» »

Protokol

Protokol

Temo vidijo: vsi
««
102 / 182
»»

Lonsarg ::

Thomas je izjavil:

Zame je eksistenca in evolucija le te ravno tako pomemba kot užitek.

Dokler si na vrhu evolucije. Ko pa te na ovinku odnese, kar se je doslej zgodilo še vsakemu, pa nisi nič več tako navdušen. Niti nenavdušen, zapustil si prizorišče.

Zato če rečeš, naj živi biološka evolucija naprej, si srednjeročno mrtev.

Pro survival memeplex je protisloven.

Nisem rekel biološka, ta je srednjeveška:)

Pač pa bi evoluiral svoj um, ko je ta že uplovdan, kompleksni AI bi skrbel da bi se um po mojih željah spreminjal, recimo se hočem grde navade odvadit, hočem malo drugače obnašat v določenih primerih itd. pa šel bi recimo malo kronološko nazaj odstranjevati vpliv določenih dogodkov iz mladosti na um, ki bi po mojem kolikor je možno objektivnem mnenju preveč vplivali v narobno smer itd.

nevone ::

No, tle pa pridemo do pojma Oblast.

Vsi ste vsi skupaj rahlo sprijeni, potem pa to aplicirate na druge.

Normalno, da moraš narest okvire v katerih bo delovalo, sicer je preveč podvrženo uničenju.

Pa tudi to radi pozabljate, da se v bistvu želi narediti svet ugodja. Nekaj vam zamegli um, in začnete trapat o absolutni oblasti. Preveč vas tangira ta svet, ki je krut, in nočete verjeti, zaradi pomanjkanja znanja, da se ga da narediti krasnega. Samo ne tako kot ves čas insinuirate.

Seveda pa iz tega krasnega sveta ne bo nič, če ga nihče ne bo znal vzpostaviti. Potem boste lahko uživali v borbi za oblast po starem še naprej, dokler vas kaj ne scre.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Thomas ::

Nein danke.

Sej veš, da je:

1. Nemogoča sanjarija in fantastika

2. Ne bo ravno tako protokolsko, kot si je zamislil Thomas

Tko da je res brez veze, da se kakorkoli sekiraš. Legel boš pač v grob, enkrat se živi in potem si mrtev za večno.

Bodi dosleden v svoji ideologiji.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

guest #44 ::

Lonsarg je izjavil:

Človeški um se da uplovdat, pa dobiš ta hardwer, ki ga trenutno zajebava. Tak uplovdan um lahko seveda potem po želji spreminjaš in ga z čiščenjem(čustva, užitke itd stran) zmodificiraš v en napredn AI, ki je uporaben potem v vseh strojih, mašinah prisoten. Tudi protokol bi en tak um nadzoroval.

Človeški um je en zmazek naklučij:) Samo inžiniring tazga UMa je razen za potrebe AIja za stroje bedarija.

Jaz bi vsekakor protokol naredil open, no v mejah normale, določil bi max obdobje, v katerem je lahko um ujet brez prejšnih spominov in določil, da mora nekaj časa razmišljati z vsemi spomini, pač da ne bi prišlo do ujetosti uma ane, to je bolj failback, kot pa kaka omejenost, drugače pa bi vse dovolil. Uplovdancu pa dodal še možnost hitrejšega evoluciranja samega sebe. Torej da sam svoj uplovdani del kode spreminjaš z pomočjo novih izkušenj, prejetih v protokolu.
To je edini način, da ohraniš "humen mind" z evolucijo. Če ga as it is pustiš, ali celo še tega popraviš si naredil loop civilizacije, ki nikamor naprej več ne gre, kar pa vsaj moj cilj in predvidevam večine ni.

Tisti osebki, ki si hočejo debugat svoj um in se loopat v užitkih pa naj grejo v Thomasov protokol:)

Zame je eksistenca in evolucija le te ravno tako pomemba kot užitek. Užitek brez evolucije bi mene pripeljal najbrž do samomora po kakih miljard let.

Jaz (deloma) milsim, da so vsa čustva in podobne transcendentne zadeve, posledica sposobnosti uma, da zna razmišljat o rečeh katere so nedoumljive.
Torej vera je nastala, ker se je um spraševal zakaj.
Samo pomislite kako zapletena mora biti programska koda, ki omogoča procesiranje z nelogičnimi zadevami?

If it makes any sense...mislim, da transcendentne zadeve itd. se ne da kr tako zbrisat, ker so pač posledica svobodnega uma. Torej za jih obit pač treba omejit sposobnost uma.
Kako boš spisal kodo za ljubezen? Kdo pa je reku, da ena svobodna AI entiteta ne bo zevolvirala sposobnost ljubezni do druge svobodne AI entitete.

Pizda...zdej še sebe težko razumem, kaj sem napisal ;((

Tisti del o "izkušnjah prejetih v protokolu"...Thomasov protokol me spominja na formalno šahovsko igro, v njegovi igri ni možnosti, da bi prišlo do scenarija ko namesto, da bi nasprotnik raje kot odigral potezo, vrgu podlogo potleh in te prebutal.
To je samo po sebi ena izkušnja, ki pa jo v Thomasoven sistemu nebi nikoli doživeli. Jz bi temu reku...škoda za nas.

Pa je tudi vprašanje, kako bi dal neki AI entiteti popolnoma svoboden um a bo enem jo omejil. Popoln program znotraj nepopolnega programa. :8)

nevone je izjavil:

In če se vpraša zakaj, potem je tisto kar dela vredno toliko več? Ja pol se bo pa vprašal. A bo tko u redu?

o+ nevone

Za moje pojme je, ker enostavno je še ena dodantna dimenzija obstoja, ne pa zgolj zanka v kodi.

nevone je izjavil:

No, tle pa pridemo do pojma Oblast.

