Forum » Strojna oprema » Garancija izdelka dobljenega iz garancije
Garancija izdelka dobljenega iz garancije
Steinkauz ::
Torej februarja 2005 sem naročil pri mimovrste wd 200gb ide disk, ki mi je crku skor tri leta kasneje in sem ga poslal v garancijo. Čakal sm 45 dni, ko so mi poslali nov wd 250gb disk, ki sem ga prejel februarja 2008. Zdej je pa tale crknu...
Kako je zdej z garancijo tega izdelka?
Kako je zdej z garancijo tega izdelka?
Ziga Dolhar ::
Teče ponovno od dne, ko si dobil nov disk. Vprašanje le, ali 1 leto ali 3 :).
Kaj piše na dokumentu, ki si ga dobil zraven ob novem disku?
Kaj piše na dokumentu, ki si ga dobil zraven ob novem disku?
https://dolhar.si/
Ja mam list: vračilo iz servisa
pa piše kaj so mi menjal
pol pa spodi 24 mesecev ali več: Western Digital
Torej, če ti dajo nov izdelek maš od začetka garancijo?
pa piše kaj so mi menjal
pol pa spodi 24 mesecev ali več: Western Digital
Okapi ::
Nisem 100%, ampak po mojem ne. Tudi če je nov, se šteje, kot da je stari popravljen in se garancija ne podaljša.
O.
Ja kmetek z diski morš res velik počet da crkne...
Prvi je pač slabe sektorje začenjal met, tale mi pa S.M.A.R.T da gre disk v maloro.
Zdej kopiram dol podatke, določeni grejo z 30MB/s, določeni pa z 80KB/s. Mi je 3 dni kopiral disk
Tile WD pr men počas zgubljajo ugled...
Prvi je pač slabe sektorje začenjal met, tale mi pa S.M.A.R.T da gre disk v maloro.
Zdej kopiram dol podatke, določeni grejo z 30MB/s, določeni pa z 80KB/s. Mi je 3 dni kopiral disk
Tile WD pr men počas zgubljajo ugled...
Meni so v dobrih dveh letih crknili trije 500 GB WD. Dva tako, da sem bil ob vse na njih (na srečo nič takega, da nisem mogel še enkrat dobiti:-), s tretjega sem pa večino še uspel rešit, preden je dokončno odpovedal (S.M.A.R.T. ni čisto odveč;-))
WD-ja ne diram več ni dugim štapom.
O.
WD-ja ne diram več ni dugim štapom.
O.
ender ::
Jaz sem lani kupil 8 1TB WDjev (WD1000FYPS), eden je crknil nekaj dni po priklopu, drugi pa po treh mesecih. Kasneje sem kupil še 3 Seagate, eden je crknil po enem mesecu, zamenjava je crknila po dveh, eden je pa trenutno v crkovanju (nobeden od diskov ni crknil zaradi SD15 firmwara).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
TOP ::
Me pa preseneča,kake težave maste eni z diski.Jaz mam 2x640 in 1x500 WD in vse dela BP.Dosedaj z nobenim WD težave pa sem zložu ogromno PC z WD diski edino,kar sem reklamiral so bili Hitachiji 160GB.
No sej drugače mi v starem kompu služita 120 in 200gb oba WD že 4+ let...
V trenutni kišti mam pa samsunga 640gb pa tut lepo dela vsaj zaenkrat.
V trenutni kišti mam pa samsunga 640gb pa tut lepo dela vsaj zaenkrat.
Meni je v zadnjih 12 mesecih crknilo več diskov kot prej v šestih letih (ko mi pravzaprav ni crknil noben disk), pa sem precej zmanjšal število diskov, ki jih uporabljam.
MadMax ::
Od slabih 15 diskov kolikor sem jih do zdaj priganjal, je najbolj podlo crknil Maxtor 120GB IDE. Me je po cca 2 mesecih delovanja zjutraj pričakal BSOD in 100GB je šlo v maloro... Par dni reševanja podatkov (10GB unikatov).
Crknil je še Hitachi SATA2 250/8, ampak mu ne zamerim tolk, saj je po skoraj 3 letih začel mahat v slovo, da bi lahko skopiral podatke, pa je bil itak v RAID1.
Zaradi napajalnika pa je hotel hudič k sebi vzet 4 diske hkrati. Diagnostika je javljala napake, za katere se brez vprašanja menja disk. Po menjavi napajalnika in low level formatu delujejo še danes. Poleg tega to ni osamljen primer in nikakor se ni dobro slepit, da napajalci ne kvarijo diskov...
