmi mode na auto oz na 1080P60hz, ali na televizorju ali pa na XT (kje, .. videl sem samo da ima neko opcijo 1080 24)?
LP
lagunaaaa
telexdell ::
kokoon
LP
Na daljinci pritisni tipko 9 (TVOUT). Ob vsakem pritisku se ti izbere naslednja od podprtih resolucij. Lahko pa pritisneš gumb 7 (SETUP) in nad "neko opcijo 1080 24" imaš TVOUT. Če ga nastaviš na AUTO se bo resolucija sama prilagodila televizorju.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Tarzan ::
Se še komu včasih baraba Xtreamerska noče prižgat? Pomaga samo izklop iz električnega napajanja in potem ponovno vklapljanje.
Timmah ::
ja meni se to včasih dogaja, pa sem pogruntal da takrat se ventilatorju čisto zmeša, kajti ko se normalno prižiga je čisto drugačen zvok.
donde esta francesca
mitja1980 ::
Lep pozdrav. Sem novo pečeni lastnik xtreamerja. Mi lahko kdo prosim pomaga,kako gledati filme direktno iz mojega računalnika. Sem brezžično povezan, deluje mi povezava samo ne vem kam filme hraniti na računalniku, da bojo vidni na xtreamerju ko grem na Upnp. Prosim pomoč. Hvala.
Trupl0 ::
@Tarzan
če je dlje časa na standby se več ne prižge. Kabel vun pa nut pa je =) pa to.
Meni je X fenomenalen. Edino malo sem razočaran glede podpore animejem ( SSA podnapisi itd. )
če je dlje časa na standby se več ne prižge. Kabel vun pa nut pa je =) pa to.
Meni je X fenomenalen. Edino malo sem razočaran glede podpore animejem ( SSA podnapisi itd. )
If you are going through Hell, keep going !
kaka ::
Lep pozdrav. Sem novo pečeni lastnik xtreamerja. Mi lahko kdo prosim pomaga,kako gledati filme direktno iz mojega računalnika. Sem brezžično povezan, deluje mi povezava samo ne vem kam filme hraniti na računalniku, da bojo vidni na xtreamerju ko grem na Upnp. Prosim pomoč. Hvala.
Tiste mape , ki hočeš videt na Xtreamerju moraš sharat, tako da na mapo daš desna miška in daš na mape v skupni rabi , vse pa potrdiš z Everyone..
Ne smeš gledat na Upnp ampak na NET , tam boš našel ime računalnika
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kaka ()
kaka hvala za odgovor ampak mi ne dela. Naprimer na mapo Filmi sem stisnil desno miško nato omogočil sheranje z vsemi ampak na opciji NET v xtreamerju obstaja samo mapa my shortcuts. Na UPNP pa imam mapo z imenom mojega računalnika vendar ni nič v njej.
jl ::
...Mene moti tako pri 2.0 kot pri 2.1 verziji, da v primeru, ko imas v direktoriju vec datotek ti po koncanem delu takoj zacne predvajati naslednji del. Drugace pa pri 2.1 je favotires opcija super...
Kaj se ne da to spremeniti s tipko REPEAT?
Ne, to ne dela. Potrebno bi bilo izklopiti shuffle, samo te opcije pa ne najdem.
kaka ::
Kako pa imaš Wifi povezavo ali kabel povezavo???
Ker v xtreamerju moraš vzpostaviti povezavo z routerju, ko ti router določi IP potem ti bi moralo delovat...
Včasih moraš večkrat Xtreamer preklapljat z daljincem, da ti pokaže tvoj računalnik , oziroma takoj se ne pokaže...zato moraš malo počakat..
Aja zadnji tvoj stavek nisem vredo prebral , tako da vidim ,da povezavo imaš, ker ,če ne je nebi imel v Upnp...
Pa ta zadnjo firmware naloži http://www.xtreamer.net/downloads/xtrea...
Ker v xtreamerju moraš vzpostaviti povezavo z routerju, ko ti router določi IP potem ti bi moralo delovat...
Včasih moraš večkrat Xtreamer preklapljat z daljincem, da ti pokaže tvoj računalnik , oziroma takoj se ne pokaže...zato moraš malo počakat..
Aja zadnji tvoj stavek nisem vredo prebral , tako da vidim ,da povezavo imaš, ker ,če ne je nebi imel v Upnp...