Vsi ste vsi skupaj rahlo sprijeni, potem pa to aplicirate na druge.

Normalno, da moraš narest okvire v katerih bo delovalo, sicer je preveč podvrženo uničenju.

Pa tudi to radi pozabljate, da se v bistvu želi narediti svet ugodja. Nekaj vam zamegli um, in začnete trapat o absolutni oblasti. Preveč vas tangira ta svet, ki je krut, in nočete verjeti, zaradi pomanjkanja znanja, da se ga da narediti krasnega. Samo ne tako kot ves čas insinuirate.

Seveda pa iz tega krasnega sveta ne bo nič, če ga nihče ne bo znal vzpostaviti. Potem boste lahko uživali v borbi za oblast po starem še naprej, dokler vas kaj ne scre.

o+ nevone

Konflikti bodo vedno dokler bodo dve neodvisni entiteti, Thomas pa mislim da žei biti sam...oz vladar.

Thomasu ni do vladanje, a ste brihtni?

Samo ustavodajalec, večne ustave, pa še to ne sam.

Dobra in semivečna ustava, ki ne dopusti kršenja enega pravila, ne potrebuje nobene izvršilne ali zakonodajne oblasti več. Kar je, je.

Do konca dni.

Konflikti bodo vedno dokler bodo dve neodvisni entiteti,

Konflikti so, ker je trenuten protokol takšen, da so. Od kje vam ideja, da se iz legokock da narest samo tisto, kar je narisano na škatli?

o+ nevone

Um v protokolu lahko pride do spoznanja, da hoče drugačno ustavo:) Revizije so potrebne, tudi po začetku delovanja.

@jverne ti pač ne verjameš da je um samo komplet pravil, večina tule nas verjame, da je možno čisto komot 100% pravilno simulirati um. Ti pa verjami v nekaj več če hočeš, ker je verjeti v boga ratalo staromodno, se bo pa verjelo v sodobnem času v to, da je um nekaj več haha:)

Thomas je izjavil:

Thomasu ni do vladanje, a ste brihtni?

Samo ustavodajalec, večne ustave, pa še to ne sam.

Dobra in semivečna ustava, ki ne dopusti kršenja enega pravila, ne potrebuje nobene izvršilne ali zakonodajne oblasti več. Kar je, je.

Do konca dni.

Dobr, si pač bol mil diktator :P

A si za to, da se naredi dve singularity? :D Ena bo taka kot hočeš ti, druga pa bomo mi svobodnjaki se tepli med sabo.

Pa zdej sem se nekaj spomnu...kako bi v tvojem sistemu Thomas, obstajali adrenalinski odvisniki? Torej tisti, ki uživajo ob bljižnjem srečanju z smrtjo? A te treba tud debugat?

Ena mimo: Mislim, da je skrajno nehvaležno in hinavsko, nepriznavanje veličine človeškega uma...poglejte kaj nam omogoča!

Revizije so potrebne, tudi po začetku delovanja.

Lahko da. Ampak si jih ne moreš privoščiti, ne da bi slejkoprej se znašel kjer ni muh.

Kar je reku, je reku.

poweroff ::

Thomas si želi nesmrtnosti. On ne bo dočakal te tehnologije, bo pa njegovo ime za večno zapisano v pravilih.

nevone - točno za to gre - ljudje nimajo kaj odločat, saj so preneumni. Nekdo drug bo odločil namesto njih. V njihovo dobro seveda.
sudo poweroff

donfilipo ::

Hm zanimivo. Pa pustimo za hip protokol. Recimo da imamo samo superepresijo. Ta bi kaj hitro detektirala vse sadiste, lopove, dilerje itd. in jih na današnji način strpala v koncenracijska taborišča, ker pač zapori ne bi zadoščali. Kaj je tu načelno narobe. Policija ne sme biti uspešna, ali je treba opustiti zakone?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

nevone - točno za to gre - ljudje nimajo kaj odločat, saj so preneumni. Nekdo drug bo odločil namesto njih. V njihovo dobro seveda.

Ne. Ljudje se bodo lahko odločali, le da bo okolje maksimalno prijazno in tu se nima kaj popuščat.

Eni pa zahtevate svobodo v ušivem okolju. Jaka alternativa.

o+ nevone

Lonsarg je izjavil:

Um v protokolu lahko pride do spoznanja, da hoče drugačno ustavo:) Revizije so potrebne, tudi po začetku delovanja.

@jverne ti pač ne verjameš da je um samo komplet pravil, večina tule nas verjame, da je možno čisto komot 100% pravilno simulirati um. Ti pa verjami v nekaj več če hočeš, ker je verjeti v boga ratalo staromodno, se bo pa verjelo v sodobnem času v to, da je um nekaj več haha:)

A to pohvala slučajno? ;)

Bil sem hudi ateist/racionalist...ampak, bolj kot razmišljam kje je bil začetek in kje bo konec oz. če bo kaka ciklična pizdarija, težje ostajam racionalist. Pa ne mislim boga...bog je prav tako nesmiseln.

Vprašanje "Zakaj?" me ubija...kakršnokoli teorijo, se bo kdo ali kaj spomnil, vedno bom ga lahko zabil z vprašanjem "Zakaj?". Zakaj bog? Zakaj neskončno vesolje? Zakaj končno vesolje? Zakaj vse to skupaj? Zakaj ne vse to skupaj? Zakaj neki? Zakaj nič?
Ta avto-regresivna logika, sesuje vse kar vržeš nanjo. Zato mislim, da se tu skriva bistvo?

