Forum » Loža » Vracilo dohodnine, koliko je meja?
Vracilo dohodnine, koliko je meja?
Doman ::
Lansko leto sem 10 mesecev delal preko napotnice, ostalo pa preko avtorske pogodbe, pri kateri mi delodajalec plačuje akontacijo dohodnine. Lansko leto mi je na eno plačo nakazal okoli 300€, in vse sem dobil nazaj. Letos delam že od januarja preko te pogodbe in me zanima, kolikšna je meja, da dobim čim večje vračilo dohodnine 2009.
Invictus ::
Če boš delal celo leto, potem boš toliko zaslužil, da ne padeš več v skupino, ki ne plača dohodnine. Tako da najbrž ne boš dobil nazaj nič. Če pa ti delodajalec plačuje tako malo, da še vedno padeš v dohodninsko lestvico 0%, potem zamenjaj delodajalca .
Sicer greš pa lahko na www.dohodnina.com, si snameš izračun in si okvirno izračunaš (z predvidenimi dohodki). Seveda pod pogojem, da ti delodajalec res plačuje akontacijo. Lahko samo reče da jo, v bistvu pa je ne in jo boš ti plačal leta 2010 .
Če si vzdrževan družinsaki član, pomeni da si brez dohodkov ...
LP I.
Sicer greš pa lahko na www.dohodnina.com, si snameš izračun in si okvirno izračunaš (z predvidenimi dohodki). Seveda pod pogojem, da ti delodajalec res plačuje akontacijo. Lahko samo reče da jo, v bistvu pa je ne in jo boš ti plačal leta 2010 .
Če si vzdrževan družinsaki član, pomeni da si brez dohodkov ...
LP I.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dohodninske zadeve, akontacija zakonodajaOddelek: Loža | 3528 (2753) | GupeM |
» | Delo po deluOddelek: Loža | 6850 (5670) | St235 |
» | CSD in njegov najnovejši neoliberalistični prispevek družbi (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22323 (20330) | Invictus |
» | FE praksa-davkiOddelek: Šola | 1384 (1182) | by00 |
» | Avtorska pogodba, vprašanjaOddelek: Loža | 10431 (9063) | LeQuack |