Forum » Zvok in slika » Xtreamer - media player
Xtreamer - media player
dba ::
A se mogoče da na xtreamerju nastavit večjo velikost pisav? Imam namreč star, majhen tv in mi je tečno, da moram pogosto vstajat in it do tv pogledat kaj piše (recimo naslov filma ipd...)
NoName ::
ja, kliknes gumb subtitle (levo spodaj), nato pa velikost povecas...
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
astras ::
dba misli GUIja.. ne da se to... mogoce resis s samo resolucijo ampak dvomim...
lp
lp
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***
Blazz ::
mislim da je bilo ene 30 postov nazaj govora o menjavi fonta. Izbereš takega z velikimi črkami in bold (recimo arial bold) pa bi moralo delovati. Res pa ne vem a je bilo to govora za subtitle ali tudi text v menijih.
valiant ::
Zaenkrat sem ful zadovoljen...dela to kar mora! Vseeno pa nekaj stvari:
A ima mogoče kdo XT-ja položenega horizontalno...s hladilnimi režami navzgor? Enkrat na začetku je nekdo pisal, da je lahko položen. Zdaj verntilator vsakič na začetku oponaša stružnico, sicer se potem ugasne oz. umiri.
Ali tudi pri vgrajenem disku (ga še nimam) s 7400 obrati ni treba vklopiti ventilatorja?
Še to...ne uspe mi natakniti spodnjega dela/podstavka na XT-ja, se bojim, da ne zlomim plastike. Po moje se mora podstavek nekako zatakniti. Upam, da nisem samo štorast.
Mogoče me malo moti, ker pri je predvajanju MP3 slabo vidno kaj se predvaja (naslov, izvajalec). Pa tudi jakost se mi ne dovolj močna..vsaj pri MP3.
A ima mogoče kdo XT-ja položenega horizontalno...s hladilnimi režami navzgor? Enkrat na začetku je nekdo pisal, da je lahko položen. Zdaj verntilator vsakič na začetku oponaša stružnico, sicer se potem ugasne oz. umiri.
Ali tudi pri vgrajenem disku (ga še nimam) s 7400 obrati ni treba vklopiti ventilatorja?
Še to...ne uspe mi natakniti spodnjega dela/podstavka na XT-ja, se bojim, da ne zlomim plastike. Po moje se mora podstavek nekako zatakniti. Upam, da nisem samo štorast.
Mogoče me malo moti, ker pri je predvajanju MP3 slabo vidno kaj se predvaja (naslov, izvajalec). Pa tudi jakost se mi ne dovolj močna..vsaj pri MP3.
Tarzan ::
Ni važno, kako ga postaviš.
Trdi disk se načeloma ne greje preveč, osebno bi ga definitivno vsaj malo prepihaval, ne glede na pasivno hlajenje.
Noga je čudno narejena, sem tudi sam najprej gledal v podstavek kot tele v nova vrata in mi je vsakič zdrsnil nazaj dol. Malo manj nežno, pa bo. :)
Trdi disk se načeloma ne greje preveč, osebno bi ga definitivno vsaj malo prepihaval, ne glede na pasivno hlajenje.
Noga je čudno narejena, sem tudi sam najprej gledal v podstavek kot tele v nova vrata in mi je vsakič zdrsnil nazaj dol. Malo manj nežno, pa bo. :)
zeleni08 ::
Na podstavku imaš nek štrleč del, ki se zatakne na ohišje XT-ja. Tudi jaz sem rabil nekaj časa, da mi je uspelo to usposobiti. Malo poizkušaj pa bo ;)
marS ::
zeleni08:
Na podstavku imaš nek štrleč del, ki se zatakne na ohišje XT-ja. Tudi jaz sem rabil nekaj časa, da mi je uspelo to usposobiti. Malo poizkušaj pa bo ;)
ha, torej nisem edini....za vse skupaj z mrežo in nadgradnjo fw na 2.0.2 sem rabil cca 10 minut ... pol sem se pa pol ure zajebaval z podstavkom....sem bil raj tih....
...no more heroes...
https://ilbis.com/
Macketina ::
Okapi, hvala.