Ahh...grem spat (sem spal samo 1 uro danes), vi kr razmišljajte o naši ponižni eksistenci in vedite, da čez miljardo let ko boste ascended v drugo planoto obstoja in preiskali vse kotičke vesolja razen enega...vas bom lahko še vedno vprašal "Zakaj?"...takrat se bomo vsi praskal po glavi, tako kot smo se sedaj in 10000 let nazaj.

kako bi v tvojem sistemu Thomas, obstajali adrenalinski odvisniki?

Misliš tiste, ki skačejo iz enega letečega aviona na drugega ali pa s padalom iz space shuttla? Ali pa jezdijo v zavetju kometa na bližnje srečanje s površino Sonca?

Ali pa še milijonkrat bolj nore zadeve, ki se jih mi še zamisliti ne moremo?

Tisti bodo uživali vsako sekundo, adrenalin bo tekel v potokih, če se mene praša. Odobreno.

Thomas je izjavil:

Misliš tiste, ki skačejo iz enega letečega aviona na drugega ali pa s padalom iz space shuttla? Ali pa jezdijo v zavetju kometa na bližnje srečanje s površino Sonca?

Tisti bodo uživali vsako sekundo, adrenalin bo tekel v potokih, če se mene praša. Odobreno.

Where do i sign up?! :)

Odgovor jutr...zdej spanje

Okapi ::

Ena bo taka kot hočeš ti, druga pa bomo mi svobodnjaki se tepli med sabo.
Jaz bi se zanesljivo uploadal tja, kjer ne bo Thomas pravil določal>:D

O.

vedno bom ga lahko zabil z vprašanjem "Zakaj?"

S tem vprašanjem zabijaš predvsem sebe.

Ne moreš najprej zahtevati odgovora na najbolj temeljna vprašanja. Začeti moraš malo višje in slediti svojim pod ciljem, da bi enkrat lahko dobil odgovor tudi na najbolj temeljna vprašanja.

Kdor se kot bikec zaletava v steno temeljnih vprašanj, preden si je odgovoril na stotine manj temeljnih, ta zabija predvsem autogole in gole tistim, ki se pustijo splejati v to zanko.

o+ nevone

Double_J ::

Does not compute. Za sadista ni maksimalni pleasure mučit neko videoigrico, pa tudi ne mučit mazohista (to je za sadista delo, ne užitek). Žrtev mora trpeti, ne uživati.

Kot da ne more biti tako, da je prepričan da žrtev trpi, čeprav v resnici ne.

Dej malo misli.
Dve šivanki...

Je vseeno mal problema. Sadisti niso samo erotične igrice z ledrom v milanu:) Nekateri ubijajo. Svinjsko okrutno. In se jih skriva v vsakdanji raji precej več, kot bi kdo mislil. Potrebne so samo določene okoliščine pa..... In tisto kar se bo pustilo ubiti, ali bo sistem to dopuščal, bo fake. Razen seveda, če ne boš vedel da si uploadan?

_Enterprise_ ::

poweroff je izjavil:

Thomas si želi nesmrtnosti. On ne bo dočakal te tehnologije, bo pa njegovo ime za večno zapisano v pravilih.
torej ne verjameš v radikalne spremembe do 2060? no, boš 2020 videl

Dej malo misli.
Kaj če bi raje ti malo mislil. Kakšen smisel ima fake užitek? Kot bi nosil fake rolex. Hvala lepa za tak upload, kjer bi bilo vse samo fake pleasure.

O.

Sadist lahko misli, da tisti trpi, čeprav ne. Lahko pa misli, da tisti ne trpi, čeprav trpi. V prvem primeru je pleasure, v drugem ga ni.

Torej važno za užitek sadista je, kaj sadist misli in ne kaj se dejansko dogaja z žrtvijo.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

Jaz hočem v uploadu imeti original Patek Phillipa, ne ponaredka. Če si ti zadovoljen z imitacijo, izvoli.

O.

Pejd v tri sobe brati lastne poste...
Dve šivanki...

Če bi lahko Pateke kopiral, bi izgubili vso vrednost in bi kot taki ne bili več zanimivi.

O.

kaj mislite, da bo v obdobju po singularnosti? pomojem:
-protokol se bo hotel znebiti vse bolečine in neugodja
-to bo šlo vedno na manjšo raven, najprej od ljudi, potem prek živali in nazadnje do najpreprostejših organizmov
-kmalu bo protokol ugotovil, da bolečino povzroča "red" in jo bo zaznaval povsod
-glavna naloga bo postala spreminjanje vsega v kaos
-universe explodes
8-)

mogoče je treba zamenjat besedi red in kaos, ampak v vsakem primeru bomo naš obstoj v nekem času skenslali oziroma degradirali na najosnovnejšo raven

Saladin ::

Upload mora omogočat maksimalno svobodo (in s tem pleasure) vsem vključenim sentiencam do te mere, da se ne krši svoboda/povzroča pain drugim sentiencam do meje, ki jo sistem še varno dopušča.

Če bi to bila simulirana realnost z uploadanimi sentiencami, bi to pomenilo da gre vsem sentiencam enak delež dostopnih resursov, z temi resursi pa sentience upravljajo vsak svojo instanco/instance, kjer pač izvajajo svoje želje. Ker imaš omejeno resursov, se bi nujno šlo za "polnokrvne, uploadane sentience" z popolno kontrolo nad simuliranim okoljem in osebki. Dokler te simulirane osebe ne bi bile zavestne, je ravnanje z njimi zgolj stvar interne morale.

