Forum » Zvok in slika » Xtreamer - media player
Xtreamer - media player
Urajmal ::
jan01, lahko bi tudi krivil slab hardware, ni pa nujno. Jaz dobim 4,5-5 megabajtov iz prenosnika - stena - router - stena - računalnik z wireless clientom, vse to na -n.
Več nikakor ne uspem spravit. Router z dd-wrt na 125mW je bil dovolj da sem lahko predvajal film iz PCja skozi 3 stene in eno plato v spodnjo sobo, gladko!
Več nikakor ne uspem spravit. Router z dd-wrt na 125mW je bil dovolj da sem lahko predvajal film iz PCja skozi 3 stene in eno plato v spodnjo sobo, gladko!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Urajmal ()
Okapi ::
Bolj je problem, ker hitrost prenosa ni popolnoma enakomerna oziroma stalna. Saj večino časa dela, na trenutke pa pade in film se zatika. Če bi imel na Xtreamerjevi strani buffer, ne bi bilo problema - 10 GB fullHD filma spraviš tudi z g routerji iz enega diska na drugega prej kot v poldrugi uri, kolikor traja.
O.
O.
kmetek ::
še komu serje......v workgroup se logira, ko pa želim odpreti vsebino direktorijev pa zahteva login, prej tega ni zahteval...đeze.
krcko ::
Hi!
Dejte mi prosim mal pomagat. Na xt bi rad z zunanjega trdega diska gledal film v xvid. V mapi filma imam tudi podanapise ampak, ko startam film mi ni nikakor jasno kako jih uvozim v film oz. aktiviram. Funkcije podnapisi na daljincu pa ne morem nastaviti na vklop.
Dosedaj še nisem gledal xvid, sedaj pa vidim, da je to problem. Pri dvd in mkv mi dela bp.
lp matevž
Dejte mi prosim mal pomagat. Na xt bi rad z zunanjega trdega diska gledal film v xvid. V mapi filma imam tudi podanapise ampak, ko startam film mi ni nikakor jasno kako jih uvozim v film oz. aktiviram. Funkcije podnapisi na daljincu pa ne morem nastaviti na vklop.
Dosedaj še nisem gledal xvid, sedaj pa vidim, da je to problem. Pri dvd in mkv mi dela bp.
lp matevž
Tarzan ::
V isti mapi, kjer se nahaja film z imenom film.avi (ali film.mkv, film.mpg,...) se mora nahajati tudi datoteka film.srt (ali film.sub, film.txt, film.ass,...). Če imeni nista enaki, datoteko preimenuješ, če nista v isti mapi, jih pa prestaviš.
kmetek ::
\\medena\ ni na voljo. Morda nimate dovoljenja za uporabo tega omrežnega vira. Obrnite se na skrbnika tega strežnika, če
želite izvedeti, ali imate dovoljenje za dostop.
V strežniku ni dovolj shrambe za obdelavo ukaza.
Še včeraj vse delalo, kaj bi lahko bilo? Hvala za pomoč.
želite izvedeti, ali imate dovoljenje za dostop.
V strežniku ni dovolj shrambe za obdelavo ukaza.
Še včeraj vse delalo, kaj bi lahko bilo? Hvala za pomoč.
misek ::
Ker ste se pogovarjali o hitrosti povezav v omrežju sem malce pobrskal in našel Iperf 2.0.4 compiled on NMT to test network speeds. Na linku imate program za Windows in NMT, ki pa deluje tudi na Xtreamerju.