Meni pa podstavek ni delal problemov, kjer je samo plastika posredi nimam nobene omejitve da ne bi malo bolj grobo stisnil zadeve skupaj.
Drugo je kako sem disk dajal notri, sem se bal da bom odlomil konektor.
Meni pa podstavek ni delal problemov, kjer je samo plastika posredi nimam nobene omejitve da ne bi malo bolj grobo stisnil zadeve skupaj.
Drugo je kako sem disk dajal notri, sem se bal da bom odlomil konektor.
misek ::
Drugo je kako sem disk dajal notri, sem se bal da bom odlomil konektor.Pol pa bi ti še podstavek ven porinilo
Pegart ::
Imam dve novi vprašanji. Pri marsikaterem filmu/nanizanki, je zvok zelo tiho in ga moram na oječevalcu močno povišati. Kako bi to lahko odpravil oz. ali je tudi pri vas tako? Druga stvar je pa, kako lahko predvajam muziko, ki je sharana na PCju in je v določeni mapi, v kateri so še vsi izvajalci v svojih mapah? Xtreamer ne zazna datotek v podmapah in ne moram poslušati celotne zbirke muzike.
Matko ::
mislim da je bilo ene 30 postov nazaj govora o menjavi fonta. Izbereš takega z velikimi črkami in bold (recimo arial bold) pa bi moralo delovati. Res pa ne vem a je bilo to govora za subtitle ali tudi text v menijih.
Navodila so tukaj, ampak mi bi radi povečali pisavo v GUI
http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...
x-treamer ::
Pegart, imaš na Xtreamerju do konca glasnost?
Če pogledaš daljinec, sta spodaj desno dve tipki za glasnost.
Če pogledaš daljinec, sta spodaj desno dve tipki za glasnost.
x-treamer.com (na zalogi)
Pegart ::
Vem, ja. Nimam, saj ni normalno, da je do konca. Pa tudi, če je do konca, so določene scene v določenih filmih še zmeraj potiho in moram še posebej na oječevalcu dajati naglas.
OK.d ::
prvi vtisi pasivno deluje kot mora po pol ure je kar topel, audio signal je na izhodu povezava lcd->reciver nižji skoraj za tretjino(vidim po potenciometru na reciverju, kot pa pride iz wd-ja -imam oba, je pa branje in zagon medija bistveno odzivnejša kot na wd-ju, tako na hitro ugotovljeno
LPOK.d
refosk ::
DHCP not ready rešitev: Že od začetka sem imel to težavo pri wireless vendar se nisem ubadal s tem ker imam žično povezavo. Zgleda da je neka napaka v fw 2.0.2, saj ko izklopim HDMI audio in spremenim video iz 1080 na PAL, se xtremer brez problema poveže wireless. Wireless kanal sem nastavil na 11, povezavo na G-only in security na WPA personal- AES.
TheHijacker ::
@refosk: Rešitev pri meni za DHCP Not Ready napako je bila ta, da sem dal USB anteno na cirka 40cm dolg USB podaljšek. Od takrat mi predvaja tudi 1080p preko navadna 11g brezžične mreže.
http://www.google.si
kok maš pa bitrate in %
Sorry ti ne morem povedat, ker sem takoj nazaj spremenil v wired povezavo.
@refosk: Rešitev pri meni za DHCP Not Ready napako je bila ta, da sem dal USB anteno na cirka 40cm dolg USB podaljšek. Od takrat mi predvaja tudi 1080p preko navadna 11g brezžične mreže.
Najprej sem poskusil tudi to, pa mi ni delovalo!
frenkb ::
Rabim en hiter nasvet oz. Linux za bedake : Kako uskladim datum in čas na XT.
Naredim na internem disku novo mapo in seveda pričakujem, da bosta datum in ura ustvarjene mape pač taka, kot morata biti - potem pa pogledam 1.1.2000
Ali mi lahko napišete točen postopek, kaj moram naredit, da bo datum OK.
Drugače pa dostopam do Xtreamerja preko Win (copy/paste)
Priznam, o Linuxu nima pojma.
