» »

Protokol

Protokol

Temo vidijo: vsi
««
148 / 182
»»

vostok_1 ::

Postaj kak video. Ne da se mi brskat po kup bulšita na youtubu.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

marS ::

...no more heroes...
https://ilbis.com/

Okapi ::

Ključno je pa tole:
All the assistants frequently mishear or don't understand commands. It's frustrating.

Zaradi tega se jih večina slej ko prej naveliča uporabljati. Ko enkrat mine začetno navdušenje, ostane samo še nezadovoljstvo, ko moraš 3x kaj povedati, in še ne zaleže.

poweroff ::

Okapi je izjavil:

ostane samo še nezadovoljstvo, ko moraš 3x kaj povedati, in še ne zaleže.

Se pravi so ti asistenti v najstniških letih... 8-)
sudo poweroff

Skratka, bolj kot opazujem smer razvoja, bolj se mi zdi Protokol&Upload totalen horseshit.

My arguments.

Integracija biološkega tkiva/scan je izredno netočna in tečna naloga, na kateri skoraj nihče ne dela. Tudi ni pointa za razvoj tega. Jah pa nam bo AI pri tem pomagal...ko bo AI tako razvit, da bo pri tem pomagal bomo imeli že mnogo drugih težav. Kot drugo, niti ne vemu mu dat točna navodila, kaj in kako mora storiti. Kvečjemu bomo mu lahko samo sugerirali naše želje.
Nanoboti my ass. Nanoboti niso nič bolj natančni od virusev, tej pa vemo, da imajo dve levi roki.
Skratka loss trough translation je tu velik problem.

Kar v resnici se največ dela in je tudi najlažje je bottom up princip, samouka AIja, ki ga človek vzgaja. To kar se danes dogaja.

As of now vidim 0 evidence, da bi bil upload realistična smer. Vidim pa ogromno dokazov za spontani, suveren AI.
There will be chutes!
It came from the lab.

Unilseptij ::

... ki ti (nam) ga bodo prodali kot super truper objektivno nezmotljivo pamet, čeprav bo sistematično vzgojena s strani nekaj posameznikov, ki bodo pač to plačali in vodili. Kurc pa tak AI.

nevone ::

Skratka, bolj kot opazujem smer razvoja, bolj se mi zdi Protokol&Upload totalen horseshit.

Kar v resnici se največ dela in je tudi najlažje je bottom up princip, samouka AIja, ki ga človek vzgaja. To kar se danes dogaja.

As of now vidim 0 evidence, da bi bil upload realistična smer. Vidim pa ogromno dokazov za spontani, suveren AI.

Why can't you watch out for both horses?

V resnici je dolgoročno upload edina rešitev (zaradi nevarnosti iz vesolja, pa ne mislim alienov), lahko pa prej probamo še kaj drugega, dokler imamo še čas.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

ki ti (nam) ga bodo prodali kot super truper objektivno nezmotljivo pamet,

Saj sedaj se to isto dogaja v šoli. Prodajajo nam pamet, pa se jih ne bojimo, ampak smo radi njihove stranke, ker pač posredujejo znanja, ki nas zanimajo.

čeprav bo sistematično vzgojena s strani nekaj posameznikov, ki bodo pač to plačali in vodili.

Nihče se je ne bo branil, če bo reševala probleme.

Kurc pa tak AI.

Ti bi rad takšno, pri katerem bi bil ti tisti, ki bi imel največ vpliva? Izvoli jo razvijat.

o+ nevone

Zgodovina sprememb…

• spremenila: nevone ()

nevone je izjavil:

V resnici je dolgoročno upload edina rešitev (zaradi nevarnosti iz vesolja, pa ne mislim alienov), lahko pa prej probamo še kaj drugega, dokler imamo še čas.

o+ nevone

Ne. Upload je plod egoističnih tendenc. Poln je mission critical težav, ki jih nihče ne rešuje in niti nimamo filozofskega okvira kako postopat, kaj šele znanosti.
Medtem ko pa grassroots self improving AI pa skoraj že trka na vrata.

Self grown AI je od vseh najbolj izi, in poleg tega niti ne rabi nujno bit self-conscious, dovolj je, da je tako kompleksen, da ga še najpametnejši človek ne uspe pogruntat. Takrat bo resnično opravil turingov test.
In vidim 0 dokazov, da bi mi kakorkoli lahko nanjga vplivali znotraj source kode. Lahko samo upamo da je njegov blef tako dodelan, da mogoče razume kaj bi si mi želeli dolgoročno.

