Forum » Zvok in slika » Xtreamer - media player
Xtreamer - media player
Mati ::
Zdaj sem guest user aktiviral na PC, ampak mi sploh več Xstreamer ne najde PC-ja.
A DNS mora biti nastavljen pravilno?
A DNS mora biti nastavljen pravilno?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mati ()
Uros!no ::
Mati, slabo si prebiral to "klobaso".
http://shop.xtreamer.net/Support/questi...
Bo šlo? :)
Bo šlo? :)
psytoma ::
Imam čuden problem z xtreamerjem, oziroma pri predvajanju filmov. Ko gledam HD filme z vgrajenega trdega diska mi čisto na random skače na zaslon tale znak
prosim za vašo pomoč
prosim za vašo pomoč
Zgodovina sprememb…
- spremenil: psytoma ()
astras ::
@Mati obvezno si naredi en account in na tistem sheraj direktorij-e
@psytoma izgleda kot da bi izbiral neveljaven ukaz na daljincu... mogoce se kaksna tipka zaskoci ali kaj podobnega.. ?
@psytoma izgleda kot da bi izbiral neveljaven ukaz na daljincu... mogoce se kaksna tipka zaskoci ali kaj podobnega.. ?
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***
x-treamer ::
rs1975:
Tele prekinitve so res čudne. Ti enako dela tudi z najnovejšo programsko opremo (Ver 2.0.2)?
Morda je zanič WiFi antena, poskušaj od prodajalca dobiti eno anteno na test, če pa to ni opcija nas kontaktiraj, pa ti eno pošljemo.
psytoma:
Enako, pri katerem FW? Si ponastavil nastavitve po upgrejdu + disk formatiral preko Xtreamerja?
Tele prekinitve so res čudne. Ti enako dela tudi z najnovejšo programsko opremo (Ver 2.0.2)?
Morda je zanič WiFi antena, poskušaj od prodajalca dobiti eno anteno na test, če pa to ni opcija nas kontaktiraj, pa ti eno pošljemo.
psytoma:
Enako, pri katerem FW? Si ponastavil nastavitve po upgrejdu + disk formatiral preko Xtreamerja?
x-treamer.com (na zalogi)
telexdell ::
Imam pač to smolo, da večkrat kupim kakšno nujno stvar za v dnevno sobo. Tako se mi je v (tudi kupljenem) stojalu za daljince nabralo kar lepo število le teh. In gled vraga. Naenkrat začnejo skakti programi na TV in SIOL komunikatorju kar tako v tri krasne. Po precej žolčnih besedah....primem stojalo za daljince in ga nesem v kuhinjo. Izgleda, da je vonj po zadnejem kosilu rešil zadevo. Sedaj imam v dnevni sobi le Harmony 555 pa mi vse deluje kot se šika.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
ne, nastavitev nisem ponastavil po updejtanju, disk pa sem formatiral v xtreamerju ja. Konec tedna bom vse to poskusil in vam poročam.
ne, nastavitev nisem ponastavil po updejtanju, disk pa sem formatiral v xtreamerju ja. Konec tedna bom vse to poskusil in vam poročam.
Preveri infrardeče vire v bližini predvajalnike, preden greš v radikalne ukrepe! Nekaj tisoč uporabnikov je poročalo o nekaj sto (tisoč)težavah a tvoja je unikatna. Vsled tega močno dvomim, da je vzrok v napravi (motiti se je človeško).
umexteacher ::
@Mati lepo si napisal, sem šel brat, TO KLOBASO BEREŠ 8 UR, POVZETEK 45ih strani: glasnost je nekam slaba (upam da to ni res), hlajenje rešiš z doplačilom, antenca je bl za slikat se. Spoznaš pa vsa mesta v pof. evropi čez katera je potoval ta bogi ničhudega-sluteči Xtreamer do naših kupcev. WD TV live ima na forumu vseeno samo 3 strani (očitno tam ni napak al kaj) ???
A se da streamat v obratni smeri, da upravljaš winamp na laptopu pa X predvaja audio ???
Pa če ne dobim odgovora, jih jutri začnem osebno uvažat :) hehe
A se da streamat v obratni smeri, da upravljaš winamp na laptopu pa X predvaja audio ???