Pri tem je potrebno paziti, da uploadane sentience namerno ali nenamerno ne zapadejo v kak trajen, enoličen loop in da se kaj naučijo iz svojih izkušenj in da imajo kontrolo nad bodočimi dejanji.

Pomembno je tudi, da se sam stroj, ki poganja simulacijo, lahko prilagaja tako zunanjim kot notranjim faktorjem. Čisto vsaka stvar se ne da predvideti in v esktremnih primerih morajo imeti uploadane sentience možnost kontrole in spremembe sistema Uploada, če bi se la ta kdaj skorumpiral ali degradiral.

Kar privede do najpomembnejšega. Varovalke, backup, zaščite, kopije, kontingence, redundance, failsafi,... Tega nimaš nikoli preveč. In prav svoboda ba vseh teh stopnjah je ene taka vrsta zaščite.

Lahko imaš 100 avtomatskih failsafov - ampak na koncu moraš imeti možnost ročnega nadzora ("switch to manual").

Thomas bo v tem "ročnem nadzoru" videl ultimativno grožnjo celotnemu sistemu in bi Protokol/Upload sprogramiral, da bi bil ta nemogoč.
Sam vidim ultimativen preizkus Protokola v tem, da imaš takšen ročen nadzor (oz. zelo oddaljeno možnost ročnega nadzora), pa si ne moreš zamislit scenarij v danem Uploadu, da bi ga uporabil. Če je sistem perfekten, ročen nadzor nikoli ne bo potreben in se nimaš kaj bati. Če pa sistem ni perfekten in ljudje zagrabijo za to radikalno možnost - potem hvala bogu da imamo to možnost, kajne?

Edino v kar si lahko siguren je to, da ne moreš biti siguren v to, kaj te v prihodnjosti čaka. Maksimalna varna stopnje svobode nad sabo, svojim simuliranim okoljem in strojem same simulacije je najboljša zaščita za tako situacijo.

Da pa ne more vsak bebec (sadist, perverzneđ,...) povzročiti ta ultimativen "bailout" pa se lahko gremo neke strokovne komisije najboljših od najboljših tako po morali kot ekspertizi. To je nujno, ker se gre za egzistenco vseh sentienc.

Za individualne zadeve individualnih sentienc pa so te same odgovorne zase.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Okapi je izjavil:

Dej malo misli.
Kaj če bi raje ti malo mislil. Kakšen smisel ima fake užitek? Kot bi nosil fake rolex. Hvala lepa za tak upload, kjer bi bilo vse samo fake pleasure.
O.

Okapi jaz za razliko od Thomasa, priznam da si bister in učen poba in tema je kljub včasih navidez, včasih pa dejansko teološki primešanosti, zaradi svojih komponent vendarle bolj zanimiva od večine drugih. To tudi kaže število postov. Posamezni deli se ubadajo tudi s tvojim poljem in ne filozofijo o biti na sebi in bitih kot pojavi bitnosti in kopijah teh bitov:) hribar in heidegger ti ga uturita:))

Fake rolex ni popolna kopija. Fake Rolex je slaba kopija. Pravi Rolex je dobra kopija, pa če ga naredi mitsapushi:) Tako funkcionalno uporabna ekonomska filozofija. Če od tega ne kasira ata Rolex, vem da se boš ti jokal, čeprav je ura enaka? Ali so pač ure vse tako dobre, da je samo žegen Rolexa odločilen? Lahko pa se seveda pa tinetovo zapletemo in ugotovimo, da nihče nima pravega rolexa:) Pa pustimo zdaj to. To so minorna vprašanja, če vzamemo v zakup, da je dejansko mogoče izboljšati življenje in preprečiti trpljenje miljardam. (tako kaže znanost do sedaj) Pa če je za to treba direktorja in lastnike Rolexa postaviti pred strelski vod:) No ja, če pa začne zadevo obravnavati še pravo, smo pa to tisočletje še prezgodaj:)

En drug task zate, prav tako s polja transhumanizma, kjer bi pa moral streljati kot iz topa:

http://www.hedweb.com/hedethic/hedon1.h...

Grem temo od začetka in eden prvih imperativov, ki so ga preskočili, oziroma bolje rečeno prehlačali otročje zofofilsko. Hedonistični imperativ, užitek kot imperativ. Ne rabi singularity, ne rabi protokola, zanima me, kje točno smo in koliko res manjka?

Zgodovina sprememb…

T-h-o-r ::

Thomas je izjavil:

Sadisti in mazohisti bodo pač debugani, tako kot recimo tepci in težaki.

Ni dopustno, po mojem pogledu, da se gremo kakšne čudne variante hudobnih sadistov in trapastih mazohistov. Ali da komu dopustimo, da pljuva po stenah Protokola.

Pač tega ne bo, že v osnovnem setupu, vsaj dokler imam jaz kaj besede. Če misliš, da je itak ne bom imel, se ne sekiraj. Če misliš da jo bom in to toliko, da ta amandman o minimalnem standardu estetike in etike, bo zagotovo notri - me pa prej ubij.

En arbitraren state of the art konfiguracijski prostor bo, kolikor bo po moje. Če bi radi štalo ... ste pa IMHO potrebni debuga.

in v čem je razlika med tem in med komunizmom, kjer partija zares ve, kaj je dobro za nas in v gulagih "debuga" tiste, ki odstopajo
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Pravi Rolex je dobra kopija, pa če ga naredi mitsapushi:)
Fora Rolexa je, da ga ne more imeti vsak, ker je drag. Pač, ročno delo in te reči. Če bi ga lahko imel vsak, bi bil zanimiv toliko kot pokvarjena Raketa z boljšjega sejma.

