» »

Kaj vse lahko z certifikatom POŠTA®CA

Kaj vse lahko z certifikatom POŠTA®CA

#000000 ::

Zanima me kaj vse lahko opravim z njim, brez da grem prej kamorkoli oziroma ko sem klical na banko če lahko z certifikatom opravim kako storitev so rekli da vse le da treba prej prit na banko storitev aktivirat.

Mene pa zanima kaj sploh profitiram če imam certifikat če tko treba vsakič ko bi mel kako novo storitev prvo it tja in zadevo aktivirat, sej pošta garantira da sem res jaz vložil zahtevek za digitalno potrdilo.

Uglavnem zanima me kaj vse lahko opravim (volitve ipd.) od doma brez da se prej kamorkoli hodi :)

trnvpeti ::

ja sej je cisto enostavno
vzames certifikat in gres na volitve

LOL dobra

Tomas 33 ::

edavki, S/MIME podpis in enkripcija e pošte, efs, podpis in enkripcija office dokumentov, e-bančništvo (za posamezne banke), e-uprava...

bluefish ::

Mimogrede. Se je pri nas z e-volitvami že kaj premaknilo?

JanK ::

Mimogrede. Se je pri nas z e-volitvami že kaj premaknilo?

Upam, da ne...

jan01 ::

Nevem zakaj greste kupovat poštarco, če pa dobiš sigenco zastonj!

Zato ker mi ni treba na občino se gužvat, medtem ko na pošti sem vsak dan dvakrat.

N-E-O ::

Torej, kakšna je dejansko razlika med overitelji POŠTA®CA, SIGEN CA, HALCOM CA, AC NLB?

Abanka mi je poslala pač obvestilo, da lahko zamenjam Abančno digitalno potrdilo s kvalificiranim digitalnim potrdilom, s katerim bom lahko potem plačeval e-račune ipd.
Kolikor sem pa finančno gledal je pa POŠTA®CA 15eur za 5 let, SIGEN CA zastonj, HALCOM CA 10eur za 3 leta.

Posplošeno: Je tisto, kar je v tem primeru zastonj, enako dobro kot tisto plačljivo?
Follow the white rabbit.

jan01 ::

Vse je enako.

amigo_no1 ::

Če plačaš imaš boljši občutek da si dobil nekaj "več", kar drugi nimajo 8-)

Karen ::

Isto je. Naj bi bili standardni, večina aplikacij ki so napisane po "JUSu" bi morala podpirati vse navedene certifikate (če upravljalec aplikacije ne predvidi drugače).

LeQuack ::

Lahko ustanoviš s.p. ali d.o.o. prek neta:
http://evem.gov.si/evem/
Quack !

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NLB ukinitev certifikatov ? (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Loža
697134657 (41666) WizzardOfOZ
»

Varnost spletnih bank - enkratna gesla

Oddelek: Informacijska varnost
347308 (5460) seba-beba
»

Sigen-ca za strežnik

Oddelek: Informacijska varnost
234775 (4105) Tomas 33
»

Elektronsko bančno poslovanje