Glej tako, nekega izredno pametnega človeka morda boli k*** za raziskovanje vesolja in odkrivanje globljega pomena, ker pa zna tako dobro strukturirat informacijem te bo lahko prepričal kot da bi bil Carl Sagan ali podobno. V resnici, pa bi on najraje gledal doma nogomet s čipsom v roki.

Tudi fake AI je lahko boljši od najboljšega človeka...and you can't do shit about it.

Tk da prihodnost človeka...well ni je. Prihodnost je zgolj kolk dober AI bo zbežal v vesolje. This or total annihilation of sentience in the vicinity.

PS. To ne jemljem kot črn scenarij...zgolj kot the inevitable consequence of life.
There will be chutes!
It came from the lab.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: vostok_1 ()

Upload je plod egoističnih tendenc.

Upload je nujnost, lahko pa seveda napišeš vse slabo o njem.

Poln je mission critical težav, ki jih nihče ne rešuje in niti nimamo filozofskega okvira kako postopat, kaj šele znanosti.

Veš, tole je tisto, kar je egoizem. Ker ne vidiš trenutno zase kakšnih ugodnosti, ga zavračaš. Tisti, ki vemo da je nujen, niti ne razmišljamo samo o tem, kako bi bil koristen samo za nas.

Medtem ko pa grassroots self improving AI pa skoraj že trka na vrata.

Ja, in?

o+ nevone

Wrong. v tej fazi se ne sekiram ali bom se uploadal ali ne.
Nič ne pišem slabega o njem, to je pač objektivno opažanje.

Nujno je marsikaj...da pa bi bilo možno nikjer ne piše.
There will be chutes!
It came from the lab.

Nič ne pišem slabega o njem, to je pač objektivno opažanje.

Si prepričan, da je objektivno? Imaš res toliko vedenja o vsem, da lahko tako vehementno govoriš o objektivnosti?

Nujno je marsikaj...da pa bi bilo možno nikjer ne piše.

Tudi nikjer ne piše, da ni možno.

o+ nevone

Vem dovolj, da vem kaj je izi in kaj je izredno težko. In vse kaže da izi zmaguje.

In ni uploada, če bo vajeti prevzel AI, ki ga ne briga za upload, lahko ga prosimo kolikor želimo.
Še posebno če bo tak avtističen AI, kot kaže.

Če se držimo zgolj faktov...niti enega ni za upload in ogromno za drugo stran.
There will be chutes!
It came from the lab.

Zgodovina sprememb…

Če se držimo zgolj faktov...niti enega ni za upload.

Tudi če bi bilo to res, pa ni, ni nikjer zapisano, da takšen fakt ne obstaja.

Sej je Franci Petek lepo reku: Ejga, če n' vid'š, še ne pomen' da ni!

Če ne bo uploada, bo človeštvo prej izbrisano. To, da tebe ne zanima, niti ni pomembno za kogarkoli drugega, kot zate.

o+ nevone

Zgodovina sprememb…

7982884e ::

vostok_1 je izjavil:

kaj tocno ima trenutna smer razvoja veze z oddaljenim, zamegljenim konceptom kot je upload?
upload pomeni transfer zavesti iz bioloskega telesa v nekaj drugega, kar je bolj primerno za gostovanje te zavesti. to je vse. ce hoces v trenutnem svetu iskat podobnosti s tem, jih najdes v basement dwellerjih, ki cel dan nazigajo spile, kjer vodijo svoje fantazijske junake v fantazijskih svetovih.

@nevone

Kot kaže jih ni dovolj, da bi to bil sure bet. AI kot ga omenjam pa je sure bet.
Skratka, the odds are not on your side.
S konceptom prenosa zavesti in vse kar spada zraven, se umi ukvarjajo že pol stoletja, in še nič niso pogruntali.
AI pa je izredno blizu. En ali dva redova več od deepminda+watsona in bo že tak AI, četudi ne pravi, presegel človeka v vseh opravilih. At that point bodo te naše debate kot ansambel na titaniku.

@številke
jaz dobro vem, da to bi bila top izkušnja...ampak nisem še srečal najmanjšeka konkretnega dokaza, da bi to bilo lahko pred vzponom "fake AI" ja.
There will be chutes!
It came from the lab.

Kot kaže jih ni dovolj, da bi to bil sure bet. AI kot ga omenjam pa je sure bet.
Skratka, the odds are not on your side.

