Forum » Programiranje » pomoc pri izbiri baze in orodij...
pomoc pri izbiri baze in orodij...
bojanm ::
Rabu bi mal pomoci kakega struckota s podrocja baz in podobnih stvari...
Dozdej imam edine izkusnje z EJB (ent. java beans), in se mi le ti zelo dopadejo...
problem je pa v tem, ker bi moral dostopati do baze preko c++ kode. Na netu sm najdu
neke java vmesnike in se mi zdijo dost ql, ma kdo kaksne izkusnje s tem? najraje bi
uporabljal EJB ali karkoli z enakim principom uporabe...
delam pa neko globalno bazo, do katere nameravam dostopati preko spletne strani,
prav tako pa preko c++ klienta, ki pa bi si dolocene podatke spravu se v svojo
lokalno bazo. jebe me pa izvedba dostopa iz c++ v globalno bazo (no zgoraj se
ponuja ena resitev), se najbolj pa kako in s cim narediti lokalno bazo, saj mora
biti zadeva zelo robustna in predvsem hitra (program bo namenjen pocasnejsim PCjem)...
lp, Bojan
Dozdej imam edine izkusnje z EJB (ent. java beans), in se mi le ti zelo dopadejo...
problem je pa v tem, ker bi moral dostopati do baze preko c++ kode. Na netu sm najdu
neke java vmesnike in se mi zdijo dost ql, ma kdo kaksne izkusnje s tem? najraje bi
uporabljal EJB ali karkoli z enakim principom uporabe...
delam pa neko globalno bazo, do katere nameravam dostopati preko spletne strani,
prav tako pa preko c++ klienta, ki pa bi si dolocene podatke spravu se v svojo
lokalno bazo. jebe me pa izvedba dostopa iz c++ v globalno bazo (no zgoraj se
ponuja ena resitev), se najbolj pa kako in s cim narediti lokalno bazo, saj mora
biti zadeva zelo robustna in predvsem hitra (program bo namenjen pocasnejsim PCjem)...
lp, Bojan
BlueRunner ::
Če bi rad uporabljal EJB, uporabljaj EJB... No, verjetno si mislil na JPA. Entitete in to.
Če imaš klienta, ki mora imeti del poadtkov shranjenih pri sebi lokalno, pa uporabi kakšno lokalno vgrajeno (embedded) podatkovno bazo. SQLite je tukaj kar solidna izbira ali pa kakšen db4, če ne potrebuješ SQL-a in relacij.
Če imaš klienta, ki mora imeti del poadtkov shranjenih pri sebi lokalno, pa uporabi kakšno lokalno vgrajeno (embedded) podatkovno bazo. SQLite je tukaj kar solidna izbira ali pa kakšen db4, če ne potrebuješ SQL-a in relacij.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nasveti glede API-jaOddelek: Programiranje | 1169 (709) | Arey |
» | [PHP] Delo z večimi bazami (repliciranje)Oddelek: Programiranje | 705 (595) | keworkian |
» | [Android] Podatkovna bazaOddelek: Programiranje | 1990 (1708) | shadeX |
» | java datapool - derbyOddelek: Programiranje | 2314 (2163) | jlpktnst |
» | rabim pomoc pri bazahOddelek: Programiranje | 1065 (858) | FlashM |