Pa ta zadnjo firmware naloži http://www.xtreamer.net/downloads/xtrea...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kaka ()
rembrandtm ::
Evo, imam velik problem, znanje računalništva pa mi je bolj kot ne tuje.
Osnovni podatki: Xtreamer, fw 2.0, skupna raba datotek preko kabla.
Zanima me glasba preko XT. Vendar ne kot mape ampak kot recimo Itunes.Torej, ali in kako je mogoče, da bi preko XT poslušal glasbo, približno tako, kot preko Ituna. Se pravi : abecedno iskanje, ali po avtorjih ipd, .Glasbo imam urejeno v mapah po izvajalcih, veliko tega pa je neurejenega. Itune _ ali kakšen podoben program - pa uredi zadeve in iskanja je bistveno manj.
Tole sem našel,...naredil kot piše
http://www.crunchgear.com/2009/09/11/he...
a se mi še vedno ne sanja, kako zdaj preko XTr, zalaufat vse skupaj.
Vsak nasvet v tej smeri nagradim - z bučnim aplavzom in flaškonom,....:).
Aja, nimam še NAS-a, kjer se to da izpeljat ( baje !? ).
Thanks
Osnovni podatki: Xtreamer, fw 2.0, skupna raba datotek preko kabla.
Zanima me glasba preko XT. Vendar ne kot mape ampak kot recimo Itunes.Torej, ali in kako je mogoče, da bi preko XT poslušal glasbo, približno tako, kot preko Ituna. Se pravi : abecedno iskanje, ali po avtorjih ipd, .Glasbo imam urejeno v mapah po izvajalcih, veliko tega pa je neurejenega. Itune _ ali kakšen podoben program - pa uredi zadeve in iskanja je bistveno manj.
Tole sem našel,...naredil kot piše
http://www.crunchgear.com/2009/09/11/he...
a se mi še vedno ne sanja, kako zdaj preko XTr, zalaufat vse skupaj.
Vsak nasvet v tej smeri nagradim - z bučnim aplavzom in flaškonom,....:).
Aja, nimam še NAS-a, kjer se to da izpeljat ( baje !? ).
Thanks
DarwiN ::
Še tule copy/paste...Samo v razmislek..
--------------------------------------
Ejej... Ko bi vi vedeli kako mizerno vzdušje vlada na "beta tester forumu". Ljudje so praktično povsem obupali. Že nekaj časa nazaj se je našel nekdo ki je združil in uredil "vse" zabeležene buge in jih razvrstil po prioriteti. Ti bugi se do danes kopičijo in ta tip je medtem že obupal.. Napak dejansko nima več niti smisla poročati, saj bi ga le dodal na kup k obstoječim ~100 komadom.
Skratka, glede Xtreamerja zdaj vlada tišina, bugov je z vsakim novim FWjem več, medtem ko jih odpravijo bore malo. Z Etray-em pa stvar trenutno razumljivo deluje še bolj slabo..
Kot sem že rekel, neorganizirana nesposobnost, in tega se ne da kar tako odpraviti, tako da ne pričakovat nekih dramatičnih izboljšav ter večje funkcionalnosti.. Morda le tiste kritične zadeve, res je Etrayz še zelo mlad..
Po polžje se daleč pride?
Poleg tega je pa tudi že nekaj časa razvidno, da gre z X firmo za delen marketinški nateg, ker oglašujejo funkcije katerih naprave sploh ne omogočajo. Enostavno napišejo vse potencialne funkcije katere je naprava teoretično zmožna omogočiti, torej previdno z bodočimi nakupi, dajte se prej prepričat glede svojih potreb..
--------------------------------------
Ejej... Ko bi vi vedeli kako mizerno vzdušje vlada na "beta tester forumu". Ljudje so praktično povsem obupali. Že nekaj časa nazaj se je našel nekdo ki je združil in uredil "vse" zabeležene buge in jih razvrstil po prioriteti. Ti bugi se do danes kopičijo in ta tip je medtem že obupal.. Napak dejansko nima več niti smisla poročati, saj bi ga le dodal na kup k obstoječim ~100 komadom.
Skratka, glede Xtreamerja zdaj vlada tišina, bugov je z vsakim novim FWjem več, medtem ko jih odpravijo bore malo. Z Etray-em pa stvar trenutno razumljivo deluje še bolj slabo..