Pa če ne dobim odgovora, jih jutri začnem osebno uvažat :) hehe
Zgodovina sprememb…
- spremenil: umexteacher ()
Blazz ::
psytoma, verjetno bo kak dalinc ali kaj podobnega krivo. Torej tudi daljinc ki ne pripada xtreamerju.
Xtreamerjev daljinec ni kriv, ker sem, dal baterije ven, vam pa konec tedna poročam, ko bom imel čas preiskusiti vse.
Mati ::
Uspelo mi je celo nastavit IPTV, vendar je zadeva neuporabna.
Zvoka pri večini HD kanalov ni. Pri precej programih mi napiše Stop Playback in je možno stisniti le ok.
Pravtako je problemazična zadeva pri preklapljanju programov.
Uporabno je, če se nastavi na en program in se ga tam pusti. Samo pol v bajti pizdijo, da ni interneta :).
No po nekajdnevnem testiranju lahko povem, da zadeva se mi zdi ok, moti le imbecilni daljinec in preglasen ventilator, ki pa ga imam namen menjat.
Kako pa je s torrent odjemalcem? Ali lahko torrent uporabljam z USB diskom?
Zvoka pri večini HD kanalov ni. Pri precej programih mi napiše Stop Playback in je možno stisniti le ok.
Pravtako je problemazična zadeva pri preklapljanju programov.
Uporabno je, če se nastavi na en program in se ga tam pusti. Samo pol v bajti pizdijo, da ni interneta :).
No po nekajdnevnem testiranju lahko povem, da zadeva se mi zdi ok, moti le imbecilni daljinec in preglasen ventilator, ki pa ga imam namen menjat.
Kako pa je s torrent odjemalcem? Ali lahko torrent uporabljam z USB diskom?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mati ()
Tarzan ::
Mati, pritisni pri HD programu tipko AUDIO na daljincu. Meni kak dela, kak pa nikakor ne deluje. Izgleda da bo potrebno še malo potweakati kodekoderje...
Daljinec pa je res imbecilen. Včasih imam občutek, da bo gumb za vedno ostal notri :D
Daljinec pa je res imbecilen. Včasih imam občutek, da bo gumb za vedno ostal notri :D
NoName ::
Jaz sem ugotovil, da je pri meni težava z zvokom na vseh kanalih, najverjetneje zaradi bufferja. Če stisnem tipko subtitle (levo spodaj) se slika zaustavi, prikaže mi pa klasični vmesnik za izbiro podnapisov, ko po kakšni sekundi ali dveh spet stisnem subtitle, se program nadaljuje, to pot z zvokom...
@Mati, priporočam ti, da si omisliš XSC, torej čisto pasivno hlajenje, mnogo MNOGO bolje kot ventilator... Ko sem ga jaz masovno naročal za cel kup ljudi, je prišel manj kot 15EUR na komad, drugače te pa menda pride okrog 18EUR. Vsekakor vredno svojega denarja (napram posebej ventilator v stilu Scythe mod, ki baje pride 10EUR...)
@Mati, priporočam ti, da si omisliš XSC, torej čisto pasivno hlajenje, mnogo MNOGO bolje kot ventilator... Ko sem ga jaz masovno naročal za cel kup ljudi, je prišel manj kot 15EUR na komad, drugače te pa menda pride okrog 18EUR. Vsekakor vredno svojega denarja (napram posebej ventilator v stilu Scythe mod, ki baje pride 10EUR...)
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Nix ::
Še vedno imam probleme s priklopom oz. USB povezavo XTja na računalnik. Poskusil sem z dvema različnima računalnikoma, na obeh so naloženi Windowsi 7.
- Če je USB kabel priklopljen in prižgem XT mi obstane na začetnem zaslonu
- Če je UBS kabel izklopljen se XT normalno prižge in ko med delovanjem vključim kabel me vpraša če želim da se XT ugasne in se vzpostavi povezava, nič ne kliknem oz. izberem OK in ob ponovnem prižigu znova obstane na začetnem zaslonu. Če kabel izklopim se XT zažene normalno.
Firmware verzija je 2.02, ki sem jo nadgradil takoj na začetku. V XTju je vgrajen 250GB trdi disk.
Ima kdo podobno težavo in kako jo je rešil? Hvala.
