Forum » Zvok in slika » Xtreamer - media player
Xtreamer - media player
telexdell ::
Sam sem imel Xtreamer povezan žično do routerja. Laptop sem imel povezano brezžično. Ob kopiranju datotek s sambo na Xtreamer mi je Windows opravitelj opravil kazal max 45% od 54Mb maksimuma. Če malo preračunam to znaša okrog 24 Mb/s oz. 3MB/s. Tudi med prenosom na računalnik sem dobil konice čez 40% (gledal sem samo filme). Glede na to, da naj bi bil n standard za WiFi hitrejši kot žična povezava mislim, da bi moral dobiti podobne rezultate.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
kokoon ::
@jan01
no to vsekakor, moj stari Linksys WT54GL in prenosnik sta še oba z -g podporo, ki je že malo za časom samo vseeno bi bilo lepo slišati kakšne hitrosti se da dosešt tudi z -g.
z g wifijem na WRT54GL pri 720p ni problemov, ampak sem se moral potrudit in stvari nastimat tko kot je treba.
kakšne pa imate hitrosti prenosa preko wirelessa, jaz zaenkrat nemorem imeti boljše kot:
- od PC na XT = 0.7MB/s
- od XT na PC = 1.0MB/s
morm pa danes še sprobat z anteno na podaljšku. Sem pa bral da imajo nekateri tudi do 6MB/s DL oz.8 MB/s UL na PC.
(imam zunanji disk, firmware 2.0.2, prenosnik in router -g, win XP)
pri meni okoli 1.3MB/s
[kokoon]
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kokoon ()
astras ::
lahko tudi mountas blueray iz kompa in je zadeva resena.. lp
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***
OldSkul ::
z novim 2.1 firmwarejem boš lahko prek zunanjega dvd pogona lahko gledal original DVDje. So zrihtal licenco. Zakon!
D-PaX ::
Xtreamer že 2tedna laufa, :) niti 1x ga nisem izklopil.
Naj že pride novi FW, ker me ful moti, da ne morem datotek zložit po (genere, date, year, etc...)
Naj že pride novi FW, ker me ful moti, da ne morem datotek zložit po (genere, date, year, etc...)
Paxy
frenkb ::
Eno vprašanje glede predvajanja ISO dvd filmov : film je format DVD, naredim ISO image in ga dam na XT, sliko normalno predvaja, zvok tudi, ne morem pa izbrati podnapisov.Je pa film brez menijev, vsebuje pa slo podnapise.Na PC dela normalno (Power DVD).
kanej ::
Na zunanjem USB disku, ki je priklopljen na Xtreamerja me zanima, če lahko samo eno mapo zaščitim z geslom. Vse ostale bi imel prosto dostopne preko mreže.
lp
lp
Rok007 ::
Drugo vprašanje . Kako imate kaj rešen grafični vmesnik za brskanje po "knjižnici"?
Mislim dostopate do vseh filmov preko folderjev ali obstaja kakšena lepša grafična podoba kot npr. razni JukeBoxi - YAMJ
Nekaj govora o tem je že bilo na slotech-u se mi zdi da za HDX 1000...
Mislim dostopate do vseh filmov preko folderjev ali obstaja kakšena lepša grafična podoba kot npr. razni JukeBoxi - YAMJ
Nekaj govora o tem je že bilo na slotech-u se mi zdi da za HDX 1000...
misek ::
Novi beta ni vreden omembe. Prva verzija je celo imela probleme z nameščanjem. V glavnem razočaranje... Bo treba počakati na official. Ampak tudi ta ne nič kaj posebnega. Žal.
TheHijacker ::
Meni se gre za preizkus dekodiranja CSS DVD filmov. Končno bom spet lahko pogledal kakšen film iz moje zbirke. Stare DVD predvajalnike sem že vse prodal.
http://www.google.si
novitibo ::
hiajcker, predlagam ti, da s dvdshrink-om narediš 1:1 iso na t.disk in pozabiš ma optične enote :)
Preveč dela. Moj novi slim rack in dvd za laptope bo čisto dovolj. USB powered.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheHijacker ()
Tarzan ::
Hijacker, eno vprašanje. Si že kaj sprobal externi DVD predvajalnik na Xtreamerju? Po odrolanju filma, ti ga (DVD) lepo unmounta, ali moraš posredovati preko SSH/telneta?
x-treamer ::
frenkb: kaj pa če poskusiš pritisniti tipko podnapisi in tam izbrati?