Naredim na internem disku novo mapo in seveda pričakujem, da bosta datum in ura ustvarjene mape pač taka, kot morata biti - potem pa pogledam 1.1.2000
Ali mi lahko napišete točen postopek, kaj moram naredit, da bo datum OK.
Drugače pa dostopam do Xtreamerja preko Win (copy/paste)
Priznam, o Linuxu nima pojma.
Ne vem, če obstaja možnost sploh. Problem je, ker xtreamer nima baterije in uro sproti pozablja. Glede na to, da imamo vsi napravo priklopljeno na internet bi enostavno bilo vklopiti ntpdate skripto, ki se bi redno povezovala na splet in sinhronizirala uro. Ne vem, če kaj takega že obstaja...
Za tiste ki niste vešči Linuxa obstaja orodje Development Tool: Xtreamer Mod. Ta na enostaven način namesti optware pakete, med katerimi je tudi program ntpdate. Sam ga še nisem uspel preizkusiti.
Je pa žalostno, da ni tega že v osnovnem firmware-u. Kolikor vidim po vseh bugih imajo razvijalci dovolj dela, da sploh deluje osnovna funkcionalnost.
Je pa žalostno, da ni tega že v osnovnem firmware-u. Kolikor vidim po vseh bugih imajo razvijalci dovolj dela, da sploh deluje osnovna funkcionalnost.
BlaY0 ::
Ja Tarzan, tako to počne večina routerjev in STB-jev. Treba je samo skompajlat ntpclient za Ext-ju pripadajočo arhitekturo, dati na ključ in pognati s kakšno skripto. Čudi me da tega še nihče ni naredil. Ali pač?
Jaz sem o tem razmišljal. Glede o tem, da se načeloma brez problema lahko povezuje na Xtreamerja in da zadeva temelji na isti osnovi kot nekateri routerji(OpenWRT), ne vidim problemov. Če bi me iznakažen datum dovolj motil, bi po vsej verjetnosti zadevo že nastavil. :)
Upam, da bodo zadevo resnično odprli, kot je bilo obljubljeno - Xtreamer naj bi bil opensource player :).
Upam, da bodo zadevo resnično odprli, kot je bilo obljubljeno - Xtreamer naj bi bil opensource player :).
gospodar ::
Z Wd TV Live debate.
Zanima me kako se xtreamer obnaša pri temu samplu, se kaj muči ali je tekoče predvajanje kot pri WD?
lp
Dejte probat še kakšen video z visokim bit rate-om. Tale je najbolj znan sample z 33mbps http://www.legittorrents.info/index.php...
še najboljš bo pa kkšn cel film za pogledat, animeji majo ponavad okrog 40mbps...
Zanima me kako se xtreamer obnaša pri temu samplu, se kaj muči ali je tekoče predvajanje kot pri WD?
lp
I n t e l & N v i d i a
rs1975 ::
včeraj sem nabavil XT.
imam težave z brezžično povezavo. na modemu/routerju je vključen wireless, vendar mi le stežka XT najde brezžično povezavo. če že jo, se potem čez par minut statut spremeni v "can`t get any IP". vse skupaj preko brezžičnega prenosa poteka zelo počasi - film se ne naloži, slike ena na minuto, youtube nonstop šteka,...
naj povem še, da sta router in XT narazen cca 4m in to v istem prostoru. poskusil sem tudi z varianto, da anteno priključim na podaljšani usb kabel, vendar ni nič bolje. za primerjavo, če se na isti router povežem z prenosnikom, signal lovi brez problema tudi 2 sobi stran.
potem sem poskusil z žično povezavo - tu dela vse brez težav. bi sicer ostal na žični povezavi, vendar imam novo težavo - dodatni kabel je skoraj nemogoče povleči do XT. v kanalu je namreč že en UTP kabel, kateri je pripeljan od routerja do STB, ki je zraven XT. je kakšna varianta, da bi nabavil kakšen switch in potem ločil povezavi, eno za STB, eno za XT?
imam težave z brezžično povezavo. na modemu/routerju je vključen wireless, vendar mi le stežka XT najde brezžično povezavo. če že jo, se potem čez par minut statut spremeni v "can`t get any IP". vse skupaj preko brezžičnega prenosa poteka zelo počasi - film se ne naloži, slike ena na minuto, youtube nonstop šteka,...