Kot sem že rekel, neorganizirana nesposobnost, in tega se ne da kar tako odpraviti, tako da ne pričakovat nekih dramatičnih izboljšav ter večje funkcionalnosti.. Morda le tiste kritične zadeve, res je Etrayz še zelo mlad..
Po polžje se daleč pride?
Poleg tega je pa tudi že nekaj časa razvidno, da gre z X firmo za delen marketinški nateg, ker oglašujejo funkcije katerih naprave sploh ne omogočajo. Enostavno napišejo vse potencialne funkcije katere je naprava teoretično zmožna omogočiti, torej previdno z bodočimi nakupi, dajte se prej prepričat glede svojih potreb..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
misek ::
rembrandtm, naslov za flaškon ti pošljem na PM , vendar z odgovorom ne boš zadovoljen. Če se prav spomnim XTR nima ravno biserne podpore za MP3. Ne vem če zna uporabljati iTunes. Tudi preko UPnP menda ne gre, ker ima zanič UPnP klienta. Tako da ostane edino predvajanje preko deljenega vira, kjer pa odpadejo lastnosti, ki si jih napisal in bi rad imel.
Morda bi šlo preko kakšnega UPnP serverja iz PC-ja, ki bi bil malce inteligenten. Žal te opcije ne uspem sprobati zaradi časovne stiske.
Morda bi šlo preko kakšnega UPnP serverja iz PC-ja, ki bi bil malce inteligenten. Žal te opcije ne uspem sprobati zaradi časovne stiske.
Pozdravljeni
Jaz pa sprašujem, kako bi lahko na xtreamerju gledal internetno TV - NE IPTV, torej kot je recimo maxtv, npr. na rtvslo slo1, slo2, ..., kje bi se lahko dobili naslovi oz. kode za direktno povezavo na le te. Torej nekaj v smislu poslušanja radia Alpski val (na xtremerju imam naložen file AlpskiVal.plsx z nasledno vsebino
[playlist]
NumberOfEntries=1
File1=http://stream.estrela.si:8000/
Torej zanima me če je to mogoče za zgoraj omenjene tv postaje (ne iptv) in kako se lahko dobijo naslovi teh postaj.
Prav tako me zanima, ali je mogoče tako tudi gledati online videe, npr. mnogo je na netu filmov, ki jih lahko gledaš online, in kako priti do teh naslovo (npr 239. .... ali pa da bi se naredila kot zgoraj za radio play lista.
Mogoče se da narediti v en fail več naslovov, kot je npr. pri IPTV v fajl .m3u.
Mislim, da bi to bilo zanimivo za večino uporabnikov xtremerja, saj bi si lahko tako prihranili čas downlodanja online filmov, prav tako pa bi brez IPTV lahko spremljali kar precej TV postaj (npr maxtv, slo1, slo2 (oba z internetne strani rtvslo), ..) in še mnogo drugega.
Torej kako priti do naslovo (v smislu http/.. ali neke povezave 239.10.23....) in kako vpisati v XT oz. kje se lahko to vidi v windovsih.
Polno problemov, ki pa za vas izkušene ne bodo preteški.
LP
Jaz pa sprašujem, kako bi lahko na xtreamerju gledal internetno TV - NE IPTV, torej kot je recimo maxtv, npr. na rtvslo slo1, slo2, ..., kje bi se lahko dobili naslovi oz. kode za direktno povezavo na le te. Torej nekaj v smislu poslušanja radia Alpski val (na xtremerju imam naložen file AlpskiVal.plsx z nasledno vsebino
[playlist]
NumberOfEntries=1
File1=http://stream.estrela.si:8000/
Torej zanima me če je to mogoče za zgoraj omenjene tv postaje (ne iptv) in kako se lahko dobijo naslovi teh postaj.
Prav tako me zanima, ali je mogoče tako tudi gledati online videe, npr. mnogo je na netu filmov, ki jih lahko gledaš online, in kako priti do teh naslovo (npr 239. .... ali pa da bi se naredila kot zgoraj za radio play lista.
Mogoče se da narediti v en fail več naslovov, kot je npr. pri IPTV v fajl .m3u.