Po spominu mi je predvajalo tudi podnapise iz ISO DVDjev, kjer ni bilo menija, vendar ne vem več s katero verzijo FW.
Hijacker, mene tudi to zanima
Po spominu mi je predvajalo tudi podnapise iz ISO DVDjev, kjer ni bilo menija, vendar ne vem več s katero verzijo FW.
Hijacker, mene tudi to zanima
x-treamer.com (na zalogi)
Tarzan: DVD predvajalnik sem že probal in sicer z 2.1 beta2 verzijo. Po izbiri DVD v seznamu mi pokaže dve opciji. Play in pa Browse. Če izberem Play mi DVD direktno predvaja, vključno z menijem (film brez CSS zaščite).
Če pa izberem Browse se mi pa prikažejo datoteke iz kjer lahko potem direktno zaganjam VOB datoteke ali pa kar IFO in tako zopet dobim DVD menu. Ko sem film nehal gledat sem dal samo Eject tipko in odstranil plošček iz pladnja.
Te težave, da se to ne bi dalo ne poznam.
Externi DVD sem si sam sestavil iz tega ohišja:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?...
In pa ene stare COMBO DVD enote (Compal TSB24H1), ki sem ji modificiral firmware, da je postala RPC1.
Napajanje dobi iz USB porta na XT-ju. Še celo na 30cm podaljšku (+20cm USB kabla do enote) sem ga imel in je vseeno deloval.
Če pa izberem Browse se mi pa prikažejo datoteke iz kjer lahko potem direktno zaganjam VOB datoteke ali pa kar IFO in tako zopet dobim DVD menu. Ko sem film nehal gledat sem dal samo Eject tipko in odstranil plošček iz pladnja.
Te težave, da se to ne bi dalo ne poznam.
Externi DVD sem si sam sestavil iz tega ohišja:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?...
In pa ene stare COMBO DVD enote (Compal TSB24H1), ki sem ji modificiral firmware, da je postala RPC1.
Napajanje dobi iz USB porta na XT-ju. Še celo na 30cm podaljšku (+20cm USB kabla do enote) sem ga imel in je vseeno deloval.
Tarzan ::
Aha, hvala. :)
Bom tudi jaz probal zadevo, imam externi DVD pekač, ki se napaja preko USBja, ima opcijo preko dveh USB portov, prav za take naprave, ki nimajo blazno velikega toka preko USB porta. Za fotrovo videoteko bi znalo biti kar uporabno.
Bom tudi jaz probal zadevo, imam externi DVD pekač, ki se napaja preko USBja, ima opcijo preko dveh USB portov, prav za take naprave, ki nimajo blazno velikega toka preko USB porta. Za fotrovo videoteko bi znalo biti kar uporabno.
Imam tudi jaz takšen kabel ampak ga DVD ne potrebuje. Preizkušeno na mojem laptopu, stacionarcu in XT-ju.
bond007 ::
Bi šlo prek 2x usb istočasno uporabljat zunanji DVD pekač in delujoč wlan ali bo ta kombinacija preveč požrešna? Škoda da ni še esata priključka, kot ima to egreat. Kak usb hub za več usbjev pa zadeva verjetno ne podpira ane?
frenkb: kaj pa če poskusiš pritisniti tipko podnapisi in tam izbrati?
]
Ja, sem probal, pa ni podnapisov.Bom pač zapekel na DVD, pa gledal preko DVD playerja.
Blond ::
Mojstri kako ste zadovoljni z daljinskim upravljalnikom Xtreamerja ?
Imam težavo, da je treba bit dost blizu (pod 2m) da dela normalno.
Iz kavča 4m in več pa imam skos težave.
