» »

Xtreamer - media player

Xtreamer - media player

««
46 / 105
»»

OldSkul ::

je še philips, samo logitech he najboljši. Ni pa idealen, saj z nekaterimi napravami ne deluje najbolje.

kokoon ::

je kar nekaj varjant, ampak pri nas sta zanimiva samo philips in harmony. med njima pa ima samo harmony pa moznost nastavljanja na racunalniku (usb)
[kokoon]

Okapi ::

edina taka, ki ima možnost učenja.
No, to si pa krepko v temo brcnil. Praktično vsak boljši univerzalec je mogoče učiti. Jaz sem recimo poleg Onkyovega receiverja dobil takega, ki ga lahko naučim karkoli. Od teh, ki jih lahko kupiš posebej, so pa recimo Philipsovi zelo dobri, za moj okus ergonomsko boljši od Logitechovih.

Nikolaj.

flood ::

Ker sem laik glede teh zadev, me zanima kakšne so sploh razlike med xtremerjem in wd tv.
Imam 32"lcd hd-ready tako da 1080p nebi sploh nucal(se motim??)
vem pa da wd tv predvaja DTS zvok samo preko optike a to pomeni da preprosto povežem
predvajalnik z TV preko optičnega kabla in bo delovalo?

lp, flood

misek ::

Pojavil se mi je problem na XTR: pri predvajanju filma mi ne gre preskakovat naprej/nazaj (s smernimi tipkami), prav tako ne prime tipa 5/GOTO. Firmware 2.0.2. Do včeraj je to delovalo bp. Kaj bi lahko bilo narobe?

Tarzan ::

Pri vseh filmih ali samo kak pokvarjenec? Si poskusil na novo naložiti firmware? Si polil daljinec s pivom? :D

Pri vseh filmih. Tudi takšnih, za katere je to 100% delovalo. Sem probal naložiti isti firmware še enkrat. Polil ga nisem ker tipka dela, saj pokaže prečrtan krogec.

Morda pa je krivo to, da ga nisem polil in sem celo pivo spil sam in sedaj slabo vidim :D

Zato sem ga dal tudi na seznam vprašanj. Tricky question. :D

Ko naložiš firmware bi moral biti predvajalnik tako kot ga je "kitajska mama rodila" in bi moral delat. Jaz bi poskusil z brisanjem vseh nastavitev, naložil bi emergency firmware in upal na čudež. Če imaš možnost preveriti daljinec, če nima morda kaj zamešanih signalov po novem, bi preveril tudi to.

astras ::

@misek sporoci kdaj prides po nov daljinec oziroma da mi bos dostavil starega, da vidimo ce je v daljincu problem...
lp
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

Sem naložil še enkrat firmware in ni bilo razlike. Vendar sem prej narobe povedal, da ne dela na nobenem filmu. Na nekaterih vseeno deluje. Vendar na filmu, na katerem je prej 100% delovalo, sedaj več ne. Čudno. Moram nekje staknit film še enkrat da preverim, ali se ni na XTR kaj spremenil oz. pokvaril.

@astras, vseeno hvala. Bom raje prišel po eTRAYz ;)

Blond ::

Kje ste Extreamerja kupili in koliko ste zanj plačali ???
oz. kje ga dobiti najbolj ugodno.

LP
Blond
www.galea.si
Odkup, prodaja in obnova nepremičnin
Posredovanje v prometu z nepremičninami

Mišek, po mojem je kriv film. Lahko, da je pokvarjen / neobstječ del, kjer so podatki o filmu, ki omogočajo "seekanje". Potem verjetno ne deluje niti opcija nadaljevanja z ogledom, ko prekineš in greš ponovno predvajat film...

Maxl ::

Sosed si je nabavil Xtreamerja in me je prosil, naj povprašam, kako se lahko premika po meniju DVD filma in nastavi podnapise?

halozan ::

Še komu na FW 2.0 zaostaja DTS zvok preko optičnega izhoda. DD zvok pa deluje brez problemov.
Je malo moteče. Me zanima če 2.1b ima tuda ta prbolem.

Lp,

Xtreamer ::

Pojavil se mi je problem na XTR: pri predvajanju filma mi ne gre preskakovat naprej/nazaj (s smernimi tipkami), prav tako ne prime tipa 5/GOTO. Firmware 2.0.2. Do včeraj je to delovalo bp. Kaj bi lahko bilo narobe?

Naše dosedanje izkušnje s prodajo Xtreamerjev kažejo, da gre za kar kvalitetno narejen izdelek, saj smo od preko 300 prodanih Xtreamerjev do sedaj obravnavali 6 reklamacij, vendar se je le v 3 primerih pokazalo, da je bila dejanska okvara v Xtreamerju. Imeli smo pa tudi en primer, ko je na daljinskem upravljalniku prenehala delovati tipka Stop. Vse reklamacije smo vsekakor po hitrem postopku rešili in uporabniku izročili nov izdelek - proizvajalec pa posledično tudi nam, kot so tudi obljubili. Skratka, statistika kaže, da mora imeti uporabnik veliko smolo, da dobi v roke izdelek z napako.

