» »

Izdelava Aplikacije Za Opravljanje Online Testov - pomoč

Izdelava Aplikacije Za Opravljanje Online Testov - pomoč

devz ::

Hejho,

Študiram informatiko in zdaj na koncu 2. semestra imamo za narediti projekt, pri katerem bi uporabili znanja ki smo jih pridobili čez leto. Moj projekt je izdelava sistema e-izpitov, navodilo je tako:



Zdaj kar mene zanima je to, kako bi se lotil tega projekta. Letos smo se učili programiranja v Javi, Java Server Pages(JSP) ter delali s podatkovnimi bazami. Torej naj bi uporabili nekaj od tega ali kombinacijo teh znanj.

Razmišljal sem da bi ustvaril namizno aplikacijo, s pomočjo katere bi oseba lahko sestavljala nova vprašanja, določala tip vprašanj,... test pa bi se reševal preko spleta, torej bi za to uporabil javo in jsp.

S podatkovnimi bazami nisem ravno veliko delal, samo neke čiste osnove, ker nameravam predmet pustit za konec leta, ali pa ga bom raje opravljal naslednje leto. Tako da če bi bilo možno bi se uporabi tega čim bolj probal izogniti. Še najraje delam z jsp.

Torej če ima kdo voljo, bi prosil če mi na kratko razloži kaj bi on v mojem primeru uporabil, kako bi potekala izdelava projekta, itd. Recimo zanima kam bi bilo najbolje shranjevati vprašanja, s čim bi se ustvarila namizna aplikacija,...

Že googlam cel dan za kakimi primeri, nasveti, ampak najdem večinoma projekte ki so uporabljali ASP, JavaScript,... česar pa naj ne bi uporabljal saj se tega nismo učili. Če pa kdo kje najde kaj kode, postopek dela, oz. pozna koga/je sam delal kaj podobnega potem bi blo karkoli dobrodošla pomoč :)

Da ne bo zdej kdo rekel da naj se raj spravim delat, sej delam na tem, sam nimam pojma kje bi začel, poleg tega pa se bližajo izpiti tko da mam še poln kup drugih skrbi :)

LP, se že vnaprej zahvaljujem za kakršenkoli (konstruktiven) odgovor ;)

Ice-Heki ::

Hei,

sam bi se (če bi tole programiral v PHPju) lotil zadeve takole:
- vzel bi svinčnik in papir in narisal pod. bazo s pod. tabelami; torej bi definiral polja, kamor bom shranjeval podatke in napisal, katere podatke bom kam vpisoval
- potem bi začel s programiranjem; najprej bi napisal preprosto formo (obrazec), kamor se vnese vprašanje in izbere tip odgovorov in poda odgovore. Nato bi jih shranil.
- Ko bi to delalo, bi se lotil študentske strani; torej, da se prikažejo vprašanja in se nanje lahko odgovarja, se odgovore preveri in izpiše oceno
- Na koncu bi se lotil še "fines" (npr. prijavni sistem za profesorja, lep design, računanje povprečij ...)

Večinoma projekti uporabljajo PHP, ASP, JavaScript, ti se boš pa pač tega lotil v jsp-ju. Saj ni tak problem - pač začneš s tem, da odpreš novo datoteko in napišeš, da se pojavi napis - recimo Vnos vprašalnika. Potem dodaš polja. Potem napišeš, da se vrednosti iz polj shranijo. In tako naprej ... po korakih... zaupaj vase, pa bo šlo ;)

Popravek: spregledal tvoje vprašanje, kam shranjevati podatke. Uporabi en podatkovni strežnik (MySQL, Postgresql, MSSQL) - pač tistega, ki ga najbolje poznaš. Konec koncev bi lahko uporabil tudi .txt datoteko.

Pa pomoje bo hitreje, če boš napisal samo "spletno" aplikacijo, ki bo delala v spletnem brskalniku, kot če se boš ukvarjal še z namizno aplikacijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ice-Heki ()

devz ::

Hehe, hvala za odgovor, sem se pa sicer odločil za XML kar se tiče prenašanja podatkov :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izdelava svojega "dropboxa"

Oddelek: Izdelava spletišč
344676 (3153) techfreak :)
»

Nadaljevanje učenja jave

Oddelek: Programiranje
161815 (1268) c00L3r
»

V katerem jeziku se lahko naredijo najzahtevnejše spletne strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
7011556 (9068) gamemen
»

namizna aplikacija v javi

Oddelek: Programiranje
371858 (1371) urosz
»

Izbira programskega jezika

Oddelek: Programiranje
61485 (1140) ql000

Več podobnih tem