Forum » Operacijski sistemi » windows 7 problem z Visual basic 6 aplikacijo
windows 7 problem z Visual basic 6 aplikacijo
brane52 ::
Imam aplikacijo narejeno v Visual basc 6 in mi v xp-jih deluje brez problema.Sedaj pa sem jo poizkusil namestiti
v Windows 7 kjer pa mi je ob instalaciji javil napako :
c:\windows\system32\STDOLEB.TLB
prijava vrste knjiznice ni mogoca: ReegisterTypeLib ni uspela koda
0x8002801C.
Error accesing the OLE registry.
Omenjena datoteka se nahaja v :c:\windows\system32\.
V regeditu sem jo najdel vendar pod Permissons ne dovoli spreminjanja na mojo prijavo(administrator)
Glede na to da je microsoft objavil da bo moĹžno poganjanje aplikacij narejenih v XP mi ni jasno v cem je problem.
VB6 ima servis pack 6 ki naj bi to omogoĨal.Hkrati pa sem na netu zasledil kar nekaj revezev , ki se ukvarjajo z istim problemom.
Vsaka pomoc¨ bi mi se kako prv prisla
v Windows 7 kjer pa mi je ob instalaciji javil napako :
c:\windows\system32\STDOLEB.TLB
prijava vrste knjiznice ni mogoca: ReegisterTypeLib ni uspela koda
0x8002801C.
Error accesing the OLE registry.
Omenjena datoteka se nahaja v :c:\windows\system32\.
V regeditu sem jo najdel vendar pod Permissons ne dovoli spreminjanja na mojo prijavo(administrator)
Glede na to da je microsoft objavil da bo moĹžno poganjanje aplikacij narejenih v XP mi ni jasno v cem je problem.
VB6 ima servis pack 6 ki naj bi to omogoĨal.Hkrati pa sem na netu zasledil kar nekaj revezev , ki se ukvarjajo z istim problemom.
Vsaka pomoc¨ bi mi se kako prv prisla
- spremenil: brane52 ()
Ericssony ::
@brane52: kaj pa "prenos" na novejšo .NET Framework tehnologijo? Seveda v primeru, da imaš izvorno kodo...
cekr ::
Včasih ti izvorna koda pri prenosu na .NET ne bo kaj prida pomagala. Nekatere stvari so narejene popolnoma drugače in brez ročnih posegov/sprememb ne bo šlo.
Že recimo samo tiskanje je izvedeno drugače.
Že recimo samo tiskanje je izvedeno drugače.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cekr ()
Ericssony ::
Zato pa sem napisal prenos v narekovajih. Če je aplikacija uporabna bi jo pač bilo potrebno narediti na novo...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | batch fajl iz txt (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9695 (8356) | b3D_950 |
» | problem z odpiranjem strani v IEOddelek: Omrežja in internet | 1959 (1774) | bbf |
» | Izšel Internet Explorer 8 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 14483 (9603) | blackmack |
» | zajedalski spywareOddelek: Operacijski sistemi | 2595 (2262) | hunter01 |
» | Access 97, 2000, 2002...in različni OSOddelek: Programiranje | 1457 (1363) | mp218 |