- Če je UBS kabel izklopljen se XT normalno prižge in ko med delovanjem vključim kabel me vpraša če želim da se XT ugasne in se vzpostavi povezava, nič ne kliknem oz. izberem OK in ob ponovnem prižigu znova obstane na začetnem zaslonu. Če kabel izklopim se XT zažene normalno.
Firmware verzija je 2.02, ki sem jo nadgradil takoj na začetku. V XTju je vgrajen 250GB trdi disk.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nix ()
kaka ::
poskusi s kakšnim starim firmware verzijo naprimer 1.0.3 pa poskusi ,če se ti še to pojavlja , potem pa nadgradi z novejšo...
Rok22 ::
Fantje, kar malo je tišina rata v tejle temi. Sploh po tem, ko se je IP TV preselil v novo temo.
Torej da pa še sam malo pojamram.
Imam težavo z xtreamer-jem in sicer po nadgradnji FW-ja (postopek je šel skozi povsem normalno) se naprava ne zažene več.
Poizkusil sem z emergency firmware-om in ga tudi uspešno naloži vendar ob naslednjem zagonu zadeva obstoji pri utripajoči rdeči lučki in pa uvodnem screenu na tv-ju.
Kaj mi je storiti? Čemu je pravzaprav ta recovery firmware namenjen, če pa očitno naprave nezna spravit v red?
Hvala za odgovore.
Torej da pa še sam malo pojamram.
Imam težavo z xtreamer-jem in sicer po nadgradnji FW-ja (postopek je šel skozi povsem normalno) se naprava ne zažene več.
Poizkusil sem z emergency firmware-om in ga tudi uspešno naloži vendar ob naslednjem zagonu zadeva obstoji pri utripajoči rdeči lučki in pa uvodnem screenu na tv-ju.
Kaj mi je storiti? Čemu je pravzaprav ta recovery firmware namenjen, če pa očitno naprave nezna spravit v red?
Hvala za odgovore.
Macketina ::
nix, jaz prizgem comp, dam Xtreamerja v napajanje in potem ustekam kabel na racunalnik - dela BP, 500GB, Win7 64 in XpSP3.
rok, si ga pustil do konca da namesti? Koliko casa cakas da se zazene?
Predlagam, da se 1x namestis FW in ga pustis pri miru, dokler res ne bos preprican da je konec.
Predlagam, da se 1x namestis FW in ga pustis pri miru, dokler res ne bos preprican da je konec.
Saso_C ::
Še vedno imam probleme s priklopom oz. USB povezavo XTja na računalnik. Poskusil sem z dvema različnima računalnikoma, na obeh so naloženi Windowsi 7.
Tudi jaz sem se včeraj ubijal s tem problemom. Rešitev: iztaknil sem WiFi antenco, potem je disk postal viden v Win7!
nix, jaz prizgem comp, dam Xtreamerja v napajanje in potem ustekam kabel na racunalnik - dela BP, 500GB, Win7 64 in XpSP3.
Ja lahko naredim recovery in zadevo tudi lepo izpelje do konca in po končani proceduri se ponovno zažene in od tu naprej samo utripa lučka in pa samo prvi screen od xtreamerja.
To proceuro sem pustil tudi več kot eno uro in vedno isto.
Sprobal pa sem tako recovery 1.0.1 kot tudi 2.0.1 in pri obeh enako. Naloži se PB, pri ponovnem zagonu se ne postavi več.
Ima kdo kako idejo kako rešit? Ne verjamem da bi bilo kaj fizično fentano, ker recovery način deluje in se izpelje lepo.
@rok22 posvetuj se s tistim ki ti je zadevo prodal..
lp
lp
DarwiN ::
Rok22; Probaj za hec z drugim USB ključem (seveda fat32) in drug USB vhod...
Drugač pa bo počasi res treba RMA žal zagnat...
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Rok22; Probaj za hec z drugim USB ključem (seveda fat32) in drug USB vhod...
Hja, verjeli ali ne. zadevo sem usposobil in sicer:
1. vzel sem drug usb ključ
2. Tokrat sem zdadevo naredil na Windows-ih (ga formatiral in nanj posnel recovery 2.0.1)
3. Iz tegobe sm ga priklopil direkt na vtičnico, brez prenapetostne zaščite
4. nadgradil in zadeva se postavi
BRAVO JEST.