To je drugi problem uploada, kot si ga nekateri predstavljajo. Prvi je tisti, da bo narejen po Thomasovih pravilih in te bodo debugirali, če ne boš po peesu.

Drugi je, da je v človeški naravi, da hočeš nekaj več (ali nekaj manj, v glavnem, ne tisto, kar imajo vsi). Kar pomeni, da bo potrebno debugirati kar vse po vrsti, če naj bodo res srečni v takšnem komunističnem uploadu. In kakšna je potem pravzaprav razlika od lobotomije, po kateri postaneš maksimalno srečna kumara?

O.

in v čem je razlika med tem in med komunizmom, kjer partija zares ve, kaj je dobro za nas in v gulagih "debuga" tiste, ki odstopajo

V tem, da partija nima orodja, da bi nam zagotovila to, kar je dobro za nas. Pa tudi razlika je med gulagom in prijaznim debugom. Gulagi ne preprečujejo bolečine, ampak jim je ta lahko tudi sredstvo za dosego cilja.

o+ nevone

Nevone, ti imaš očitno neke probleme z bolečinami, ki so v resnici popolnoma nerelevanta stvar (ko se pogovarjamo o tako radikalnih stvareh, kot je upload).

O.

In kakšna je potem pravzaprav razlika od lobotomije, po kateri postaneš maksimalno srečna kumara?

Da imaš na rapolago dovolj pleasurable dogodkov, dogajanj.

V čem je stanje kot ga imamo, toliko boljše od načrtovanega?

Kakšne načrte oziroma vizije imate pa vi za prihodnost?

Nevone, ti imaš očitno neke probleme z bolečinami, ki so v resnici popolnoma nerelevanta stvar (ko se pogovarjamo o tako radikalnih stvareh, kot je upload).

Kaj pa je relevantno, po tvoje?

o+ nevone

Zgodovina sprememb…

• spremenila: nevone ()

WarpedGone ::

Razlika je v tem, da za lepotno operacijo ljudje plačajo mastne denarje. Ti nebi hotu plačat za podvojitev IQja? Si že dovolj pameten?
Nekaj je debug, ki deluje, nekaj druzga pa deklerativni debug, ki ne deluje in po katerem se ljudjem v drugih temah še vedno kolca.

Odstranitev drugih osebnostnih hib spada v isto kategorijo lepotne kirurgije. Zamenjava substrata - tudi.
Zbogom in hvala za vse ribe

Okapi je izjavil:

Pravi Rolex je dobra kopija, pa če ga naredi mitsapushi:)
Fora Rolexa je, da ga ne more imeti vsak, ker je drag. Pač, ročno delo in te reči. Če bi ga lahko imel vsak, bi bil zanimiv toliko kot pokvarjena Raketa z boljšjega sejma.
To je drugi problem uploada, kot si ga nekateri predstavljajo. Prvi je tisti, da bo narejen po Thomasovih pravilih in te bodo debugirali, če ne boš po peesu.
Drugi je, da je v človeški naravi, da hočeš nekaj več (ali nekaj manj, v glavnem, ne tisto, kar imajo vsi). Kar pomeni, da bo potrebno debugirati kar vse po vrsti, če naj bodo res srečni v takšnem komunističnem uploadu. In kakšna je potem pravzaprav razlika od lobotomije, po kateri postaneš maksimalno srečna kumara?
O.

Ja Rolex je statusni simbol. Ni ravno samo ročno delo, ki je na kitajskem cenejše, so še statusne kovine (zlato, platina, diamanti, itd). Vse skupaj precej težko poceni skopirati, brez da bi se videlo. Če pa bi kdo uspel skopirati brez, da bi se videlo in to kot nussprodukt teleportinga recimo, bi ga rolex najprej častil kot božanstvo, nato pa skušal pospraviti. Torej Rolex je vedno kopija nekega ideala, ki so si ga zamislili Rolexovi inženirji. Če si ga bodo zamislili malce pametnejši in bo gor pisalo Rolex mislim, da boš povsem zadovoljen. Če ne, potem si pač povsem izredno zadovoljen s tem da na svetu gladuje miljarda ljudi. To potem pomeni, da si preprosto nehuman. In ekonomski hedonist, meni ja, druge ko jebe! Pazi Okapi metak!

V človeški naravi je res, da hočeš nekaj več, a danes ne v vsaki! Problem danes in v prihodnje je množica tistih, ki nimajo, niti ne kaže, da bodo kdaj imeli človeka dostojen minimum. Protokol kot ideal, pa ti omogoča več, po tvoji izbiri, kot ima katerikoli človek na zemlji. Tudi uro 'Okapi'! Ki jo bodo vsi kupovali. Razen seveda nekaterih psihopatij, ki jih že danes ne dovolimo, le popraviti jih še ne znamo, pa jih trpamo v norišnice in delamo iz njih dejansko kumare! A si že kakšno videl???? Danes je to dovoljeno sanjati. A ni hudič, da se najde dohtar z Rolexom, ki to prepove. Story of my life:)

V takem tapkarjenju in sanjarjenju seveda ne gre za čisto pozemske zadeve. In morda ravno zato velja protiargumente (razen glavnega, kdaj in kje se prijavim:), tehtno izbirati.