Saj s tvojega stališča je to povsem legitimno gledanje. Čemu bi kupoval mačka v žaklju. Ni pa to nujno objektivno.

jaz dobro vem, da to bi bila top izkušnja...ampak nisem še srečal najmanjšeka konkretnega dokaza, da bi to bilo lahko pred vzponom "fake AI" ja.

Ljudem se vsak dan porajajo nova spoznanja. Ne moreš biti prepričan, da je to nemogoče. Danes neznano, je jutri lahko znano.

Tudi ne moreš biti prepričan, da "fake AI" ne bo dala te rešitve.

o+ nevone

Jaz nisem objektiven, medtem ko ti praktično upaš na čudež, da se bo izšlo. Don't know bro(sis).
Sounds intuitively wrong in my head.

Lahko da bo dal rešitev, ampak nič ne kaže na to. Vse kaže, da se bo upload kar obšlo.
Nisem nujno depresiven zaradi tega...če bo dober fake AI, nas bo vsaj dobro zastopal v neskončnosti, ali pa vsaj našo zgodovino ponesel v neskončnost.
There will be chutes!
It came from the lab.

Jaz nisem objektiven, medtem ko ti praktično upaš na čudež, da se bo izšlo. Don't know bro(sis).
Sounds intuitively wrong in my head.

Time will tell. Eliminacija te opcije vnaprej nima smisla, vsaj zame. Ti si seveda svoboden, da imaš svoje (drugačno) prepričanje. Tukaj gre samo za dajanje lastnih prepričanj v razmislek sogovornikom in bralcem.

o+ nevone

Oprosti, ampak iz tvojega tabora še nisem videl prepričljivit argumentov, čeprav si močno želim, da bi bilo res.
Realnost pa gre svojo pot.

Kot rečeno, nismo daleč od dobrega fake AIja. Red ali dva več pa bo.
There will be chutes!
It came from the lab.

Oprosti, ampak iz tvojega tabora še nisem videl prepričljivit argumentov, čeprav si močno želim, da bi bilo res.

Nisi še videl uploada, kar te edino zanima in kar bi bil edino dovolj močan argument zate.

Realnost pa gre svojo pot.

Prihodnost že po naravi stvari ni realna.

Kot rečeno, nismo daleč od dobrega fake AIja. Red ali dva več pa bo.

Nč ne rečem, komot da bo tko. Ampak še vedno je v igri več opcij. Ti imaš tendenco izločit vse, kar se _tebi_ ne zdi verjetno, oziroma se ti zdi manj verjetno. Jaz puščam odprtih več možnosti, vključno s tvojo.

o+ nevone

7982884e ::

AI pa je izredno blizu. En ali dva redova več od deepminda+watsona in bo že tak AI, četudi ne pravi, presegel človeka v vseh opravilih. At that point bodo te naše debate kot ansambel na titaniku.

hja, blizu je, ce gledas po eksponentnih korakih in predvidevas se vnaprejsnji napredek z istim tempom.
za predpogoj se mora se par sprememb paradigme zgodit, nimamo pa pojma, kdaj se bodo.

recimo pred 2012 in razmahom deep learninga ni mogel nihce casovno napovedovat vseh teh sposobnosti, ki jih dandanes deep learning omogoca. in to je samo en majhen korak. do zametkov general AIja jih je potrebno en kup, tako da je casovno to zelo zamegljeno.

k sreci pa izgleda, da je ravno deep learning dokoncal prejsnjo AI "zimo" in startal AI "pomlad" in vse kaze, da tokrat ne bo vec nove zime (kot je bila v 90-ih letih), torej da ne bo vec prevelikih obljub in premajhnih rezultatov, ki bi povzrocili masoven umik investicij. zdaj je industrija usmerjena na popolnoma prakticne aplikacije in novi projekti imajo kratke turnaround case.

recimo en tak fascinanten primer je google translate: https://www.nytimes.com/2016/12/14/maga...
po 10 letih razvoja (2006 do 2016) pride februarja 2016 ideja, da bi lahko stvar popolnoma zamenjali s popolnoma drugacno tehnologijo (prakticno se vrze stran obstojeco). do septembra 2016 je stvar ze prakticno v produkciji. cirka 8 mesecev od ideje do deploymenta v produkciji, ki je povrh vsega mocno izboljsal performans.