Zanimivo, drugi najbolj pokvarljiv Hitachi (IC35 40GB) pa menda deluje še danes.
Crknil je še Hitachi SATA2 250/8, ampak mu ne zamerim tolk, saj je po skoraj 3 letih začel mahat v slovo, da bi lahko skopiral podatke, pa je bil itak v RAID1.
Zaradi napajalnika pa je hotel hudič k sebi vzet 4 diske hkrati. Diagnostika je javljala napake, za katere se brez vprašanja menja disk. Po menjavi napajalnika in low level formatu delujejo še danes. Poleg tega to ni osamljen primer in nikakor se ni dobro slepit, da napajalci ne kvarijo diskov...
Zanimivo, drugi najbolj pokvarljiv Hitachi (IC35 40GB) pa menda deluje še danes.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Heh, IC35 40GB imam tudi jaz v eni mašini, in z njim nikakor nisem ravnal lepo (enkrat je padel z računalnika na tla, enkrat sem ga pa brcnil).
frudi ::
Zakaj se mora vsaka tema o diskih sprevreči v merjenje, komu je e-kur..., mislim reči disk, večkrat crknil?
Originalnemu avtorju - garancija začne teči od začetka in za enako obdobje, kot za prvotni izdelek. Torej, tudi če bi ti recimo disk, ki je imel ob nakupu 3 leta garancije, zamenjali s takim, ki ima sicer sedaj ob nakupu le 2 leti, bi tebi morali zanj priznati 3 leta.
Originalnemu avtorju - garancija začne teči od začetka in za enako obdobje, kot za prvotni izdelek. Torej, tudi če bi ti recimo disk, ki je imel ob nakupu 3 leta garancije, zamenjali s takim, ki ima sicer sedaj ob nakupu le 2 leti, bi tebi morali zanj priznati 3 leta.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
OZZY ::
Zakaj se mora vsaka tema o diskih sprevreči v merjenje, komu je e-kur..., mislim reči disk, večkrat crknil?
Ni rečeno...Če maš gor nalepko refurbished (obnovljen/popravljen) potem teče garancija naprej in se podaljša samo za čas, ko je bil v garanciji.
Go with the flow.
Če ti izdelek zamenjajo z drugim, ti teče garancija od začetka pod originalnimi pogoji. To je stvar naše zakonodaje, ne pogojev proizvajalca, tako da ne bi smelo biti odvisno od tega, ali dobiš dejansko nov ali zgolj obnovljen izdelek (seveda v primeru, da gre za drug obnovljen izdelek, ne pa, da so obnovili in vrnili tistega, ki si ga prinesel na servis).
Če ti kje podtaknejo obnovljen izdelek in ne želijo priznati originalne garancije, bi jaz vsekakor zadevo preveril na tržnem inšpektoratu, ker se mi zdi sumljiva.
Če ti kje podtaknejo obnovljen izdelek in ne želijo priznati originalne garancije, bi jaz vsekakor zadevo preveril na tržnem inšpektoratu, ker se mi zdi sumljiva.
Šimpanz ::
Točno tako če ti izdelek zamenjajo z novim, ti začne garancija šteti znova. Če pa ti izdelek popravijo se garancija samo podaljša za čas servisiranja.
WyattEarp ::
ni mi jasno, kako je povezan napajalnik z diskom? mislm vem kako, samo kako crkne disk če napajalnik slab? kaku pa to veš? pa kaku tu dokaže u trgovini da ti napajalnik zamenjajo?
AMD Phenom II 1090T,ASUS M4A89GTD PRO/USB3,12 Gb RAM(2x4Gb,2x2Gb)-1.600Mhz,
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.
Poldi112 ::
>ni mi jasno, kako je povezan napajalnik z diskom?
S kablom.
S kablom.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
TehDucky ::
S kablo je povezano ja Ponavadi je kar tisti rdeči. In preko tega dobiva štrom notri v disk
M-XXXX ::
S kablo je povezano ja Ponavadi je kar tisti rdeči. In preko tega dobiva štrom notri v disk
Fail!
Tisti rdeča je SATA in skbi za podatke. Za elektriko skrbi 2xčrni, 1xrdeči ter 1xrumeni kabl!
TehDucky ::
Aw sh!t. Ne vem kaj mi je bilo... Molex skrbi za napetost, kje sem staknu rdečga... Se oproščam, pač živčen neki pa to ko jutri popravlamo in se neki "učim".