Mislim, da bi to bilo zanimivo za večino uporabnikov xtremerja, saj bi si lahko tako prihranili čas downlodanja online filmov, prav tako pa bi brez IPTV lahko spremljali kar precej TV postaj (npr maxtv, slo1, slo2 (oba z internetne strani rtvslo), ..) in še mnogo drugega.
Torej kako priti do naslovo (v smislu http/.. ali neke povezave 239.10.23....) in kako vpisati v XT oz. kje se lahko to vidi v windovsih.
Polno problemov, ki pa za vas izkušene ne bodo preteški.
LP
lagunaaaa
laguna, torej nekaj takega kot je Youtube. Žal zadeva ni tako enostavna. Imaš možnost, da si na PC namestiš program, ki ti spletno stran pretvori v neki format in ga predvajaš na Xtreamerju. Eden takšnih je TVersity. Pa npr. TwonkyMedia. Žal sam nisem uspel pretirano kaj sprobati.
TwonkyMedia obstaja tudi za NAS-e in ga bo možno namestiti na eTrayz.
Kakorkoli: več vprašanj kot odgovorov...
Če bi poznal direkten HTTP stream poem bi se ga morda dalo gledati preko UPnP. Sam videi na spletnih straneh so ponavadi v flashu.
TwonkyMedia obstaja tudi za NAS-e in ga bo možno namestiti na eTrayz.
Kakorkoli: več vprašanj kot odgovorov...
Če bi poznal direkten HTTP stream poem bi se ga morda dalo gledati preko UPnP. Sam videi na spletnih straneh so ponavadi v flashu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: misek ()
A torej ne gre, kaj bi potem rabil nekaj takega (mišek to je iz tvojega seznam tv postaj)
#EXTM3U
#EXTINF:0,1 - SLO1
http://127.0.0.1:81/udp/239.255.4.1:5002
Kot razumem bi bilo potrebno ob gledanju internetne televizije (ne IPTV) dobiti neki
udp številko, recimo kot je zgoraj 239.255.4.1:5002 in to vpisat v neki fajl, ali v zgornji obliki ali pa kot je že v prejšnjem postu http://239.255.4.1:5002 ?
Ali mogoče obstaja program, ki bi prikazoval to direktno številko????
LP
#EXTM3U
#EXTINF:0,1 - SLO1
http://127.0.0.1:81/udp/239.255.4.1:5002
Kot razumem bi bilo potrebno ob gledanju internetne televizije (ne IPTV) dobiti neki
udp številko, recimo kot je zgoraj 239.255.4.1:5002 in to vpisat v neki fajl, ali v zgornji obliki ali pa kot je že v prejšnjem postu http://239.255.4.1:5002 ?
Ali mogoče obstaja program, ki bi prikazoval to direktno številko????
LP
lagunaaaa
Ne, zato ker to niso direktni streami ampak se ponavadi predvaja v flashu. Vmes rabiš še kakšen program, ki ti pretvarja in uredi vsebino.
En tip na uradnem forumu je uspel gledati BBC preko spleta s pomočjo nekaj dodatnih programčkov na Xtreamerju. Je pa problem, da bi za vsako spletno stran moral popravljati, da bi delovalo. Ni nemogoče, sam nekdo bi to moral narediti
En tip na uradnem forumu je uspel gledati BBC preko spleta s pomočjo nekaj dodatnih programčkov na Xtreamerju. Je pa problem, da bi za vsako spletno stran moral popravljati, da bi delovalo. Ni nemogoče, sam nekdo bi to moral narediti
Še ena prošnja za miseka
Imam tuš telekom IPTV na tuš omrežju, vendar pa v tvojih skripti ni kanalov za to.
Na nekem forumu sem našel, da so kanali v rangu 239.10.30.n:1234 pri tem je pa n od 1 do 100. Poskusil sem z beležnico spremeniti nastavitve za siol tv tako da sem zamenjal 255.4 z 10.30 in 5002 z 1234. Vendar ko posnamem spremenjeno kodo na usb in naložim v extremer po napisanem postopku se ta datoteka ne pojavi, ostale 3 pa se pojavijo, kot da ne bi zaznal da je to .m3u fail. Kaj delam narobe oz. če bi lahko naložil še kanale za tuš telekom IPTV, da probam če dela, ali pa mi povej, kje se lahko (in če se lahko) popravlja ta .m3u fail, ali lahko v beležnici in kako potem shraniti (shrani kot ...) ali kot txt ali ... no nevem, vse sem poskusil vendar kar koli naredim mi to ne uspe prikazat v UPNp na xtremerju - ostali trije nepopravljeni pa so!
