» »

Pokvarjen woofer-se da popravit?

Pokvarjen woofer-se da popravit?

;-) ::

Imam starejši woofer magnat. 600W 300W RMS -približno. Zgleda da se je odlepila špula in buta ob magnet, ker woofer igra vendar ko potisneš membrano noter "škrta"

Lahko kako to doma popravim ? Sicer me ne moti, ker sta v boxu 2 vendar ta igra posledično tišje-igra pa vseeno!tako da mislim da ni skurjen.

M@73Y ::

mislim da se ni odlepila "špula" ampak se je natopil lak na navitju, ter ta sedaj drgne ob magnet. Popraviti se da, poglej na www.avtoakustika.com/forum/ kje imajo najboljšega serviserja, samo najprej se pozanimaj za ceno, ker dvomim da se splača iti v popravilo.
Če imaš kakšen vreden ojačevalec ti priporočam da woofer odklopiš, da se nebi v primeri popolne blokade zvočnika1 spremenila impedanca, ter s tem posledično (seveda odvisno od ojač.) uničila končna stopnja v ojačevalcu.
Lp.
..jump into psytrance tunnel..

Danes je nehalo vse igrat, odprem havbo in oba wooferja vroča pa vse se kadilo ko zmešano, tud ojačevalec ne funkcionira pa vroč ko svinja.

Na ojačevalcu so šle vse varovalke, upam da so samo varovalke.

Opkow ::

Kot kaze je prislo do kratkega stika med navoji v tuljavi in s tem je posledicno prislo do pregrevanja vseh naprav.

Ja ojačevalec zdaj dela samo zvoka neda, wooferja sem dal med smeti tak da se ne obremenjujem več!

Ojačevalec pa me zanima če pozna kdo koga ali kdo ki zna popravit končno stopnjo ali izhode-nevem kaj je šlo zdaj. Varovalke sem menjal pa ne da zvoka iz sebe.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dobra masa avto ojačevalca

Oddelek: Zvok in slika
497287 (5813) Scorpia
»

Prosim za pomoč pri priklopu gramofona

Oddelek: Zvok in slika
437105 (6821) 2x'=2
»