» »

2 routerja, zelo oddaljen PC, slab signal?!

2 routerja, zelo oddaljen PC, slab signal?!

octavia ::

Pozdrav,

stvar je sledeča:
imam 2 routerja, eden SIOLov, drugi TP-LINK
2 anteni, eni x firma v kišti in druga Belkin MIMO G+

in računalnik, nadstropje nižje od routerja in 3 stene stran. Itak ne morem routerja prestavit bližje kompu, zato je signal zelo slab, pogosto net sploh ne dela. Imam pa še siol TV, in ga moram ugasnit, da mi potegne net na kompu, ker drugače mi TV požere preveč linije in ni signala :)

Vprašanje je kako naj vse to zvežem, da bi mi dober delal internet?! A je možno, da bi jaz imel Siol router v sobi, drugi router pa v drugi sobi (sobi med Siol routerjem in kompom štuk nižje) in bi si ta dva routerja med seboj podajala signal naprej do antene in kompa? Seveda brez da vlečem kak kabel do drugega routerja?! Nemogoče ne?
Razmišljal sem tudi, da bi podaljšal kabel na Belkin anteni in jo dal 2 metra bližje routerju, boljše bi bilo, samo še vedno bi jeb*** !

Bilokakšnen nasvet dobrodošel, hvala, LP

P.S. imam 1MB linijo, in se zavedal da je sedaj ful obremenjena (net pa še TV) a bi bilo dosti boljše če bi kupil močnejšo?)

crniangeo ::

jaz bi ti predlagal kakšne routerje na katere lahko daš dd firmware, s katerim lahko nastavljaš jakost signala za vsako antenico . Eni govorijo da so rezultati neverjetni !
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

jan01 ::

1. kupi dober router
"buffalo whr-g125 ali buffalo whr-hp-g54 ali linksys wrt54gL ali asus wl-520gU(kupi kar dobiš cenejše, so praktično enaki!)"
2. katera wireless mrežna v računalniku? Večina jih je bolj zanič...

octavia ::

nevem več točno katera mrežna je noter, mislim, da nekaj od asusa. Ja res ta antena ni nekaj supa-dupa, ravno zato sem pa kupil belkinovo, ki je G+, ki drugače dela odlično, ampak je pa tako, da ko dela, dela super, ko pa ne dela, pa ne dela. Vmes ni, da bi rekel, da počas odpira ali podobno.
Ka če vzamem 2 ali 4MB linijo bi delalo boljše? Ker kot rečeno najbolj me muči TV, ko je prižgan mi pobere tolk linije, da pol wireless ne dela več?!

lp

jan01 ::

Naj uganem: en zanič asus wl-138g?

tv6865 ::

Jas imam ruter Netgear model WGR6 14 v6 in bretžično mrežno firme Ralink staro že 3 leta. Imam pa vedno Moč signala:Zelo dobro. Pa mi potuje signal skoz celo hišo po dijagonali in se en štik nižje.

Spajky ::

To ti dela ta kartica tako dobro ko meni moja enako stara zato, ker ni ponaredek !!! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brezžična povezava HELP!

Oddelek: Omrežja in internet
272798 (1643) c00L3r
»

Kateri router naj kupim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
879747 (6488) janezek67
»

Brezžični internet(kaj vse potrebujem)

Oddelek: Omrežja in internet
213347 (3087) Oblivion
»

Nakup Ruterja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
12712681 (9279) Pyr0Beast
»

cene ruterjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
556603 (5359) gameby

Več podobnih tem