Kje je bil prej problem, težko odogovorim, ker sem že v obupanem stanju naredil vse naenkrat.
Lahko pa bi bilo sledeči vzorki:
- drug usb ključek (čeprav se je iz prejšnjega postopek nalaganja lepo zaključil)
- prej sem zadevo na ključek dal preko MAC-a (osX)
- prej je bil xtreamer vedno priklopljen na prenapetostno zaščito.
to je to.
x-treamer ::
Najbolj verjeten krivec je Mac samo da si rešil.
Drugače pa, same dobre novice:
Izvorna koda:
Link, 100MB
Nov FW pride kmalu, predvidoma naslednji teden (v. 2.1)
Izvorna koda:
Link, 100MB
x-treamer.com (na zalogi)
Najbolj verjeten krivec je Mac samo da si rešil.
Izvorna koda:
Link, 100MB
JA verjamem da je bil lahko vzrok ravno v tem.
No, važno je, da sem zadevo rešil in posredoval informacije, če bodo še komu prav prišle.
Nix ::
poskusi s kakšnim starim firmware verzijo naprimer 1.0.3 pa poskusi ,če se ti še to pojavlja , potem pa nadgradi z novejšo...
Sem downgradal na 1.0.3 in je delovalo, potem sem nazaj dvignil na 2.0.2 in je še vedno delovalo. Tako da sem očitno rešil problem. Hvala za pomoč.
jerry2000 ::
Danes sem dobil Xtreamer in sicer sem nanj "prejahal" iz XBOX Media Centra. Žal tale reč XBMC ne seže do kolen :-( Pa poglejmo kaj me moti:
1. Tam sem lahko lepo napisal svoje ime Samba shara in me je vrglo na filme, tukaj moram kokodajsati po DLINK -> Volume_1 -> TV -> Movies ... čeprav sem dal v favourites povezave. Rad bi da takoj pridem v določeno mapo shara ne na root...
2. Podnapisi so lepi, ampak pogrešam da se da spodaj dati polprosojen trak, namreč na vseh podlagah niso vidni (beli na svetlem ozadju ne) in včasih se jih težko bere.
3. Resume je podprt samo za 5 naslovov, torej ga takoj izgubim, ko malo brskam po filmih, ali je ok ali ni :-( Takrat potem hitro izgubim resume.
Vmesnik je tudi bolj tako tako... Zgleda da bom pogrešal XBMC, mendal sem le zato ker ne zmore poganjati HD vsebin :-/
1. Tam sem lahko lepo napisal svoje ime Samba shara in me je vrglo na filme, tukaj moram kokodajsati po DLINK -> Volume_1 -> TV -> Movies ... čeprav sem dal v favourites povezave. Rad bi da takoj pridem v določeno mapo shara ne na root...
2. Podnapisi so lepi, ampak pogrešam da se da spodaj dati polprosojen trak, namreč na vseh podlagah niso vidni (beli na svetlem ozadju ne) in včasih se jih težko bere.
3. Resume je podprt samo za 5 naslovov, torej ga takoj izgubim, ko malo brskam po filmih, ali je ok ali ni :-( Takrat potem hitro izgubim resume.
Vmesnik je tudi bolj tako tako... Zgleda da bom pogrešal XBMC, mendal sem le zato ker ne zmore poganjati HD vsebin :-/
Jerry and Tom
rembrandtm ::
Danes sem dobil Xtreamer in sicer sem nanj "prejahal" iz XBOX Media Centra. Žal tale reč XBMC ne seže do kolen :-( Pa poglejmo kaj me moti:
...je pač tako, da nekomu podariš Ferrarija, potem hoče pa še diamante pa zlato kukavico pa še kako glasbeno željo :) :)
No, brez zamere za ironijo, vsak pač zase ve, kaj mu XT nudi, jaz sem z njim neizmerno zadovoljen kjub nekaterim zgoraj omenjenim pomanjklivostim.
Smo si pač različni, zato pa je tako lepo na tem svetu :)
jerry2000 ::
Ne saj ni tako hudo... Je pa res da je bil XBOX precej dražji, tudi vent je glasen kot tank od Xboxa (ok, tule ima pa brez venta s pasivnim) in tudi zadeva je ful večja. Pa razvoj poteka že nekih 10 let...
