Forum » Programiranje » [JSP] Malo pomoci, nasvetov
[JSP] Malo pomoci, nasvetov
N-E-O ::
Prvic se srecujem z JSP-ji in pravkar poskusam izdelati delujoco aplikacijo.
Program sem imel prvotno izdelan v Javi, vse poslovne razrede sem zdaj preselil v JSP projekt. Kolikor razumem tehnologijo JSP, gre za nekaksen hibrid HTML + Java. Se pravi, da lahko med tiste procente pisem kakrsnokoli javansko kodo. Problem je, ker verjetno ni cisto tako. Poskusal sem kreirati nek objekt in nad tem objektom klicati metodo, katera iz baze mySql pridobi dolocene podatke. Po klicanju te metode mi Tomcat javi naslednje
V čem je torej finta? Ali so prej izdelani razredi v Javi sedaj postali neuporabni v dolocenih primerih?
Program sem imel prvotno izdelan v Javi, vse poslovne razrede sem zdaj preselil v JSP projekt. Kolikor razumem tehnologijo JSP, gre za nekaksen hibrid HTML + Java. Se pravi, da lahko med tiste procente pisem kakrsnokoli javansko kodo. Problem je, ker verjetno ni cisto tako. Poskusal sem kreirati nek objekt in nad tem objektom klicati metodo, katera iz baze mySql pridobi dolocene podatke. Po klicanju te metode mi Tomcat javi naslednje
HTTP Status 500 -
--------------------------------------------------------------------------------
type Exception report
description The server encountered an internal error () that prevented it from fulfilling this request.
exception
Stacktrace:
org.apache.jasper.servlet.JspServletWrapper.handleJspException(JspServletWrapper.java:505)
org.apache.jasper.servlet.JspServletWrapper.service(JspServletWrapper.java:398)
org.apache.jasper.servlet.JspServlet.serviceJspFile(JspServlet.java:342)
org.apache.jasper.servlet.JspServlet.service(JspServlet.java:267)
javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717)
root cause
javax.servlet.ServletException: java.lang.NoClassDefFoundError: org/gjt/mm/mysql/Driver
org.apache.jasper.runtime.PageContextImpl.doHandlePageException(PageContextImpl.java:852)
org.apache.jasper.runtime.PageContextImpl.handlePageException(PageContextImpl.java:781)
org.apache.jsp.index_jsp._jspService(index_jsp.java:109)
org.apache.jasper.runtime.HttpJspBase.service(HttpJspBase.java:70)
org.apache.jasper.servlet.JspServletWrapper.service(JspServletWrapper.java:374)
org.apache.jasper.servlet.JspServlet.serviceJspFile(JspServlet.java:342)
org.apache.jasper.servlet.JspServlet.service(JspServlet.java:267)
itd...
V čem je torej finta? Ali so prej izdelani razredi v Javi sedaj postali neuporabni v dolocenih primerih?
Follow the white rabbit.
infiniteLoop ::
root cause
javax.servlet.ServletException: java.lang.NoClassDefFoundError: org/gjt/mm/mysql/Driver
Sodec po root cause-u ti manjka ti razred na katerega se sklicujes. Zgleda da gre za jdbc driver za mysql. A imas driver v WEB-INF/lib direktoriju?
None of us is as dumb as all of us.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | java datapool - derbyOddelek: Programiranje | 2322 (2171) | jlpktnst |
» | java v javascript?Oddelek: Programiranje | 2062 (1765) | boss-tech |
» | tomcat in datasourceOddelek: Programiranje | 2002 (1759) | infiniteLoop |
» | [Ajax in Java] v IE6 dela, v Firefoxu neOddelek: Programiranje | 1913 (1667) | krho |
» | tomcat - problem z encodingomOddelek: Programiranje | 2346 (2260) | kopernik |