Prosim za pomoč da poskusimo če dela tudi tuš IP televizija.
Hvala za pomoč in LP
Imam tuš telekom IPTV na tuš omrežju, vendar pa v tvojih skripti ni kanalov za to.
Na nekem forumu sem našel, da so kanali v rangu 239.10.30.n:1234 pri tem je pa n od 1 do 100. Poskusil sem z beležnico spremeniti nastavitve za siol tv tako da sem zamenjal 255.4 z 10.30 in 5002 z 1234. Vendar ko posnamem spremenjeno kodo na usb in naložim v extremer po napisanem postopku se ta datoteka ne pojavi, ostale 3 pa se pojavijo, kot da ne bi zaznal da je to .m3u fail. Kaj delam narobe oz. če bi lahko naložil še kanale za tuš telekom IPTV, da probam če dela, ali pa mi povej, kje se lahko (in če se lahko) popravlja ta .m3u fail, ali lahko v beležnici in kako potem shraniti (shrani kot ...) ali kot txt ali ... no nevem, vse sem poskusil vendar kar koli naredim mi to ne uspe prikazat v UPNp na xtremerju - ostali trije nepopravljeni pa so!
Prosim za pomoč da poskusimo če dela tudi tuš IP televizija.
Hvala za pomoč in LP
lagunaaaa
Matko ::
Xtreamer 2.1.2 release notes(from 2.1.1)
Improvements:
1. Web GUI NFS mount option .
- NFS mount is back in Web GUI.
- To mount a local directory input any name.
- The mounted directory will be visible in "Favorites" menu.
2. OSD font size increased 10%~20%.
3. File navigation speed increased for "Photos" tab.
Bugs Fixed:
4. User font selection bug.
5. External subtitle(ASS) detection bug.
6. Strange symbol displayed for missing character from user defined font.
7. Network shortcut login bug in "Favorites" menu.
http://gator884.hostgator.com/~xtreamer...
http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...
Improvements:
1. Web GUI NFS mount option .
- NFS mount is back in Web GUI.
- To mount a local directory input any name.
- The mounted directory will be visible in "Favorites" menu.
2. OSD font size increased 10%~20%.
3. File navigation speed increased for "Photos" tab.
Bugs Fixed:
4. User font selection bug.
5. External subtitle(ASS) detection bug.
6. Strange symbol displayed for missing character from user defined font.
7. Network shortcut login bug in "Favorites" menu.
http://gator884.hostgator.com/~xtreamer...
http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matko ()
S182 ::
Pozdravljeni
Sem novi lastnik Xtreamerja.Tako kot mitja1980 in verjetno še mnogi drugi imam tudi sam težave s sharingom.Ker pa v celotni temi ki obsega 48 strani nisem našel kaj dosti informacij bi prosil,če obstaja kakšna dobra duša,ki bi opisala celoten postopek od A-Ž, tako nastavitve compa,kakor tudi Xtreamerja,se pravi XT za navadne smrtnike,post pa morda premaknila na začetek teme.XT ima naložen FW 2.0.2 na compu Win XP.
Za pomoč se lepo zahvaljujem
Sem novi lastnik Xtreamerja.Tako kot mitja1980 in verjetno še mnogi drugi imam tudi sam težave s sharingom.Ker pa v celotni temi ki obsega 48 strani nisem našel kaj dosti informacij bi prosil,če obstaja kakšna dobra duša,ki bi opisala celoten postopek od A-Ž, tako nastavitve compa,kakor tudi Xtreamerja,se pravi XT za navadne smrtnike,post pa morda premaknila na začetek teme.XT ima naložen FW 2.0.2 na compu Win XP.
Za pomoč se lepo zahvaljujem
@laguna, z http://drop.io/Xtreamer_iptv vzemi datoteko Xtreamer_tus_telekom.zip in jo odpakiraj. Datoteki skopiraj v mapo iptv_install in na novo pozeni instalacijo. Ali pa samo pozeni update_playlist_iptv.
Potem bi se morali pojaviti samo kanali za Tuš Telekom.