Pač nič podobnega XBOXu ni za HD vsebine, to je...
Saj ni tako hudo sicer, zadeva dobro špila to pa res... Fino bi bilo če bi imela gumb za ugasniti tudi na napravi. Pa res je daljinec ful slab, samo sem si dal na Harmony pa ne opazim tega.
Pač predlog za vse ki imamo ženske v hiši na forumu xtreamer sem dal, da bi bilo manj zapleteno priti do mape filmi preko Sambe :-) Tule se ne da vpisati poti, pa je treba pač vedeti kaj klikati, ne moreš direkt na share in na podpredal skočiti. Sreči se vsaj geslo da shraniti ;-)
Podnapisi... ja sem dal nižje pa malo rumeno pa malo povečal. Če film ni čez cel zaslon (pravi 16:9) pol je super ker so na črnem, če je pa 4:3 (jaz imam TV tako da ne raztegne) pol je pa ravno slika spodaj in pač jaz malo slabo občasno vidim, poglrešam ker sem bil pač navajen polprosojnega ozadja.
Ni pa sile in pričakujem tudi da se razvoj ne bo ustavil. Morda le dodajo da bo v resume đlo več kot 5 zadnjih, pa morda kakšen marker katero serijo sem zadnje gledal (epizodo v seriji), ker tega tudi Xbox nima do danes. In ker neredno geldam porabim 1 uro da najdem kje sem ostal :-)
HD vsebin še nisem probal :-)
Pač nič podobnega XBOXu ni za HD vsebine, to je...
Saj ni tako hudo sicer, zadeva dobro špila to pa res... Fino bi bilo če bi imela gumb za ugasniti tudi na napravi. Pa res je daljinec ful slab, samo sem si dal na Harmony pa ne opazim tega.
Pač predlog za vse ki imamo ženske v hiši na forumu xtreamer sem dal, da bi bilo manj zapleteno priti do mape filmi preko Sambe :-) Tule se ne da vpisati poti, pa je treba pač vedeti kaj klikati, ne moreš direkt na share in na podpredal skočiti. Sreči se vsaj geslo da shraniti ;-)
Podnapisi... ja sem dal nižje pa malo rumeno pa malo povečal. Če film ni čez cel zaslon (pravi 16:9) pol je super ker so na črnem, če je pa 4:3 (jaz imam TV tako da ne raztegne) pol je pa ravno slika spodaj in pač jaz malo slabo občasno vidim, poglrešam ker sem bil pač navajen polprosojnega ozadja.
Ni pa sile in pričakujem tudi da se razvoj ne bo ustavil. Morda le dodajo da bo v resume đlo več kot 5 zadnjih, pa morda kakšen marker katero serijo sem zadnje gledal (epizodo v seriji), ker tega tudi Xbox nima do danes. In ker neredno geldam porabim 1 uro da najdem kje sem ostal :-)
HD vsebin še nisem probal :-)
Jerry and Tom
OLIva ::
Kar nekaj ponedeljkov se nisem javil na forumu in ko prebiram vse te vaše dosežke in pritožbe ...?!
Zgleda kot da ste vsi pozabili, za koliko denarja ste zadevo dobili in zakaj je bila v osnovi namenjena.
Osnovni namen predvajanje vseh mogočih video formatov deluje odlično.
Od vseh težav je upravičena edino preglasen ventilator, pa še ta problem smo za nekaj EUR rešili kar nekaj listov nazaj.
Upam, da zadeva ne bo prerasla samega sebe in da se na koncu ne bo zgodilo, da bo vse živo delalo na pol, tisto, za kar je bil X namenjen pa bo začelo zajebavati.
Pa brez zamere družba.
Zgleda kot da ste vsi pozabili, za koliko denarja ste zadevo dobili in zakaj je bila v osnovi namenjena.
Osnovni namen predvajanje vseh mogočih video formatov deluje odlično.
Od vseh težav je upravičena edino preglasen ventilator, pa še ta problem smo za nekaj EUR rešili kar nekaj listov nazaj.
Upam, da zadeva ne bo prerasla samega sebe in da se na koncu ne bo zgodilo, da bo vse živo delalo na pol, tisto, za kar je bil X namenjen pa bo začelo zajebavati.