Gaius ::

Nevem kam fliknit to novico, pomojem bo najboljše tukej.

https://www.newscientist.com/article/mg...

That's the point of AI.
There will be chutes!
It came from the lab.

T-h-o-r ::

nevone je izjavil:

o+ nevone

edina rešitev česa? tudi vse zvezde bodo nekoč ugasnile
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

edina rešitev česa? tudi vse zvezde bodo nekoč ugasnile

Nič ni večno. Lahko pa "stvari" trajajo manj ali dlje časa.

o+ nevone

Ni sicer totalno on topic, ampak 14:35 naprej. To je točno kar sem jaz govoril.

Današnji sistemi (internet) niso narejeni za real life, ampak to je bil projekt par hippie raziskovalcev.
Ni jim niti na pamet padlo, da bi se kdo našel in imel zle namene.

Isto bo z masovno integracijo AIja v naš vsakdan.

Seveda je država poštena, seveda ljudje nimajo takih in drugačnih agend.
Nedolgo nazaj sem se kregal z gospodom soforumašem, kjer je zagovarjal, da bi morala podjetja odgovarjati za luknjičaste sisteme. Mislim, da je bila novica o WannaCryju.
You have a valid point, but tough to apply.

Še vedno trdim, da je praktično večina današnjih mass consumer stvari grajena na trhlih temeljih.
Sicer bolj kot spoznavam linux, bolj je podoben nečemu kar sem si zamislil, ampak ni to to.
Jz mislim, da bi bilo potrebno vržt smeti dol z mize in začeti znova.
There will be chutes!
It came from the lab.

Ni jim niti na pamet padlo, da bi se kdo našel in imel zle namene.

Ta trditev je za lase privlečena.

Je pa tako. Če je nekdo evil and smart enough, ga je težko ustaviti, razen na način, da apliciraš nek drug evilness, da preprečiš vsakršno delovanje.

Life is risky in every way.

o+ nevone

msjr ::

nevone je izjavil:

Je pa tako. Če je nekdo evil and smart enough, ga je težko ustaviti, razen na način, da apliciraš nek drug evilness, da preprečiš vsakršno delovanje.

1. točka protokola?

msjr je izjavil:

nevone je izjavil:

1. točka protokola?

Računamo na to, da bo non-evil smarter. Čeprav priznam, da iz moje izjave veje dvom, da je to možno. Včasih me malo zanese v pesimizem.

Po drugi strani ima ta moja izjava korenine v izvajanju ljudi, da je vsakršno preprečevanje zlobe samo po sebi zloba. Jaz sicer (with my heart and mind) mislim, da to ni (nujno) res.

Mislim tudi, da je takšno razmišljanje zanka okoli vratu ideji, da se da zloba izkoreniniti. Mislim, da pravilno razvit "organizem" lahko shaja brez zlobe (=povzročanja trpljenja).

o+ nevone

Problem je, ker se veliko hudega naredi z dobrimi nameni.

Problem je, ker se veliko hudega naredi z dobrimi nameni.

Zato pa niso dovolj samo dobri nameni, ampak tudi pamet oz. moč, ki iz nje izhaja.

o+ nevone

WarpedGone ::

Non/evil je zgrešen koncept. V naravi ne obstaja, obstaja le v subjektivni razlagi dogajanja. Kar gre meni v škodo označim z Evil.

Škoda je neizogibna posledica omejenih resursov. Če bi bili neomejeni, bi vsi imeli vse, nihče nebi bil na škodi.

Že će bomo sposobni vsaj približno napovedat obnašanje GAI, bomo na konju. Ampak ne bomo.
Zbogom in hvala za vse ribe

Non/evil je zgrešen koncept. V naravi ne obstaja, obstaja le v subjektivni razlagi dogajanja. Kar gre meni v škodo označim z Evil.

Vprašanje je, kaj gre tebi zares v škodo, kaj ti gre bolj, kaj ti gre komaj opazno. Definitivno se z razumom da dovolj dobro doumeti, kaj je Evil in kaj je zgolj non-maximum pleasure.

Škoda je neizogibna posledica omejenih resursov. Če bi bili neomejeni, bi vsi imeli vse, nihče nebi bil na škodi.

To je napaka v razmišljanju, ki smo si jo pridobili z evolucijo, a se njen trend lahko obrne.

Že će bomo sposobni vsaj približno napovedat obnašanje GAI, bomo na konju. Ampak ne bomo.

