» »

katero KAMERO naj kupim za snemanje dirkanje z motorjem

katero KAMERO naj kupim za snemanje dirkanje z motorjem

easyrider3 ::

Rabil bi nasvet kakšno kamero naj bi kupil za snemanje vožnje-dirkanje z motorjem po ovalu z več kot 100 km/h. Namreč gre se za v moto športu speedway kjer je steza tašna kot je atletska steza in jaz bi kamero rabil na treningu,da posnamem vožnje in potem to z voznikom pregledava kako je vozu. Nekateri mi pravijo,da za takšno stvar bi miniDV kamera bila čist uredu. Pomenbno je tudi,da bi lahko prebliževal dogodek iz 200-300 metrov na bližje in da ne bi bila slika čist zanič.

Okapi ::

Odvisno, koliko si pripravljen dati zanjo. Načeloma je vsaka digitalna videokamera dovolj dobra. Če podpira HD (visoka ločljivost), boš na monitorju ali televizorji LCD videl bolj ostro sliko. Za tvoje namene bo verjetno kamera, ki snema na disk ali pomnilniške kartice boljša od miniDV. Bolj preprosto je pregledovanje videa in prenos na računalnik. Od koristnih funkcij pa bodi pozoren predvsem na slow motion (kamera snema hitreje, recimo 50 namesto 25 sličic/sek, da potem, ko predvajaš video, vidiš upočasnjeno akcijo). Hitreje kot lahko snema, bolje je. Druga koristna možnost je snemanje s kratkimi osvetlitvenimi časi (vsaj 1/1000 sekunde). Tako boš pri analizi, ko boš ustavil video, videl veliko bolj ostro sliko.

O.

matvoz ::

Na Motosvetu najdena tema.. Jih je pa tam kar ene par tem o kamerah..

easyrider3 ::

Saj jaz bi rabil to kamero samo zato,da bi potem pokazal tistemu kako je zgledal ko je vozu potem bi pa zbrisal. Imeli so že poprej nekateri kamero na kaseto in je tud kar uredu bila,mislim slika je bila kar dobre,čeprav se mi zdi,če bi vzel eno CANON FS 100 bi bila slika slabša kot pri miniDV. Gledal sem glih testo stran od te kamere sem takoj videl,da slika ni kaj bog si ga vedi.Na filmu miniDV je slika čist lepa na teh kamerah z karticam al pa diskom pa opazim kako se slika kar lomi. Isto kot pri TV jaz vidm,da LCD televizor nima take slike kot bi jaz hotu je katodna slika boljša edino,če bi imel v HD zapisu.
Jaz,če hočem gledat kako serijo dol potegnjeno iz neta na računalniku je slika v pizdi saj zame,če grem gledat pa na katodno TV je pa čist uredu. Zato se mi zdi,da miniDV kamere bi bile boljše kot pa dvd saj kot sem videl TEST CANON FS 100.

Invictus ::

Probaj s tem ...

http://vholdr.com/contourhd/overview

LP I.

krulcb ::

ContourHD kamera je super za te zadeve! Lepa in tekoča slika. Že v osnovnem kompletu imaš na voljo nastavek za pritrditev na ravne površine (idealno za motor).

Kamero lahko v Sloveniji dobiš na extremist.si.

Probaj s tem ...

http://vholdr.com/contourhd/overview

LP I.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krulcb ()

Calligula ::

Ma naceloma bi moral ti vseeno kar vzeti eno teh kamer obicajne resolucije, ki snemajo na SD kartice in so po cca 200 in 300 Eurov od JVCja, Canona ipd. Te kompaktne. Das na stojalo in nekatere majo 60 kratni opticni zoom. To rabis, ce hoces res toliko priblizevat. Za kazat tekmovalcem pri treningih, da vidijo napake,... bo vec kot dovolj. HD kamere z dovolj zooma za kaj takega za normalen denar ne bos dobil. Nekatere od teh kamer imajo ultra slow motion opcijo, ki bi ti znala celo prav priti.

HD kamero zato pozabi. Poceni kompaktno standard definition, ki snema na kartice in so zdaj poceni v akcijah. Pa vzami tako z cimvec opticnega zooma pa po moznosti to super slow motion funkcijo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

digitalna video kamera

Oddelek: Kaj kupiti
354002 (2739) T-h-o-r
»

Katero KAMERO naj vzamem?

Oddelek: Kaj kupiti
173354 (2205) Luciano
»

Nakup digitalne video kamere

Oddelek: Kaj kupiti
353372 (2619) Calligula
»

Katero kamero (HDD) naj kupim?

Oddelek: Kaj kupiti
294882 (3818) 5er-->
»

Digitalna kamera

Oddelek: Kaj kupiti
102413 (2226) Tomson

Več podobnih tem