Pa brez zamere družba.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OLIva ()
pod post olive se tudi jaz podpisem.. lp
kanej ::
Za vse ki imate CRT-televizorje, me zanima kako vidite meni od xtreamerja na TV-ju. Ker pri meni so napisi zelo slabo berljivi (premajhni so). In je brskanje po disku/netu kar težavno.
LP
LP
Rok007 ::
Pred dnevi sem kupil Xtreamer in tako kot je OLIva napisal opravičuje svoj osnovni namen predvajanja formatov po zelo konkurenčni ceni.
Imam pa vseeno nekaj vprašanj
Kako prenašate datoteke na Xtreamer? Imam zunanji disk povezan preko USB. Želel pa bi prenašati podatke po brezžični povezavi. Uspel sem se povezati preko UpnP Xtream media server-ja, kjer lahko vidim vse datoteke na zunanjem disku.
Problem pa nastopi, ker lahko uploadam sam datoteke manjše kot 100KB, DL pa samo manjše kot 50MB . Imam nameščen firmware 2.0.2. Nisem pa očitno edini ... http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...
Mogoče ima kdo kakšen predlog zakaj mi to dela oz. kako bi se še lahko drugače brezžično povezal na zunanji USB disk (vgrajenega diska nimam)?
Imam pa vseeno nekaj vprašanj
Kako prenašate datoteke na Xtreamer? Imam zunanji disk povezan preko USB. Želel pa bi prenašati podatke po brezžični povezavi. Uspel sem se povezati preko UpnP Xtream media server-ja, kjer lahko vidim vse datoteke na zunanjem disku.
Problem pa nastopi, ker lahko uploadam sam datoteke manjše kot 100KB, DL pa samo manjše kot 50MB . Imam nameščen firmware 2.0.2. Nisem pa očitno edini ... http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...
Mogoče ima kdo kakšen predlog zakaj mi to dela oz. kako bi se še lahko drugače brezžično povezal na zunanji USB disk (vgrajenega diska nimam)?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Rok007 ()
Datoteke lako prenašaš preko Sambe, NAS,FTP, NFS... Omejitve velikosti so bile pri prenosu preko web aplikacije. Kako je sedaj s tem ne vem, ker mi to ni potrebno uporabljati.
Če želiš prenašati datoteke iz Xtreamerja v računalnik v start- zaženi napiši \\xtreamer in odprejo se ti vsi diski priključeni na njega. Če te diske vpneš (deni klik miške na imenu diska - 'preslikaj mrežni pogon...?) boš do Xtreamerja dostopal enako kot do diska C ali drugega diska preko USB priključenega na računalnik.
Če pa želiš dostopati do datotek v računalniku, pa moraš najprej dati direktorij v skupno rabo (desni klik miške- 'skupna raba in varnost'). Z Xtreamerja potem dostopaš preko splet-workgroup...
Se pa splača prebrati uradni forum, kjer so napisani HowTo zarazlične situacije.
Če želiš prenašati datoteke iz Xtreamerja v računalnik v start- zaženi napiši \\xtreamer in odprejo se ti vsi diski priključeni na njega. Če te diske vpneš (deni klik miške na imenu diska - 'preslikaj mrežni pogon...?) boš do Xtreamerja dostopal enako kot do diska C ali drugega diska preko USB priključenega na računalnik.
Če pa želiš dostopati do datotek v računalniku, pa moraš najprej dati direktorij v skupno rabo (desni klik miške- 'skupna raba in varnost'). Z Xtreamerja potem dostopaš preko splet-workgroup...
Se pa splača prebrati uradni forum, kjer so napisani HowTo zarazlične situacije.
super telexdell dela, hvala za info, sem bl noob pri teh povezovalnih zadevah.
Zdej morm sam še poštudirat zakaj hudiča mi tko počas brezžična povezava dela. sem hotu samo 700MB z računalnika na zunani disk prenest in mi hoče prenašat 95min na samo 2m oddaljenosti od XT.
Kolikor sem nekaj bral eni to rešujejo tako da dajo anteno na podaljšek ali so spet kje kakšne drugačne nastavitvene fore
Zdej morm sam še poštudirat zakaj hudiča mi tko počas brezžična povezava dela. sem hotu samo 700MB z računalnika na zunani disk prenest in mi hoče prenašat 95min na samo 2m oddaljenosti od XT.