Mi pri morebitnih zapletih najprej preverimo delovanje Xtreamer-ja po naslednjem postopku:
- namestimo emergency firmware 1.0.1 iz sveže formatiranega ključka: http://xtreamer.net/downloads/xtreamer/...
(postopek namestitve emergency firmware je nekoliko drugačen kot klasična nadgradnja)
- nato namestimo zadnji uradni firmware (trenutno: 2.0.2)
- resetiramo nastavitve na tovarniške (v menu-ju Settings -> Reset to factory settings)
- ugasnemo ter znova poženemo Xtreamer

V največjih primerih težave čudežno izginejo. V konkretnem primeru, v kolikor zgornji postopek ne pomaga, zna pa res biti kaj s filmom - čeprav kot praviš, naj bi se težave pojavljale pri vseh filmih?

Če bo tudi prihajajoči eTRAYz tako kvalitetne izdelave, potem kitajcem samo kapo dol, da so uspeli kljub nizki ceni, obdržati kvaliteto na nivoju.
"Xtreamer! Zakaj bi plačevali več?!"
http://www.xtreamer.si

astras ::

@misek ;)
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

Če bo tudi prihajajoči eTRAYz tako kvalitetne izdelave, potem kitajcem samo kapo dol, da so uspeli kljub nizki ceni, obdržati kvaliteto na nivoju.
Eno je kvaliteta izdelave same naprave, nekaj popolnoma drugega pa je firmware. In kolikor berem po uradnem forumu ta ni ravno neki biser. In to tako za Xtreamer kot za prihajajoči eTRAYz. Je pa res, da je cena ugodna za oba. Ampak če imam za hranjenje podatkov bug-ast firmware, ki mi morebiti izgubi podatke... Mhm, za ta namen ga še nekaj časa ne bom uporabil.
Sam predvajalnik pa niti ni kaj posebnega. Itak imajo vsi enako osnovo, nekaj malega vsak spremeni in da v svojo škatlo. Kar poglejte si vsebino firmware-a za Xtreamer, Playon!HD, Fantec, Mvix.

Timmah ::

donde esta francesca

OK.d ::

to je že nekaj časa obstaja;)
LPOK.d

kaka ::

Res me zanima ali obstaja takšen router , ki bi lahko gledal HD filme iz prenosnega računalnika z brezžično povezavo (WIFI) na xtreamer brez zatikanja...

Urajmal ::

jaz delam to z WRT610N (dd-wrt firmware) po celi hiši.

polde66 ::

Tudi meni deluje brezžično preko 2h sten na navadno CRT tv odlično. Brez zatikanja brez komplikacij. Razdalja pa tam okol 8m. Niti ne uporabljam zunanjega diska ker imam vse mape sherane.
polde

Spock83 ::

Jaz imam Dlink DIR-825 brez DD-WRT in mi deluje več kot odlično :P

Okapi ::

Tudi meni deluje brezžično preko 2h sten na navadno CRT tv odlično.
Zelo pametno je gledati HD filme na CRT televizor.:D

O.

jaz imam Dlink DI-524 , pa mi ne laufa tekoče odvisno od filma , nekateri DVD filmi ali pa divx se zatikajo eni DVD-ji pa brez problema , mkv pa itak ne laufa tekoče , vse naprave pa imam oddaljene vsaj meter . Sedaj imam vse povezano žično tu seveda ni problema rad bi pa nabavil takšen Router, da bi zadeva brezžično laufalo brez zatikanja. Imam pa dva prenosnika .....
Prosil bi če mi lahko kdo svetuje kateri brezžični router mi priporočate ..pa ne preveč dragega..
Eni roterji imajo 100 ali pa več MBps Wifi povezave samo ni mi jasno kako delujejo..

To mi je drugi tv in drugi MKV predvajalnik. V osnovi uporabljam LG LCD in Egreat MKV, pas mogu eno butasto stegnt a ne Okapi. Kako in zakaj je pa tako da mi to paše.