Zgodovina sprememb…

Ali pa vraga ne veste kaj so osnove ekonomije, vede o scarcity?????

Uuuuu. Torej imeti več za inat in ne zato ker ni za vse!!!!! A??????

Zgodovina sprememb…

V človeški naravi je res, da hočeš nekaj več, a danes ne v vsaki!

V vsaki glavi je želja po več in boljšem. Samo da tisti, ki do več in bolje težje pridejo, se občasno tolažijo s tem, da nočejo več. Kar je popolnoma razumljivo, saj s takšnim odnosom manjšajo svoje nezadovoljstvo.

V vseh glavah je tudi želja po eliminaciji bolečine/trpljenja, razen seveda v mejah normale, in iz razloga, da posledično prinese ugodje. Kar je tudi normalno, ker smo tako narejeni, da je bolečina povod za akcijo, ugodje pa nagrada za opravljeno delo, ki je kot rečeno lahko delno tudi "boleče".

o+ nevone

Ma me je dobesedno fršlog moram k zdravniku:)

Kratko. Več in več ne gre v neskončno. Law of deminishing returns in saturation of needs.

Ampak mi tu govorimo o virtualnem svetu, kjer je vsega DOVOLJ in to podre vse zakone ekonomije (vedo o pomanjkanju) in sociologije (veda o družbenih odnosih v razrednih družbah). Ali je možno da bi bil nekdo nezadovoljen, ker imajo VSI DOVOLJ je tu vprašanje in ne..... bla bla milton in mencinger v razmerah splošne ljudske bede, ker strada čez miljardo ljudi.

Željo po več in po boljšem velja resno preučiti. Zaenkrat vem, da ni vezana z dejanskimi možnostmi (miljarderji so jedli močnik, reveži so za par dni živeli kot grofje, pač pa prej z nekimi nevrozami in grandiozami, katere pa ni praktično nobene, ki ji ravno protokol ne bi zadovoljil.

To zadnje sem pa Thomasu trobil pred natanko 7 leti;)

T-h-o-r ::

WarpedGone je izjavil:

Razlika je v tem, da za lepotno operacijo ljudje plačajo mastne denarje. Ti nebi hotu plačat za podvojitev IQja? Si že dovolj pameten?
Nekaj je debug, ki deluje, nekaj druzga pa deklerativni debug, ki ne deluje in po katerem se ljudjem v drugih temah še vedno kolca.

Odstranitev drugih osebnostnih hib spada v isto kategorijo lepotne kirurgije. Zamenjava substrata - tudi.

kaj mi pomaga 10x večji IQ, če bi me radi dali v stanje paradajza, kjer bi doživljal neko pravljico vedno znova in znova
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Torej imeti več za inat in ne zato ker ni za vse!!!!!
Ne, imeti nekaj, česar ne more imeti vsak. Če bi lahko vsak prišel na Everest, zadeva ne bi bila več zanimiva. Če bi lahko vsak imel Rolexa, bi ne bil vreden nič. Če bi lahko vsak imel kilo diamantov, tudi diamanti ne bi bili vredni nič, vsaj ne kot nakit, morda bi bili kaj vredni kot strešna kritina, če tone diamantov ne bi mogel imeti vsak.

Če bi bili vsi idealno lepi, bi lepota izgubila svojo vrednost. Če bi bili vsi fejst pametni, bi tudi pamet izgubila svojo vrednost. Nihče več se ne bi trudil s študijem.

Ali, kot je rekel JFK, šli bomo na Luno, ne zato, ker je lahko, ampak ker je težko.

V singularnosti, kot si jo nekateri predstavljate, se vse te razlike, vse težave, ves trud izgubi. Za ljudi, kot smo sedaj, je to popoln dolgčas. Prvi par let bi bilo morda zanimivo, potem bi se pa ljudje začenjali downloadat. Pleasure je pleasure samo v kontrastu s suffrom. Če ni bolečine, tudi ugodja ni.

Ali je možno da bi bil nekdo nezadovoljen, ker imajo VSI DOVOLJ je tu vprašanje
Ni problem v tem, da bi drugim ne privoščil imeti dovolj, ampak tvoje zadovoljstvo se gradi na tem, da imaš ti nekaj več. Zakaj smo se pa borili? Pa sploh ni nujno, da je to materialno. Umetnik se trudi narediti nekaj, kar je boljše od povprečja. Ljudje, vsaj tisti malo bolj ambiciozni, niso zadovoljni s povprečjem, ne glede na to, kako visoko je to povprečje. Punce bodo vedno hotele biti lepše od drugih punc (ne samo lepe) in imeti večje frajerje, tipi se bodo vedno grebli za boljše punce (ne za dobre punce).

Ljudje, takšni kot smo, v svetu, kjer bi bili vsi enaki in bi vsi lahko imeli vse, ne bi bili zadovoljni. Se pravi bi bil potreben debug. Ampak če je za maksimalno srečo potreben debug, zakaj se potem sploh trudit z uploadom, če pa lobotomija da enak rezultat.

O.

Phil ::

Ampak če je za maksimalno srečo potreben debug, zakaj se potem sploh trudit z uploadom, če pa lobotomija da enak rezultat.

Ker lobotomija ne prinese tolikšnega užitka, tako stanje ni vzdržno pa še premalo časa traja.

Ja, takšne primitivne lobotomije, kot jih znajo narediti danes. Kaj pa kakšna malo bolj napredna, po kateri si maksimalno srečen za vedno.

O.

Phil ::

Kaj pa kakšna malo bolj napredna, po kateri si maksimalno srečen za vedno.