naj povem še, da sta router in XT narazen cca 4m in to v istem prostoru. poskusil sem tudi z varianto, da anteno priključim na podaljšani usb kabel, vendar ni nič bolje. za primerjavo, če se na isti router povežem z prenosnikom, signal lovi brez problema tudi 2 sobi stran.
potem sem poskusil z žično povezavo - tu dela vse brez težav. bi sicer ostal na žični povezavi, vendar imam novo težavo - dodatni kabel je skoraj nemogoče povleči do XT. v kanalu je namreč že en UTP kabel, kateri je pripeljan od routerja do STB, ki je zraven XT. je kakšna varianta, da bi nabavil kakšen switch in potem ločil povezavi, eno za STB, eno za XT?
silvom1a ::
Malo si oglejte kako kvalitetna je firma Xtreamer (eTrayz) :
http://www.mpcclub.com/forum/showthread...
http://www.mpcclub.com/forum/showthread...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: silvom1a ()
Pa menda ja niste mislili, da je to neka super oh in ah firma? Pač še ena, ki naedi predvajalnik na osnovi referenčnega dizajna in malo predela firmware. Imajo pa ugodno ceno.
OldSkul ::
NAS za 59EUR pače ne more bit neka specialno hitra in oh in sploh super zadeva. Berem na njihovem forumu razne komentarje in dost ljudi pričakuje preveč.
Menda lahko od te naprave pričakujemo 30MB/s branje in 15MB/s pisanje. Tako je pri eni drugi napravi z istipm čipom. Zdej pa, lahko da so zajebali dizajn, al jih pa software jebe. Pomoje zadnje.
Menda lahko od te naprave pričakujemo 30MB/s branje in 15MB/s pisanje. Tako je pri eni drugi napravi z istipm čipom. Zdej pa, lahko da so zajebali dizajn, al jih pa software jebe. Pomoje zadnje.
umexteacher ::
Odločam se za nakup XTR ali WD live tv, pa me zanima kaj vzeti, večinoma bi predvajal mp3 (winamp) iz laptopa na digital out oz spdif. Seveda kdaj tudi kak film... Se mi pa valja nekje tudi kupljen amino 103 od T2, ampak ga ne znam shekat...
silvom1a ::
Pa menda ja niste mislili, da je to neka super oh in ah firma? Pač še ena, ki naedi predvajalnik na osnovi referenčnega dizajna in malo predela firmware. Imajo pa ugodno ceno.
Ugodno ceno ??? Za tako (ne)kvaliteto je res kar primerna. Za malo denarja še manj muzike !
DjTonic ::
Odločam se za nakup XTR ali WD live tv, pa me zanima kaj vzeti, večinoma bi predvajal mp3 (winamp) iz laptopa na digital out oz spdif. Seveda kdaj tudi kak film... Se mi pa valja nekje tudi kupljen amino 103 od T2, ampak ga ne znam shekat...
T-2 ni nikoli prodajal aminotov 103, morda misliš amino 110?
Glede nakupa pa bi jaz predlagal xtreamer, zadeva se odlično obnese.
rs1975 ::
prosim za pomoč. ker kot kaže z brezžično povezavo ne bo nič, bi moral nekako predelati dosedanjo mrežo, brez dodatnega kabla (ni več prostora v kanalu).
obstoječi UTP kabel bi moral na vsaki strani (pri PC-ju in pri TV-ju) razdeli na dve povezavi - 1x data za XT, 1x video za STB). kaj bi moral nabaviti (stikalo?)?
prilagam še sliko za lažje razmevanje.
obstoječi UTP kabel bi moral na vsaki strani (pri PC-ju in pri TV-ju) razdeli na dve povezavi - 1x data za XT, 1x video za STB). kaj bi moral nabaviti (stikalo?)?
prilagam še sliko za lažje razmevanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: rs1975 ()
Pri xtreamerju nima smisla komplicirat, za razliko od Aminotov in ostalih STB pri povezovanju ni izbirčen in deluje tudi če daš vso mogočo solato na isti switch.
