Forum » Pomoč in nasveti » racunalik se restarta
racunalik se restarta
SpiDEr8 ::
imam problem in sicer racunalik je imel sistem, kateri se je obcasno resetiral ... danes sem prisel pogledati racunalnik in sem videl, da ima procesor 90 stopinj ...
nato sem ga kot prvo scistil, ter nanovo nanesel termalo pasto... sedaj ima procesor 40-50 stopinj ... ni racunalnik deluje normalno, ko sem v biosu, ko pa hocem nalagati windowse na novo pa mi ga resetira ... odstranil sem vse komponente razen grafe in enga rama, ter cdrom
med nalaganjem windowsev mi je javil da je baterijca na plati slaba ... sedaj pa me zanima ali se racunalnik lahko resetira zaradi te baterijce, ali pa je visoka temparatura pustila posledice na procesorju oz plati? ali je kaksna tretja zadeva?
je pa celeronov procesor
kaksna ideja?
lp
nato sem ga kot prvo scistil, ter nanovo nanesel termalo pasto... sedaj ima procesor 40-50 stopinj ... ni racunalnik deluje normalno, ko sem v biosu, ko pa hocem nalagati windowse na novo pa mi ga resetira ... odstranil sem vse komponente razen grafe in enga rama, ter cdrom
med nalaganjem windowsev mi je javil da je baterijca na plati slaba ... sedaj pa me zanima ali se racunalnik lahko resetira zaradi te baterijce, ali pa je visoka temparatura pustila posledice na procesorju oz plati? ali je kaksna tretja zadeva?
je pa celeronov procesor
kaksna ideja?
lp
Fear Is Mind Killer! The Fear Has Come!
ModriN96 ::
hmm...se ti ne zdi da z razlogom napiše da je baterija slaba...in v tem primeru jo zamenjaš in glej ga zlomka...delal bo vse kul ;)
ne išč proiblema drugje ker ga ni...
ne išč proiblema drugje ker ga ni...
baterija je nova ... isto se restarta ... ram nebi reku da je ker imam 2 in jih menjavam ...
morem se grafo sprobat ... sumim procesor in plato zaradi pregrevanja ...
morem se grafo sprobat ... sumim procesor in plato zaradi pregrevanja ...
Samson ::
Erm. En bootable cd in chkdsk /f /r velikokrat resi cudne probleme. Zaradi baterijice se 100% ne restarta. kvecjemu si ne zapomni cmos nastavitve.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)
to resuje ce je kaj narobe z diskom?
sprobal sem na dveh diskih ... da bi bila oba ...
bom poizkusil ... trenutno sem menjal grafo ... bom use probal samo mi uzame dosti casa :)
ce pa spet nebo pa bom napisal
lp
sprobal sem na dveh diskih ... da bi bila oba ...
bom poizkusil ... trenutno sem menjal grafo ... bom use probal samo mi uzame dosti casa :)
ce pa spet nebo pa bom napisal
lp
Just-1n ::
Če ni ram potem je plata al pa napajalnik, preveri temperature (speed fan). A bios si kaj preveril??? (load fail safe)
evo sedaj sem prisel do te mere da lahko nalozim winse ... ubistvu sem druge winse nalozil brez problema ... sedaj pa imam problem da se mi spet resetira na usake toliko ...
problem zna biti bios oz nastavitve v njem ...
cpu temp 46°C
MB temp 35°C
CPU fan 2500rpm
to je mormalno .. kai je pa s load fail safe?
problem zna biti bios oz nastavitve v njem ...
cpu temp 46°C
MB temp 35°C
CPU fan 2500rpm
to je mormalno .. kai je pa s load fail safe?
Blinder ::
Jaz sem ta teden uporabljal računalnik, ki nima baterijce. Pa dela normalno, le iz napajanja se ga ne sme izklopit, ker se pol hitro resetira bios.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
primozve ::
Po moje je kriv procesor, če je bil na 90 stopinjah, se je čisto verjetno pregrel. Za integrirana vezja je zgornja meja mislim da 80 stopinj celzija. Kar je več je kritično. Če hočeš preverit, če je res procesor, potem ga poskusi zamenjati z drugim, lahko tudi z kompatibilnim z matično ploščo in boš videl. Ali pa mogoče vstaviš ta procesor v drugo matično ploščo ... (upam da ne bo kaj narobe ).
ja ga bom probo dobit druzga da bom stestiral ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z RAMi iz 8gb na 16gbOddelek: Pomoč in nasveti | 2941 (2544) | Hayabusa |
» | Računalnik se ne zaženeOddelek: Pomoč in nasveti | 5772 (5233) | CyberAD |
» | Težave z zagonom računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 2093 (1890) | solatko |
» | komp se ob obremenitvah (?) samodejno resetira (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4202 (3433) | Pyr0Beast |
» | Problem pri zagonu z Abit NF7-SOddelek: Strojna oprema | 1119 (975) | JustVi |