P.s.: Na napakah se učimo, zdej se verjetno ne bom več spozabil
P.s.: Na napakah se učimo, zdej se verjetno ne bom več spozabil
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TehDucky ()
amigo_no1 ::
Na enaa sem kupil "nov" 1.5 TB Seagate sata disk, na katerem je nalepka refurbished (obnovljen/popravljen).
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Lahko to delajo ?
Lahko to delajo ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Če to jasno piše tam, kjer si kupoval, lahko. Velikokrat lahko obnovljene zadeve kupiš, pač ustrezno ceneje. Drugače pa ti niti slučajno ne smejo obnovljenega uturit kot novega.
O.
O.
Natančno sem prečekiral enaa stran - nič ne piše da gre za obnovljenega, cena pa je na ravni novega .
Ziga Dolhar ::
Na enaa sem kupil "nov" 1.5 TB Seagate sata disk, na katerem je nalepka refurbished (obnovljen/popravljen).
Lahko to delajo ?
Če si to storil v zadnjih 14 dneh - pokličeš, poveš za kaj gre, in jim prijazno svetuješ, naj ti ga zamenjajo za nov disk.
Če te podučijo, da "tako pa to ne gre", jim sporoči, da odstopaš od pogodbe.
(Z najmanjšim naporom bi lahko obdržali zvesto stranko ter pogodbo v veljavi - tako pa boš izkoristil svojo pravico po ZVPot, oni pa bodo ostali brez stranke, brez denarja, s stroški ... in slabim PRom.)
https://dolhar.si/
JJM ::
V nobenem primeru ne smeš dobiti obnovljenega diska če ni posebej označeno.
Pritoži in zahtevaj menjavo ali denar nazaj. V koliko se odločiš za menjavo tudi zahtevaj, da oni krijejo poštnino nazaj.
Obnovljene komponente se povečini štejejo kot rabljena roba in kot tako tudi nimajo polne garancije proizvajalca (ponavadi le 30 dni garancije) in se prodajajo po občutno nižjih cenah.
Pritoži in zahtevaj menjavo ali denar nazaj. V koliko se odločiš za menjavo tudi zahtevaj, da oni krijejo poštnino nazaj.
Obnovljene komponente se povečini štejejo kot rabljena roba in kot tako tudi nimajo polne garancije proizvajalca (ponavadi le 30 dni garancije) in se prodajajo po občutno nižjih cenah.
Hmm, disk sem kupil pred dobrim mesecem (34 dnevi)..
Ko je nekdo v tem temi omenil refurbished sem se spomnil da sem nekaj podobnega videl na omenjenem disku (belo zelena nalepka, črno besedilo..
Res so pravi maherji, da prodajajo obnovljeno za novo..
Ko je nekdo v tem temi omenil refurbished sem se spomnil da sem nekaj podobnega videl na omenjenem disku (belo zelena nalepka, črno besedilo..
Res so pravi maherji, da prodajajo obnovljeno za novo..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Refurbished diske z zeleno obrobljenimi nalepkami dobiš kot zamenjavo za diske, ki si jih poslal v RMA (in imajo zeleno obrobo ravno zaradi tega, da se takoj ločijo od novih diskov).
Bi se tole (da dobiš obnovljen disk namesto novega) lahko štelo kot stvarna napaka? Verjetno bi se dalo argumentirat, da jo zajame katera od teh točk:
V tem primeru imaš še vedno čas, da jo uveljavljaš.
Napaka je stvarna:
· če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
· če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
V tem primeru imaš še vedno čas, da jo uveljavljaš.
Bi se tole (da dobiš obnovljen disk namesto novega) lahko štelo kot stvarna napaka?
To bi se lahko štelo tudi kot čisto navadna goljufija, tako da v vsakem primeru zahtevaj novega, če ti ga ne bodo dali, pa jih tako prijavi tržnemu inšpektorju, da prodajajo rabljeno robo kot novo.
O.
Verjetno si že slišal za to stran. V kolikor pa ne: http://www.enaa.com/
Aljoša ::
V zadnjem času je na slovenskem trgu vse več izdelkov, tako notesnikov kot tudi trdih diskov, ki so obnovljeni. Ni nujno, da gre za trde diske, ki so stari, vzeti iz popravila, ...Lahko so tudi izdelki, ki so jih iz enega trga (na primer Rusije) zaradi majhne prodaje prenesli na drug trg. In potem zamenjali priloženo in naloženo programsko opremo, navodila, ponovno stestirali in dali gor nalepko REFURBISHED. Tudi zato, ker ni jasnega zagotovila, kaj se je z izdelkom dogajalo prej.