No v glavnem me zanima ali kdo ve kodod XT-ja za Philipsov daljinc?
polde

mislim da bo najboljše da vprašaš na uradnem xtreamer forumu http://forum.xtreamer.net

TheHijacker ::

V chatu je rečeno da je 2.1 final pripravljen samo zeleno luč čaka admin da ga objavi. Se slepo poskusil in tole izgleda da ja pravi link:

http://gator884.hostgator.com/~xtreamer...
http://www.google.si

Ali bi ful HD filmi normalno delovali na tem routerju G-router Linksys WRT54GL seveda na WIFI povezavi..
Dajte prosim , če kdo ve mi naj odgovori, ker ga imam namen kupiti jutri...
A bi ta bil bolj primeren , samo je pa veliko dražji...http://www.ceneje.si/racunalnistvo/mrez...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kaka ()

TheHijacker ::

2.1 iz linka je poln bugov! Odsvetujem!!! CSS ne dela. Stereo zvok tudi ne!
http://www.google.si

Ali bi ful HD filmi normalno delovali na tem routerju G-router Linksys WRT54GL seveda na WIFI povezavi..
Dajte prosim , če kdo ve mi naj odgovori, ker ga imam namen kupiti jutri...
A bi ta bil bolj primeren , samo je pa veliko dražji...http://www.ceneje.si/racunalnistvo/mrez...

Hijacker, najboljše en router z -n podporo :)

Linksys WRT54GL men dela u nulo, pa tomato firmware 1.21 slo., Mam pa mal zmodificirane antence. pa je to bolj zato da mi vleče čez 2 plati in par sten. V istem štuku pa mora že v osnovi delat BP.
polde

rembrandtm ::

Tudi meni deluje brezžično preko 2h sten na navadno CRT tv odlično.
Zelo pametno je gledati HD filme na CRT televizor.:D

O.

...ja, na 10 metrov je resnično FULL HD,...sicer bolj full, kot Hd a važno, da laufa - la linea,...:) sorry,...šala mala

Linksys WRT54GL men dela u nulo, pa tomato firmware 1.21 slo., Mam pa mal zmodificirane antence. pa je to bolj zato da mi vleče čez 2 plati in par sten. V istem štuku pa mora že v osnovi delat BP.

polde66 mene pa zanima pri tebi ali gre full HD brez problema , ker pri meni tale router, ki ga imam DLINK DI524 mi HD filmov ne predvaja tekoče , pa tudi DVD ne..
Problem je samo ,da ne bom brezveze kupil..... bral sem nekje na forumo, da je pač treba router nadgradit s tomato firmware.. potem pa deluje brez problema..

Sem napisal, sa imam Tomato firmware.
polde

kokoon ::

ni sanse da ti bo wrt54gl po zraku vleku full hd. ni sanse.
[kokoon]

ni sanse da ti bo wrt54gl po zraku vleku full hd. ni sanse.

Kaj zdaj a bo ali nebo, če polde66 pravi da brez problema deluje....

Uros!no ::

Eurosport

Eurosport

Buffalo G45, brez problema :)

Modri dirkač ::

In kje imaš tukaj fullhd?
Everybody lies!

Uros!no ::

Pri 720p na Eurosportu ze ne :)

še enkrat sem sprobal zadevo s fulhd, morm rečt da zadeva ne deluje tekoče in se zatika dočim 720p deluje tekoče, Kakor kol zadevo uporabljam kot drugi tv in drugi predvajalnik, kjer se vrtijo bolj divx, dvd filmi za fulhd pa uporabljam Egreata pa LG LCD speljano preko žične povezave.
polde

E, vidiš.
Everybody lies!

gospodar ::

I n t e l & N v i d i a

Mislim da na tem routerju bi moralo iti tekoče gledanje fulHD filmov preko WIFI http://www.ceneje.si/racunalnistvo/mrez...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kaka ()

jan01 ::

Kako pa je možno, da s laptopom prek wirelessa gledam lahko 1080p filme po 10GB velike in več normalno? //retorično
Itak, da je, saj je kak 1080p film kakih 12Mb/s, kar je za wireless g noben problem.
Še ena stvar: pri vsaki povezavi sta 2 konca. Lahko imaš čisto dober router, pa zanič usb/pci wireless kartico...............

Teorija je eno, praksa pa drugo ...
Everybody lies!

Teorija je eno, praksa pa drugo ...

Saj pravim,d a sam gledam s laptopom prek wireless g take filme na serverju. Najbrž ima ta xtreamer en zanič, cenen usb wireless.

Odvisno je od marsičesa, ne samo od routerja in firmwarea. Res da tomato in dd-wrt firmwarea omogočata navijanje moči anten, nekaterim routerjem tudi procesorja, ampak to še ne pomeni da bo router spravo tvoj HD film ki potrebuje 4-8 Mbitov hitrosti. Če imaš vmes kakšno steno, dve, ali pa po možnosti plato, je lahko pesem čisto druga pri -g.

@Tad3j
Še vedno trdim, da je največji problem v slabem hardwaru. Oz pravilneje: v uporabnikih, ki kupijo zanič routerje, mrežne,...
S recimo netcps ali pa iperf izmeri kako hitro res deluje tvoja mrežna povezava
««
46 / 105
»»