Pa še moj rezultat preko kabla priključenega na WRT54GL z DD-WRT v24-sp2 (07/21/09) std:
Pa še moj rezultat preko kabla priključenega na WRT54GL z DD-WRT v24-sp2 (07/21/09) std:
D:\Xtreamer\iperf>iperf -c 10.0.0.7 ------------------------------------------------------------ Client connecting to 10.0.0.7, TCP port 5001 TCP window size: 8.00 KByte (default) ------------------------------------------------------------ [148] local 10.0.0.3 port 56920 connected with 10.0.0.7 port 5001 [ ID] Interval Transfer Bandwidth [148] 0.0-10.0 sec 74.8 MBytes 62.7 Mbits/sec D:\Xtreamer\iperf>
erly ::
ja za 120EUR ne morete pričakovati mercedesa, če bi imel sam 250EUR bi se takoj odločil za popcorna in njemu podobnim, tako da mu odpustim te "felerje"
Hm, zanimivo. Sam na srečo imam denar in zamenjam XTja za Popcorna takoj, ko mi kdo navedel pameten argument. trenutno o Popcornu vem to, da bi "kradel plac" v primerjavi z XTjem in da menda še ni junaka, ki bi zrital T2 IPTV na njem. Kar ga posledično naredi več ali manj neuporabnega :)
LP, eRLy
erly, tudi na Xtreamerju ne bi imel IPTV, če ne bi jaz imel veselja in skombiniral stvari. Kolikor sem zasledil se tudi na Popcornu zadeva razvija, sam očitno ni dovolj entuzijastov, da bi zadevo speljali do konca. Uporabniki pač želijo resno rešitev v serijskem firmware-u ne pa nekih hackov. Sem dal pred dvema tednoma na uradni XTR forum en popravek za UPnP, ki bi omogočal predvajanje filma direktno iz RAR datotek (ene ali več). Ampak ni bilo junaka, ki bi to sprobal, kljub temu, da je prej bilo en kup želja na to temo.
Timmah ::
2.1 firmware mi povzroča napako o kateri so se že dodobra razpisali na uradnem forumu. Stvari posnete samo v stereo zvoku ne grejo preko optičnega kabla, ko imaš naštimano na 5.1 zvok. Saj ne bi imel nič proti, če bi lahko samo s pritiskom na gumb spremenil nastavitev ampak je treba v settings. Mislim meni še gre, samo vsi, ki imate ženske doma veste kako je =)
donde esta francesca
erly ::
@misek: No saj tega hrabrega "miska" sem imel v mislih pod junakom ;).
Skratka, ko razviješ IPTV na PopCornu mi prosim sporoči, da kupim te "kokice" :)
Skratka, ko razviješ IPTV na PopCornu mi prosim sporoči, da kupim te "kokice" :)
LP, eRLy
Trupl0 ::
Sodeč po "popravkih" v verzijah 2.0.1, 2.0.2 in 2.1 ne vidim razloga zakaj bi nadgrajeval iz 2.0
Don`t fix if it ain`t broken ;)
@poet
naloži emergency 2.0 pa počakaj na fix tega problema.
@poet
If you are going through Hell, keep going !
jbranko ::
Imam Harmony 555. Pa dela res dobr. Sploh mi ni treba usmerjati daljinca v napravo. Imam en Activity, da mi vklopi zvočnike, tv in xtreamer. Ne znam pa dodati, da bi se po nalaganju xtr postavil na recimo NET in potem na folder Filmi. Ko stvar ugasneš, ugasneš z eno tipko vse tri naprave. Harmony je za 6*8€ na SIOL zvestobi.
Timmah ::
Sodeč po "popravkih" v verzijah 2.0.1, 2.0.2 in 2.1 ne vidim razloga zakaj bi nadgrajeval iz 2.0
@poet
ja saj imaš prav, naložil sem nazaj 2.0.2 in spet špila vse tako kot mi je prej.
donde esta francesca
clancy ::
Pri 2.1 je kar nekaj novih funkcij:
Internet radio, priljubljene, lahko spreminjaš debelino pisave podnapisov in meni zelo uporabna funkcija je ko ustaviš film ti pri naslednjem gledanju filma, ponudi možnost nadaljevanja na tistem mestu...
Do sedaj mi je delal bp.
Internet radio, priljubljene, lahko spreminjaš debelino pisave podnapisov in meni zelo uporabna funkcija je ko ustaviš film ti pri naslednjem gledanju filma, ponudi možnost nadaljevanja na tistem mestu...
Do sedaj mi je delal bp.
Trupl0 ::
- internetni radio deluje v redu že od v2.0
- priljubljenih ne uporabljam ( ne vidim poante )
- OK za debelino podnapisov ti dam prav ampak mislim, da je to že dolgo podprto ( izbira fontov )
- možnost nadaljevanja filma pa mislim, da je že od 1.3.1
Novejši update pride prav za eTrayz userje oz. uporabnike mrežnih funkcij.
- priljubljenih ne uporabljam ( ne vidim poante )
- OK za debelino podnapisov ti dam prav ampak mislim, da je to že dolgo podprto ( izbira fontov )
- možnost nadaljevanja filma pa mislim, da je že od 1.3.1
Novejši update pride prav za eTrayz userje oz. uporabnike mrežnih funkcij.