Let's wait and see. Vsekakor je bolj preprosto napovedovati (in delati) hell/bad scenarije kot heaven/good scenarije. Zaenkrat.

o+ nevone

Zgodovina sprememb…

Vsekakor je bolj preprosto

Enostaven zakon velikih števil.
Izmed vseh možnih permutacij obstoja je tistih ene par, ki so meni ne-v-škodo hudo zelo izjemno malo.

Izmed vseh možnih permutacij obstoja je tistih ene par, ki so meni ne-v-škodo hudo zelo izjemno malo.

Ja. Zato je veliko bolj "varno" napovedovati tiste slabe.

Kljub temu obstajajo tudi dobre, mnogih še nismo odkrili. Če jih pa hočeš/želiš odkriti jih moraš iskati in ne zgolj gledati statističen podatek, koliko so (trenutno) verjetne in pri tem obstati na mestu.

Poglej recimo na primeru hrane. Večina "materiala" je neužitnega. Kljub temu najdeš/ustvariš hrano in preživiš. Lahko bi enostavno rekel itak je večina neužitna, torej sem doomed.

o+ nevone

Zgodovina sprememb…

Praviš torej, da če bi bili dovolj pametni, bi brez napak izpeljali dobre namene?

I don't buy it. Boljševiki so tud meli "dobre namene" ampak jih ni pamet zjebala.
There will be chutes!
It came from the lab.

WarpedGone je izjavil:

Vsekakor je bolj preprosto

Enostaven zakon velikih števil.

Če bi delali krneki, naključno, potem to drži. Ker pa delamo načrtno & namensko, ne drži niti slučajno.

Praviš torej, da če bi bili dovolj pametni, bi brez napak izpeljali dobre namene?

Ne, ne pravim tega. Je pa vredno poizkusiti.

I don't buy it. Boljševiki so tud meli "dobre namene" ampak jih ni pamet zjebala.

Kaj pa?

o+ nevone

Želja posameznika po svobodi, karkoli že ta je.
There will be chutes!
It came from the lab.

Zgodovina sprememb…

vostok_1 je izjavil:

Želja posameznika po svobodi, karkoli že ta je.

Tudi.

o+ nevone

WarpedGone je izjavil:

Imaš na tole tudi kakšen komentar?

o+ nevone

Jaz?

Moj osnovni občutek glede teh zadev je, da je glavni razlog da imamo občutek da smo edina inteligenta vrsta v vesolju to, da smo trenutno še omejeni na biološki substrat in hodimo "in-the-real-world" kot nam je bil dan.

Tehnološki razvoj bo našo realnost spremenil tolk zelo, da je stava da bomo še vedno omejeni na ta naravni substrat 100% napačna. S tem je 100% napačno tudi pričakovanje, da so tuje inteligentne vrste, ki so že imele nekaj več časa za svoj razvoj, še vedno enako omejene kot smo tretnutno mi.

Kaj je še bol ugodno kot širjenje po vesolju? To, da vesolje samo pride k tebi kjer tisto energijo pomašinaš po svojih potrebah. Black holes anyone?

Da bomo mi na drugem substratu, je tako zelo naivno upanje.

Kopiranje možganov, neinvazivno je nemogoče v neki smiselni resoluciji. Invazivno pa pomeni določeno korupcijo podatkov.

Best you can hope, je da se sproducira dovolj uporaben čip, katerega bomo naučili vseh svojih vrednot, in predali vse svoje zgodbe. Think of it like a robot baby.

Vaša zavest, kot taka, will cease to exist one way or another.

V resnici je najbolj vrjeten scenarij, paperclip apokalipsa.
Easier to build, tough to predict.
There will be chutes!
It came from the lab.

Da bomo mi na drugem substratu, je tako zelo naivno upanje.

Včasih so tudi mislili, da mašina ne more peti, da je to zgolj domena grla in glasilk.

Kopiranje možganov, neinvazivno je nemogoče v neki smiselni resoluciji. Invazivno pa pomeni določeno korupcijo podatkov.

Best you can hope, je da se sproducira dovolj uporaben čip, katerega bomo naučili vseh svojih vrednot, in predali vse svoje zgodbe. Think of it like a robot baby.

Čemu misliš, da ni možna morfologija zavedanja iz enega substrata na drugega? Nikjer ne piše, da moramo kopirati celotne možgane. Ja, zaenkrat se nam to zdi edina možnost, ampak je vprašanje, če smo tu res rekli zadnjo na to temo.