Jaz imam zdaj urejeno tako, da mi brez težav preko enega kabla deluje notranje omrežje, T-2 TV in Siol TV. Na en switch sem poslal lokalno mrežo iz routerja ter T-2 in Siol TV. Najprej tega niti nisem poskušal, ker STB tega nikoli nikakor ni bil sposoben.
Delajo vsi programi, pri T-2 celo preko bakra nekateri v HD resoluciji, kar pri Siolu niti v mpeg2 ne pri mpeg4 ni mogoče. Siol ima še nekaj drugih pomanjklivosti, kot recimo raztegovanje slike čez cel zaslon na POP TV in podobnih, ko oddajajo signal v širokozaslonskem načinu. T-2 preklaplja samodejno, Siol pa tudi pri xtreamerju tega ne zna. Do zdaj sem mislil, da je za to kriv Sagem in Amino, v kar me je prepričeval tudi nekdo s foruma.
Sem pa imel probleme, ko sem želel vzpostaviti zadevo na 4.2 verziji skripte. Tam mi T-2 lahko dela normalno, Siol pa nikakor, pri 4.1 deluje vse brez problema. Mi je pa z inštalacijo skripte crknila wifi povezava. Se nisem poglabljal v to, tako da ne vem kaj bi bil razlog. V tem trenutku tako ali tako wireless povezave, ki ni sposobna streamati vsega, kar lahko prenese kabel, nima smisla.
Jaz imam zdaj urejeno tako, da mi brez težav preko enega kabla deluje notranje omrežje, T-2 TV in Siol TV. Na en switch sem poslal lokalno mrežo iz routerja ter T-2 in Siol TV. Najprej tega niti nisem poskušal, ker STB tega nikoli nikakor ni bil sposoben.
Delajo vsi programi, pri T-2 celo preko bakra nekateri v HD resoluciji, kar pri Siolu niti v mpeg2 ne pri mpeg4 ni mogoče. Siol ima še nekaj drugih pomanjklivosti, kot recimo raztegovanje slike čez cel zaslon na POP TV in podobnih, ko oddajajo signal v širokozaslonskem načinu. T-2 preklaplja samodejno, Siol pa tudi pri xtreamerju tega ne zna. Do zdaj sem mislil, da je za to kriv Sagem in Amino, v kar me je prepričeval tudi nekdo s foruma.
Sem pa imel probleme, ko sem želel vzpostaviti zadevo na 4.2 verziji skripte. Tam mi T-2 lahko dela normalno, Siol pa nikakor, pri 4.1 deluje vse brez problema. Mi je pa z inštalacijo skripte crknila wifi povezava. Se nisem poglabljal v to, tako da ne vem kaj bi bil razlog. V tem trenutku tako ali tako wireless povezave, ki ni sposobna streamati vsega, kar lahko prenese kabel, nima smisla.
Mati ::
Eno vprašanje, ker kljub 3 urnemu branju te klobase nisem drugega izvedel, kot to kdaj je kdo naročil streamer in kdaj ga dobi, oziroma linke od DHL-a kje se nahaja.
Rad bi streamel film direktno iz PC, vendar ko hočem dostopat do diska me vpraša za user in password, kljub temu, da na PC-ju nimam nastavljenega nobenega passworda.
Tudi, ko vpišem v user guest in pustim pass prazen je Login fail.
Torej kako dostopati do diska. Disk na PC je sharan.
Hvala za pomoč.
Rad bi streamel film direktno iz PC, vendar ko hočem dostopat do diska me vpraša za user in password, kljub temu, da na PC-ju nimam nastavljenega nobenega passworda.
Tudi, ko vpišem v user guest in pustim pass prazen je Login fail.
Torej kako dostopati do diska. Disk na PC je sharan.
Hvala za pomoč.
marS ::
na PCju moraš imet nastavljenega nekega userja, drugač ne gre šerat. Potem pa istega userja in geslo shrani v Xtreamerju v myshortcuts in ti bo ostal za vedno. če ga daš v kako drugo grupo potem ga boš moral vsakič na novo nastavljat.....
...no more heroes...