If you are going through Hell, keep going !
telexdell ::
Naložite si 2.1b6 verzijo. Delajo fonti, dela zvok, delajo priljubljeni, skratka dela, kot bi moral 2.1 final.
Nuclear- namesto 4-in več klikov do filma ali serije si z nekaj kliki postaviš bližnjico v priljubljene. Potem rabiš le 2-in več klikov do priljubljene serije, pesmi ali fotografije. Da o preglednosti ne govorim. Vsekakor zelo uporabna stvar.
Nuclear- namesto 4-in več klikov do filma ali serije si z nekaj kliki postaviš bližnjico v priljubljene. Potem rabiš le 2-in več klikov do priljubljene serije, pesmi ali fotografije. Da o preglednosti ne govorim. Vsekakor zelo uporabna stvar.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
TheHijacker ::
2.1b6 ne dela tekoče predvajanje MKV datotek. Začne štekat in pomaga samo izklop iz štroma in nazaj.
http://www.google.si
serafko ::
@jbranko:
Jaz imam Harmony one. Če hočeš, da ti Xtreamer še kaj naredi po ukazu power-on, moraš pri harmonyju nastavit na zavihku 'devices', za xtreamer 'power on delay' na več kot 25 sekund, toliko namreč rabi, da se naloži, in da je sposoben sprejeti naslednji ukaz. To pa pomeni, da boš moral pol minute držat daljinec usmerjen nekako proti xtreamerju. Meni se to ne da, pa raje parkrat kliknem, potem, ko se je xtreamer že startal.
LP
Imam Harmony 555. Pa dela res dobr. Sploh mi ni treba usmerjati daljinca v napravo. Imam en Activity, da mi vklopi zvočnike, tv in xtreamer. Ne znam pa dodati, da bi se po nalaganju xtr postavil na recimo NET in potem na folder Filmi. Ko stvar ugasneš, ugasneš z eno tipko vse tri naprave. Harmony je za 6*8€ na SIOL zvestobi.
Jaz imam Harmony one. Če hočeš, da ti Xtreamer še kaj naredi po ukazu power-on, moraš pri harmonyju nastavit na zavihku 'devices', za xtreamer 'power on delay' na več kot 25 sekund, toliko namreč rabi, da se naloži, in da je sposoben sprejeti naslednji ukaz. To pa pomeni, da boš moral pol minute držat daljinec usmerjen nekako proti xtreamerju. Meni se to ne da, pa raje parkrat kliknem, potem, ko se je xtreamer že startal.
LP
Nix ::
Imam eno vprašanje. Moj XTR je priklopljen preko HDMI kabla na Philipsov 32PFL5604H LCD, ki podpira full HD. Zanima me ali naj mam v nastavitvah XTRja nastavljeno outpu 1080p@60Hz ali naj izberem možnost da HDMI samodejno izbere. Na XTRju gledam vsega po malo 1080p, 720 in navadne divxe.
2.1b6 ne dela tekoče predvajanje MKV datotek. Začne štekat in pomaga samo izklop iz štroma in nazaj.
Pa se ti ni mogoče xtreamer pregrel? Sam tega nisem opazil, imam pa vent na srednji vrednosti.
Meni namreč tekoče predvaja 720p in 1080p (ravnokar sem gledal planet zemlja- votline). Se mi pa zdi, da nekaj dlje traja med pritiskom na tipko stop in prikazom menija.
jerry2000 ::
Mene pa nekaj zanima. Tale 2.1... Jaz bi rad nastavil da bi kliknil in bi prišel takoj v želeni folder preko sambe. Pa ne gre, ali naredim shortcut pa moram pol klikati da sem črn, ali pa uporabim search shares ki mi sicer najde share direkt (in pol kliknem na folder) ampak traja 30 sekund da se me odpre (pač išče po mreži). Ali se da nastaviti "stara mama varianto" da klikneš in se pač odpre share XY folder xz ali se ne da? :-/ Vidim da lahko delaš ene shortcute iz internega HD in USB HD, ampak mene zanima samba protokol, torej NET.
Jerry and Tom
OK.d ::
kako je zdaj z youtubom po 2. decembru, meni še kar dela ali niso rekli da bodo umaknili-blokirali predvajalnik?
LPOK.d
frenkb ::
Objavili so nov FW 2.1.1
Ali lahko kdo proba in poroča.
pa še link :
http://gator884.hostgator.com/~xtreamer...