Kolikor sem nekaj bral eni to rešujejo tako da dajo anteno na podaljšek ali so spet kje kakšne drugačne nastavitvene fore
ehhh... sem že rešu problem
Wireless router sem moral spremenit nastavitve namesto g-only na mixed (Linksys WT54GL router)..šiba še kar lepo 700MB v 6min.
Wireless router sem moral spremenit nastavitve namesto g-only na mixed (Linksys WT54GL router)..šiba še kar lepo 700MB v 6min.
valiant ::
A se mogoče komu sanja zakaj je pri žični povezavi upload fajla precej počasen...recimo 700mb v cca pol ure...običajna konf (100mb kartica, hišni router, file-sharing). Fajl pošiljam iz PC na XT-jev notranji disk, ki sem ga mapiral v Win- XP. Kabel (utp) iz kleti do XT je cca 30m. Povezava med PC-ji dela normalno.
Pri vklopu XT se vent zažene s takim zvokom, kot da bo poletel. Potem se malo umiri in nato pade na "normalno" jakost....mislim, da zvok na začetku ni najbolj zdrav. Sider imam pasivno hlajenje, vendar bi ga zaradi int.diska vseeno malo luftal (najmanjša jakost). Se še komu to dogaja; ne da se mi ga pošiljat v reklamacijo.
Drugače pa še vedno mislim, da dela to kar mora, sploh z diskom in mrežno povezavo!
Pri vklopu XT se vent zažene s takim zvokom, kot da bo poletel. Potem se malo umiri in nato pade na "normalno" jakost....mislim, da zvok na začetku ni najbolj zdrav. Sider imam pasivno hlajenje, vendar bi ga zaradi int.diska vseeno malo luftal (najmanjša jakost). Se še komu to dogaja; ne da se mi ga pošiljat v reklamacijo.
Drugače pa še vedno mislim, da dela to kar mora, sploh z diskom in mrežno povezavo!
Nimkapu ::
Zelo me čudi, da če poslušam sete (mp3), in jih je več v mapi, ne vidim nikjer katerega predvaja, niti v kateri minuti je set. A sem blesav, ali extreamer res ne izpisuje čisto ničesar ? :)
L.P. Črt
TNX :)
L.P. Črt
TNX :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nimkapu ()
@nimkapu moras nastavid da si na zavihku music.. ce sem prav razumel...
@valiant ntfs? fat? ce imas pasivno je dovolj tudi za disk... lp
@valiant ntfs? fat? ce imas pasivno je dovolj tudi za disk... lp
valiant ::
@nikapu: pritisni "preview" na daljincu
@astras: disk sem formatiral v XT-ju, mislim, da je ntfs...načelno vse dela, sam oupload se mi zdi počasen
@astras: disk sem formatiral v XT-ju, mislim, da je ntfs...načelno vse dela, sam oupload se mi zdi počasen
kakšne pa imate hitrosti prenosa preko wirelessa, jaz zaenkrat nemorem imeti boljše kot:
- od PC na XT = 0.7MB/s
- od XT na PC = 1.0MB/s
morm pa danes še sprobat z anteno na podaljšku. Sem pa bral da imajo nekateri tudi do 6MB/s DL oz.8 MB/s UL na PC.
(imam zunanji disk, firmware 2.0.2, prenosnik in router -g, win XP)
- od PC na XT = 0.7MB/s
- od XT na PC = 1.0MB/s
morm pa danes še sprobat z anteno na podaljšku. Sem pa bral da imajo nekateri tudi do 6MB/s DL oz.8 MB/s UL na PC.
(imam zunanji disk, firmware 2.0.2, prenosnik in router -g, win XP)
@jan01
no to vsekakor, moj stari Linksys WT54GL in prenosnik sta še oba z -g podporo, ki je že malo za časom samo vseeno bi bilo lepo slišati kakšne hitrosti se da dosešt tudi z -g.
no to vsekakor, moj stari Linksys WT54GL in prenosnik sta še oba z -g podporo, ki je že malo za časom samo vseeno bi bilo lepo slišati kakšne hitrosti se da dosešt tudi z -g.