» »

Grafe računalnik ne zazna, os piska, ko jo dam v slot

Grafe računalnik ne zazna, os piska, ko jo dam v slot

jimbo123 ::

Imam zelo čuden problem. Računalnik mi grafe ne zazna oz mi začne piskat beeep beep, ko vklopim računalnik. Moja grafa je powercolor hd4870 1GB. Danes sem jo dobil naročeno preko spletne trgovine.
Je pa zanimivo tudi tole da se začne ventilator na procesorju noro vrteti ko imam tole grafo v slotu. Če imam staro gf 7600gt se ventilator vrti normalno.
Probal sem tudi dat obe grafe skupaj vsako v svoj slot. Takrat sem uspel prit v windowse vendar se je ventilator tudi takrat noro hitro vrtel.
V windowsih pa mi je samo zaznalo staro grafo.

Imam napajalnik chieftec 550s, plato amd m3a32 mvp deluxe, procesor athlon 64 x2 6000+, 4gb ramov
  • spremenil: Matek ()

bluefish ::

tisti piski naznanjajo določeno stvar. Poglej, kateri BIOS ima tvoja plata in preveri te beep kode na netu.

jimbo123 ::

Sem že gledal za kode (beeps error message description), vendar nisem našel takšne kot je moja. Moj računalnik se oglaša nekako takole:
2X zelo kratko, 3X kratko (be,bep..bepp,bepp,bepp)
sicer pa je očitno da mora bit nekaj narobe z grafo, ker ko dam staro not dela vse normalno. Vprašanje je samo kaj bi lahko bilo narobe z novo grafo?

ZuPk0 ::

Meni je pa dolgo nazaj dal prjatu en starejši pc pa eno graficno da mu notr dam in je biu isti problem glede piskanja ko sem dal pa drugo notri je pa delalo jaz mislim da je grafična zjebana

UNIVERZUM ::

si priključil dodatno napajanje na novo grafo?
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

jimbo123 ::

Se opravičujem. Član UNIVERZUM ima prav. Pozabil sem priključit dodatno napajanje za grafo. Nikoli še nisem imel takšnih kartic, ki bi potrebovale še dodatno napajanje.

Je pa še en problem, ki pa je verjetno navzoč pri vseh karticah tega modela. Kartica je extremno vroča brez da bi sploh kaj delal na samem računalniku. Dovolj je že da zaženem računalnik in pridem v windowse. Kaj bo šele če bom igral kakšno zahtevno igro. Mimogrede bi še vprašal, če je možno kako kontrolirat vrtenje samih ventilatorjev. Mislim npr. ventilatorja za procesor, grafo in ostale proste ventilatorje v kišti.
Obstaja kak program?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jimbo123 ()

brane01 ::

noob

UNIVERZUM ::

Jaz za nastavljanje vrtlajjev na grafičnem ventu uporabljam CCC (catalyst control center). Za ostalo ti pa ne vem svetovat, ker uporabljam kontroler ventilatorjev, ki se vgradi v prosto 5,25 režo.Zdi se mi, da če imaš ventilatorje priklopljene na osnovno ploščo (ali direkt na napajalc), se itak vrtijo na max(nisem pa ziher).
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

lopov ::

Obe, 4870 in 4850 sta precej vroči v "idle", brez da "delata" 8-O

Ročni nadzor nad ventilatorjem ti omogoča sam gonilnik, poženi in pojdi na sekcijo "Overdrive". Klikniti moraš ključavnico da omogočiš upravljanje, nato z drsnikom nastaviš obrate (vrednost je v %). Nastavitve shraniš v profil, da so ti različne možnosti na voljo brez da zaganjaš CCC (desni klik na namizju, desni klik na ikoni v trayu, ipd ...).

Če imaš naložen le osnovni gonilnik brez CCC (catalyst control center) te možnosti nimaš, uporabi kakšnega od brezplačnih programov, recimo Ati Tray tools.

Za več pogooglaj "ati fan control" ali kaj podobnega.

b.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lopov ()

jimbo123 ::

Hvala za pomoč lopov. Torej če sem prav razumel bi lahko po tem kar si mi povedal kontroliral vrtenje ventilatorja na grafi. Kako pa bi lahko kontroliral ostale ventilatorje. Torej tistega na procesorju in še 2 katera uporabljam za zračenje kište. Tista 2 imam priklopljena direktno na plato. Verjetno bi ju lahko kontroliral preko programa ki ga imam na cd za matično ploščo.
Če pa bi imel kakšen ventilator priključen direktno na sam napajalnik potem pa tistega verjetno ne bi mogel kontrolirat. A razmišljam v pravi smeri?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jimbo123 ()

lopov ::

Predvidevam da ja, bo moral kdo drug povedat; sam imam izkušnje z nadzorom ostalih ventilatorjev le s HW rešitvami, s programi se nisem igral :)

Če pogooglaš "nadzor ventilatorjev" imaš na 3. link dokaj poceni zadevo :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lopov ()

boysta ::

Ali si dal dodatno napajanje na Grafo ?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafična in matična

Oddelek: Strojna oprema
231602 (1259) mr1two
»

Kako naj rešim pregrevanje HD 4870 1 GB

Oddelek: Pomoč in nasveti
8880 (717) Xserces
»

Ventilator na grafični se ne zažene!

Oddelek: Pomoč in nasveti
211420 (1242) Valvoline
»

ATI RadeOn 4870 HD Sapphire Ventilator (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
587324 (5879) M-XXXX
»

Težava s Sapphire Radeon X1950pro...nujna pomoč!

Oddelek: Pomoč in nasveti
15709 (709) Echelon

Več podobnih tem