Listo sem dobil na http://sites.google.com/site/multicastt... in jo uredil v pravi format.
Ko dodaš novo datoteko v mapo iptv_install jo moraš zapisati še v vrstico USHARE_IPTV_LIST v datoteki ushare.conf. Če bi uporabil paket 0.4.2 bi se to moralo storiti samo.
Potem bi se morali pojaviti samo kanali za Tuš Telekom.
Listo sem dobil na http://sites.google.com/site/multicastt... in jo uredil v pravi format.
Ko dodaš novo datoteko v mapo iptv_install jo moraš zapisati še v vrstico USHARE_IPTV_LIST v datoteki ushare.conf. Če bi uporabil paket 0.4.2 bi se to moralo storiti samo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: misek ()
Misek, hvala za post, zadeva dela, rabi malo več časa med preklaplanjem med kanali, nekaj kanalov ne dela, ampak večina dela. Torej uporabniki tuš interneta na njihovi liniji zadeva DELA!!
LP
LP
lagunaaaa
Rabim pomoč!! Ima še kdo probleme ko gleda filme preko zunanjega trdega diska priklopljenega preko usb v xtreamerja, da mu med gledanjem filmov slika in xtreamer enostavno zmrzne. Ne prime več nobena tipka in xtreamerja moreš izklopiti iz napajanja. Imam ga dva dni pa še mi ni uspelo pogledat HD filma brez da mi ne zmrzne. Čisto razočaranje. Ve kdo za kakšne rešitve. Imam FW 2.0.2. Prosim za pomoč uporabnikov z izkušnjami.
Sam tudi imam 2.0.2.
Ampak za test naloži novega, če ne bo dobro delal pa spet naoži 2.0.2. Lahko poljubno izvajaš upgrade/downgrade. Vsaj tako so mi zatrdili.
Ampak za test naloži novega, če ne bo dobro delal pa spet naoži 2.0.2. Lahko poljubno izvajaš upgrade/downgrade. Vsaj tako so mi zatrdili.
S182 ::
Pozdravljeni,
nastavil sem nov user acc. in seveda tudi pass, nastavil svojo mapo v sharing (share this folder->maximum allowed, permission->everyone, security->everyone, PC\Guest, odkljukal sem tudi simple file sharing, skratka vse kar je v pdf-ju How-to_Enable_file_sharing_on_Windows_XP_Professional.pdf). Šel sem v XT pod My_Shrotcuts, vpisal user in pass (ista kot za comp login) in ip od pc-ja, in mi še vedno izpiše login failed. Poskušal sem namesto user name-a uporabiti guest, ampak ni uspelo, poskusil sem tudi oba ip-a (public in computer), in variacije vseh teh in mi vedno izpiše login failed. Uporabljam XP Pro in pa FW 2.0.2. Na net pa sem povezan žično.
Kaj delam narobe oz. kaj naj storim (preden znorim :)).
Hvala za odgovor.
LP
nastavil sem nov user acc. in seveda tudi pass, nastavil svojo mapo v sharing (share this folder->maximum allowed, permission->everyone, security->everyone, PC\Guest, odkljukal sem tudi simple file sharing, skratka vse kar je v pdf-ju How-to_Enable_file_sharing_on_Windows_XP_Professional.pdf). Šel sem v XT pod My_Shrotcuts, vpisal user in pass (ista kot za comp login) in ip od pc-ja, in mi še vedno izpiše login failed. Poskušal sem namesto user name-a uporabiti guest, ampak ni uspelo, poskusil sem tudi oba ip-a (public in computer), in variacije vseh teh in mi vedno izpiše login failed. Uporabljam XP Pro in pa FW 2.0.2. Na net pa sem povezan žično.
Kaj delam narobe oz. kaj naj storim (preden znorim :)).
Hvala za odgovor.
LP
Blazz ::
tarzan,
meni se to nonstop dogaja (da ga je treba iz napajanja dat ven, da ga lahko prižgeš). Sem pa opazil da se to zgodi če je več kot 24 ur v stand-byu.
meni se to nonstop dogaja (da ga je treba iz napajanja dat ven, da ga lahko prižgeš). Sem pa opazil da se to zgodi če je več kot 24 ur v stand-byu.