Vaša zavest, kot taka, will cease to exist one way or another.

Very likely. But when? Well, we don't know that yet.

V resnici je najbolj vrjeten scenarij, paperclip apokalipsa.
Maybe.

o+ nevone

Domišljija je končna omejitev.

Predstavljaj si:
1. mikročip velikosti enega nevrona z identičnimi sposobnostmi nevrona i.e. enako delovanje. En sam nevron je dovolj simpl zadeva, da je takšen čip v principu izvedljiv že danes.
2. Postopek v katerem ti zamenjajo en možganski nevron s takšnim čipom "on-the-fly" i.e. medtem ko živiš brez posebnih anestezij ipd.
3. Način, kako postopek pod točko 2 izvajaš dovolj hitro, da vseh 100 milijard 'naravnih' nevronov nadomestijo umetni.

Ja, danes tega še nismo sposobni. Mi znaš povedat fundamentalno omejitev zakaj to ne more it skozi? In pri katerem nevronu boš ti nehal biti ti?

Edino filozofsko pribežališče, zakaj zgornji postopek ne more rezultirat v zamenjavi substrata brez škode za posameznika, je ta, da smo več kot samo nevroni - i.e. duša.
Si pripravljen priznat, da verjameš v dušo i.e. nematerialno substanco, ki je nosilka tvojega jaza.

There is no middle ground.

BigWhale ::

Mogoce pa obstaja moznost, da dejansko smo 'vec' kot samo nevroni. Ne sicer, da imamo duso ampak, da je pomembna tudi el. energija med samimi nevroni in obstoj signalov med nevroni. Ne vemo se povsem natancno kako nevroni shranjujejo informacije in vprasanje je, ce bi zamenjava vseh nevronov bila dovolj za uspesno kopijo.

Vseeno je 'invazivno' kopiranje mozganov nekaj cesar se ne bomo sli. Ce pridemo do uploada, bo najbrz izveden tako, da se bo vsak uploadal, ko se bo zelel in zivel 'dvojno zivljenje', vsake tolk casa sel na regular sync in 'tik' pred smrtjo naredil se tisti zadnji update. Po smrti bo pa zivel samo se na siliciju oziroma tistem kar bodo takrat furali.

Beri Hamiltona, on je v bistvu vse to obdelal.

Za začetek, ko se enkrat lahko uploadaš, oziroma narediš varnostno kopijo "možganov", si nesmrtnen. Lahko živiš v oblaku, lahko v mehanskem telesu, lahko v organskem telesu (ki ga bodisi pomlajuješ ali menjaš). Lahko živiš v navadnem človeškem telesu (svojem ali tudi drugačnem), ali poljubno spremenjenem ali izboljšanem (organsko ali mehansko/elektronsko). Lahko živiš tudi v več telesih sočasno, z brezžično povezanimi "možgani". Lahko si recimo celo nogometno moštvo, če hočeš (in imaš dovolj sredstev, da si to lahko privoščiš). Lahko živiš tudi v več telesih brez neposredne povezave, in samo občasno sinhroniziraš svoje delne zavesti (ali pa tudi ne, če ti je tako bolj všeč). Zavest je lahko ves čas povsem individualna, ločena od vseh drugih, lahko pa tudi bolj ali manj kolektivna.

V Hamiltonovem vesolju imaš sočasno vse te različne možnosti, ker se pač ljudje različno odločajo.

Zgodovina sprememb…

• zavarovalo slike: gzibret ()

jype ::

WarpedGone je izjavil:

Mi znaš povedat fundamentalno omejitev zakaj to ne more it skozi?

Znam: Nevron je analogna, ne digitalna komponenta, na njeno delovanje pa vplivajo koncentracije številnih snovi na obeh straneh številnih membran, ki so v celici in okoli nje. Ker so nevroni avtonomne celice, je za njihovo zamenjavo potrebna kalibracija na mestu zamenjave, ki lahko traja dolgo časa (občutljivost nevronov se s časom spreminja na podlagi telesnih ciklov in drugih razmer znotraj in zunaj telesa).

Glede na to, da že sprememba ambientalnega pritiska lahko povzroči hud glavobol zaradi odziva nevrovnov na spremenjene razmere si dejansko ne želim poizkusiti zamenjati enega samega svojega nevrona z umetnim - z veseljem pa podpiram raziskave v tej smeri, tako biološke kot tudi kibernetske.
««
148 / 182
»»