Dokler je v igri biološko telo je vse skupaj zelo neprektično (in velja moj prejšnji post), ko ni več si naredil upload.

Relevantno vprašanje tukaj je v kolikšni meri bo potrebno zdebugat razne mehanizme ki smo jih pridobili z evolucijo. IMHO je to bolj praktično vprašanje. Če se jih pusti na miru bo pač potrebno nekoliko več CPU časa s katerim se bo simuliralo okolico, kar posledično pomenu tudi manj užitka za posameznika. Neka meja bi se pač morala določiti.

Kva eni sanjate, da bo to kar puf naenkrat tehnologija prišla do tega. Najprej so bodo ludje uplovdali, samo to, brez kakih simulacij okolja, to bo prišlo lahko tisoče let kasneje. Taki uplovdanci bojo pač samo v mehanskih telesih hodili naokoli, simulacije se bodo pa postopoma programirala za posamezne reče, sex bo najbrž en izmed prvih :)

zakaj tisoče let kasneje lol? a se ti zavedaš, česa je sposobna izboljšujoča AI? v parih mesecih bo cel svet zajel nanotehnološki stroj pod vodstvom te AI in potem se začne taprava singularnost

Aja to je zdej kar dejstvo, da bo Singularni Ai prej, ko bomo brez tega AIja razvili uplovdanje pa podobne zadevščine?

Kot drugo pa napredek tega AI-ja bi bil odvisen od ekonomije, teorijo bi že naštudiral, ampak saj sam vidiš, da je vsak izzum posledica nekega dajanskega poskusa, vse kar bi dragi Ai hotel, je potrebno zgraditi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

@Okapi

Tako je. Diamanti in zlato so dejansko simbol vrednosti zaradi pomanjkanja. Pa naj izgubijo simbolno vrednost in dodajo dejansko vrednost! Ideal lepote se spreminja in bi se še hitreje naprej. Pomanjkanja drugega ne sme biti razlog tvojemu zadovoljstvu in tvoje zadovoljstvo naj ne povzroča pomanjkanje drugega. Če pa uživaš v svojem suffru, priporočam večerno samobičanje:) In na koncu, ti imaš pod katerimkoli pametnim protokolom natanko tisto samo tvoje edinstveno, kar boš sam ustvaril. In ni treba da daš, ali prodaš. Lahko tudi unikatno izmenjaš. Pesem, potovanje, izlet, igrico, lik in tako lahko naštevam do nezavesti. Če boš pa pač hotel imeti kopijo tega, kar je tu... imaš pa pač srečo:) Velika večina, se pod pametno izvedbo ne bi nikoli dolgočasila.

So okolja, kjer imajo polno rit vsega. Pa se nekateri dolgočasijo, večina pa ne. Isto kot pri klošarjih v moji vasi. Procent je enak:)

Ja v protokol, se ne gre zato ker bi bilo enostavno, ampak zato ker izgleda nemogoče težko:)

Pa še nekaj. Ljudje kot smo sedaj, bomo ta planet parkrat poslali v franže, v borbi za tisto revščino, ki jo nekateri nočemo, drugi pa želijo:)

Ni problem v tem, da bi drugim ne privoščil imeti dovolj, ampak tvoje zadovoljstvo se gradi na tem, da imaš ti nekaj več.

Pa kaj je z vami ljudje božji. Zadovoljstvo se izgradi naprej na zadovoljeni maslow -ovi lestvici, potem pa na osnovi podjetniških, kulturno-umetniških in drugačnih dosežkov. Ne pa na bazi rolexov in pleha. 'Statusni simboli' pač postanejo manj plehnati in betonski. Ne bi bilo prvič. Nihče praktično nima pol krajcarja vrednega unikuma, razen svojega EGA, ki ga ceni vsak klošar. Potrošniški rolexi in zlato niso nastali pred 300.000 leti, da bi bili že genetsko cenjeni. Življenje ti danes vsak dan lahko odzvame kak psihič in bo za nagrado dobil 10 let hrane, stanovanja in še zdravstveno nego. Ti lahko paradiraš z rolexom, ferarijem in majico 'everest in 1 day...pussy in 7', pred res samostojno civilizirano mladenko, pa bo šla raje z atletskim zumbomtom, ki zna dobro tleskat, če se le kaj njo vpraša. No seveda ne vsaka. Hvala bogu, a statusni simbol hormonsko ne igra kaj prida vloge:) Igra ga tvoja domišlija, znanje in um. Pridobivanje teh se bo izboljšalo, a bo verjetno ostalo na prostovoljni bazi. Lahko boš natural tup, ali enhancan einstein. Pa naj potem rožice povejo:)

In še nekaj. Če bi bili vsi pametni, zdaj vidim, se nič kaj prida ne bi spremenilo. Časa in polja za neskončno dolge debate, bo v tem vesolju zmanjkalo:)

Če prav razumem nekatere, zahtevajo zase boljši status. Ma Rolex ki ga navadni nimajo. Je sadist na tapravih mazohistih. Še boljš če sploh niso mazohisti?

Hehe ... niti če mi čevlje pucaš do Singularnosti. No go. Debug.

Thomas je izjavil:

Pomankljivo si me razumel. Adrenalinski odvisniki ne uživajo zaradi adrenalina, uživajo ker se spogledujejo z smrtjo, torej njihovim neobstojem.
Vi zagovorniki tako omejeno gledate na možnosti uploadane entitete. A misliš, da bi se svobodna AI entiteta kaj brigala za bungee jumping v zvezdo? Hah, kako nanosekundo mogoče dokler bi bilo še zanimivo, pol bi ji blo dolgčas.
Veš kako bi zgledal adrenalinski šport take entitete? Praznen prostor, sredi prostora velik rdeč gumb, ki bi ob pritisku shut downal sistem. Njegov šport bo bil tak...koliko infinitizimalno blizu bo lahko stisnu gum preden se bo vklopu. To bo adrenalinski šport te entitete, ne pa dolgočasno skakanje v črno luknjo.