Tarzan ::
Blazz, jaz pa sem imel danes občutek, da se to ne zgodi, če pred vklopom Xprasca že vklopim TV. Nepreverjeno, samo občutek po parih uspešnih/neuspešnih vklopih.
...dobro si se tole spomnil,...XPrasec,...he he,...no, meni pa zadeva že dva meseca dela ''v nulo''. Res nimam pritožb, mam preko kabla in bere tekoče 1080p , zvok mam preko Harman K. dts ali dolby in je odlično, ne šteka, daljinec dela,...mislim, res dober nakup. No, preko wirles 1080p ne grabi, kar pa smo že ugotovili. Stremanje iz skupne rabe odlično,...Resetiral sem ga vsega skupaj pet-krat.
Evo zdaj pa vprašanje : ali je kej narobe, če ga imam vseskozi prižganega ? Mnenja, ugotovitve ? In, nekaj postov nazaj sem imel vprašanje glede ITuna oz podobnih programov za glasbo, ki bi jih gnal preko XPrasca - Mišek hvala za odgovor a vseeno - ŠE KDO ?
...AJA. HD fajlov ne bere tekoče, tistih nad 20 - do 40 giga, bluray ripov ta hudih - konkretno iz Blinka ''I,Robot.2004.1080p.BD.VC-1.TrueHD.5 1-HDbRSi ''...
Evo zdaj pa vprašanje : ali je kej narobe, če ga imam vseskozi prižganega ? Mnenja, ugotovitve ? In, nekaj postov nazaj sem imel vprašanje glede ITuna oz podobnih programov za glasbo, ki bi jih gnal preko XPrasca - Mišek hvala za odgovor a vseeno - ŠE KDO ?
...AJA. HD fajlov ne bere tekoče, tistih nad 20 - do 40 giga, bluray ripov ta hudih - konkretno iz Blinka ''I,Robot.2004.1080p.BD.VC-1.TrueHD.5 1-HDbRSi ''...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: rembrandtm ()
rembrandtm, naslov za flaškon ti pošljem na PM , vendar z odgovorom ne boš zadovoljen. Če se prav spomnim XTR nima ravno biserne podpore za MP3. Ne vem če zna uporabljati iTunes. Tudi preko UPnP menda ne gre, ker ima zanič UPnP klienta. Tako da ostane edino predvajanje preko deljenega vira, kjer pa odpadejo lastnosti, ki si jih napisal in bi rad imel.
Hvala za trud,...kot že rečeno, nisem strokovnjak, a jih imam okoli sebe - zadnji del odgovora mi je zanimiv, a lahko na kratko podrobno kakšna smernica v tej smeri, da raziščem opcije ?
mare
Dejancek ::
Lep pozdrav.
Ker me je prodajalec v City Parku nategnil z nakupom LG BD350, da "kao" predvaja mkv datoteke(sej jih, sam problem je v FAT32, podnapisi in velikost datotek), se sedaj odločam, da uzamem tega opevanega Xtreamer predvajalnika.
Skratka mene samo zanimajo 3 stvari:
- Ali bere podnapise SRT, ki je priložen poleg mkv datoteke ?
- Ali bere podnapise, ki so že vgrajeni v mkv datoteko(mkvmerge muxing) ?
- Ali se je zasledilo že kako "štekanje" na TVju(zvok+slika), če film predvajaš iz EXT HDD (WDBAAF0010HBK) ?
Najlepša Vam hvala za odgovor.
Ker me je prodajalec v City Parku nategnil z nakupom LG BD350, da "kao" predvaja mkv datoteke(sej jih, sam problem je v FAT32, podnapisi in velikost datotek), se sedaj odločam, da uzamem tega opevanega Xtreamer predvajalnika.
- Ali se je zasledilo že kako "štekanje" na TVju(zvok+slika), če film predvajaš iz EXT HDD (WDBAAF0010HBK) ?
brabos ::
Dejancek
1.Bere SRT podnapise ki so v mapi in morajo biti poimenovani isto kot film.
2.Pravtako bere podnapise ki so integrirani v mkv file
3.Za zatikanje prvič slišim.Meni bere z zunanjega diska tekoče tudi filme 16GB in več.
Sicer pa je to bilo že večkrat napisano.Si je pač treba malo časa vzet in prebrat.
lp brabos
Sta me prehitela
1.Bere SRT podnapise ki so v mapi in morajo biti poimenovani isto kot film.