Kakšne pa so vaše izkušnje ???
Blond
Blond
www.galea.si
Odkup, prodaja in obnova nepremičnin
Posredovanje v prometu z nepremičninami
Ro! ::
...Kakšne pa so vaše izkušnje ???
Dokaj podobne Tvojim.. Navkljub svežim baterijam & poravnanim IR sprejemnikom v Xtremistu... Sumim skoraj, da so v daljince vgradili kak klump IR ledike...
Pozdrav,
Robi.
Ro! ::
Jaz uporabljam logitech harmony in deluje odlično.
Se pravi, da je težava v daljincu & so res vgradili klump lediko. Ob priliki bom probal razdret daljinca & menjat LED.. Je že kdo odpiral daljinca? Kje sedijo "šnaperji"?
kaka ::
Daljinec je res eno sranje... mogoče se bo kdo našel, ki bo na istem daljincu izboljšal boljši sprejem....
OK.d ::
ja za 120EUR ne morete pričakovati mercedesa, če bi imel sam 250EUR bi se takoj odločil za popcorna in njemu podobnim, tako da mu odpustim te "felerje"
LPOK.d
telexdell ::
Meni daljinec veliko bolje dela, če ga ne usmerim naravnost v Xtreamerja. Ugotovil ga usmerim v območje na zgornjem desnem vogalu TV, kateri se nahaja cca 30 cm pod Xtreamerjem in dela zadovoljivo tudi s 4.metrov. Sem pa opazil neko zakasnitev. Ob pritisku ne prime takoj, temveč šele po nakaj delčkih sekunde. V začetku sem medtem pritisnil že drugi gumb, potem pa je nastala zmešnjava.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Zgleda, da imam srečo z daljincem, meni dela na 3.5 m brez težav, edino občutek pri pritiskanju na tipke je malo čuden.
rembrandtm ::
Mojstri kako ste zadovoljni z daljinskim upravljalnikom Xtreamerja ?
Blond
Tudi meni na tri pa pol metra deluje brezhibno.
Blond ::
Zgleda da je ta daljinc res en klump. Bo ga treba malo modificirat ;)
Koliko pa ima garancije Extreme in kdo je pooblaščeni serviser v SLO ???
LP
Blond
Koliko pa ima garancije Extreme in kdo je pooblaščeni serviser v SLO ???
LP
Blond
www.galea.si
Blazz ::
meni daljinec deluje na 4 m razdalji brez problema, usmerit ga morm pa vedno tocno v xtreamer. Zakasnitve so pa neglede na to kolk sm stran...
ni zdej katastrofa tole za tistih par klikov da prids do folderjev in pozenes file
ni zdej katastrofa tole za tistih par klikov da prids do folderjev in pozenes file
serafko ::
jbranko ::
A kdo uporablja Harmony 555 za xtreamer? A je naprava že v meniju pri nastavitvah, ali je treba Harmony učiti?
Sam imam 525 model in je bil Xtreamer že v bazi. Samo evente sem dodal, par makrojev, sparil tipke z daljincem od dekoderja in zvočniki pa zadeva laufa tko kot mora.
misek ::
Eno morda butasto vprašanje. Že nekaj časa tudi sam razmišljam o kakšnem univerzalnem daljincu, ampak si ne predstavljam kako se ga uporablja. Kaj s tem mislim: torej, original daljinc pač ima neko razporeditev tipk kjer nekaj pomenijo. Na univerzalnem pač tega ni in sam določiš kaj je kje. In ravno to me zanima: kako se navaditi na to novo razporeditev?
Eno uro pa se navadiš. Če ti kaj ni všeč, prestaviš in probaš znova. En pritisk tipke pa mi vklopi tv (če še ni), dekoder, zvočnike in Xtreamer. Tipki za glasnost mi spreminjata glasnost na zvočnikih in ne interno na Xtremerju. Dodal sem še nekaj tipk iz televizije (samodejni format slike ipd.)
astras ::
pa je harmony edina varianta ali je se kaj drugega na trziscu?
lp
lp
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***