Drugi šport bi lahko bil...koliko lahk sfukajo celoten sistem preden ga ostali deletajo. Po tvojih merilih je to že vredno debuga.

Saladin je izjavil:

Pri tem je potrebno paziti, da uploadane sentience namerno ali nenamerno ne zapadejo v kak trajen, enoličen loop in da se kaj naučijo iz svojih izkušenj in da imajo kontrolo nad bodočimi dejanji.

Thomas se ne bo s teboj strinjal. Doživljanje nepredvidljivih izkušenj ni del ponudbe.

Okapi je izjavil:

O.

Jz milsim da je Thomas closet communist, le priznat noče.

Okapi je izjavil:

V singularnosti, kot si jo nekateri predstavljate, se vse te razlike, vse težave, ves trud izgubi. Za ljudi, kot smo sedaj, je to popoln dolgčas. Prvi par let bi bilo morda zanimivo, potem bi se pa ljudje začenjali downloadat. Pleasure je pleasure samo v kontrastu s suffrom. Če ni bolečine, tudi ugodja ni.

Ni problem v tem, da bi drugim ne privoščil imeti dovolj, ampak tvoje zadovoljstvo se gradi na tem, da imaš ti nekaj več. Zakaj smo se pa borili? Pa sploh ni nujno, da je to materialno. Umetnik se trudi narediti nekaj, kar je boljše od povprečja. Ljudje, vsaj tisti malo bolj ambiciozni, niso zadovoljni s povprečjem, ne glede na to, kako visoko je to povprečje. Punce bodo vedno hotele biti lepše od drugih punc (ne samo lepe) in imeti večje frajerje, tipi se bodo vedno grebli za boljše punce (ne za dobre punce).

Ljudje, takšni kot smo, v svetu, kjer bi bili vsi enaki in bi vsi lahko imeli vse, ne bi bili zadovoljni. Se pravi bi bil potreben debug. Ampak če je za maksimalno srečo potreben debug, zakaj se potem sploh trudit z uploadom, če pa lobotomija da enak rezultat.

O.

Se strinjam.

Če nimaš bolečine ne moreš vedeti kaj je ugodje. Vse kar lahko postaneš je mindless replikator. Tako eksistenco pa raje nebi.

Phil je izjavil:

Ker lobotomija ne prinese tolikšnega užitka, tako stanje ni vzdržno pa še premalo časa traja.

Ni problema stari, to se da komot rešit. Odstranimo ti celoten zavestni (somatski) živčni sistem in te naredimo iz tebe eno lepo rastlinico. Ne boš imel težave z bolečinami, niti sekiral se ne boš kdaj boš umru.
To ti Thomas ponuja...accept it at your own peril.

Ljudje usmiljeni razumite, da (svobodna) AI entiteta bo imela čisto drugačne bolečine, če jih bo seveda dopustila, nam še nerazumljive...to pomeni da se ne bo downgradeala v rastlinico. Torej razen tega, da se boste z uploadom malce bolj namnožili po vesolju, ne boste nič dosegli bolj eksistencialno bistvenega.

A je tok težko razumeti...to kar Thomas opisuje kot...antilogiko? Jz temu rečem neprijetna resnica.
Zelo mi je smešno, da od vse te debate Thomas se ni naučil nič...absolutno nič, zgleda Thomas da boš zelo dober mindless drone. Resno, če ti je sam do "večnega" obstoja, res nevem zakaj se ne javiš na lobotomijo oz kak bolj temeljit poseg?

@Nevone

A ti resno misliš, da če bomo prvo rešili manjše vprašanja bomo imeli odgovor na velikega?
Gremo pogledat...10000 let nazaj, nevihte so rezultat delovanja Božje sile, kaj pa je Bog pojma nimamo. 400 let nazaj, planeti se gibljejo zaradi gravitacije, kaj pa je gravitacija, pojma nimamo. 50 let nazaj, vesolje je nastalo z big bengom, kaj je to pojma nimam. Kako desetletje nazaj, kvantna mehanika je nerazumljivo nepredvidljiva, zakaj to, pojma nimam. 1000 let naprej, dejavnik x je odgovoren za nastanek vsega, zakaj to...pojma nimamo!
A bitch, ain't it?

Sem že razmišljal, da bi ustanovil religijo..."The church of uncertainty" , je edina stvar za katero lahko trdim, da vem, da ne vem. Thomas, podelil ti bom častni naslov moj prvi heretik. Sam kaj, ki boš tokrat res v zmoti, žal. ;)

Edit: ups..."The church of uncertainty"

Zgodovina sprememb…

Thomas samo eno stvar bi te prosu...ko boš uplodan, lahko zamrzneš moj "bit" in me prebudiš čez kakih 10 miljard let? Zelo bi ti bil hvaležen, če bi me obdržal v biološki obliki...ampak ne bom zameru, če ne. Pač dvisno kolk boš že zmanipuliral fizikalne zakone tega vesolja, ki omogočajo obstoj biološkega organizma.

Imel bom samo eno vprašanje, za te vprašat takrat. Pa na kako izvendimenzionalno pivo te bom povabu, če se ti bo dal. :D
««
102 / 182
»»