Ti izdelki so cenejši. Nekateri distributerji zato obe liniji prodajajo ločeno. Nekateri to modro zamolčijo. Lahko pa seveda pride tudi do pomote.
Ne EnaA.com ne drugi trgovci nimamo neposrednega vpliva na delo uvoznikov in distributerjev. Da je šlo za nakup REFURBISHED izdelka lahko ugotovi šele kupec sam, ko odpre paket. Priporočam, da se v takem primeru vedno najprej obrnete na prodajalca, ki bo potem zadevo po potrebi uredil. V tem primeru se seveda ne glede na časovni odmik obrnite na prodajno podporo EnaA.com (prodajna.podpora@gambit.si) in preverite, kaj v tem primeru nalepka REFURBISHED sploh pomeni. Šele potem lahko na EnaA.com ukrepamo. Vsekakor je naše vodilo, da v največji možni meri zagovarjamo stališče kupca.
Aljoša Domijan, enaA.com
Ne pa nujno!
Zato je zadeva skrajno neprijetna. Na EnaA.com imamo dostop
Ti izdelki so cenejši. Nekateri distributerji zato obe liniji prodajajo ločeno. Nekateri to modro zamolčijo. Lahko pa seveda pride tudi do pomote.
Ne EnaA.com ne drugi trgovci nimamo neposrednega vpliva na delo uvoznikov in distributerjev. Da je šlo za nakup REFURBISHED izdelka lahko ugotovi šele kupec sam, ko odpre paket. Priporočam, da se v takem primeru vedno najprej obrnete na prodajalca, ki bo potem zadevo po potrebi uredil. V tem primeru se seveda ne glede na časovni odmik obrnite na prodajno podporo EnaA.com (prodajna.podpora@gambit.si) in preverite, kaj v tem primeru nalepka REFURBISHED sploh pomeni. Šele potem lahko na EnaA.com ukrepamo. Vsekakor je naše vodilo, da v največji možni meri zagovarjamo stališče kupca.
Aljoša Domijan, enaA.com
Ne pa nujno!
Zato je zadeva skrajno neprijetna. Na EnaA.com imamo dostop
misek ::
Mimogrede - glede garancije. Sem tukaj prebral:
Našega člana tudi zanimalo, ali se garancija zaradi popravila podaljšuje. Razložili smo mu, da se lahko garancijski rok, če popravilo traja dalj časa, podaljša, in sicer:
1.) pri manjšem popravilu se garancijski rok podaljša za toliko časa, kolikor časa kupec ni mogel uporabljati izdelka;
2.) če je bil izdelek zamenjan ali je bil bistveno popravljen (npr. zamenjani so bili bistveni sestavni deli), začne garancijski rok teči znova;
3.) če je bil zamenjan ali bistveno popravljen le kakšen del izdelka, pa začne garancijski rok znova teči samo za ta del.
To je tovarniško obnovljen disk. Garancija sicer velja za polno obdobje vendar to vseeno ni nov disk.
Tako da ga ti ga kar lepo vrni in zahtevaj novega ali pa če te ne moti, da je obnovljen se poskusi dogovorit za ustrezen popust.
Tako da ga ti ga kar lepo vrni in zahtevaj novega ali pa če te ne moti, da je obnovljen se poskusi dogovorit za ustrezen popust.
Če si disk kupil kot nov, so te nategnili. Če na računu jasno piše, da je disk obnovljen, je pa v redu.
Disk sem kupil kot nov, glej moje sporočilo z dne 17. jun 2009, 21:30:31 za link do diska.Če kupuješ prek spletnih trgovin prodajajo novo, razen če ni označeno drugače (primer Swedata).
Na računu nič ne piše o kakšni obnovi diska.
Sem se že s trgovino zmenil da ga vrnem in mi pošljejo novega.
Na računu nič ne piše o kakšni obnovi diska.
Sem se že s trgovino zmenil da ga vrnem in mi pošljejo novega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NAKUP PRENOSNIKA (LAPTOPA) do cca.400 EurOddelek: Kaj kupiti | 2099 (1466) | scipascapa |
» | Garancija - menjana matična - prenosnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1468 (971) | Ales |
» | Servis in zamenjava komponente?Oddelek: Strojna oprema | 3011 (2242) | krneki0001 |
» | WD RMA warranty vračiloOddelek: Pomoč in nasveti | 4415 (3958) | solatko |
» | Nočejo reklamirat diska - ponudili so mi dobropis (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12730 (8838) | amigo_no1 |