Ali lahko kdo proba in poroča.
pa še link :
http://gator884.hostgator.com/~xtreamer...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: frenkb ()
Deluje vse (zvok, fonti, preobleke, bližnjice, IPTV)...
_borci ::
Pozdravljeni
odločam se za nakup Xtreamerja, pa me zanima ali se nakup splača, kakšne so njegove prednosti pred drugimi predvajalniki. Nekaj sem bral o IPTV ampak še nisem dojel bistva (v čem je bolši od navadne siol tv). vidim da se de dosti flashat, samo bo treba malo bol prebrat forum.
pa še nekaj me zanima ali tale komplet (pasivno hlajenje, xtreamer in hdmi kabl) vsebuje tudi kakšen disk v xtremerju ter ali se pasihvno hlajenje sploh splača kupiti?
hvala za odgovorje
lp,
borut
odločam se za nakup Xtreamerja, pa me zanima ali se nakup splača, kakšne so njegove prednosti pred drugimi predvajalniki. Nekaj sem bral o IPTV ampak še nisem dojel bistva (v čem je bolši od navadne siol tv). vidim da se de dosti flashat, samo bo treba malo bol prebrat forum.
pa še nekaj me zanima ali tale komplet (pasivno hlajenje, xtreamer in hdmi kabl) vsebuje tudi kakšen disk v xtremerju ter ali se pasihvno hlajenje sploh splača kupiti?
hvala za odgovorje
lp,
borut
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _borci ()
Kako pa je kej s pregrevanjem Xtreamer- ja, če vgradiš HDD?
Imam v grajen 500GB disk že 3 mesece, ventilator na sredini pa nimam nobenega problema. Če misliš, da ti bo disk koristil (prenosnost, avtonomnost...) ga brez skrbi vgradi.
FW 2.1.1 še večja katastrofa res ne vem kaj delajo še bom čakal :)
Le zakaj so nekateri ljudje tako zagrenjeni, da v vsem vidijo le slabo? Če imaš kakšno težavo, na dan z njo, da ne bomo znova odkrivali toplo vodo.
D-PaX ::
Kako pa je kej s pregrevanjem Xtreamer- ja, če vgradiš HDD?
Imam v grajen 500GB disk že 3 mesece, ventilator na sredini pa nimam nobenega problema. Če misliš, da ti bo disk koristil (prenosnost, avtonomnost...) ga brez skrbi vgradi.
FW 2.1.1 še večja katastrofa res ne vem kaj delajo še bom čakal :)
Le zakaj so nekateri ljudje tako zagrenjeni, da v vsem vidijo le slabo? Če imaš kakšno težavo, na dan z njo, da ne bomo znova odkrivali toplo vodo.
Full sem razočaran, da se na uradnem foromu nič ne morem dogovorit ponudim par idej in nimajo posluha za njih.
2.1.1 še vedno nima, da bi lahko datoteke zložo po datumu. Meni osebno nič ne koristijo tote priljubljene itd... ostal sem pri 2.0 to je ql.
Paxy
floyd1 ::
Če se kdo še spomni, sem ta, ki je naročil (skupaj s kolegom) 2 xtreamerja (14. SEPTEMBRA) in še vedno čaka na "mašino" (na pošti se je en izgubil, drugi pa je normalno prišel 22. septembra ). Medtem nama več niso odgovarjali niti na maile, zdaj pa pravijo, da bodo zadevo (mogoče) rešili v 48 urah oz. vsaj sporočili kakšna je situacija, in da niso pozabili na "zaplet". Torej bom mogoče po 3 mesecih od naročila dobil Xtreamerja, jeeeee. Sem itak že izgubil vso veselje :-((( Se pa vsaj nekaj premika.
Sem pa še malo razmišljal in je povsem mogoče, da ima hitra pošta po pogodbi, ki jo imajo, 3 mesece časa, da reši zaplete z izgubljenimi pošiljkami. Ca. 3 tedne nazaj sem namreč bral na njihovem uradnem forumu poste podobnih "srečnežev" (in ni jih malo), kot sem sam, in so naročili avgusta (se pravi mesec dni pred mano), da so začeli dobivat svoje Xtreamerje. Naključje pa to verjetno ni.