2.Pravtako bere podnapise ki so integrirani v mkv file
3.Za zatikanje prvič slišim.Meni bere z zunanjega diska tekoče tudi filme 16GB in več.
Sicer pa je to bilo že večkrat napisano.Si je pač treba malo časa vzet in prebrat.
lp brabos
Sta me prehitela
Zgodovina sprememb…
- spremenil: brabos ()
brabos: hvala tudi tebi za odgovor, vem da je bilo to sigurno kje že napisano, saj nekje 2 tedna nazaj sem si uzel 2h časa in sem nekje 30 strani te teme prebral. Skratka med tem časom sem že pozabil oz. se ne spomnim več in zato da bi šel še 1x sedaj celo temo brat, mi je malo 2 much.
Mene od tega predvajalnika so res zanimale samo te 3 stvari, vsi ostali bonbončnki, ki jih ta predvajalnik ponuja me ne zanimajo, saj ga rabim le za predvajanje filmov.
Mene od tega predvajalnika so res zanimale samo te 3 stvari, vsi ostali bonbončnki, ki jih ta predvajalnik ponuja me ne zanimajo, saj ga rabim le za predvajanje filmov.
Lep pozdrav.
Vse drži, kar si dobil v odgovor, edino nekaj vem iz lastnih izkušenj. HD filme predvajam preko skupne rabe - kabel,...včasih se zna zgodit, da proti sredini filma začne prehitevat zvok in včasih mi kateri 1080 ne dela tekoče. Pač resetiram XPrasca in potem imam spet kak dober teden mir. A to je res včasih tako, da ti zelo priporočam nakup!!!
Aja, še tole, mkv datoteke,...tukaj ti absolutno priporočam, da si narediš eksterne podnapise ( podobno, kot delamo pri avi datotekah ) potem pa res ne bo nobenega problema, ...
rembrandtm, dva programa: TVersity in TwonkyMedia, ki pa ni zastonj. Ga pa zelo hvalijo. Malce pobrskaj na Google (mp3+upnp+server).
A je sploh na zalogi sedaj ta predvajalnik pri kakem našem slovencenlju ? Rabim ga v ponedeljek ali torek ?!?
El-Toro ::
Rabim pomoč!! Ima še kdo probleme ko gleda filme preko zunanjega trdega diska priklopljenega preko usb v xtreamerja, da mu med gledanjem filmov slika in xtreamer enostavno zmrzne. Ne prime več nobena tipka in xtreamerja moreš izklopiti iz napajanja. Imam ga dva dni pa še mi ni uspelo pogledat HD filma brez da mi ne zmrzne. Čisto razočaranje. Ve kdo za kakšne rešitve. Imam FW 2.0.2. Prosim za pomoč uporabnikov z izkušnjami.
Meni se dogaja enako s firmwarom 2.1.1 in 2.1.2. Popizdu bom. Malo čez urco sta mi zdaj že 2 filma friznila (Dark Knight 720p-esir.mkv in Public Enemies 720p-wiki.mkv, en predvajan z usb zunanjega diska, en z mreže). Že ob nakupu sem opazil, da je nekaj narobe. Kar naenkrat so bile vse barve vijolične in hdmi ni deloval prav. Potem sem flešal in je blo vse ok. Naj mogoče emergeny flesh na 2.0.2 uporabim? Hvaležen bom vsakega nasveta, ker je res nadležno.
Hvala vam za odgovore.
Lp.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: El-Toro ()
clancy ::
@Dejanček
Če želiš takoj, je najbolje, da kar osebno greš k enemu od od prodajalcev. Odvisno od kod si. Eden je v Mariboru, drugi v Kranju, tretji v Ljubljani in povprašaš po zalogi.
Če želiš takoj, je najbolje, da kar osebno greš k enemu od od prodajalcev. Odvisno od kod si. Eden je v Mariboru, drugi v Kranju, tretji v Ljubljani in povprašaš po zalogi.
Iz MB ni odgovora, verjetno zato ker je nedelja
Kdo je iz LJ ali KR ?
V sredo sem nazaj v prestolnici, tako da oseben prevzem ni nobena ovira v temu območju...
Kdo je iz LJ ali KR ?
V sredo sem nazaj v prestolnici, tako da oseben prevzem ni nobena ovira v temu območju...