Xtreamer.net Shop Said:
Dear Bostjan,
we are not ignoring your massages at all .
we do not have a concrete answer about it ,please allow us 48 hours to get back to you.
thank you for your patience.
xtreamer sales team
Sem pa še malo razmišljal in je povsem mogoče, da ima hitra pošta po pogodbi, ki jo imajo, 3 mesece časa, da reši zaplete z izgubljenimi pošiljkami. Ca. 3 tedne nazaj sem namreč bral na njihovem uradnem forumu poste podobnih "srečnežev" (in ni jih malo), kot sem sam, in so naročili avgusta (se pravi mesec dni pred mano), da so začeli dobivat svoje Xtreamerje. Naključje pa to verjetno ni.
Xtreamer.net Shop Said:
Dear Bostjan,
we are not ignoring your massages at all .
we do not have a concrete answer about it ,please allow us 48 hours to get back to you.
thank you for your patience.
xtreamer sales team
jl ::
@D-PaX: pa se vedno nisi povedal kaksne tezave imas pri 2.1 FW v primerjavi z 2.0. To, da tvojih zelj ne upostevajo na uradnem forumu je pa tudi logicno, uporabnikov xtr-ja je ze nekaj 10k pa pomisli, da bi vsak zahteval neke featurje, ki jih zeli...
Mene moti tako pri 2.0 kot pri 2.1 verziji, da v primeru, ko imas v direktoriju vec datotek ti po koncanem delu takoj zacne predvajati naslednji del. Drugace pa pri 2.1 je favotires opcija super...
Mene moti tako pri 2.0 kot pri 2.1 verziji, da v primeru, ko imas v direktoriju vec datotek ti po koncanem delu takoj zacne predvajati naslednji del. Drugace pa pri 2.1 je favotires opcija super...
Full sem razočaran, da se na uradnem foromu nič ne morem dogovorit ponudim par idej in nimajo posluha za njih.Se popolnoma strinjam. Sam sem kar precej spremljal forum (no, saj ga še sedaj) pa vidim, da bi lahko ogromno stvari naredili zelo enostavno ampak jih enostavno ne. Jaz osebno sem začel dvomiti, če bo firmware sploh kdaj omogočal takšne in drugačne zadeve, ki jih sedaj ne. Pa so tehnično popolnoma možne. Glede na to, da so sedaj lansirali že drugi produkt (eTRAYz), razmišljajo že o Xtreamerju v2, pa še polno drugih zadev obljubljajo, potem nobena ne bo do konca razvita. Pač moje mnenje.
...Mene moti tako pri 2.0 kot pri 2.1 verziji, da v primeru, ko imas v direktoriju vec datotek ti po koncanem delu takoj zacne predvajati naslednji del. Drugace pa pri 2.1 je favotires opcija super...
Kaj se ne da to spremeniti s tipko REPEAT?
OK.d ::
saj ne vem če je že bilo to napisano,
ali lahko čez xtreamerjev mini usb, dostopaš tudi do priklopljenega zunanjega diska ali je pač mini usb mišljen samo za notranji disk?
ali lahko čez xtreamerjev mini usb, dostopaš tudi do priklopljenega zunanjega diska ali je pač mini usb mišljen samo za notranji disk?
LPOK.d
laguna ::
Mene pa zanima ali je mogoče na xt vpisati poljubni www naslov ali pa se lahko pomikamo samo po tistih, ki so sprogramirani (youtube...).
Ali obstaja kak program, ki bi emitiral kot recimo internet na PC-ju oz. vsaj kot na mobitelih?
LP
Ali obstaja kak program, ki bi emitiral kot recimo internet na PC-ju oz. vsaj kot na mobitelih?
LP
lagunaaaa
kanej ::
Na xtreamer imam priključen zunanji disk WD 1TB. Na računalniku imam windows 7. Ko kopiram datoteke na xtreamerja je prenos izredno počasen 40-70kB (za 1G veliko datoteko porabim več kot pol ure). Zanima me če je imel kdo podoben problem in če mu ga je uspelo rešiti?
LP
LP
kanej ::
novitibo: jaz imam naložen FW Tomato 1.27 in ima možnost vključiti "allow mulicast" ki je potreben za IP TV
_borci ::
malo sem bral in videl, da so se v žačetku nekateri playeri pokrvarili. se to še dogaja?
je kakšna razlika pri gledanju HD filmov če imaš disk vgrajen ali pa če imaš preko usb priklopljen zunanji trdi disk?
je kakšna razlika pri gledanju HD filmov če imaš disk vgrajen ali pa če imaš preko usb priklopljen zunanji trdi disk?